Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Apatin: ko reketira pivaru i ko deli oteti novac sa predsednikom opštine

Mafija na vlasti, vlast uz mafiju

Pred proletošnje izbore, Magazin tabloid je pisao o besprizornim tipovima koji su promenili više partija ne bi li se dokopali vlasti u Apatinu, da bi sad pristupili SNS-u kako bi to konačno ostvarili. Na žalost, su u tome i uspeli. Mada niko normalan u Apatinu nije verovao da je to moguće, Radivoj Sekulić, poznatiji kao Braca Roletna, postao je predsednik opštine i odmah počeo da reketira sve u Apatinu, od pivare do lokalne televizije, kako bi vratio svoje privatne poslovne dugove.

A. Nađ

Već duži niz godina, izvesni Radivoje Sekulić zvani Braca Roletna, na sve načine pokušavao je da se dokopa vlasti u Apatinu, služeći se svim sredstvima od lažnog predstavljanja i spletki do mučkog podmetanja svim konkurentima, kao i onima koji mislili da on tome nije dorastao i da ne zaslužuje da bude ni predsednik mesne zajednice a kamoli opštine. Dok je šesnaest godina tvrdio da ga politika ne interesuje promenio je četiri stranke (SPO,DSS,Dveri i SNS), za sve vreme tajno radeći za petu, vladajući SPS i neprikosnovenog gazdu Apatina Živorada Smiljanića. U svim tim strankama gurao se u prve redove i rovario protiv svih vodećih ljudi u njima, a kad bi ga oni pročitali i dali mu do znanja da nema šansi da bude njihov kandidat nizašta, napuštao bi ih i najružnije ogovarao svuda okolo, uglavnom izmišljotinama i najgnusnijim lažima. Prvo je bezuspešno pokušavao da se kroz SPO i DSS, a kasnije i kroz pokret Dveri, progura do nekih od visokih pozicija, ali nigde ga nisu uzimali za ozbiljno jer su ga znali i doživljavali kao jednu neobrazovanu pijanduru. Jer svaki sastanak se završavao u kafani iz koje je Braca Roletna mortus pijan teturao do kuće.

Kad je uvideo da ne može da se nametne ni u jednoj stranci, takav kakav je, sklopio je tajni dogovor sa Žikom Smiljanićem da konspirativno radi za njega, a da mu Žika za uzvrat omogući kontakte i saradnju sa svojim poslovnim partnerima.

Tako tadašnji predsednik opštine Smiljanić počinje da ga promoviše kao nekog privrednika i vlasnika firme „Aluplast" i čak mu namešta Oktobarsku nagradu koju dodeljuje Opština Apatin, kako bi mu podigao ugled poslovnog čoveka. I ne samo to, preko svojih veza i prijatelja povezuje ga sa ljudima u Privrednoj komori Sombora, od koje dobija i Majsku nagradu za poslovanje firme koja je u ogromnim gubicima i dugovima. Očigledno da se radi o čistoj nameštaljki jer Braca Roletna nije nikakav privrednik nego najobičniji prevarant i lopov, koji izrabljuje radnike koje godinama drži na minimalcu, neprijavljene i neosigurane. Nije nikakva tajna u Apatinu da njegovi radnici rade na crno, bez zdravstvenog i penzionog osiguranja uz bednu nadoknadu čime je oštećena i država. Iz finansijskog izveštaja "Aluplasta" vidi se da je ova firma samo po toj osnovi oštetila budžet Republike Srbije za više desetina miliona dinara.

Posle propalih pokušaja u većini političkih stranaka Radoje Sekulić Braca, zajedno sa Živoradom Smiljanićem i Miodragom Popovim, vlasnikom TV Apatina, pravi plan za preuzimanje apatinskog SNS i i velike koalicije posle izbora, nalik onoj koju je Smiljanić napravio sa DS 2012-te godine, na opšte iznenađenje svih. Sve je išlo po planu, TV Apatin i „Novi glas" su se u kampanji obračunavali sa svim Bracinim konkurentima u Srpskoj naprednoj stranci, sa ciljem da mu se omogući da preuzme stranku od Ilije Bursaća. Međutim, problem se pojavio kad je Braci Roletni jasno stavljeno do znanja da u stranci ništa ne predstavlja i da ima da sluša Bursaća.

Poražen, Braca je već bio spreman da se povuče, ali su se pojavili njegovi poslovni poverioci iz Beograda i Zemuna, kojima duguje ogroman novac, pa nije imao druge nego da nastavi da se bori za vlast, kako bi se dočepao gradskog budžeta i privilegija. Zabio je nož u leđa Žiki Smiljaniću i čim se ukazala prilika seo u njegovu fotelju u nadi da će se na brzinu nakrasti para dovoljno da vrati dugove, jer su mu i firma i kuća u Apatinu pod hipotekom.

Međutim, kada je shvatio da je opštinska kasa prazna, pozvao je na razgovor direktora Apatinske pivare i saopštio mu da ne može pivara da kupuje postolja i suncobrane „od tamo nekih firmi", kad u Apatinu postoji firma koja proizvodi isto to. Naravno, to je slučajno baš njegova firma. Tako je novi predsednik opštine počeo odmah da reketira najveću firmu u Apatinu. Ali nije to sve.

Posle izdaje Žike Smiljanića i sramnog otimanja vlasti sa kidnapovanjem odbornika, na red je došao i drugi partner iz tajne zavere, Miodrag Popov, vlasnik TV Apatina. Pozvao ga je na ručak u Banju Junaković i saopštio mu da se menja njihov prethodni dogovor. U tom dogovoru pre izbora, Popovu je bio obećao da će mu kad postane vlast produžiti ugovor vredan milion i trista hiljada dinara mesečno i da će pare iz opštinskog budžeta i dalje pravdati kao sredstva usmerena na lokalno informisanje građana. Za to je od Popova tražio da ga na svojoj televiziji u kampanji promoviše kao najboljeg, najlepšeg i nezamenljivog predsednika, a da nijedna druga strana nema pristupa njegovoj televiziji, što je ovaj i obavio. Sada, kao predsednik opštine mu je saopštio da njegovoj televiziji nije potreban ceo iznos od milion i trista mesečno, te da pola miliona od tog novca treba da Popov isplati njemu na ruke, svakog meseca.

Posle svega ogorčeni Apatinci se sa nevericom i s pravom pitaju, da li je moguće da je takav čovek izabran na mesto predsednika opštine? Da li je moguće da čovek koji je započeo svoj privatni biznis tako što je na početku rata opljačkao stovarište Apatinske pivare u Sarajevu, gde je radio kao magacioner, sada došao u poziciju da reketira istu tu pivaru? Da li je moguće da čovek koji je oštetio državu za desetine miliona danas može da upravlja novcem građana Apatina? Da li je moguće da će Miodrag Popov ponovo vladati apatinskim medijskim prostorom da bi novac građana koji će za to dobiti delio sa predsednikom opštine?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane