Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preko pune linije

Preko pune linije

 

Vratite batinu u raj

 

Jednom sramotnom odlukom Centra za socijalni rad Novi Beograd, potvrdilo se pravilo da je maltretiranje dece u Srbiji, često i zakonom odobreno! Na žalost, u ovom slučaju je reč o majci koja fizički maltretira svoje dete i koja, očigledno, ne bi smela da ima starateljstvo nad njim. A, ta gospođa nije bilo ko, nego profesorka Medicinskog fakulteta!

 

D. Radosavljević

 

   Batina je, kažu, iz raja izašla. Nestašnu dečicu vekovima su batinom kažnjavali roditelji i učitelji. U savremenoj Evropi, prema njenim zakonima, batina je vraćena u raj, i deca ne smeju više da se kažnjavaju ''prekomernom upotrebom sile i nasilja'' ni od svojih roditelja, ni vaspitačica u obdaništu, ni predškolskim ustanovama, a ni u školama...

   Krivično delo nasilje u porodici uvedeno je i u srpsko krivično zakonodavstvo, ali se ono primenjuje samo prema onima roditeljima koji kod sudija, tužilaca i centara za socijalni rad nemaju nikakvu vezu, ili dobrog advokata.

   Velika je zabluda da svoju decu najčešće, i najsurovije, kažnjavaju siromašni i neuki roditelji, i njihove bake i deke.

   Mašinski inženjer Stojan Božinovski u braku sa Snežanom Žunić- Božinovski, profesorkom Medicinskog fakulteta u Beogradu, dobio je 2007. zdravo muško dete.

Ubrzo, supruga, inače profesorka medicinskog fakulteta, pokazuje čudan odnos prema detetu. Zbog ''neslaganja naravi'' njih dvoje se, bez ikakvih scena i ružnih reči, razvode.

   Maloletno dete ovog bračnog para, nakon razvoda, sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu Sanja Bukva poverava majci Snežani, i pored protivljenja oca, koji ima jake razloge da dobije starateljstvo nad svojim maloletnim sinom.

   Sigurnosna kamera je zabeležila kako gospođa Snežana maltretira i batina svoje dete. Otac uzima lekarski nalaz, i obraća se Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, s predlogom da se u krivičnom postupku utvrde sve relevantne činjenice, uveren da će nasilje koja njegova bivša žena sprovodi nad njihovim detetom, na njegovu dečju dušu ostaviti trajne posledice.

   Naravno, tužilaštvo odbacuje, bez ikakve provere, podnetu krivičnu prijavu. Stojan Božinovski angažuje dobrog advokata i on preuzima krivičnog gonjenje podnošenjem zahteva za sprovođem istrage. Istražni sudija Aleksandar Đuričić izražava neslaganje sa ovim zahtevom, a vanraspravno krivično veće suda prihvata njegov predlog.

   Gospodin Božinovski je bio izgubio svaku nadu da je do pravde moguće doći. Njegova bivša supruga je sestra Svetlane Žunić, koja je takođe profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, i druga je supruga (konkubina) akademika i  bivšeg profesora ovog fakulteta Ljubiše Rakića, čelnika Munove sekte za Srbiju!

   Apelacioni sud u Beogradu prvo ukida rešenje prvostepenog suda o odluci da nema mesta da se protiv gospođe Snežane sprovede istražni postupak, a potom, nakon što Prvi osnovni sud u Beogradu donosi isto rešenje, odlučuje da se protiv nje ''ima sprovesti istraga'' zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo - nasilje u porodici.

   I dok se sudovi ''usaglašavaju'' maloletni, petogodišnji sin gospodina  Stojana Božinovskog često traži od oca zaštitu, jer ga majka redovno tuče!

   U obraćanjima Centru za socijalni rad Beograda - Odeljenja Novi Beograd, Stojan ističe da želi da sa bivšom suprugom ostane u najboljim odnosima, da podignu zajednički dete, na čije rođenje su dugo čekali.

Na žalost, centri za socijalni rad su dobro organizovane kriminalne družine koje odlučuju o životima maloletne dece, starih i nemoćnih ljudi, ili socijalno nezbrinutih osoba. U njihovim rukama je sudbina nemoćnih - dece i starih, i oni kinje njihove roditelje, a na strani su onih koji imaju dosta para i mogu da ih podmite. I gospodin Stojan Božinovski je bio prinuđen da protiv izvesne  Brankice Tarbuk Janković iz novobeogradskog centra za socijalni rad, podnese krivičnu prijavu.

Pritužbe na rad socijalne službe podnete od strane gospodina Božinovskog razmatrao je i Zaštitnik građana, a njegov pomoćnik  Robert Sepi prošle godine izdao je i pismeno upozorenje Gradskom centru za socijalni rad, o propustima uočenim u postupku staranja nad maloletnim licima.

I dok se odrasli spore o tome kako treba brinuti o deci, ona rastu okružena mržnjom i nasiljem, čak i od svojih roditelja...

  

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane