Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Leskovac: još jedna spektakularna prevara Srpske napredne stranke - južnokorejska "Yura" ponovo na dobitku

Belo roblje i fabričko groblje

Na planski uništavanoj industrijskoj zoni Leskovca, tamo gde su nekada bile najprofitabilnije državne fabrike, zloglasna južnokorejska kompanija "Yura" (poznata po mobingu zaposlenih), podiže svoju novu fabriku koja će zapošljavati lokalnu sirotinju kojoj su već određene sirotinjske nadnice. Tek toliko da ne pomru od gladi. A, Vučić je "Yuri" ponovo spremio subvenciju od 10 hiljada evra po zaposlenom. Jedan od najopasnijih klovnova Srpske napredne stranke, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, trlja ruke i čeka proviziju

M. Hadžić

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, Vučićev miljenik, čovek koji je ojadio ovaj grad od kako je izabran na ovu funkciju, najavio je još krajem prošle godine da će južnokorejska kompanija "Yura" (poznata po terorisanju zaposlenih i gaženju svih ljudskih i radničkih prava), izgraditi još jednu fabriku u Leskovcu koja će, kako reče, zapošljavati najmanje 3.000 radnika! Ove epohalna prevara ovih dana ponovo dobija na snazi, jer je narod na jugu Srbije ogorčen vladajućom koalicijom, a posebno njenim Vođom. Cvetanović, poznat po skandaloznom ponašanju i isto takvim izjavama, ponovio je prošlogodišnju izjavu da će to biti, ništa manje, nego "...Najveća fabrika na svetu"! Ovaj suludi čovek, tako nalik svome Vođi, otišao je još dalje pa je naglasio: "...Ako nam ovo uspe, Korejanci će još uložiti u naš grad".

Južnokorejska „Yura" je u Leskovcu otvorila svoju fabriku za proizvodnju električnih kablova još 2010. godine u kojoj sada radi 1.692 radnika sa prosečnom bruto zaradom "blizu 30 hiljada dinara", što govori da "nije ni blizu", da je zarada niža, tačnije ravna onoj koju na ruke fizički radnici dobiju u najsiromašnijim afričkim državama.

Ta, zamišljena nova fabrika ove kompanije biće izgrađena na jednoj od dve lokacije na kojima se sada nalaze planski uništene društvene fabrike, koje su bile još septembra prošle godine na licitaciji. Grad Leskovac ih je otkupio za potrebe novih investitora. Cvetanović je obećao da će oteti narodu njegovo i dati "Yuri", a Vučić obećao, ako on to obavi, da će "Yuri" dati nove subvencije za sve zaposlene, u visini i do 10 hiljada evra. Plan južnokorejanaca nije naivan. Oni nameravaju da fabriku izgrade tokom ovog proleća 2016., i da odmah zaposle prvih 700 do 1.300 radnika (što da ne kad ih oni ne plaćaju!), i još 3.000 radnika do 2019. godine! Problem sa kojim će se suočiti i "Yura" i Cvetanović je odlazak Leskovčana u inostranstvo. Neće lako naći dovoljno belog roblja prinuđenog da ostane u devetom krugu ovog pakla.

Dobro upućeni u pozadinu ovih dogovora sa Korejancima, svedoče da je sve u vezi sa novom fabrikom dogovoreno još u Beogradu, u Vučićevom kabinetu gde je obećana subvencija Vlade Srbije za otvaranje novih radnih mesta. To je bio ključni uslov "Yure". Jer, nigde na svetu takav "poticaj" ne postoji niti tako jeftina radna snaga.

Zato cinično i podlo zvuči izjava borda direktora „Yure", da su se odlučili za proširenje svojih proizvodnih kapaciteta u Leskovcu, zato što se, kako je rečeno, pokazalo da leskovački radnici postižu najbolje radne rezultate! A, raspoloženi Vučićev klovn, Goran Cvetanović, kao u dobroj komediji, tvrdio je da su "Yurini" stručnjaci tri godine radili analize, dok nisu utvrdili da su "leskovački radnici najvredniji, najmarljiviji i postižu najbolje efekte", pa je zbog toga, kako je rekao, bord direktora odlučio da u Leskovcu gradi još jednu fabriku.

Šta god da su ispitivali, jedno je sigurno: nigde Korejanci neće na svetu naći mučenike koji rade u smenama težak posao, stojeći po osam sati na nogama, za taj novac. Mnogi od onih koji su u fabrici električnih kablova zaposleni 2010. godine, danas su bolesni ali ne smeju da to kažu, jer će dobiti otkaz.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane