Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Republika Srpska

Republika Srpska

Nastavnica tajno prepravljala ocene koje su profesori dali svojim đacima

 

Viša sila sa manjom školskom spremom

Direktorka Elektrotehničke škole u Prijedoru Ljiljana Stojančić, na kraju ove školske godine, tačnije pre nekoliko dana, sakrila se u svoju kancelariju i u prisustvu svoje dobre prijateljice, psihologa škole, prepravljala je već zaključene ocene, date od strane predmetnih nastavnika za pojedine učenike! Kako se u školi, među profesorima i đacima priča, u većini slučajeva direktorka Stojančić je smanjivala ocene, a ima i nekih slučajeva da ih je i povećavala!

 

D. Dražić

Precrtavanja i prepravljanja već zaključenih ocena izvršene su kod petoro profesora raznih nastavnih predmeta. Tačnije, direktorka, koja je inače nastavnica nemačkog jezika, vršila je prepravke ocena iz matematike, elektronike i drugih stručnih predmeta. Sve je to izvršila na taj način što je precrtavala zaključene ocene od strane nadležnih profesora, stavljalajući po svom nahođenju ocene, i istovremeno je udarala pečat škole.

Ne treba mnogo pameti da se u radnjama ove direktorke stiču elementi krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja javne isprave. Međutim, kada su roditelji učenika protestvovali dolazeći u školu, direktorka je počela da vrši pritisak na većinu profesora da priznaju da oni nisu ti koji su znali dobro da ocenjuju, da su isuviše blagi, i da je ona u pravu. Zbog ozbiljnih pretnji upućenih svojim profesorima, mnogi su i pristali, imajući u vidu činjenicu da su svi zaposleni na određeno vreme, i da im upravo od direktorke Stojančić zavisi da li će im i dalje produžavati radni odnos.

Po kazivanju učenika, jedan od profesora, koji radi samo tri meseca je u hodniku škole rekao: "...Ja moram da čuvam svoj kruh, žao mi je što ćete vi ponoviti razred!"

 I ta činjenica je tačna jer su je mnogi učenici potvrdili, ali se postavlja pitanje šta je sa čašću, moralom i dostojanstvom profesora?

Roditelji oštećenih učenika Elektrotehničke škole u Prijedoru tvrde da jedino profesor Vladimir Lazić nije podlegao njenom pritisku i da je ostao nepokolebljiv, tvrdeći da on kao inženjer elektrotehnike, po svom znanju i struci ocenjuje svoje učenike, i da neće dozvoliti da mu niko prepravlja ocene.

  Po kazivanju jednog učenika, u prisustvu Ivane Topić psihologa, profesor Vladimir Lazić je došao u kancelariju direktorice, da mu ona  objasni zašto mu je precrtavala kontrolne radove, prepravila oko 40 ocena, kada je ona nastavnica nemačkog, i da se u elektroniku ne razume, niti je ikada bila na njegovom času. Ona se profesoru Laziću obratila rečima: "...Marš napolje iz moje kancelarije".

U ovoj školi  profesor Lazić je  više puta proglašavan za najomiljenijeg profesora u Prijedoru. Učenici i profesori Elektroteničke škole smatraju da je direktorka Ljiljana Stojančić sramota za profesorski poziv, koji je uzvišen, a i za grad Prijedor.

 Profesora Lazića je državljanin Republike Srbije; vojnu akademiju je završio u Beogradu, pa njegove kolege profesori iz škole smatraju da je, možda, i to razlog prostačkog ponašanja direktorke Stojančić prema njemu.

I ako je ostao bez posla, profesor Lazić je, opraštajući se od kolega i učenika, rekao da je "najsrećniji onaj čovek koji može da razgovar sa svojom savešću okonča u svoju korist''.

Očekuje se da prosvetna inspekcija iz Banja Luke, uskoro, smeni agresivnu direktorku škole, koja nema ni kvalifikacije da bude njen profesor, jer je po struci nastavnica nemačkog jezika, bez završenog fakulteta. Ali, što si gluplji, to si skuplji, i na ceni si kod prosvetnih vlasti...

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane