Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

 

Su(lu)dovanje

 

Davno izgubljena čast srpskih sudija i državnih tužilaca, i njihova zlodela (19)

 

Lakrdija od sudija

 

Srpski sudovi još donose presude ''U ime naroda''. I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu izdavati obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Nažalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost, ni javni moral. Uvek su spremni da za sitnu paru, ili dodvoravanje nekom važnom čoveku iz partija na vlasti, poštenom građaninu otmu stan, imovinu, decu, proglase ga ludim, oduzmu mu poslovnu sposobnost, ili ga drže mesecima i godinama u pritvoru, sve dok ga potpuno ne slome i učine nesposobnim za život. I to sve čine nekažnjeno, za svoj rad primaju najveće plate u državi, a imaju i mnoge druge privilegije. I nova vlast nastoji da pravosuđe potpuno stavi u funkciju zaštite interesa vladajuće klike, suprotno zahtevima iz Brisela da se pravosuđe mora dubinski očistiti od korupcije, nepotizma, nestručnosti i politikantstva. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi.

 

 

Milan Glamočanin

 

 

Opsednutost Aleksandra Vučića svojim bliskim prijateljem Miodragom Rakićem, bivšim šefom kabineta Borisa Tadića, prerasla je u patologiju! O tome svedoči i ''reforma''  srpskog pravosuđa, i stanje koje je postalo neizdrživo, jer su danas srpski sudovi i tužilaštva, konačno -  privatizovana.

Bivša ministarka pravde Snežana Malović, koja je započela reformu pravosuđa, po nalogu iz Demokratske stranke, očistila je sudove i tužioce od neposlušnih delilaca pravde, i skratila jezike onima koji su mislili svojom glavom i držali se zakona u svom radu.

Ustavni sud Srbije, za vreme mandata predsednika suda Dragiše Slijepčevića, koga je Boris Tadić predložio na tu funkciju, uspeo je da se izdigne iznad interesa vladajuće klike, i poništio je odluke Visokog saveta sudstva o nereizboru sudija i tužilaca. Ali...

Nesreća po srpsku pravdu nastavljena je odlukom Aleksandra Vučića da za ministra pravde postavi mladoumnog ministra Nikolu Selakovića, koga su na Pravnom fakultetu u Beogradu znali jedino po tome što je bio deklarisani peder, koji je ordinirao po kabinetima svojih profesora.

Niko od članova Visokog saveta sudstva iz ranijeg i sadašnjeg saziva nije kažnjen za zlo koje je naneto deliocima pravde koji su skoro četiri godine bili van sudnica! Niko od sudija i tužilaca nije pozvan na disciplinsku odgovornost!

Ovih dana potvrdilo se ono o čemu je Tabloid pisao kada je Vučić ušao u novu Vladu Srbije, da je njegov osnovni cilj da stvori uslove za novu koaliciju u kojoj će Miodrag Rakić i njegova organizovana grupa ponovo ući u Vladu Srbije na velika vrata, i da završe udruženi zločinački poduhvat potpunog uništenja Srbije. Mladoumni ministar pravde Srbije Nikola Selaković učestvuje u radu Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca. Na sednici održanoj 23. januara ove godine, Visoki savet sudstva je doneo odluku o imenovanju članova Disciplinskih organa: 

"...Za Disciplinskog tužioca imenuje se Mirjana Ilić, sudija Višeg suda u Beogradu; a za zamenika Disciplinskog tužioca imenuje se Slobodanka Gutović, sudija Osnovnog suda u Novom Sadu;

Za predsednika Disciplinske komisije imenuje se Milevka Milenković, sudija Apelacionog suda u Kragujevcu;

Za člana Disciplinske komisije imenuje se Živa Novaković, sudija Prekršajnog apelacionog suda;

5. Za zamenika člana Disciplinske komisije imenuje se Tomislav Trajković, sudija Višeg suda u Nišu."

 

 

Pravda "po redu vožnje"

 

 

Disciplinski tužilac Visokog saveta sudstva i u protekle četiri godine bila je Mirjana Ilić, sudija Višeg suda u Beogradu, koja za vreme svog mandata nije podigla nijedan zahtev građana i advokata podnet protiv sudija koji su surovo kršili zakon! Umesto toga, sudija Mirjana Ilić ponovo je izabrana za disciplinskog tužioca!

Ko je ova žena?

Kolege je poznaju kao hroničnu pijanicu i propalicu. Postala je ljubimica mafije kada je pretprošle godine oglasila krivim navijače FK Partizan, pod optužbom da su ubili francuskog navijača Brisa Tatona i osudila ih na 240 godina zatvora! Apelacioni sud u Beogradu preinačio je, po žalbi advokata okrivljenih njenu presudu i smanjio im kaznu zatvora za 120 godina!

Ova lažna i montirana presuda, naručena od šefa kabineta tadašnjeg predsednika Srbije Miodraga Rakića, sablaznila je srpsku javnost kada su naknadno advokati optuženih dostavili Višem sudu u Beogradu predlog z ponavljanjem postupka dokaze - izjave svedoka koji su saslušani u policiji istog dana kada se i dogodilo povređivanje Brisa Tatona, koji su potvrdili, ne znajući o kome je reč, da je Taton sam skočio preko žardinjere i tako se povredio, a da niko od navijača nije bio ni blizu njega!

Viši sud u Beogradu je dva puta odbio zahtev za ponavljanjem postupka, obrazlažući da  izjave svedoka nisu od značaja za drugačije presuđenje, kao ni snimak poziva Službi hitne pomoći koji je pola minuta od Tatonovog skoka uputila građanka, koja se zatekla na licu mesta.

Sudija Mirjana Ilić je unapređena za sudiju Odeljenja za ratne zločine, sa dvostruko većom platom, postavši tako i štićena ličnost. Jasmina Vasović, predsednica vanraspravnog krivičnog veća koje je dva puta odbacilo predlog za ponavljanje postupka, unapređena je za sudiju Apelacionog suda u Beogradu, nakon što je, pre odlaska u ovaj sud, po treći put, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepeno rešenje, odlučila da nema mesta ponavljanju postupka.

U najnovijem saopštenju roditelja osuđenih navijača koje je dostavljeno medijima, piše:

"...Prošlo je 3 meseca, od podnešenih žalbi za ponavljanje postupka u slučaju „Taton", koji je svakako 'pritvorski predmet', sa očekivanim prioritetom u rešavanju dostavljenih zahteva.

Iako je više nego primetno, svesno i namerno 'razvlačenje postupka', uz svo uvažavanje mogućih objektivnih opravdanih okolnosti za evidentnu sporost u donošenju odluke, dosadašnje iskustvo nam govori da ništa u ovom postupku nije slučajno, i da sve ima svoje razloge i cilj. Tragično je što je većina tih ciljeva uvek u suprotnosti sa potrebama istine i pravde, i na štetu osuđenih!

Još se nijednom dosadašnjom sudskom odlukom, a bilo ih je prilično, ne primećuje konačna odlučnost da se završi ova lakrdija i bruka od postupka, i krene putem istine i dokaza. Zapanjuje tolika upornost i odsustvo savesti kod mnogih koji su pozvani da... 'samo primene zakon'!

Stiče se utisak, kao da sud nešto... čeka...'osluškuje'... važe i procenjuje neke dnevnopolitičke okolnosti i događaje ,a koji naravno nemaju direktne veze sa predmetom i nisu u spisima! U spisima su 'samo' neoborivi dokazi da niko od osuđenih nije imao kontakt sa Tatonom, i da nema ni govora o bilo kakvom ubistvu, 'teškom' pogotovo!

Mnoge su se sudske nepravde u međuvremenu pokrenule sa 'mrtve tačke',  samo se 'Bris Taton' marginalizuje i drži na ledu...Zašto?!''.

Da li to znači da pravda ima neki svoj „red vožnje" sa sve mogućim uskakanjem u zadnji vagon? Možda baš nama namenjen!

Duže od tri meseca, predmet "Slučaj Taton" je u rukama sudije Vučka Mirčića, koji sudi u veću čiji je predsednik sudija Zoran Savić, koji je i predsednik Odeljenja za organizovani kriminal ovog suda, a drugi član veća je sudije Vesna Petrović! Urednik Tabloida Milovan Brkić, poznajući članove veća, tvrdo veruje da za osuđene navijače pravde više nema. Sudija Savić je predsedavao većem u kojem je drugi član veća bio sadašnji predsednik suda Duško Milenković. Vučko Mirčić je deset godina bio istražni sudija u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, a Vesna Petrović je vršila funkciju predsednika Apelacionog suda u Kragujevcu!

 

 

Vesela javna kuća

 

 

A, Dušku Milenkoviću, nesretniku koji je promovisan odlukom Aleksandra Vučića za predsednika Apelacionog suda u Beogradu, porasle su uši. Liče na radare! Slušaju šta mu to Veliki Vođa poručuje, ili oni koji su mu nadređeni.

Odlukom pomenutog Milenkovića prošle godine je za vršioca funkcije predsednika Višeg suda u Valjevu postavljena sudija Biljana Savić. Tako su naredili nesretnom Milenkoviću, jer je pomenuta Biljana konkubina advokata Radoslava Tadića iz malo poznatog naselja Ub. A iza advokata Tadića stoji sudija Vrhovnog kasacionog suda Janko Lazarević.

Sudija Biljana Savić je toliko opčinjena svojim prijateljem advokatom Tadićem, koji advokat Stanka Subotića Caneta, a Cane je jedan od finansijera Velikog nam Vođe Vučića, da u Višem sudu u Valjevu sudi i kao parnični sudija, i kao sudija za maloletnike, mada ne bi po zakonu mogla,  jer nije udata i nema decu, predsedava i krivičnim većem, postupa i kao istražni sudija, na svim je mestima kada je stranka u postupku unajmila za advokata gospodina Tadića.

Viši sud u Valjevu je vesela javna kuća.

E, jedan advokat ovdašnji, Spasoje Radović, drznuo se, a ostali svi ćute i šapću, da u podnesku povredi čast i ugled sudija ovdašnjih, a među njima i "čast" Biljane Savić.

Tako je 7. a potom i 18. novembra 2011. godine advokat Radović podneo predstavku prijemnoj kancelariji Višeg suda u Valjevu, upućenoj vršiocu funkcije predsedniku Višeg suda u Valjevu sudiji Biljani Savić, navodeći da sudija Nada Živić ''glumi'' sudiju, pitajući se "da li možda zauzvrat na konto ovakvih rešenja puštaju Živićku da nekažnjeno donosi presude kao oslobađajuću Saviću, i zato možda od njega prima pare", a zatim je u žalbi protiv rešenja Višeg suda u Valjevu  napisao: "...Stiče se utisak da se Nada Živić ne sme da zameri udbašima koji su uhapsili Voštića, a sa duge strane stiče se utisak da ti udbaši znaju sve oko Kolina, te da sudiju Živić drže u šaci, pa da onda mora da donosi rešenje kakva je donela.''

U podnesku advokata Radovića postavljeno je pitanje i vršiocu funkcije predsednice suda Biljani Savić: ''...Verovatno slušate udbaše koji vam ovakva rešenja naručuju''.  Dodao je još: "...Nada Živić se bori protiv kriminala, protiv mučnog Voštića, tu glumi sudiju, a to se odnosi i na Vas i na sudiju Vesnu Herceg."

 

 

Umesto u zatvor, ona i dalje deli pravdu

 

 

Jednim udarcem (pismenom predstavkom) advokat Radović je ubio tri muve i zaradio tri tužbe!  Pomenute sudije angažovale su advokate, Biljana Savić, zna se, advokata Radosava Tadića, podnele su 7. decembra 2011. godine privatnu krivičnu tužbu Osnovnom sudu u Valjevu protiv advokata Spasoje Radovića, zbog krivičnih dela klevete i uvrede. Prethodno je sudija Biljana Savić sa 100.000 dinara kaznila advokata Radovića zbog uvredljivog obraćanja u podnesku!

Osnovni sud u Valjevu odbio je predlog advokata Radovića da se zatraži delegacija drugog stvarno nadležnog suda, jer je tužilja Biljana Savić predsednica Višeg suda u Valjevu koji odlučuje po žalbi na presudu, koju će po njenoj tužbi doneti Osnovni sud u Valjevu.

Uzalud je advokat Radović navodio primere kada se valjevski Osnovni sud izuzimao iz odlučivanja, po  drugim predmetima.

Iako je 1. januara prošle godine na snagu stupila izmena Krivičnog zakonika Srbije, kojim je ukinuto krivično delo klevete, Osnovni sud u Valjevu nije postupio po zakonu, i nije obustavio vođenje krivičnog postupka protiv advokata Radovića u odnosu na optužujuće krivično delo.

Postupajući sudija Aleksandar Džaković doneo je decembra prošle godine rešenje o određivanju pritvora protiv advokata. Toj odluci prethodio je sastanak u kafani troje sudija sa advokatom Tadićem i sudijom Džakovićem.

Advokat Radović je dostavio sudu lekarsko uverenje da je bolestan, a Biljani Savić se baš žurilo. I 6. januara ove godine, Radović je uhapšen i stavljen u pritvor. Osuđen je 19. januara. U presudi nema ni reči o krivičnom delu klevete, pominje se samo uvreda. Optužba čak nije ni odbijena!

Za opisane navode ne može se reći da su uvredljivi. Ako nisu tačni, mogli bi predstavljati klevete, a ona nije više u krivičnom zakonu!

Sudija Džaković je osudio advokata Radovića za izvršenje tri krivična dela. Iako je pomenuta samo u polurečenici, sudija Biljana Savić je ''najteže povređeno dobro''. Za njeno pominjanje u predstavci Radović je kažnjen sa 100.000 dinara, za ''uvredu'' sudije Nade Živić mora da plati 90.000 dinara, a za pominjanje sudije Vesne Herceg 80.000 dinara!

Spajajući kazne, sudija Džaković ih je samo sabrao. Ukupno 270.000 dinara, plus  400.000 dinara troškova, koliko treba da plati advokatima pomenutih sudija. Sudije nisu bile sposobne da same sebe zastupaju.

Za deset dana provednih u pritvoru, od izrečene novčane kazne od 270.000 dinara odbiće se  10.000 dinara, jer svaki dan proveden u zatvoru sudija Džaković je uračunao po 1.000 dinara. Bože, kako sloboda u Srbiji tako malo vredi!

O žalbi advokata Spasoje Radovića odlučiće Viši sud u Valjevu, u kojem su oštećene sudije zaposlene! To nije po zakonu, ali kada je tužilju Savić za predsednicu suda postavio nesretni Duško Milenković, onda joj se može.

Za dve rečenice u predstavci, upućenoj predsednici suda, koju, osim nje, niko drugi ne čita, advokat Spasoje Radović je prvo kažnjen sa 100.000 dinara, potom još sa 270.000 dinara, plus 400.000 dinara sudskih troškova! Ako kaznu ne plati, provešće 260 dana u zatvoru, što je nezakanonito.

Na rad Biljane Savić sudije Osnovnog i Višeg suda u Valjevu, pisale su ministru pravde, mladoumnom Nikoli Selakoviću, predsedniku Apelacionog suda u Beogradu, Visokom savetu sudstva...Tabloid je objavio njihove predstavke, sa dokazima i spisima predmeta u kojima je sve, u sporovima iz različitih oblasti postupala sudija Biljana Savić, u kojima je stranke zastupao Radosav Tadić, kome je ona konkubina.

Iako je kolegijum sudija Višeg suda, glasanjem, predložio sudiju Mitra Đenisića za predsednika suda, sigurno je da će Biljana Savić biti postavljena. Umesto u zatvor, ona će i dalje deliti pravdu.

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane