Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dno

Dno

 

Srbija je dotakla dno života, ali sa predsedničkim parom Nikolić tone još dublje

 

Baba Roska u kraljevskom dvoru


Savremena istorija Srba ne pamti nepismenijeg vladara od Tomislava Nikolića. I njegova supruga Dragica, promovisana u "prvu damu Srbije", ostaće upamćena kao prva travarka u predsedničkom domu, pristigla sa šumadijskih livada i šuma, bez elementarnog obrazovanja, znanja jezika, opšte kulture i bilo čega što bi je na tom mestu krasilo. Na žalost, ovakvoj ženi već je opremljena kancelarija u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, iz koje će ova domaćica da se bavi "humanitarnim radom"...

 

major Goran Mitrović

 

  

U poslednjoj epizodi te-ve serije "Bela lađa'', baba Roska, vračara koja proriče sudbinu političarima, završava u Narodnoj skupštini Srbije, kao poslanik i predsedava prvom sazivu parlamenta. Baba Roska je, u toj seriji, simpatična baka, koja, sa svojim saputnikom Grigorijem, pokušava da preživi, da zaradi za život. U državi, kakva je Srbija, ona i Grigorije postaju narodni poslanici.

 Stvarajući lik baba Roske i njenog žuivotnog pratioca Grigorija, scenarista Siniša Pavić verovatno nije imao na umu bračni par Tomislava i Dragicu Nikolić. Ali...

Na inauguraciji novog predsednika Srbije, 11. jula, u  zgradi na Andrićevom vencu, uz njega se pojavila i supruga Dragica, koja je šokirala prisutne zvanice. Prvo njeno pojavljivanje najavilo je da će ona, više od svoga supruga, odlučivati o našim sudbina. Tog prvog dana svog mandata, predsednik Nikolić je, čini se, bio u drugom planu. Nadahnuti novinari zagrebačkog "Jutarnjeg lista", odmah su detaljno opisali lik i delo Dragice Nikolić:

''...Nova prva dama Srbije sada prilikom svakog medijskog nastupa s ponosom ističe kako je domaćica s umjetničkim senzibilitetom. Iako je završila srednju ekonomsku školu, ne radi u struci nego je cijeli život razvijala, kaže, svoje umjetničke talente...Dok su lideri stranaka gradili političke karijere, netko je morao kuhati kavu i odgajati djecu. Zato i jesu ljepše polovice mnogih političkih lidera mahom domaćice pa tako i ja, kazala je Dragica Nikolić (57), supruga novog srbijanskog predsjednika. To je jedna od prvih zabilježenih izjava relativno nepoznate gospođe u srbijanskoj javnosti, a od sada prve dame Srbije..."

 

Prva dama je brižna prema svom suprugu

- Maco, nemoj bre da se nerviraš, sve će biti u redu - rekla mu je Dragica prije nego li je polagao zakletvu u srbijanskom parlamentu za novog predsjednika. On je njoj odgovorio: "Pusti me Bubice, samo da završi", otkrivši kako i nakon punih 37 godina braka jedno drugome i dalje tepaju. Za razliku od mnogih drugih političara u Beogradu, uz Nikoliće se nikad nije spominjao nikakav preljub ili Nikolićeva sklonost izlascima s kolegicama, navodi novinar Jutarnjeg

 

Ostariće sa šabanom

U prvom predstavljanju gospođe Nikolić, zagrebački dnevnik tvrdi: "...Njezini kritičari kažu kako je nadarena samouka slikarica, a do sada je poznato samo kako je radila na restauraciji ikona u manastiru Voljevča. Kad ne usisava, pegla ili kuha, Dragica slika u svom kućnom ateljeu. A to joj nije jedina zanimacija. Ako joj je službeni posao, kaže, briga o njihovom obiteljskom domaćinstvu, omiljeni hobi joj je skupljanje ljekovitih trava i pripravljanje travarskih napitaka, koje ne prodaje, nego isključivo poklanja prijateljima ili rođacima ako se razbole...

Omiljena psovka joj je "Crk'o, dabogda", od pjevača najviše voli stare srpske narodnjake Lepu Lukić i šabana šaulića, nikad ne propušta sapunice na TV Pinku, kao niti reallity glazbene showove ( Grand šou, Grand parada, napomena autora), jer djecu koja se natječu smatra "velikim srpskim talentima". Dragica nije žena koja će po cijele dane obilaziti frizere, manikere, stiliste... Smatra kako žena ima pametnijeg posla nego da se stalno uljepšava, no otkako je postala prva dama, posustala je pod pritiskom modnih komentatora kako joj treba remont. Prije polaganja svečane zakletve svoga muža, otišla je kod frizera ošišati vrhove i staviti novu boju...

Paparazzi lista Alo snimili su je kako u kasnim večernjim satima, na kraju radnog vremena, u službenoj limuzini obilazi skupe butike po Beogradu. Samo za talijanske cipele Elisabetta Franchi iskeširala je 200 tisuća srpskih dinara što je oko 2 tisuće eura!

Prvog jutra koje je dočekala kao prva dama, Dragicu je suprug iznenadio, skuhavši joj tradicionalnu tursku kavu i tek potom otišao na posao, u sjedište njihove Srpske napredne stranke, spremajući se za novu dužnost. Dragičino djevojačko prezime je Ninković, rođena je u Kragujevcu, a upravo je Tomislav bio njezina prva ljubav koja je živjela u susjedstvu.

- Dragica i ja smo se znali čitav život, odrasli smo u istom kraju Kragujevca. Ja sam se igrao s njenim bratom Lukom a ona, kako je to bilo u naše vrijeme, sa djevojčicama - priča Nikolić.

Ukratko: nova prva dama Srbije posle završene srednje škole bila je samo domaćica, nije učila strane jezike, sa mužem je bila u braku u kojem je imala ulogu neke druge žene, odgajala  je svoja dva sina, u dokolici, a vremena je imala na pretek, brala je , navodno cvjeće i bavila se spravljanjem napitaka, kojima je, verovala je, može povratiti svog muža Tomislava koji se, dolaskom u Beograd, i ulaskom u Srpsku radikalnu stranku, odao drugoj ženi.

Dragica sluša isključivo narodnjake, gleda uglavnom TV Pink, njegove petparačke serije i razna izdanja Grand parada. Ukratko, to je njen život u braku sa Tomislavom, koji traje punih 37. godina. Kletve su joj - Daboga crko'. Voli da kaže mužu - Jedi govna, ili đubre matoro. Prva dama i dalje ima muke sa padežima. A njen muž Tomislav?

 

Diplomate o Tominoj diplomi

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić kupio je diplomu fakulteta, tvrdili su službenici u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država. Ova informacija navedena je u strogo poverljivoj depeši Ambasade SAD iz Beograda, koju je obelodanio sajt Vikiliks... Ova depeša (08Belgrade 111) upućena je u Vašington 29. januara 2008. godine.

 Osim što američke diplomate u svom izveštaju navode da je Nikolić kupio diplomu, oni konstatuju da je on i nepismen, kao i da ne ume gramatički pravilno da se izražava srpskim jezikom. Pozivajući se na svoje izvore u Srbiji, američke diplomate su obavestile šefove u Vašingtonu o Nikolićevom obrazovanju i intelektu

- Nikolić je kupio diplomu više škole i on je funkcionalno nepismen! Nikolić ume pravilno da koristi samo četiri, od sedam padeža u srpskom jeziku - između ostalog stoji u tajnoj depeši.

Nikolić je u politiku ušao sa završenom srednjom tehničkom školom - građevinski smer. Pokušao je da studira prava,ali je ubrzo odustao. Predsednik naprednjaka je 2006. godine obelodanio da je nastavio školovanje na Pravnom fakultetu u Kragujevcu i to na trećoj godini. Nikolić je tada najavljivao da će ubrzo diplomirati zahvaljujući „Bolonjskoj deklaraciji i ubrzanom sistemu studija".

Verovatno bi u tome i uspeo, da ubrzo nije otkrivena afera "Indeks" sa kupoprodajom ispita, kada su uhapšeni brojni profesori, pa i sam dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Nikolić posle toga dugo nije pominjao svoje studije, sve dok, po osnivanju Srpske napredne stranke, nije objavljeno da je diplomirao na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu i postao master ekonomista.

 Kako je od studenta treće godine Pravnog fakulteta u Kragujevcu postao master ekonomije, verovatno će moći da odgovori jedino prosvetna inspekcija.

 U diplomatskim depešama koje su slate 2009. godine, zaposleni u ambasadi SAD u Beogradu Nikolića su poredili sa aveti. Prema podacima Vikiliksa, Nikolić je upoređen sa aveti u depeši ambasade koja je poslata u Vašington 4. avgusta 2009. godine. U tom trenutku SAD nisu imale ambasadora u Srbiji, već je tu dužnost privremeno vršila otpravnica poslova Dženifer Braš. Zanimljivo je da je Nikolić u to vreme već uveliko bio predsednik Srpske napredne stranke i rado viđen gost u ambasadi SAD u koju je dolazio po instrukcije.

 

 

Ljubitelji stambenog prostora

 

Iako su se "gađali padežima", a u stanu stvarima koje im dođu pod ruku, Nikolići su se lepo okućili. 

Naime, Tomislav Nikolić je kupio stan od navodno 156 kvadrata kod nekadašnje Kineske ambasade, koji je po sopstvenim tvrdnjama platio 390 000 evra, iako su postojale informacije da je stan duplo veće kvadrature, pa samim tim i cene. Nikolić je tada tvrdio da je stan delom platio novcem od prodaje prethodnog stana, a da je morao od banke da uzme kredit od čak 200 000 evra. Kredit na kredit? Jasno je da nema banke koja bi kao garanciju uzela stan koji još uvek nije isplaćen i koji je i sam opterećen ogromnim kreditom.  

 Naime, pored skupocenog stana u kome živi, Nikolić je skućio i svog sina Branislava u ulici Baje Pivljanina, u stan površine 260 metara kvadratnih koji je kupljen po ceni od 850.000 evra. Stan se nalazi na elitnoj lokaciji, u takozvanoj pametnoj zgradi. Prve Branislavove komšije su čuveni fudbalski trener Radomir Antić, i investitor zgrade, koji je zgradu izgradio. Zgrada ima sportski centar, teretanu, spoljašnji bazen sa đakuzijem, dve garaže, dve ostave, lift u koji se ulazi iz garaže. Zgrada ima samo dva sprata, dva kupatila, velike sunčane terase i privatno obezbeđenje.

Pored svoga stana, Tomislav Nikolić ima i luksuzno opremljenu kuću za odmor na Savi, nadomak Beograda. Naravno tu je i Tomina vila u Bajčetini. Vila se prostire na nekoliko stotina kvadrata, zajedno sa pomoćnim i priručnim zgradama. Gospodin Nikolić je za svoja dva sina, Radimira i Branislava obezbedio, pored stana u ulici Baje Pivljanina u Beogradu, još šest stanova! Nikolići jednostavno obožavaju stambeni prostor. Pogotovu ako ga dobiju bez uloženog dinara.

Izborom za predsednika Srbije, Dragica i Tomislav Nikolić ne žele da žive u svom ''skučenom stanu'' na Novom Beogradu (nije Toma Vojislav Koštunica, koji je za oba svoja mandata nastavio da živi sa ženom u dvosobnom stanu, a potom je odbio obezbeđenje, vozača i automobil, i sam ide u kupovinu, peške). Preselili su se u vilu u Užičkoj 23 koja se nalazi u kompleksu Belog dvora. Tako je domaćica Dragica, postala Gospođa koja ima sluškinje, koje, za razliku od nje govore najmanje dva svetska jezika, idu u pozorište, na predstave baleta... A baba Roska ima još i obezbeđenje!

 Kada su u kući za odmor na Savi, nju čuva tuce snajperista raspoređenih okolo, koje penju na drveće, da motre na bezbednost bračnog para!

 

 

ćuti bre, kad ti ja kažem!

 

A da sa prvom damom nema šale, osim belaja, govori i njeno ponašanje na Olimpijadi u Londonu, gde je sa svojim suprugom pratila vaterpolo utakmicu naše reprezentacije. Za tu priliku, osim službene telohnarniteljke Danijele Cvetkovske, na ispomoć je pozvana i Ana Kosanović, koja, inače, privatno obezbeđuje teniserku Anu Ivanović. Na otvaranju Olimpijskih igara gospođa Dragica je držala zastavu Srbije sa obe ruke i njihala kukovima,  kao što je  igala  u Kragujevcu, pevajući - "...da ti mešam čoček, bre ćićo, ćićo...".

U veliku nepriliku prva dama je dovela, videlo se, osim svog supruga, kome je bilo nepijatno, i ruske vojne pilote, koje je , on sa suprugom, van svakog protokola i pristojnosti, predsednik Nikolić posetio 2. septembra na aeromitingu na Batajnici. Scena je bila šokantna. Piloti su prilazili srpskom predsedniku, uz koga je bio komanat našeg ratnog vazduhoplovsta, a sa njegove leve strane je stajala supruga Dragica, obučena u farmerice i majicu, koja priliči mlađim damama sa štajge.

Piloti su salutirali predsedniku, pokušavajući da se potom pozdrave i sa komadantom srpskog vazduhoplovstva, a onda je, posle dužeg oklevanja, on pokazao prema svojoj supruzi, za koju su ruski piloti misli da je prevodilac! I  komandantu vazduhoplovstva je bilo neprijatno zbog sumanute potrebe srpskog predsednika da svojoj Bubici omogući, van svake logike i protokola da prisustvuje vojnoj pokaznoj vežbi!

Da sa gospođom Roskom nema šale, pokazuje njena odlučnost da se preseli i u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu! Ona je već odabrala kancelariju. Iz nje će, saopštila je podnicima, da zove vlasnike kompanija da uplaćuju u njen humanitarni fond. Bolje reći, reketiraće ih. Ko ne plati, tu je Aleksandar Vučić!  Gospođa Roska ima pet unuka, treba to sve nahraniti. ( E moj Apise, gde si sada?). U svakoj pravnoj državi ovakav zahtev supruge predsednika, bio bi predmet kojim bi se bavio državni tužilac, izdajući naredbu za njenim hapšenjem.

šef kabineta  predsednika Srbije je Dragičin brat! U Predsedništvo je Vučić poslao Tomi dosta mladih devojaka, što je izludelo Dragicu. Donela je razne travke da osvešta Predsedništvo. Toma se bunio, ali je ona bila odsečna - ćuti bre, kad ti ja kažem!

I na put u Soči predsednik će povesti svoju Bubicu (ovaj tekst pišemo pre njegovog odlaska), mada po protokolu nije predviđeno da susretu sa predsednikom Vladimirom Putinom  budu prisutne i njihove supruge.

Bože, spasi Dragicu...

 

 

 

Prva dama, drugi glas

 

 

Iz predsedničke palata na Dedinju odjekuje promukli glas šabana šaulića, u pratnji prve dame Srbije - "Dođi da ostarimo zajedno". Povremeno i glas Lepe Lukić iz mlađih dana koja peva staru tugovanku

"Srce je moje violina". Baš po meri baba-Roske i njenog muzičko-scenskog ukusa.

 

 

Dođi da ostarimo zajedno

 ( peva, šaban šaulić)

 

Gledam u tužnu jesenju noć

s pokisle grane lišće opada

u daljini čujem muziku neku

i pitam sebe gde li si sada

 

Nisi me volela u ono vreme

a ja sam želeo samo jedno

sada kad nismo mi mladi ko nekada

dođi da ostarimo zajedno

 

Ja svakog dana proklinjem sebe

zašto te drugom prepustih lako

pevo sam pesme, nado se boljem

i bezbroj puta uz gitaru plako

 

Da li jos pamtiš ljubavi moja

kada smo ruže zajedno brali

gde li si sada mladosti moja

zasto su tebe od mene ukrali

 

 

Srce je moje violina

 

(peva, Lepa Lukić)

 

Hej, nema te

svu noć plakala

tebe čekala sam

 

Srce je moje violina

što je diras kad ne znaš da sviraš

nemoj da kvariš najlepse zvuke

mesto pesme začućeš jauke

 

Hej, nema te

zora svanula

suza kanula je

 

Hej, nema te

šapat vetrova

ko da dozivate

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane