Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od ju~e

Nismo mi od juče

 

Epizoda 117

 

Zoran Milojević

 

Nikada nisam krio da mislim kako Srbija neće biti normalna država, sve dok se ne ukine republika i dok se ne vrati monarhija. Ali, o tome kao da ne razmišlja onaj ko najviše treba: NJKV prestolonaslednik Aleksandar Drugi Karađorđević. Njegov pradeda Petar Prvi i deda Aleksandar prvi su oslobodili Kosovo i Metohiju i vratili srpsku maticu pod srpsku krunu.

Danas, NJKV prestolonasledniku otimaju i teritoriju i narod koji su neraskidivi deo njegove krune. Otimaju mu pradedovinu, dedovinu i očevinu, a on ćuti! Vaše veličanstvo, mi deca, unuci i praunuci onih koji su stvarali, a kasnije i branili Kraljevinu Srbiju, ne možemo da Vam stavimo krunu na glavu, ako Vaša glava nije za krunu! Poslednji je trenutak da nam se pokažete i prikažete, ili će Vaša kruna ostati muzejski eksponat, kao svedočanstvo da je Srbija bila država.

Širom zatvorenih ustiju, vlast prećutkuje da se Rumunija priprema da prizna albansko Kosovo. Rumuni smatraju da nema potrebe da trpe pritiske iz Evropske unije, kad je već i Srbija potpisala a sada i sprovodi takozvani Briselski sporazum. Ako domaćin ne brani svoju kuću, komšije će da odnesu i kapiju!

Dijete Ivica nedavno izjavljuje da neće dozvoliti "prekrajanje istorije". Tačno ivice, ne smemo dozvoliti da u antifašiste spadaju i vođe onih koji su, kao, "pobedili".

Organi vlasti u Srbiji pokazuju elementarno neznanje i diletantizam. Oni ne znaju da je Kosovska Mitrovica bila jedan od retkih gradova koji se otvoreno suprotstaljaju komunističkoj vlasti.. Decenijama su ovdašnji intelektualci bili hapšeni, prebijani, proganjani, isterivani sa radnih mesta zbog "antikomunističkog delovanja". Sličnih gradova u Srbiji nije bilo. Mitrovica se oružano odbranila i devedeset devete, kad je krenulo albansko nasilje da se širi na sever. Zar iko danas misli da Srbi iz Kosovske Mitrovice mogu tek tako da pljunu na svoju borbu?

Ne mogu a da se ne nasmejem glupim izjavama srpskih "bizmismena". Jedan od njih reče kako je "strašno efikasan", drugi da je "užasno jeftin", a treći da je njegov proizvod "surovo koristan"!

Književnik i dramaturg, Radoslav Lale Pavlović, savetnik četnika-republikanca, predsednika Srbije Tomislava Nikolića, poklonio je kancelariji gradonačelnika Zrenjanina, uramljenu sliku sa koje se smeši Tomislav Nikolić. Lale je objasnio da je prilikom prošle posete kancelariji gradonačelnika Zrenjanina, shvatio da u njoj "nešto nedostaje". U svakom ludilu postoji neki smisao. A smisao savremenih srpskih vlastodržaca je-širenje ludila.

"Srpski narod nikada nije pogrešio kada je slušao srpsku vlast", opominje Aleksandar Vulin, komunistički đak. A ja dodajem: "...Pogotovu srpski narod nije pogrešio kada je, slušajući kominističku vlast, odlučio da, umesto u jednoj, živi u sedam država!". Sadašnja srpska vlast je skinula Kosovo i Metohiju sa mape Srbije i smestila ga u glasačku kutiju. Tako su srpski glasači "integrisani u kosovsko društvo" uz pomoć glasačke kutije koju od Srba štite pripadnici "kosovske policije".

A ja u mislima stalno razgorevam sveću na grobu baba-Zage i deda Mike, na čijem krilu sam odrastao. A grob je na srušenog mitrovačkom groblju.

U davno ispričanoj basni, vučić primio vuka da mu ovaj objasni, kako da i on i vučić, postane vuk, ali da se piše velikim slovom. Obojica su znali da su rođeni sa malim slovom.

Ubedili su ih da će, kad odrastu, moći da se pišu velikim slovom. Ali, avaj, velika slova su teška i teško se nose. A vučiću i vuku niko nije smeo da kaže da neće odmaći dalje od malih slova.  Naravoučenije kaže-lako je vučići da želi da postane vuk. Muka je živa kad vuk spadne na vučića, da tako ujedinjeni malim slovom, zajedno čekaju zimu!

O televizijskoj seriji "Ravna gora", treba znati da je u duhu nezasitih finansijskih apetita Radoša Bajića. Voleo bih da sam ovog puta ćorav kod očiju, ali...

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane