Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Povodom

 

Pljačke i  nenamensko trošenje budžetskih sredstava u Nišu

 

Sve je to od lošeg vina

 

Nezakonitosti koje je utemeljila prethodna vlast u Nišu, nastavljaju se i pod novim vlastodršcima i to od strane istih osoba. Umesto da odu u zatvor oni su samo zamenili funkcije.

 

Mersiha Hadžić

 

Program Fonda za razvoj poljoprivrede grada Niša za 2012. godinu usvojen je na sednici Skupštine grada 19. januara 2012, ali nije usvojen na sednici Upravnog odbora Fonda, kako to zakon propisuje. Zbog toga predsednica UO Fonda Violeta Maklenović 6. februara 2012. od Uprave za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša traži da se program proglasi nevažećim, a 10. februara Policijskoj upravi u Nišu, Odeljenju za privredni kriminal, podnosi i krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv odgovornih lica u Upravi za poljoprivredu.

  Pošto je trošenje para već uveliko počelo istog dana kada je podneta krivična prijava održava se hitna sednica UO Fonda, iako istu nije zakazala predsednica, što je jedini zakonom predviđen način. Na toj sednici za potpredsednika UO Fonda, ali sa ovlašćenjima predsednika, bira se na saradnju i krađu spremno lice, usvaja se program i kreće isplata novca. Po krivičnoj prijavi koju je 27. jula 2012. podneo Đokica Milovanović, a koja kao ni prethodna predsednice UO nikada nije procesuirana, vidi se da je Fond na nezakonit način potrošio 70 miliona dinara budžetskih para.

  Iza svega ovoga je stajala Aleksandra Brzaković, tadašnja načelnica Uprave za poljoprivredu grada Niša.Ona je istovremeno bila i predsednik udruženja AgroVet Menadžment Projekt, kome je Uprava za poljoprivredu uplatila značajna sredstva za projekat Biogenerator. Autori projekta su: Aleksandra Brzaković, Zoran Jakšić (potpredsednik udruženja i zaposlen u Upravi za poljoprivredu) i Ivan Pavlović (takođe radnik Uprave).

  Aleksandra Brzaković je za tri godine, od 2010. do 2012, preko Uprave odobrila plaćanje ukupno 15 miliona dinara za projekat Vinarija Kamenica.

U 2011. godini je 3.800.000 dinara za pomenuti projekat uplaćeno Centru za vinogradarstvo i vinarstvo, koji uopšte nije u Kamenici, već u Suvom Dolu. Po odluci UO Fonda za poljoprivredu da bi dobio ta sredstva Centar je morao da pruži dokaz da poseduje 70 odsto od vrednosti projekta. To ne da nije bio slučaj, već je Centar prethodnu godinu završio sa gubitkom od četiri miliona dinara, a u 2011. su ga napustili svi zaposleni osim direktora.

  U 2012. godini za isti projekat Vinarije u Kamenici udruženju Čegar je isplaćeno 8.800.000 dinara iako ni ono nije pružilo dokaz da raspolaže dovoljnim sopstvenim sredstvima.

  Po najmanje 400.000 dinara od Uprave za poljoprivredu su godišnje dobijala udruženja Čegar, Kamenica, Safari klub (?!) i Društvo ljubitelja prirode za fiktivne projekte. Udruženje Čegar je uz to uspelo da naplati 325.000 dinara od Uprave za Vinski dan 2012. iako nije imalo nikakve troškove.

  Pošto je potrošila stotine miliona dinara budžetskih para, Aleksandra Brzaković 3. decembra 2013. podnosi ostavku, ali ostaje da radi u Upravi odlukom novog načelnika Saše Stoiljkovića. Za Brzakovićevu su urgirali kako novi gradonačelnik Zoran Perišić, tako isto i član gradskog veća zadužen za poljoprivredu i kulturu (?!) Srđan Aleksić.

  Na ovaj način Aleksić je vraćao stare dugove, jer ga je Brzakovićeva bila ubacila kao fiktivnog učesnika u više dobro plaćenih projekata. On je protivzakonito, ali za dobre pare, obavljao i nadzor u obavljanju popisa poljoprivrede. Takođe je od Fonda za razvoj poljoprivrede grada Niša dobio novac za rekonstrukcije svoje kuće na selu i izgradnju vinarije. Aleksić i Brzakovićeva su najaktivniji članovi grupe koja se zalaže da se 20 hektara državne zemlje pored puta za Nišku banju, a koje koristi Centar za vinogradarstvo i vinarstvo tako što ih daje u podzakup, prevedu u privatno građevinsko zemljište.

  Aleksić je u javnosti postao poznat pošto je obelodanjena njegova Informacija o aktivnostima od 8. jula 2013. u kojoj doslovce navodi: „Najsloženiji poso' je bio Projekat za mirno rešavanje sporova nastalih usled ujeda pasa lutalica, pada na ledu, na javnoj površini i slično."

  Novi načelnik Uprave za poljoprivredu Saša Stoiljković nikada nije prijavio svoju funkciju ni imovinu, pa je dobio i funkciju predsednika skupštine PSS d.o.o. iz Niša.

  Pomenuti Ivan Pavlović je bio istovremeno zaposleni u Upravi za poljoprivredu, 2010. je bio član, a 2011. predsednik komisije koja je odlučivala o dodeli sredstava iz Fonda za razvoj poljoprivrede, koji je udruženju Prostor-centar ekološke misli dodelio ukupno 650.000 dinara.

Problem je u tome što je pomenuto udruženje registrovano u zgradi opštine Pantelej (Gutembergova 4), a njegovo ovlašćeno lice je bio upravo Pavlović. Isti čovek je i ovlašćeno lice u Klasteru sireva Jug koji se nalazi na adresi Uprave za poljoprivredu. Krivične prijave protiv njega su se zaturile posle intervencija Brzakovićke i Stoiljkovića.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane