Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Reket

M. Grabež

Zet ministarke Kori Udovički doprineo je da Aleksandar Vučić bude primljen i ovaj put na najgori mogući način u Vašingtonu, kada se prošle nedelje sreo sa Bajdenom i Kerijem

Magazin Tabloid je već pisao da je gospodin Mark Krandal (Mark Crandall) na čelu kompanije CWP (Continental Wind Partners) koja se bavi projektovanjem, finansiranjem i gradnjom vetrenjača

Kada je Picousti po povratku iz Sjedinjenih Država 19. septembra izjavio da su pojedini tajkuni organizovali napade na njega u SAD, on je, između ostalih, mislio i na Marka Krandala.

''Kampanju u SAD su organizovali pojedini tajkuni, i to zato što ni njima niti bilo kome drugom ne dozvoljavam da reketiraju ni Srbiju ni mene'' - istakao je Vučić za RTV „Pink"!

On je naveo da su neki kongresmeni uputili pismo potpredsedniku SAD Džozefu Bajdenu, kao i da je ispred univerziteta organizovan protest jer su „neki hteli da grade vetroparkove u Srbiji kada nije postojala zakonska regulativa o tome, i to sa idejom da bi cena te struje bila tri puta veća od tržišne". ''U to je umešana jedna američka kompanija i rođaka jednog našeg ministra koji su hteli da dobiju taj posao po svaku cenu - rekao je Vučić.

Još 2011. srpska vlada je odlučila da sa 1,3 milijarde evra subvencioniše izgradnju vetroparkova za proizvodnju struje iz obnovljivih izvora energije.

Prema toj odluci, Elektroprivreda Srbije se obavezala da će sledećih 12 godina otkupljivati svu energiju proizvedenu u vetroparkovima po 9,5 centi za kilovat-sat, što je za trećinu veća cena od uobičajene.

Pošto je na taj način, na štetu građana, obezbeđena ogromna zarada „investitorima", za taj posao su, navodno, prvo aplicirali Kori Udovički, Miodrag Kostić i Goran Novaković, prvi DOS-ov ministar energetike.

Izgradnju vetroparka pored Kovina, u Južnom Banatu, najpogodnijem predelu u Srbiji za tu vrstu biznisa, počela je američka kompanija „Kontinental Vind Partners" (CWP), čiji vlasnik je Mark Krandal, muž Lidije Udovički. U taj posao CWP je uložila više od 300 miliona dolara, što predstavlja najveću investiciju u srpsku privredu.

Razvoj projekta pratilo je usaglašavanje zakonske regulative i taman kad je sve privedeno kraju, pojavio se nepremostiv problem - osoba bliska vrhu vlasti tražila je mito od dva miliona evra kako bi se omogućilo poslovanje s Elektroprivredom Srbije. (Reč je o premijerovom kumu Nikoli Petroviću.) CWP je zatražila zaštitu SAD. Da Mark Krandal zna ko mu zagorčava život najbolje pokazuje činjenica da se za pomoć nije obratio Kirbiju, nego prijateljima iz Stejt Departmenta. Vučić je zanemario podatak da je Krendalov otac svojevremeno bio predsednik banke Federalnih rezervi i da, samim tim, pripada američkom „ekonomskom plemstvu".

Svakoga, ko mu ne povlađuje, Vučić optužuje za reket. Tako je i urednike Magazina Tabloid optužio da ga reketiraju, ali da je on odbio da reket plati. Onaj koji je na reketu zaradio milijardu evra, uvek za to optužuje druge. Reket će mu, izgleda, doći glave. Gospodin Krandal nije nezaštićen, kao urednici našeg lista.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane