Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

 

Zrenjanin

 

Naprednjačka pustoš u Banatu: građani su im potrebni ali tek oko sledećih izbora

 

Tamo - amo, al' unazad sigurno

 

Gusta magla od naopake vlasti nazadnjaka (formalno naprednjaci) u Zrenjaninu, prekriva već šest meseci nekadašnji treći najjači grad Vojvodine. Interesna grupa lakrdijaša i komendijaša, prevođena kadrovicima sa diplomama brzopoteznih dopisnih fakulteta iz pasaža i sporednih uličica, vređa inteligenciju prosečnog zrenjaninca.

 

Zoltan Horvat

 

Izvršna vlast u Zrenjaninu svela se na provincijsko pozorište gde se glumcima amaterima, umišljenim lokalnim kolovođama, neprekidno pušta gromoglasan aplauz sa razglasa. Direktori vodećih javnih preduzeća u gradu, počev od izvikane Direkcije za razvoj (sa naj-platama), mogli bi za početak da pojasne sugrađanima zašto su diplomske radove za dopisne fakultete svojeručno potpisivali, znajući da ih oni nisu napisali. Gospodin Goran Kravarušić, gromoglasno najavljeni budući kum slave stranke u Zrenjaninu, inače hrabri, legitimni i legalni kradljivac tuđe pameti, mogao bi dodatno da pojasni blentavim sugrađanima zašto je pre neki dan, zarad opstanka tesne nazadnjačke većine u Zrenjaninu, "morao" da zaposli lopovske kadrove.

   Naime, novoprimljeni, inače suprug odbornice vladajuće tesne većine (35:32), najuren je iz svih firmi u kojima je radio zbog kraduckanja (izraz za lopovluk koji nazadnjaci koriste za "pranje" sopstvenih biografija). Da li se javna preduzeća u Zrenjaninu pretvaraju u ogoljene lopovske firme, to sugrađanima ne saopštavaju nazadnjaci, al da kraduckanja ima, ima. Šta reći za novog novcijatog, dominantnog i markantnog predsednika LAF-a (Lokalnog antikorupcijskog foruma) iz redova nazadnjaka koji je pre nekoliko godina u novosadskoj firmi takođe popio otkaz zbog kraduckanja. "opisivanje prekovremenih neodrađenih, al' nakarikanih časova merenih stotinama hiljada isplaćenih dinara, najbolja je ulaznica za antikorupcijsko delovanje nazadnjaka u Zrenjaninu.

Ivan mr Bošnjak, vrli gradonačelnik Zrenjanina, ponosno jaše na čelu lokalne kolone nazadnjaka. Magistar veterine je, to mu i većina komšija otvoreno kaže, zalutao u politiku ovdašnjeg nazadnjačkog bespuća.

Međutim, ne predaje se, i hrabro ignoriše obavezujuću odluku Ustavnog suda da ne može istovremeno obavljati funkcije gradonačelnika i pokrajinskog poslanika. Gosn' Ivan, pulen Gorana Kneževića, pod budnim okom Ivana Devića, pomoćnika gradonačelnika sa pedigreom Goranovog svepitajućeg u Zrenjaninu, ne libi se da, bez ikavog obrazloženja, smeni članove LAF-a saopštavajući im da su, citiraćemo, morali malo da olade sa izjavama u medijima.

   Usput, delegaciji arhiva grada sa knjigama od neprocenjivog značaja za Zrenjanin koje su u opasnosti da istrunu i nestanu, savetuje da ih prodaju na otpadu jer bi za njih mogli da skupe neki dinar. Gosn' Ivan potpisuje i nebulozna i nepismena rešenja prosleđena iz pravne službe u ingerenciji legendarne i večite miljenice svakog režima, Jasmine Malinić, gde na početku piše, citiramo: "Ovim rešenjem se obrazuje...".

   Ono što neizbežni "ević i još nekolicina samoizabranih pokušavaju da sakriju od javnosti je otvorena sumnja na nedavno skandalozno ponašanje člana zrenjaninske delegacije prilikom posete jednoj od zemalja zapadne Evrope. Po rečima izvora Tabloida (ime poznato redakciji), jedan zrenjaninski visoki gost je toliko uživao u gostoprimstvu, da je od sreće i susreta sa Evropom i nekima od njihovih nižih zvaničnika, pao na pod u povećem društvu. To se u Zrenjaninu zove ožderavanje od pića, pukla je bruka, a pomoćnom osoblju u gradskoj kući, kojem se zvanično izričito zabranjuje da poslužuje alkohol, dodatno se zabranjuje svedočenje o nebrojenim turama žestokog u funkcionerskim kancelarija.

   Licemerju uprosečenih kadrova, zaštitnom znaku nazadnjaka u Zrenjaninu se ne može mnogo toga zameriti jer, takvi kakvi su, jednostavno ne mogu bolje. Za drugog zrenjaninskog Ivana, Živkov mu prezime, aktuelnog šefa kabineta ministra poljoprivrede, ne zna se tačno koliko plata prima mesečno. Na pitanje, da li još uvek dobija platu prvog pomoćnika gradonačelnika, novinarima je savetovano da se pismenim putem obrate nadležnima. Gradonačelnik, valjda je nadležan, ne odgovara na pitanje, preostali, njemu podređeni, o tome nemaju pojma. David Dača Dimkić, pomoćnik gradonačelnika za finansije, takođe nije obavešten (vala, ni Koštunica mu nije ravan). Dva Ivana, dva jarana, četiri platetine mesečno, plus sve ostalo, malo li je na ovu skupoću?

   Kako na sve ovo reaguje ovdašnja opozicija? Ima li je uopšte? Na papiru, da, ali je kilava, neorganizovana, haotična i opterećena unutarstranačkom borbom za osvajanje vrha. Legendarni Predrag Grgić, šef "S u Zrenjaninu (a ko nije legendaran a da nije izvikan i potrošen kadar), igra se svojim demokratskim podanicima licitirajući ko bi mogao na upražnjenu funkciju predsednika gradskog odbora. Goran Kaurić, gura li  gura sebe u fotelju (da je legendaran, podrazumeva se), čime bukvalno provocira izvorni deo funkcionerskog članstva da stvar konačno preuzme u ruke i krene sa ozbiljnim radom. Predstojeća skupština stranke u Zrenjaninu pokazaće da li ima leba od ovdašnjih demokrata, ili će u protivnom, sugrađani definitivno dići ruke od njih.

   Veoma je zanimljiv izostanak sa zasedanja lokalne skupštine Bojana Kostreša rodom iz Ečke, generalnog sekretara LSV i prvog do Nenada Čanka. Gosn' Bojan poslednjih godina, iz nepoznatih razloga, izbegava javne nastupe u Zrenjaninu, a (ne)obaveštena javnost kaže da je tome uzrok (a i posledica) sjajna saradnja sa Goranom Kneževićem. Bojanče i Goranče, uz pridodatu dvojicu Branislava, Pomoriškog i Kneževića, stoprocentnih ligaša a hiljadu posto situiranih, čine kvartet kojima je lakše da sastanče, ćaskaju i donose neke od važnijih odluka u Beogradu i Novom Sadu za građane centra Banata. Naravno da visokopozicionirani zrenjaninski ligaši sa još višim funkcijama u Novom Sadu nisu krivi za gubitak tesne lokalne većine u zrenjaninskom parlamentu, već je za prelazak gospođe Lucije iz Ečke u tabor nazadnjaka odgovoran Dragan Nedeljkov, ovdašnji mister LSV Brada. Kriva baza, guzonje i dalje, hvala na pitanju, na mačevanju na Salašu 184. Da li su nazadnjacima u Zrenjaninu potrebni sugrađani? Koji će im andrak, barem do sledećih izbora, ako kojim nesretnim slučajem izguraju mandat? Sigurni u sopstvenu nemoć, boga mole da demokrate i ligaši ne okrenu list i krenu sa ozbiljnim radom i čišćenjem sopstvenih redova. Trećih, na žalost, nema ni na vidiku.

             

Podobnima za  rođendan - povećanje plate

 

   Nakon kraćeg vremena, Gordana Kozlovački, direktorka zrenjaninske bolnice u večitoj izgradnji, mega popularna domaćica Goca, ponovo je pod udarom, njoj omiljenih reflektora. Usled duplo plaćenog istog izvođača radova u nadležnosti Tehničke službe za šta inače sledi krivična prijava i pravac zatvor, Domaćica Goca je blago ukorila Ljiljanu Đuričin, šefa Tehničke službe. Nakon ogromnog pritiska nekih zaposlenih iz bolnice, gospođa Đuričin je smenjena.

   Na njeno mesto je postavljen gospodin Đukić, inače pulen gospođe Đuričin. Novi i stari šef i danas dele kancelariju, u kojoj i dalje bezbrižno piju jutarnju, i sve ostale kafice.

   Veselo je i kod bolničkih arhitekata. Na tri građevinska radnika dolaze dva šefa. Dragiša Šarac, jedan od šefova, ima izuzetno odgovoran posao gde tokom radnog vremena napiše tri putna naloga građevinskim radnicima. Za ovako pogibeljan posao šaranja po papirima, Šarac mesečno zarađuje 50 hiljadarki. Na sve ovo, ako se kojim slučajem njegov rukopis dopadne nadređenima, sledi nagrada od 20 procenata povećanja plate, koje se vodi kao izuzetno požrtvovan rad na poslu.

   Domaćica Goca svojim cenjenim potpisom uz pečat bolnice ulepšava živote i drugim požrtvovanim kolegama, posebno svojim neposrednim saradnicima. Za njihove rođendane, sledi takođe po 20 procenata.

   O metadonskoj aferi od pre godinu dana se u Zrenjaninu više ne govori, ali su posledice zataškavanja katastrofalne. Naime, nakon što je pokrajinska vlada prosledila sredstva za izgradnju Metadonskog centra u Zrenjaninu van bolničkog kruga, pacijenti se i dalje naopako leče u bolničkoj laboratoriji.

Izdvojena sredstva za Metadonski centar su isparila preko noći, Domaćica Goca o tome, naravno, nema pojma, a pacijenti za lečenje (metadon je zamena za drogu) koriste iste prostorije u koje dolaze i trudnice, porodilje i deca.  

   Ne tako retko, pacijenti, HIV pozitivni, potuku se međusobno, što predstavlja dodatnu opasnost po njihovu bezbednost, a i bezbednost preostalih korisnika laboratijskih usluga. Ni policije baš nema kad su neophodni, ali je žalosno i tragično da se na ovako neodgovoran način rešavaju problematični slučajevi u zdravstvu.

   Inače, u metadonskoj aferi gde je otkriveno da je u zrenjaninskoj bolnici ukradeno metadona u ampulama u vrednosti od preko 100 hiljada evra, stradao je jedino puki izvršilac naloga, tehničar na prijemu medikamenata. Čovek će fasovati dugogodišnji zatvor, jer je, dokazaće to lako nadležni (nema ko da ga zaštiti), jedini kriv i odgovoran za bolničku pljačku.   

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane