Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Tragom vesti

 

Srbijom haraju kadrovi Srpske napredne stranke, naoružani a slabih živaca

 

Dva vozača, malo jača

 

Srpska napredna stranka ima problema sa kadrovima na svim nivoima vlasti. Njeni lokalni funkcioneri su uglavnom bivši šoferi, dreseri pasa, lažni režiseri i oni koji su završavali čudne fakultete po mesnim zajednicama, bivši i sadašnji bokseri...Mada, samo u opštinskom odboru SNS ima 25 vrhunskih advokata, ali su vozači podobniji. Na republičkom nivou SNS dovodi "nestranačke" ličnosti, odnosno one koji se stide da priznaju kako su među naprednjacima, ili sopstvene članove koji su potpuno nekompetentni. Identično je i u jedinicama lokalne samouprave, gde kolo vode kriminalci bliski Vučeću i njegovom porodičnom klanu.

 

Milan Malenović

 

  Dragan Katuca je direktor JKP Zelenilo u Pančevu i, po sopstvenom predviđanju, budući poverenik SNS-a za ovaj južnobanatski grad. On, međutim, ne spada u verne članove naprednjačke stranke, ali je među onima bahatima koji se zbog toga dopadaju rukovodstvu.

  Katuca je, pre poslednjih izbora, bio jedini naprednjak u SO Pančevo. Onda se desio neki kratak spoj na vezi između njega i rukovodstva u Beogradu, pa on 11. jula 2011. pismenim putem obaveštava tadašnju gradonačelnicu Vesnu Martinović kako od tog dana nije više odbornik ispred SNS-a, te je time ova stranka u Pančevu postala vanparlamentarna, a istovremeno je zatražio i da se poništi odluka Gradskog veća o dodeljivanju prostorija za rad Okružnom odboru SNS-a.

  Katucin obraz i mandat su, međutim, večito na prodaju, pa on samo nekoliko dana kasnije povlači svoju odluku o istupanju iz SNS-a pišući gradonačelnici:

 "...Obaveštavam Vas da povlačim dopis broj VI-37 od 11.7.2011. godine, te ga smatrajte nevažećim.U Skupštini grada ću i dalje sa zadovoljstvom predstavljati Srpsku naprednu stranku."

  Politički nestabilan, Katuca je istovremeno i veoma agresivan i bahat. Pošto se učvrstio kako u stranci, tako isto i u gradskim organima Pančeva, on se posle poslednjih izbora ovako telefonom obraća jednom od dotadašnjih članova stranke:

 Katuca: Alo; NN: ej, kaži; Katuca: Što pretiš Gagi, bre? NN: Ko preti Gagi? Katuca: Što mu psuješ majku, brate? (NN): Ne, ne... Samo sam ... Kome majku? Njemu majku? Katuca: Da; NN: Što bi ja njemu psovao majku? Katuca: Čekaj, što uopšte? Izbačen si iz stranke, jel sfataš to? NN: Pa? Katuca: Pa, ništa. Što ga jebeš što te nije zvao na sastanak, koji si ti kurac da te zove na sastanak? Jebem te u usta, da te jebem! NN: To meni kažeš? Katuca: Ko? Tebi kažem, majmune jedan! De te budem video odvaliću te k'o majmuna! Pazi šta sam ti rek'o, evo videćeš... Jebem te u usta ona klošarska! NN: Čekaj, što ti meni pretiš kada ja njemu ništa nisam rekao?

 

Osveta loših đaka

 

  Nije Katuca jedini naprednjački nasilnik u Pančevu. Jedan od njih je i Pavle Paja Radanov (zaposlio sestru Milanu u opštinskoj upravi), aktuelni gradonačelnik. On je, obaveštava nas saradnik iz Pančeva, kao i uvek potpisao fakturu u iznosu od 55.000 dinara koju gradska uprava plaća lokalnom listu START 013.

Međutim, posle teksta Smiljane Glamočanin-Varga o "osveti loših đaka" na vlasti u Pančevu, odbio je da plati već potpisanu fakturu, čime je prekršio zakon o finansijskom poslovanju i zakon o slobodi informisanja. Urednik se pitao čime je taj tekst uvredio gradonačelnika, kada je čovek master i, uskoro, doktor nauka. Onda se raspitao kakav je bio đak? Jedva je preko veze, uz prebacivanje, završio osnovnu školu, a i srednju na jedvite jade. Fakultet je završio u mesnoj zajednici Centar! Sam se, dakle, prepoznao u tekstu. Već je poznato da je odmah naložio Ivanu Tešiću da preti Smiljani kako će bez posla ostati njena snaja, zaposlena u gradskoj upravi na telefonskoj centrali za platu od dvadesetak hiljada, koja je majka deteta bolesnog od najtežeg oblika cerebralne paralize i čijoj je porodici to jedini izvor prihoda,.

Paja Radanov je svojevremeno oslobođen od vojske uz psihijatrijsku dijagnozu. Javno se pravdao da je to njegov otac sredio preko veze da se oslobodi od vojske, kako ga ne bi mobilisali da ide da brani srpski narod preko Drine.

U međuvremenu, doktorant Radanov izbegava i da razgovara sa gospođom Glamočanin- Varga. O svojim novijim iskustvima ona piše:

 "...Drage prijateljice i dragi prijatelji, bila sam u SUP - u i prijavila obijanje i materijalnu štetu na kolima. Inspektori su bili profesionalni. Zvala sam gradonačelnika doktoranta Radanova, ali mi se nije javljao na telefon. Zatim sam sa svojim prijateljima dr Draganom Crnomarković i Stefanom Veselinovićem otišla kod gradonačelnika, koji je javno rekao da su njegova vrata uvek otvorena za građane Pančeva. Zatekli smo ga na sastanku i rekao nam je da ga sačekamo 10 minuta. Odmah je stiglo obezbeđenje da dr Draganu i mene udalji iz kabineta, a Stefana iz hodnika. Mi smo čekali i čekali stojeći, prošlo je sat vremena, pa sat ipo.... Obezbeđenje je ponovo došlo i reklo nam da je gradonačelnik pobegao kroz sporedna vrata, zajedno sa gostima još pre sat vremena!? Zašto je gradonačelnik pobegao od nas građana Pančeva, članova SNS?

Mislim da je to nezapamćeno u istoriji politike, da gradonačelnik kroz sporedna vrata beži iz svog kabineta od jedne odbornice i uglednih članova gradskog odbora. Zvali smo ga ponovo telefonom, nije nam se javio. Dr Dragana i Stefan su bili finansijeri stranke i radili su godinama za stranku, ja sam odbornik koji je dao svoj glas za njega u Skupštini kada je izabran. Zar nismo zaslužili ni da nam se javi na telefon? Iskreno smo se nadali da će preduzeti sve da nas zaštiti od pretnji u kojima su prešli sa reči na dela. On je gradonačelnik Pančeva mi smo građani Pančeva!"

Ovu priču potvrđuje Dragana  Crnomarković i dodaje:

 "...Dovedeno je obezbeđenje specijalno da me udalji, na čemu je insistirala gospođa Feratović, šef kabineta gradonačelnika, koja nikada nije kročila u prostorije SNS u Pančevu, odgovorno tvrdim. Ne znam samo kako je tu stigla ispred SNS-a? Naravno da nisam otišla, jer sam dotičnoj dami rekla da je tu upravo zahvaljujući meni i shodno tome treba i da se ponaša..."

 

Paja i Jare na čelu Zemuna

 

U Pančevu se naprednjaci, i to najveći kriminalci, pozivaju na Andreja Vučića, rođenog brata Aleksandra Vučića. Čovek koji je postavljen na mesto direktora svih pijaca ispred SNS-a je osuđen za ubistvo, a onda pomilovan od strane Tomislava Nikolića. Taj Dejan Simeunović-Simke (supruga mu je odbornik) postavljen je kumovskom linijom, a postavio ga je pomenuti Dragan Katuca. Svi oni zajedno sa poverenikom Željkom Sušecom (zaposlio ženu, sestru, švalerku, tatu...) pozivaju se na vezu sa Andrejom Vučićem. Na nedavno održanu fudbalsku utakmici,  koja je bila humanitarna, došao je Simke i pravo otišao kod Andreja i na očigled kompletne publike izljubio se sa njim. Bila je ovo jasna poruka građanima Pančeva kako porodica Vučić čvrsto stoji iza naprednjačkih kadrova poteklih iz kriminogenog miljea

Kadriranje u Pančevu je potpuno prepušteno uskom krugu ljudi koji su sebe proglasili vlašću u tom gradu. Odborničku listu je Simke diktirao Željku Sušecu, povereniku SNS-a za Pančevo i poslaniku u Republičkoj Skupštini. Pošto su tako obezbedili sebi poslušnu većinu, gradonačelnik Paja, predsednik Odbora  za sport i omladinu Zoran Rajačić Raja (devojka Mirjana je odbornik) i Sušec su počeli da postavljaju direktore javnih komunalnih preduzeća. Kako bi imali sigurnu većinu u Gradskom odboru stranke, sednici su prisustvali i glasali čak i članovi beogradskih mesnih odbora Bora Milutinović, Andrej Dimitrijević, Marko Popadić i drugi. Prisustvovali su i Rajini bokseri, pa niko nije smeo da se buni.

Kao epilog izborne pobede SNS u Zemunu, za predsednika opštine Zemun je postavljen Dejan Matić, bivši šofer Aleksandra Vučića (2000-2008.god), a za pomoćnika mu je izabran Slaviša Topalović, bivši šofer Tomislava Nikolića (pre 2009.god.).

Topalović je bio auto limar, kupovao slupane automobile pa ih sređivao, preprodavao i tako zarađivao. Živeo je u skromnom domaćinstvu sa roditeljima i bratom, a sada ima velelepnu kuću u Ugrinovcima. Jedini zvaničan posao bio mu je vozač u SRS, i to Tomin, pa je sa tog radnog mesta postao naprednjački član opštinskog veća, a onda i pomoćnik predsednika opštine.

Dejan je imao istu stručnu spremu kao i Slaviša, pa su verovatno zajedno radili. On ga je učlanio u SRS, njegov jedini zvanični posao u SRS je bio da vozi Vučića . Kratko je kao radikal bio sekretar MZ Ugrinovci, a sada je predsednik opštine. Napravio je  veliku kuću u Ugrinovcima.

Dejan Matić je za svoje potrebe buduće političke karijere, na volšeban način stekao diplomu privatnog univerziteta "Union", do tada je od stručne spreme imao srednju školu za autolimara.

Sadašnji predsednik opštine Zemun ima istu diplomu kao i njegov kolega Slaviša Topalović, samo Matić ima zvanje „operativni menadžer", a Topalović „ekonomski operativni menadžer", šta god to značilo. Obojica tvrde da su fakultet završili u rekordnom roku od kraja 2009. do 2012. godine.

 

S(N)S Handžar divizija

 

Gradonačelnik Niša je naprednjak Zoran Perišić koji je Agenciji za borbu protiv korupcije prvi put 16. avgusta 2012. prijavio svoje prihode i to da od Kliničkog centra zarađuje 26.691 dinar, a od Medicinskog fakulteta još 73.222 dinara. Pri tome je zaboravio da navede kako, u međuvremenu, prima i 140.000 dinara mesečno kao gradonačelnik.

Darežljiv prema sebi, Perišić nije zaboravio ni verne glasače, pa je samo u prvih pola godine nove vlasti u gradskoj upravi zaposleno preko 200 članova SNS-a. U svim gradskim upravama postavljeni su zamenici načelnika, koji u prethodnom mandatu nisu postojali, a povećan je broj pomoćnika načelnika, kojih je bilo. U svakoj od pet gradskih opština postavljeni su zamenici predsednika opština i predsednika skupština opština, kao i zamenici sekretara skupština opština, što prethodna vlast nije imala.

U gradskim opštinama formirane su i nove resorne komisije, čiji su predsednici plaćeni, kao i novi odbori. Tako su recimo u opštini Medijana osnovane četiri nove resorne komisije, pored isto toliko postojećih, a u opštini Palilula dva odbora i osam umesto pet resornih komisija. Takođe, na svim ovim mestima bilo je i zapošljavanja običnih službenika, tako da je, na primer, u gradskim upravama zaposleno dodatnih 38 ljudi.

U opštini Medijana na konkursu za posao učestvovalo je 210 kandidata, a primljeni su isključivo oni čija su imena dva dana pre raspisivanja konkursa 30. oktobra bila na spisku anonimno dostavljenom Južnim vestima. Odabrani su: Danijela Vučković, žena predsednika komisije, Ana Đorđević, ćerka odbornika, Maja Đorđević, ćerka predsednikovog vozača, Dragana Plavšić, bivši član SRS-a koja je završila Fakultet dramskih umetnosti i radila u kabinetu predsednika opštine, Mirko Stepanović, rođak predsednika opštine koji je radio u ekonomskoj službi i odlazeći izbrisao sve podatke...

Od 210 pristiglih kandidatura njih 102 su imale kompletnu dokumentaciju, na razgovor je pozvano samo 37 ljudi, a njih osam je dobilo posao. Oni koji nisu došli na testiranje tvrdili su da nisu ni bili pozvani.

  Ivan Vuković, kadar SNS-a, izabran je 18. septembra 2012. za v.d. direktora Narodnog pozorišta u Nišu i to kao diplomirani reditelj. On je, međutim, na Fakultetu dramskih umetnosti diplomirao tek nedelju dana kasnije, pa ispada da odbor SNS-a u Nišu ima natprirodne sposobnosti proricanja budućnosti. Vuković je i u svojoj biografiji, kada je konkurisao, naveo kako je diplomirani reditelj, iako je još bio student, a Dejan Jovanović, predsednik skupštinskog Odbora za imenovanja i funkcioner SNS, pravdao se da nije tražio diplomu na uvid, jer "to nije bitno"?!

  Zapovednik straže u KPZ Zabela Goran Nenadović i njegov zamenik Janko Stanišić prebegli su posle poslednjih izbora iz DS-a u SNS. Veza im je bio nadzornik straže Danijel Savić, odnosno njegova supruga, direktorka Parking servisa u Požarevcu. Ona je završila neku, kako meštani kažu, "kaubojsku višu školu", a na funkciju je dospela preko, ili bolje rečeno ispod Veroljuba Arsića, nekadašnjeg blagajnika SRS-a koji je u naprednjake pobegao jer je proneverio pare.

  Ovo samo po sebi ne bi bilo toliko strašno da Stanišić i Nenadović (bivši dreser pasa u Žandarmeriji, koji je na mesto zapovednika dospeo preko zavičajnih veza), nisu na urgenciju Arsića postavljeni da budu glavni za bezbednost stranačkih lidera na teritoriji Braničevskog okruga. Njih dvojica su, da podsetimo, službenici Ministarstva pravosuđa Vlade Republike Srbije, pa se postavlja pitanje kako smeju da budu istovremeno i privatni telohranitelji? Mada, nije ovo prvi put da pripadnici MUP-a ili zatvorske straže budu istovremeno i čuvari mafijaša.

  Ono što najviše zabrinjava, to je da SNS formira svoje jurišne odrede koristeći labilne osobe koje zbog svog posla imaju pravo da nose oružje. Kako se ponašaju ti Vučićevi crnokošuljaši najbolje se videlo na Voždovcu tokom predizborne kampanje, početkom decembra, kada su oni isključili razglas radikalima koji su držali odobreni miting nekoliko metara dalje od mesta kuda je prolazio potpredsednik Vlade sa svojom kamarilom. Novokomponovanom evropejcu je zasmetalo što su se glasno puštale srpske patriotske pesme koje su ga bolno podsećale na prošlost i korene. Jedan pripadnik obezbeđenja je, zato, po Vučićevom naređenju počupao kablove radikalskog ozvučenja.

 

 

A 1.

 

Sporedni put od volana do fotelje

 

Za predsednika opštine Zemun je postavljen Dejan Matić, bivši šofer Aleksandra Vučića (2000-2008.god), a za pomoćnika mu je izabran Slaviša Topalović, bivši šofer Tomislava Nikolića (pre 2009.god.).

Topalović je bio auto limar, kupovao slupane automobile pa ih sređivao, preprodavao i tako zarađivao. Živeo je u skromnom domaćinstvu sa roditeljima i bratom, a sada ima velelepnu kuću u Ugrinovcima. Jedini zvaničan posao bio mu je vozač u SRS, i to Tomin, pa je sa tog radnog mesta postao naprednjački član opštinskog veća, a onda i pomoćnik predsednika opštine.

 

A 2.

 

Živi u Srbiji, a plaćen kao u Švajcarskoj

 

Potpredsednik saveta za međunarodnu saradnju Srpske napredne stranke, Bratislav Grubačić, bivši novinar TANJUG-a, postavljen je na mesto predsednika Nadzornog odbora Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), sa platom koja ne može biti manja od nekoliko hiljada evra (prema dostupnim informacijama, svaki funkcionar ove Agencije ima platu između 4.00 i 10. 000 evra, u zavisnosti od pozicije na kojoj se nalazi). A, kako je Grubačić prešao put od pisca skromnog informativnog biltena za potrebe diplomatskih predstavništava u Beogradu, do jednog od najplaćenijih funkcionera SNS, posebna je priča i zahteva poseban osvrt.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane