Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Šabačke kadije jače od države: slučaj jedne zabeležbe

Kako upokojiti sudije

Kako sude šabačke kadije, i po babu i po stričevima (a tek po tajkunima), rečito svedoči slučaj nesrećnog radnika bivšeg DP „Remont-Promet" iz Šapca Milisava Ivanovića, koji i pored više rešenja o izvršenju još uvek ne može da naplati potraživanja od tog preduzeća

Milan Milinković

Nekadašnje DP „Remont-Promet" iz Šapca, volšebno je privatizovano od strane „Sani gruop" takođe iz Šapca i pored Rešenja o izvršenju tadašnjeg Opštinskog suda u Šapcu I 2184/05. Pomenutim Rešenjem u teretnom V listu ZKUL-a br. 3251 K. O. Šabac stoji: „Zabeležbu Rešenja o izvršenju na nepokretnosti u vlasništvu DP „Remont-Promet iz Šapca i to na zgradi i poslovnim objektima sagrađenim na kat. Parceli br. 1872/2, upisane u A listu."

Da pojasnimo, zabeležba se odnosi na većinski deo firme i kao takva, pod teretnicom, nikako nije mogla biti privatizovana. Bar u onim zemljama gde se sudije drže zakona. Zabeležba je doneta 20. decembra 2005. godine na osnovu sudskog poravnanja Opštinskog suda u Šapcu 11. 02. 2005. godine, gde se Milisavu Ivanoviću priznaju potraživanja u visini od 4. 700. 000,00 dinara „najkasnije do 03. 05. 2005. godine, a u slučaju docnje zaračunava se zakonska zatezna kamata počev od 03. 05. 2005. godine pa do konačne isplate." Interesantno, Zabeležbu je donela sudija Slavka Milisavljević-Stojčić koja već punih jedanaest godina opstruira sopstveno Rešenje?! I, umesto da sadi luk u KPZ „Sremska Mitrovica" tetka Slavka biva nagrađena, odnosno unapređena u sudiju Apelacionog suda u Novom Sadu.

Odmah po „privatizaciji", valjda kao nagradu za dobro odrađeni posao „direktoru" Luki Ristiću novi vlasnik prepušta totalnu devastaciju preduzeća.

Među prvima otkaz dobija Milisav Ivanović, među Šapčanima poznatiji kao Bata Pežo. Otada počinje borba ono malo preostalih radnika za njihova prava. Uporni radnici uspevaju da dokažu, sudski, da je Olgica Spasojević falsifikovala odluke Skupštine radnika. Naravno, za falsifikovanje službene isprave dobija tek uslovnu kaznu.

Sudije, koje su zbog izborne krađe 1996-97. godine, bile lustrirane od strane tadašnjeg ministra pravde Batića, čvrsto su se držali.

U šabačkim sudovima smenjeno je tek četvoro sudija, među njima i sadašnji sudija za izvršenja Radenka Dražić. Ali su na funkcijama ostali Zlatomir Milutinović, Milena Musić i Branimir Popović. Ovaj poslednji, Popović, je siva eminencija šabačkog pravosuđa. Iako u penziji, koristeći svoj uticaj bivšeg predsednika Opštinskog suda i sada mešetari po hodnicima tog suda. Kako su vašem izveštaču pojasnili iskusniji advokati, citiram: „...Ranije se znalo. Pare je uzimao Popac i Vlada ( tadašnji predsednici Opštinskog i Okružnog suda), ostali nisu smeli ni da pisnu, sad?! Više se ne zna ko uzima."

Poučeni nedovršenom lustracijom, vraćene sudije tek su sada podivljale.

Pune tri godine Bata Pežo je finansirao borbu radnika sa hidrama srpskog pravosuđa i, za divno čudo, poništena je „privatizacija" DP „Remont-Prometa".

Odlukom Skupštine radnika Ivanoviću, kao i Radivoju Nenadoviću, priznaju se njihova potraživanja i sve ono što su uložili plaćajući advokate, sudske takse i troškove do okončanja postupka. I to ne u punom iznosu, i pored validnih priznanica koje je Milisav Ivanović priložio sudu kao i Skupštini DP „Remont-Promet".

Podnoseći Predlog za izvršenje 08. 02. 2005. godine Milisav Ivanović je naivno pomislio kako je njegov hod po mukama konačno završen. Pogotovu što je u presudi eksplicitno navedeno: Određuje se Izvršenje protiv dužnika DP „Remont-Promet" iz Šapca, ulica Vojvode Putnika bb, radi naplate napred navedenog potraživanja poverioca, kao i radi naplate troškova izvršnog postupka, koliko oni budu iznosili po odluci suda, utvrđivanjem vrednosti i prodajom nepokretnosti, i to: Zgrada i poslovni objekti površine 0,20.20 ha, koji se nalazi na kat. parceli br. 1872/02 K.O Šabac, čija je ukupna površina 1. 78, 43 ha.

E, tada na scenu stupa sudija Slavka Milisavljević-Stojčić. Besmislenom krivičnom prijavom od strane „Dimeksa" koji odavno nije stranka u sporu, sudija S. M. Stojčić ZAUSTAVLJA izvršenje do okončanja krivičnog postupka protiv Ivanovića i Nenadovića?!

Taj postupak, kupovanje vremena da „Sani grupa" preuzme DP „Remont-Promet", okončava se pravosnažno 05. 09. 2012. godine odlukom Apelacionog suda u Beogradu kojom su i Nenadović i Ivanović oslobođeni krivice za „zloupotrebu službenog položaja."

Kao vrhunac bezobrazluka pomenute sudije tetka Slavke, ona je nastavila sa sudskim šikaniranjem porodice Ivanović u vidu razrezivanja raznoraznih „taksi" sa rokom izvršenja ODMAH, što je dovelo da se supruga Milisava Ivanovića, od pretrpljenih stresova ozbiljno razbolela. Ivanović je doživeo infarkt. Kći se razbolela. Sudija koja bi u ozbiljnoj državi bila u zatvoru, po drugom pokretanju predloga za izvršenje beži iz Šapca, u apelaciju!

Pravni naslednik „Remont-Prometa" još 2007. „...obavezuje se da zaposlenom Ivanović Milisavu izmiri u potpunosti sve obaveze proistekle iz poravnanja."

Prilikom pokušaja drugog izvršenja, novinari šabačkih glasila su razgovarali sa predsednikom Osnovnog suda koji je ponovio da se izvršenje ne može zaustaviti i da će sigurno biti do kraja nedelje. Ali, gle čuda! Sudija zadužena za izvršenja, Radenka Dražić, uzela je sedam dana da pripremi slavu. Posle je otišla na odmor. Posle...I tako već dve godine.

Treće izvršenje tek treba da krene. Žilavi Ivanović, jedan od retkih koji je preživeo „pravdu" šabačkih sudova čeka još samo odluku Ustavnog suda a, potom, Strazbur.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane