Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Raspojasani vladari Zrenjanina, nekažnjeno tuku po centru grada

Mačo i Gručo dele pravdu

Dvodecenijsko višestranačje iznedrilo je u Zrenjaninu duhovne slabiće na čelu preplašenog "krda", koje na izborima uvek glasa protiv sebe. Banatske fanatike ličnih interesa, danas retro nazadnjake, ne uznemirava tiho umiranje grada. Muški rod, politikanski dominantan, osramotio je bivši centar svega dobrog i jakog u Vojvodini. Prošlonedeljni protest pedesetak duša (trenutno malobrojna savest grada) ispred prostorija SNS-a u Zrenjaninu pod radnim nazivom "Svi smo mi Valentina", pokazao je kolovođama grada, "mačo muškarčinama" bez stida i srama, da je nekažnjeno javno udaranje u glavu pesnicom nedužnih devojaka od strane vrhovnika grada, početak kraja njihovog obesnog uterivanja vlasti.

Zoltan Horvat

Mlada prosvećena dama, Valentina Nestorović (25), apsolvent, budući arhitekta, doživela je u po' bela dana, 27. novembra 2012. godine, u centru centra Zrenjanina, klasičan nokaut od strane Darka - Daksija Bađoka, danas pokrajinskog poslanika SNS-a, pomoćnika direktora JKP Čistoća i zelenilo, najpoverljivijeg stranačkog pajtosa Regionalnog Isusa, i po sopstvenom priznanju, miljenika predsednika stranke...

Naime, Mačo Daksi je inkriminisanog dana, u društvu svoga pajtosa, Gorana Kneževa, udario pesnicom u glavu Violetu nakon što je zatražila svoj zarađeni novac za dvomesečan rad u kafićima Renesansa i Pasaž u vlasništvu visokopozicioniranog lokalnog nazadnjaka. Pre nokauta u glavu, Violeti je saopšteno, citiramo, da „poslednja rupa na svirali nema šta da traži od odgovornih za sudbinu grada".

Goran Gručo Knežev je "pomogao" svom pajtosu, pa je nakon udarca, Violetu uhvatio za kosu i oborio na trotoar. Nesrećna devojka je nakon obaranja od strane "retko odgovornih za sudbinu grada", počela da zapomaže i traži pomoć, nakon čega je Nevenka Gaborov, slučajni svedok nesuđenog linča nad nedužnom devojkom prišla i zapitala junačine, a što se malo ne bi obračunali i sa njom.

Mačo i Gručo, ovdašnje zvezde uličnog šaketanja i obaranja nedužnih devojaka, nakon hrabrog uplitanja živog svedoka, brže - bolje su pobegli sa mesta događanja u različitim pravcima. Teško razumljiv hir i pir, danas praktično nedodirljivih u Zrenjaninu, dobio je epilog u pozivu policije, odlasku na lekarski pregled, čvorugi na čelu iznad levog Valentininog oka i konstatovanoj telesnoj povredi. Usledila je i krivična prijava protiv Darka Bađoka, nakon čega je uspešnom uličnom bokseru presuđeno da plati globu od smešnih 7 hiljada dinara dinara.

Ali, ne lezi vraže, ovih dana je Viši sud u Novom Sadu poništio 7 hiljadarki globe jer se pokrajinski poslanik žalio na presudu tvrdeći da je nevin ko novorođenče! Suđenje je vraćeno na početak, čime je dvadesetomesečno šikaniranje i agonija kroz koju prolazi Valentina dobilo radni naziv: poslednja rupa na svirali. Valentina navodi da je na sopstvenoj koži osetila kako umrežen samoodbrambenaški sistem vlasti, policije, lekara i sudstva uništava pojedinca. - Demonstracija svemoći gradske elite je zastrašujuća. Za opstanak na funkcijama gazi se mali čovek, nespreman da shvati surovost umreženih, kaže za Tabloid Valentina.

Ono što posebno vređa pristojne Zrenjanince je način na koji mačo muškarčine pokušavaju da unište Valentinu. Sem tegobnih ročišta u ovdašnjoj Palati (ne)pravde gde se umrežena elita ne može naterati da kažnjava sebe samu, Valentina je doživela i dodatnu "neuroterapiju" od advokata i lekara. Advokat kojem se obratila, izvesni Slavko Živa, otpočeo je zvanično zastupanje njenih interesa na sudu zahtevom da mu Valentina kešira lovu bez priznanica za primljeni novac!

Ovdašnje večito prevejano zastupništvo na štetu klijenta, al' u korist dugovečnog dogovornog biznisa navodno suprotstavljenih advokata, pretvorilo se u lakrdiju. Uvaženi gosn' Živa je prvo elegantno preveslao klijentkinju jer se u zakonskom roku od tri meseca nije žalio na presudu. Zatim je otišao u svoju "drugu, milu mu kuću", u kancelarije SNS-a u Zrenjaninu, gde je nakon ćaskanja sa Mačo Daksijem, preuzeo slučaj njegove devojke pred sudom. Odbrana interesa odgovornih za sudbinu grada je time dobila prioritet, a nesretni gosn' Slavko je na kraju Violeti saopštio da je izgubio interes za isterivanje pravde i da se drugačijem epilogu pojedinac protiv moćnih nije ni mogao nadati.

Umrežen sistem vlasti protiv živog i zdravog pojedinca, u ovom slučaju Valentine, dodatno ju je satanizovao upućivanjem na psihijatrijske preglede gde je, protiv svoje volje zadržana više nedelja, a pri tom su joj davani teški i nebulozni lekovi, izuzetno opasni po zdravlje. Tu se posebno istakao sudski veštak, dr Tihomir Papić, jedna od budućih i trajnih legendi ovdašnje bolnice. Nakon obavljenih pregleda na psihijatriji, Valentina je označena kao izuzetno opasna osoba po bližu i dalju okolinu. Lekovi i surov tretman trebali su da je pretvore u zombija, čime bi Mačo i Gručo sačuvali ono što nemaju, čast, ugled, dostojanstvo i slično. Ni dr Papić nije odoleo šarmu kancelarija nazadnjaka, pa se i on pentra na njihov sprat, a usput je poneo i Valentinin zdravstveni karton na uvid retko odgovornom za sudbinu grada. Rušeći privatnost, lekarsku etiku i zakone ove zemlje, na Fejsbuku je, na sav užas, osvanuo njen friziran zdravstveni karton nakon čega je Valentina doživela novu porciju šikaniranja od znanih i neznanih...

Da ovakva događanja imaju kontinuitet, govori i muklo ćutanje gospodina Papića kada ga retko hrabri namernici, a i pacijenti na odelenju psihijatrije pitaju o sudbini njegovih kolega, nadri i udrilekara koji su se svojevremeno nakrali miloj majci metadona, a još i dan-danas vedre i oblače u zrenjaninskoj bolnici. Za krađu hiljada i hiljada skupih tableta metadona, okrivljen je i u zatvoru trune medicinski tehničar koji je, nesretnik, izdavao na šalteru uz recept lekove koji na privatnom (crnom) tržištu donose ogroman profit. Papić sa kolegama još uvek na okupu, u belim mantilima, njihovim stručnim dijagnozama mora da se veruje, lepe, mlade i pametne devojke poput Valentine pretvorićemo u zombije, kud ćeš lepše za spas i dugovečnost u foteljama odgovornih za sudbinu grada...

Nakon ovakvog odnosa odgovornih dušebrižnika grada, Valentina se sa svojom majkom zaputila na VMA gde su se nadležni, nakon uvida u dokumentaciju i rutinskog pregleda, krstili sa obema rukama i nogama. Pa preporučili da dr Papić sa svojim osobljem, kolektivno odgleda film Let iznad kukavičjeg gnezda, da ga bar umetnost postidi vrhunskog uvlakaštva nemoralnoj vlasti.

Umrežen sistem vlasti nije zaboravio ni svedoka Gabrijelu Gaborov. Gabrijela je, ružno je i tužno reći, socijalni slučaj, živi u napuštenoj zgradi u centru Zrenjanina, čiji izgled neopisivo podseća na friško bombardovan objekat bez pola krova, zida i preostalog. I kod nje, retko poštene, u iznuđenom siromaštvu gorde žene, obreli se mešetari preteći joj da se neće preseliti u novi stan ako kojim slučajem na sudu ponovi šta je sve videla 27. novembra 2012. godine.

Violeta navodi da se nakon 20 meseci od neposrednog susreta sa "junacima" Zrenjanina konsolidovala, ali da nastavlja borbu sudskim putem. Na protestu „Svi smo mi Valentina" u društvu pedesetak časnih i hrabrih sugrađana, pročitan je i zahtev upućen Gradskom odboru SNS-a i njenom predsedniku Regionalnom Isusu, u kojem se navodi da je izrečena sramno mala kazna od 7 hiljada dinara jasna poruka vlasti da se u Zrenjaninu isplati tući jači pol, žene.

Nakon sedam dana od prvog protesta pred kancelarijama SNS-a, Valentina nije sama, ima prijatelje, sugrađane, al' se povodom njenog slučaja, očekivano, ne oglašava Regionalni Isus. Ima pametnija posla, nadgleda radove u komšiluku, u restoranu Tisa, u privatnom suvlasništvu (niko živ ne može da objasni odakle im) njegovih najdražih pajtosa, Daksija i Džegera.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane