Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Davno izgubljena čast srpskih sudija i državnih tužilaca, i njihova zlodela (85)

Justicija raširenih nogu

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svoje 34 godine života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu. Očigledno je dizala nešto drugo. O tome piše urednik Magazina Tabloid Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji

Milan Glamočanin

Srpsko pravosuđe je u novoj vladi dobilo pravog zaštitnika. Ministarka pravde sa 34. godine života, dokazala se u svim pozama, služila je kao kurtizana naprednjačkim funkcionerima koji nisu iz Vučićevog gey klana.

Biografija ministarke pravde pokazuje da šiozofreni predsednik vlade Aleksandar Vučić bira isključivo nesposobne i poslušne, da preko njih vlada i njihovim ministarstvima..

Nela Kuburović je sa mesta pomoćnik ministra - Sektor za pravosuđe, postavljena za ministra!

Rođena je 7. aprila 1982. godine, u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine. Tokom studija, pohađala je dvogodišnju nastavu u okviru programa „Pravna klinika". Bila je stipendista fonda za mlade talente Vlade Republike Srbije.

Od februara 2006. radila je u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, gde, nakon volonterskog staža i pripravničke prakse, postaje sudijski pomoćnik. Pravosudni ispit položila je 2008. godine.

Od decembra meseca 2008. do avgusta 2009. godine, radila je u Ministarstvu pravde Republike Srbije, kao savetnik za pružanje stručne pomoći Visokom savetu pravosuđa. Nakon obrazovanja Administrativne kancelarije Visokog saveta sudstva, u avgustu 2009. godine, zasnovala je radni odnos u Sektoru za normativne poslove, a od maja 2013. godine, bila je i načelnik Odeljenja za statusna pitanja sudija u Visokom savetu sudstva.

Bila je angažovana u radnim grupama za izradu Nacrta Etičkog kodeksa sudija i Nacrta pravilnika za vrednovanje rada sudija i predsednika sudova, kao i u radu Komisije za odlučivanje o prigovoru sudijskih pomoćnika na rešenje predsednika suda o ocenjivanju. Bila je na dvonedeljnoj praksi u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine. Ovo je njena službena biografija.

Žalosno je, ali istinito, da sudijski pomoćnik piše Etički kodeks sudija! Sve je to moguće u zemlji Srbiji. Ministarka pravde nema ni dana prakse u advokaturi, nije bila ni tužilac ni sudija, ali će sa 34 godine života odlučivati u Visokom savetu sudstva i Državnom veću tužilaca ko će od sudija i tužilaca napredovati! Ministarka bez ijedne napisane optužnice, donete sudske presude niti izjavljene žalbe u svojstvu advokata!

Sunovart srpskog pravosuđa se nastavlja, i Vučić će, do poslednjeg daha da nas satire, ponižava.

Dveri dokazuju

Poslanička grupa Srpskog pokreta Dveri, predala je premijeru Vučiću, materijale koji dokazuju da banke u Srbiji korumpiraju sudove.

Na konferenciji za medije, održanoj u holu Narodne Skupštine, narodni poslanik Dveri, Srđan Nogo, obratio se medijima i izneo janse argumente o tome kako banke u Srbiji korumpiraju sudove, a ako vlast ne bude reagovala protiv toga, onda će praktično to i podržavati. Srđan Nogo je podsetio javnost da Dveri već dugi niz godina upozoravaju na loš bankarski sistem u Srbiji i da zbog toga trpi i privreda Srbije i kompletna država. Premijeru smo juče predali dokaze, a isto to smo učinili i pre mesec i po dana, na konferenciji za štampu koja je takođe održana u Narodnoj Skupštini - rekao je Nogo. Jedna od ključnih misija Srpskog pokreta Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije jeste da zaustavimo pljačku građana Srbije od strane stranih banaka. U Vučićevom ekspozeu od šest sati tome nije posvećena niti jedna reč. Jedino što je Vučić rekao o bankama je da će prodati jednu od retkih preostalih domaćih banaka - Komercijalnu banku. Iznosimo primer samo jedne banke, Pireus banke, koja daje povoljne kredite sudovima koji sude klijentima koji su oštećeni od strane tih istih banaka. Ovakvih primera je mnogo i ima ih i u drugim bankama. Narodni poslanik Srđan Nogo, pozvao je Pireus banku i ostale banke da opovrgnu ove tvrdnje, ako nisu tačne. Takođe pozvao je premijera Vučića i ministra pravde Nelu Kuburović, da uvedu red i u bankarsko poslovanje i u pravosuđe Srbije, jer ovo je legalna korupcija, koja se nalazi u srcu države. Pozivamo i sve građane koji imaju slične probleme sa bankama da nam se jave i zahvaljujemo se svima onima koji su nam dostavljali ovakve i slične materijale - zaključio je Nogo. Novinarima je na kraju konferencije podeljena dokumentacija, ista koja je predata i premijeru Vučiću, u pisanoj i video formi.

A 1. Izvršitelj nije pljačkaš

Odgovor izvršitelja Žikice Trajkovića iz Vranja na pisanje ''Večernjih novosti'' o njegovom razrešenju, koji rasvetljava ponašanja srpskih privatnih izvršitelja koji slepo služe izvršnoj vlasti i javnim preduzećima, protiv čijih odluka građanima može samo Bog da pomogne, nije objavljen u ovom režimskom listu. Izvršitelji bez ikakve provere blokiraju račune penzionera, pleneći im dve trećine penzije, ne proveravjući da li imaju minimalnu penziju, koja se ne može pleniti, da li izdržavaju maloletnu decu, bračne drugove, da li su im penzije opterećene drugim dažbinama. Dok nekoliko izvršitelja ne plati glavom, nasilje koje oni sprovode, neće prestati. Zato je gospodin Trajković, koji je savesno obavljajući svoja ovlašćenja, našao da preko 4.000 podnetnih predloga za prinudnu naplatu od strane javnih preduzeća prema građanima nisu bili osnovani, koje je on odbacio, ili odbio, a po prigovorima ih i nadležni sudovi potvrdili. Zato je on i još jedan izvršitelj, kao što smo pisali u prošlom broju, uklonjen, tako što mu je Ministarstvo pravde, koje nije ovlašćeno na takvo odlučivanje, zabranilo trajno rad! Pozivamo političke stranke da u Narodnoj skupštini Srbije poslaničkim pitanjima zatraže utvrđivanje odgovornosti onih koji su uklonili čestitog izvršitelja, čiji odgovor upućen Večernjim novostima objavljujemo

......

Iznad svega neodgovornim, neprofesionalnim i pod uticajem centara moći, objavili ste u navedenom članku informacije koje su neistinite, nepotpune i netačne i koje na nanose ogromnu štetu izvršitelju Žikici Trajković, i njegovoj kancelariji, takođe vređa, čast, ugled i dostojanstvo ličnosti ovog izvršitelja.

Ovom prilikom tražim da neodložno u prvom narednom broju vašeg lista objavite odgovor, sa istinitim potpunim i tačnim informacijama, i to:

- da protivu ovog izvršitelja nikada nisu vođeni disciplinski postupci, nakon kojih su izrečene opomena i novčana kazna zbog povrede primene Pravilnika o tarifi i neurednog vođenja evidencije, pa je zato ovakva informacija neistinita,

- da nikada niti jedan Pravilnik nije propisao da se donose odgovarajuća akta o naplati predujma za svakog dužnika ponaosob, niti su dužnici u obavezi da predujmljuju troškove postupka, na koji način je data netačna informacija u javnost,

- da nikada nije ovaj izvršitelj naplatio prinudno od bilo kog javnog preduzeća kao dužnika predujam i izvršio blokadu računa, pa je ovakva informacija plasirana u javnost netačna i i neistinita,

- da nikada ovaj izvršitelj nije onemogućio bilo kog poverioca da odustane od naplate zbog troškova, zbog čega je ova informacija netačna i nepotpuna

- da predlog za pokretanje disciplinskog postupka nije usledio nakon nadzora Ministarstva pravde, niti je Zakon o izvršenju i obezbeđenju dao mogućnost i ovlašćenja Ministrastvu pravde da preispituje zakonitost i pravilnost pravnosnažnih odluka pravosudnih organa, niti je takvo ovlašćenje dato Komori izvršitelja, pa su ovakve informacije plasirane u javnost, neistinite netačne i nepotpune, i nanose ogromnu štetu ne samo instituciji Javni izvršitelj, već celom pravosudnom sistemi, a posebno kancelariji izvršitelja. Nadzorna komisija Ministarstva pravde, nije konstatovala niti utvrdila bilo kakve nepravilnosti niti dala predlog za otklanjanje istih, niti je dala predlog za pokretanje disciplinskog postupka, pa su ovakve informacije ne samo netačne već i zlonamerne.

- da je navod u objavljenom tekstu "primenjuje represivne mere" istrgnut iz rečenice koju je pisanim putem, dostavio ovaj izvršitelj, na koji način je izgubljen smisao cele rečenice a navod predstavlja netačnu i nepotpunu informaciju,

- da je navod "većinu njegovih odluka potvrđuju sudovi" istrgnut iz citata koji je ovaj izvršitelj pisanim putem dostavio u saopštenju, a koji glasi:

"...Ono što u ovom trenutku može da se kaže vezano za postupanje izvršitelja Žikice Trajković, jeste da ogromnu većinu njegovih odluka potvrđuju sudovi, bilo da odlučuju po zahtevima za otklanjanje nepravilnosti bilo da odlučuju po prigovorima na njegove odluke. Komisija za nadzor je imala uvid u navedene odluke i pojedine, koje je smatrala karakterističnim kopirala i kopije će uz Zapisnik biti dostavljene svim članovima Plenuma," da bi nakon ovakve ocene nadzorne komisije, ocenjeno da je to veliki problem.

Na koji način je izvlačenjem iz konteksta pet reči, potpuno izmenjen smisao rečenice i data nepotpuna i netačna informacija čitaocima, a kancelariji izvršitelja nanete šteta i povređen ugled i čast., da je navod "montirano desetak pritužbi", takođe istrgnuto iz rečenice date u saopštenju izvršitelja, na koji način je smisao informacije koju je dao izvršitelj izmenjena kako se ne bi znalo ko i kako je izradio desetak nevešto fotomontiranih pritužbi, zbog čega je neophodno u odgovoru objaviti celu rečenicu iz saopštenja, a sve radi tačnosti istinitosti i potpune informacije za javnost.

Da je citirani segment pod naslovom "dužnicima Bog da pomogne" netačno i neistinito prezentiran, obzirom da je ovaj izvršitelj dao u pisanoj formi saopštenje sa tačnim navodom: "...Upravo je praksa ovog izvršitelja, za sve vreme rada u periodu od četiri godine, bila dosledna primena Zakona o izvršenju i obezbeđenju, pa je tako svaki neuredan predlog odbačen, a neosnovan odbijen, ukupno oko 4.000 predmeta. Ovakav rad ovog izvršitelja, očigledno je da predstavlja svojevrsnu provokaciju za sve one izvršitelje koji pod uticajem nekakvih centara moći, opšte se ne bave ocenom osnovanosti predloga za izvršenje niti cene urednost istih predloga, tačnije samo prosleđuju ono što je stiglo od javnih preduzeća, a dužnicima se ostavlja mogućnost da im Bog pomogne, pa je zato neophodno objaviti potpunu, tačnu i istinitu informaciju, a sve zbog ozbiljnosti, profesionalnosti i odgovornosti koji nosimo svi mi koji vršimo poslove od javnog značaja. Nakon iznetih činjenica u ovom zahtevu za objavljivanje odgovora na navedeni tekst od 30.07.2016.g. da izvršite proveru i utvrdite istinitost navoda iz objavljenog teksta, a potom iznad svega odgovorno i profesionalno objavite odgovor koji niko neće moći da ospori, a javnost dobije pravu istinitu i tačnu informaciju, vezanu za rad kancelarije izvršitelja Žikice Trajković.

Žikica Trajković, Vranje..."

A 2. Bahato do kraja

Zaposleni u Okružnom zatvoru u Novom Sadu uputili su otvoreno pismo, u kojem opisuju nedela upravnika zatvora. Pismo objavljujemo uvereni da će se, makar, daleko čuti njegova nedela, ako već ministarka pravde neće na to reagovati.

......

Mada su mediji već pisali o problemima u OZ Novi Sad, a radnici se više puta obraćali nadležnima, kao i Zaštitniku građana, do dana današnjeg niko ništa nije preduzeo u cilju poboljšanja uslova za život i rad u ustanovi. Da li je to nezainteresovanost nadležnih ili je to praksa vladajuće koalicije da se bahatost stranačkih kadrova toleriše?

Iako su sve sudske odluke donošene u korist radnika, niko nije odgovarao zbog pričinjene štete na teret republičkog budžeta, a koja na ime tužbi pokrenutih od strane radnika OZ Novi Sad do sada iznosi oko 20 miliona dinara. S obzirom da upravnik zatvora i dalje odbija da postupa po jasno definisanim zakonima, ova cifra će uskoro biti uvećana, a građani Republike Srbije ponovo će plaćati zbog nečije bahatosti, koja ima pokriće nadležnih organa. Da zlo bude veće, skoro svi radnici pretrpeli su određeni vid zlostavljanja na radu kao odmazdu za to što su zaštitu svojih prava potražili na sudu. Mnogima je prećeno otkazima i vanrednim lekarskim pregledima, podnošeno je desetine disciplinskih prijava od kojih se odustajalo zbog neosnovanosti, a nekima je bez dozvole inspekcije rada pripadnik službe obezbeđenja dolazio u kontrolu bolovanja naoružan i u uniformi.

Osim što skoro svakodnevno trpe određeni vid mobinga, radnici su i žrtve krivičnih dela koje su počinili nadređeni ili starešine po naređenju istih, kao što su protivpravno lišavanje slobode, nepružanje lekarske pomoći, neovlašćeno fotografisanje, razne pretnje, kleveta, prikrivanje učinjenog krivičnog dela i učinioca i druga. Sva ova dela nadležno tužilaštvo moralo bi da ispita po službenoj dužnosti, ali niko nema hrabrosti da ista prijavi zbog straha od osvete. Radnici čiji je život bio ugrožen od strane osuđenih lica prilikom jednog incidenta,a zbog nesavesnog rada starešina koje su se oglušile o poziv za pomoć, postavili su pitanje odgovornosti određenih starešina. Umesto dokumentacije o pomenutom događaju koju su hteli da pošalju ombdusmanu, dobili su samo upozorenja i pretnje da ne pokreću ništa jer će biti poslati na vanredne provere sposobnosti i zdravlja. Zbog ovog težeg ugrožavanja bezbednosti, kao i prikrivanja čitavog događaja niko još uvek nije odgovarao,iako je u pitanju bio život trojice radnika.

Takođe, pojedine starešine bliske upravniku nisu disciplinski kažnjavani iako su učinili nekoliko težih disciplinskih prestupa, dok je protiv drugih radnika pokretan postupak i za nepostojeće pretupe pa je disciplinska komisija, koja je i sama pod pritiskom upravnika, bila primorana da iste odbija kao neosnovane ili da ih vodi do zastarelosti.

Protiv radnika koji su od strane neobučenog lica testirani alko-testom podnošene su prijave zbog navodne alkoholisanosti prilikom dolaska na rad, a zatim su isti oni išli na svoje radno mesto po naređenju načelnika. Umesto da ih udalji sa rada, načelnik ih je slao na radno mesto i na taj način više puta ugrozio bezbednost ustanove i lica, a za šta nikada nije odgovarao disciplinski.

Niko nije odgovarao ni za alkoholisanje na radnom mestu u toku radnog vremena kada se u kancelariji kod upravnika na ručku veoma često okuplja veći broj gostiju, gde se konzumira velika količina alkoholnih pića, a koja poslužuju osuđena lica kojima je omogućen neposredan kontakt sa alkoholom. Nakon toga isti nastavljaju druženje po kafanama u Veterniku, u kojima su viđeni u društvu pojedinih vođa navijačkih grupa kao i bivših pripadnika nekadašnjeg veterničkog klana. Sva ova mesta upravnik obilazi službenim vozilom koje je donirao grad i koje su platili građani Novog Sada za potrebe ustanove, a ne za obilaženje splavova i kafana, prevoženje konobarica i lično promovisanje upravnika.

Samovolja i bahatost upravnika sve su veći kako se približio dan njegovog odlasaka u penziju, iako isti na sve načine pokušava da zadrži fotelju i sve povlastice koje uz nju idu, kao što je službeno vozilo. Takođe je pred kraj svog mandata, podelio zvanja i povećao plate svojim „bliskim saradnicima", koji su doneli sumnjive diplome, bez ijednog dana provedenog na fakultetu,koji su na polaganja išli bez potrebnog radnog iskustva i koji su iz drugih službi ili zatvora oterani zbog problema i sumnjivih radnji u odnosu sa licima lišenim sloboda. Takođe među njima su i isti oni koji su ugrozili bezbednost ustanove, lica i zaposlenih pa umesto da budu najstrožije kažnjeni oni su naprotiv unapređeni i nagrađeni platnim koeficijentima.

Zahvaljujući upravniku u ustanovi je od oko 130 radnika više od pola civila, dok je pripadnika službe obezbeđenja samo polovina od predviđenog broja. Umesto da zaposli stražare kojih po sistematizaciji treba da bude 150, upravnik je dovodio vaspitače i civile bez ikakve potrebe, jer se brojno stanje lica prepolovilo pa za većinu nema posla, što isti koriste za kafenisanje u zatvorskoj kantini. Na ovaj način upravnik dokazuje da trenutna vlast, čiji je i sam predstavnik, ne preduzima ništa u cilju smanjenja prekobrojnih zaposlenih, već naprotiv samo gomila nepotrebne radnike i na taj način ojađuje republički budžet.

Drugo ništa nije ni preostalo jer su računi ustanove, već ojađeni, često u blokadi radi izmirenja sudskih odluka, a privredna jedinica je uništena i ništa ne doprinosi.

S obzirom da je direktor privredne jedinice upropastio istu, za osuđena lica nema posla pa tako zarobljeni u rešetkama zbog nemaštine i teških uslova za život, dolaze u situacije da na sebe dignu ruku. U ustanovi je u skorijem vremenu bilo dva samoubistva, dve smrti i desetak pokušaja samoubistva. Poslednje samoubistvo u nizu dogodilo se kada je lice izdržavalo samicu u neadekvatnim uslovima, ali ni taj slučaj nije ispitan do kraja i niko nije pozvan na odgovornost, jer rešenje o samici donosi lično upravnik zatvora.

Za verovati je da vlast neće ništa preduzeti u pozivanju na odgovornost svojih partijskih drugova, ali ipak postoji potreba da se javnosti ukaže na nesavesno i bahato ponašanje rukovodioca.

A 3. Čogurić - oslobođen

U tekstu Predaraga Popovića iz boja 43. pod naslovom ''Čogurić i drugi klanovi'' objavljena je i informacija da je Milisav Čogurić, bivši pomoćnik ministra pravde osuđen od strane Višeg suda u Čačku zbog navodne zloupotrebe službenog položaja.

Gospodin Čogurić nam je dostavio presudu Višeg suda u Čačaku, donetom 4. jula ove godine, kojom je odbačen optužni predlog kojim je tužilaštvo teretilo gospodina Čogurića. Postupak je ovom odlukom pravnosnažno okončan, što i objavljujemo na njegov zahtev, a i skladu sa dobrim običajima.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane