Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(Ovaj tekst nije u {tampanom izdanju)

(Ovaj tekst nije u štampanom izdanju)

 

ŠOKANTNO: Aleksandar Vučić prodao zemljište firmi kosovskog Albanca Bedžeta Pacolija

 

Šeik iz Prištine

 

Mersiha Hadžić

 

U utorak, 15. januara, kada je broj 276. već bio u štampi, dobili smo podatke koji osvetljavaju angažovanje potpredsednika srpske vlade Aleksandra Vučića da proda najplodnije srpsko i vojvođansko zemljište firmi iz Abu Dabija, iza koje, ustvari, stoji kosovski Albanac Bedžet Pacoli, nastanjen u Švajcarskoj! Ovaj  link:
http://www.ipic.ae/en/Menu/index.aspx?MenuID=3&CatID=2&mnu=Cat govori o predsedniku Borda direktora IPIC fonda.

Predsednik borda direktora IPIC fonda je Šeik Zajed (Zajeb) koji je nedavno boravio u Beogradu. Link broj dva: http://www.ipic.ae/en/Menu/index.aspx?MenuID=4&CatID=7&mnu=Cat govori gde IPIC ima akcije, ako sačekate skalu dole doćićete do 24. 9% akcija koje IPIC poseduje u Austrijskoj kompaniji OMV. A OMV u Srbiji, dakle Bedžet Pacoli, ima benzinske pume na najeskluzivnijim mestima.

Zanimljivo je da su ove akcije IPIC a u OMV položene u korist Bedžeta Pacolija. Vlasnički udeo Bedžeta Pacolija u OMV, je pokriven akcijama IPIC fonda. Šeik od Abu Dabija je, inače, i jedan od bližih prijatelja Bedžeta Pacolija.

Zanimljivo je teza da iza zakupa sedam kombinata u Srbiji, zapravo stoji Bedžet Pacoli, a da je kompanija Al Dahra samo pokriće za investicije ovog kontraverznog biznismena. Al Dahra će po izuzetno povoljnim uslovima dobiti hiljade hektara najplodnije zemlje od Srbije, a proizvodi iz ovih kombinata završavaće na Kosovu i Albaniji, a ne u Abu Dabiju, tvrde dobro upućeni izvori Tabloida.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Nova kompanija  (Emirati 80%-Srbija 20%) će zaključiti ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini (Ugovor o zakupu) površine od 2.982 ha. Treba naglasiti da je ministar poljoprivrede, Goran Knežević, iz Srpske napredne stranke, tek oslobođen u prvom stepenu od optužbi za organizovani kriminal.

Poljoprivredno zemljište koje je predmet zakupa, a koje je navedeno u stavu 1. ovog člana, daće se u zakup po početnoj ceni od 250 evra po hektaru godišnje, što će se primenjivati tokom prvih 10 (deset) godina trajanja zakupa.

 

Akcionarska društva u restrukturiranju čija imovina ulazi u Novu kompaniju:

 

1. Akcionarsko društvo Agrobačka, Bač - u restrukturiranju, koje zastupa izvršni direktor Dragan Gutić;

AD Agrobačka, Bač - u restrukturiranju i Nova kompanija se obavezuju da će zaključiti Ugovor o prodaji poljoprivrednog zemljišta, objekata i opreme kojim će se definisati da AD Agrobačka, Bač - u restrukturiranju prodaje poljoprivredno zemljište površine od oko 791 hektara, zgrade i opremu u svom vlasništvu, pri čemu je prodajna cena za poljoprivredno zemljište 10.000 evra po hektaru. Ukupna cena zemljišta iznosi 7.910.000,00 evra. Procena vrednosti navedenih objekata i opreme će biti predmet nove nezavisne procene od strane savetnika koga ugovorne strane zajednički odaberu.

 

2. Akcionarsko društvo za poljoprivrednu proizvodnju Bratstvo Jedinstvo Neuzina -u restrukturiranju, koje zastupa izvršni direktor Nevenko Pajić;

AD za poljoprivrednu proizvodnju "Bratstvo Jedinstvo Neuzina - u restrukturiranju" i Nova kompanija se obavezuju da će zaključiti Ugovor o prodaji poljoprivrednog zemljišta, objekata i opreme kojim će se definisati da će AD za poljoprivrednu proizvodnju Bratstvo Jedinstvo

Neuzina - u restrukturiranju prodati poljoprivredno zemljište površine od oko 595 hektara, objekte i opremu u svom vlasništvu, pri čemu je prodajna cena za poljoprivredno zemljište 10.000 evra po hektaru. Ukupna cena zemljišta iznosi 5.950.000,00 evra. Procena vrednosti navedenih objekata i opreme će biti predmet nove nezavisne procene od strane savetnika koga ugovorne strane zajednički odaberu.

 

3. Akcionarsko društvo za proizvodnju, preradu i promet poljoprivrednih proizvoda "Dragan Marković - u restrukturiranju", koje zastupa generalni direktor Dragan Milivojčević;

AD Dragan Marković, Obrenovac - u restrukturiranju i nova kompanija se obavezuju da će zaključiti Ugovor o prodaji poljoprivrednog zemljišta, objekata i opreme kojim će se definisati da AD Dragan Marković, Obrenovac - u restrukturiranju prodaje poljoprivredno zemljište površine od oko 1.253 hektara, zgrade i opremu u svom vlasništvu, pri čemu je prodajna cena za poljoprivredno zemljište 10.000 evra po hektaru. Ukupna cena zemljišta iznosi 12.530.000,00 evra. Procena vrednosti navedenih objekta i opreme će biti predmet nove nezavisne procene od strane savetnika koga ugovorne strane zajednički odaberu.

 

4. Jadran, akcionarsko društvo za ratarstvo Nova Gajdobra - u restrukturiranju, koje zastupa izvršni direktor Branko Zorić;

Jadran akcionarsko društvo za ratarstvo Nova Gajdobra - u restrukturiranju i Nova kompanija se obavezuju da će zaključiti Ugovor o prodaji poljoprivrednog zemljišta, objekata i opreme kojim će se definisati da Jadran akcionarsko društvo za ratarstvo Nova Gajdobra - u restrukturiranju prodaje poljoprivredno zemljište površine od oko 518 hektara, zgrade i opremu u svom vlasništvu, pri čemu je prodajna cena za poljoprivredno zemljište 10.000 evra po hektaru. Ukupna cena zemljišta iznosi 5.180.000,00 evra. Procena vrednosti navedenih objekta i opreme će biti predmet nove nezavisne procene od strane savetnika koga ugovorne strane zajednički odaberu.

 

5. Poljoprivredno-proizvodno preduzeće "Mladi borac ad Sonta" - u restrukturiranju, koje zastupa izvršni direktor Stevan Živković;

Poljoprivredno-proizvodno preduzeće "Mladi borac Sonta - u restrukturiranju" i Nova kompanija se obavezuju da će zaključiti Ugovor o prodaji poljoprivrednog zemljišta, objekata i opreme kojim će se definisati da Poljoprivredno-proizvodno preduzeće Mladi borac Sonta - u restrukturiranju prodaje poljoprivredno zemljište površine od oko 307 hektara, objekte i opremu u svom vlasništvu, pri čemu je prodajna cena za poljoprivredno zemljište 10.000 evra po hektaru. Ukupna cena zemljišta iznosi 3.070.000,00 evra. Procena vrednosti navedenih objekta i opreme će biti predmet nove nezavisne procene od strane savetnika koga ugovorne strane zajednički odaberu.

 

6. Poljoprivredno društvo Omoljica akcionarsko društvo Omoljica - u restrukturiranju, koje zastupa generalni direktor Donko Rajković;

Poljoprivredno društvo Omoljica akcionarsko društvo Omoljica - u restrukturiranju i Nova kompanija se obavezuju da će zaključiti Ugovor o prodaji poljoprivrednog zemljišta, objekata i opreme kojim će se definisati da Poljoprivredno društvo Omoljica akcionarsko društvo Omoljica - u restrukturiranju prodaje poljoprivredno zemljište površine od oko 1080 hektara, zgrade i opremu u svom vlasništvu, pri čemu je prodajna cena 10.000 evra po hektaru. Ukupna cena zemljišta iznosi 10.800.000,00 evra. Procena vrednosti navedenih objekata i opreme će biti predmet nove nezavisne procene od strane savetnika koga ugovorne strane zajednički odaberu.

 

7. Akcionarsko društvo Vojvodina Starčevo - u restrukturiranju, koje zastupa generalni direktor Slobodan Slović;

AD Vojvodina Starčevo - u restrukturiranju i Nova kompanija se obavezuju da će zaključiti Ugovor o prodaji poljoprivrednog zemljišta, objekata i opreme kojim će se definisati da AD Vojvodina Starčevo - u restrukturiranju prodaje poljoprivredno zemljište površine od oko 580 hektara, objekte i opremu u svom vlasništvu, pri čemu je prodajna cena za poljoprivredno zemljište 10.000 evra po hektaru. Ukupna cena zemljišta iznosi 5.800.000,00 evra. Procena vrednosti navedenih objekata i opreme će biti predmet nove nezavisne procene od strane savetnika koga ugovorne strane zajednički odaberu.

 

8. Poljoprivredna korporacija Beograd ad Padinska Skela - u restrukturiranju ("PKB"), koju zastupa generalni direktor Rajko Mandić.

PKB i Nova kompanija će zaključiti Ugovor o prodaji poljoprivrednog zemljišta, oko 2.329 hektara poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu PKB, po prodajnoj ceni od 12.000 evra po hektaru, što ukupno iznosi 27.948.000,00 evra.

 

 Poslovno- tehnička saradnja sa Vojnom Ustanovom Morović-Pogon Karađorđevo

 

Ugovorom o saradnji Nova kompanija će dobiti pravo da koristi površinu od 3.664 hektara poljoprivrednog zemljišta koje trenutno koristi Vojna ustanova Morović- pogon Karađorđevo, na period od trideset (30) godina, a koje je u vlasništvu države dok Ministarstvo odbrane ima upisano pravo korišćenja ovog zemljišta, kao i zgrada i resursa Vojne ustanove Morović - pogon Karađorđevo, sve u skladu sa Ugovorom o saradnji. Nakon isteka Ugovora o saradnji, strane mogu sporazumno dogovoriti produžetak saradnje na isti ili sličan vremenski rok u budućnosti.

Nova kompanija će davati Vojnoj ustanovi Morović- pogon Karađorđevo dvadeset procenata (20%) godišnjeg prinosa ostvarenog na zemljištu koje je navedeno u stavu 1. ovog člana.

 

 

Prevod teksta linkova sa engleskog na srpski

 

Uspon Abu Dabija i Ujedinjenih Arapskih Emiratima počeo je godinama ranije i zasnivao se na vizijama budućnosti pokojnog Šeika Zajed bin Sultan Al Nahijana, osnivača i prvog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je mudro podsticao svoj narod da koristi blagoslov naftnog bogatstva i da izgradi modernu, raznorodnu ekonomiju, za dobrobit budućih generacija. Ovaj element njegovih ambicija, ukorenjen u dugom nasleđu, gurao je napred ovu zemlju sve do neverovatnog razvoja Abu Dabija, kao ekonomske sile.

Međunarodna Petroleum Investment Compani (IPIC) ponosno nastavlja da igra ulogu u razvoju i prosperitetu Abu Dabija. Kao UAE, tako i samu IPIC, osnovao je Šeik Zajed, i ona je od 1984. godine fokusirana na investiranje u energetske, petrohemijske i druge srodne industrije širom sveta.

 IPIC je u kombinaciji sa dugoročnim investicionim strategijama i jakim korporativnim upravljanjem, uspeo da stigne do najvišeg portfolija rasta i finansijskog potencijala. Za manje od trideset godina, imovina IPIC-a narasla je do blizu 60 milijardi dolara, i ima investicije na pet kontinenata...

Podjednako je važno i to da su ulaganja IPIC-a pomogla da se izgrade Abu Dabi i Ujedinjeni Arapski Emirati i njihova ekonomija, sa snažnom industrijom i velikim brojem radnih mesta.

Centralni deo poslova IPIC-a, danas je razvijanje dugoročnog industrijskog partnerstva koja donose znanje, tehnologiju i najbolju praksu iz celog sveta leđa. IPIC je postao globalno preduzeće, ali ostaje odano svojim osnivačkim ciljevima i poboljšanju života naroda Abu Dabiju i njihovo budućnosti.

Pod vođstvom Šeika Kalifa bin Zajed Al Nahijana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i prestolonaslednika Abu Dabija, UAE su se razvili u veliki investicioni centar u regionu i svetu. Na tako čvrstim temeljima, ja sam uveren da će naša zemlja nastaviti svoj dugoročni rast u budućnosti...

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane