Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Novi Sad

JKP "Stan" pred stečajem, a šefovi na godišnjem odmoru!

Priprema za jeftinu prodaju

Problemi Javno-komunalnog preduzeća "Stan" iz Novog Sada, koje je u predstečajnom postupku, uskoro će ili ostaviti radnike bez posla ili otvoriti tender za najavljeno i moguće javno-privatnog partnerstva, koje znači opstanak i očuvanje radnih mesta.

A. Nađ

Račun Javno-komunalnog preduzeća "Stan" iz Novog Sada blokiran je pre više od 700 dana a čelnim ljudima JKP "Stan"-a se ne žuri. Dug JKP "Stan" prema zaposlenima, kojih ima skoro 250, iznosi čak 50.000.00,00 dinara. Ovo preduzeće bi moglo ići na tender, nakon pisma o namerama kompanija koje bi ušle u javno-privatno partnerstvo. Međutim projekat još uvek nije predat Privrednom sudu u Beogradu iz nepoznatih razloga. Dug ovog javnog preduzeća prema trećim licima koji iznosi preko 800.000.000,00 dinara.

JKP "Stan" je do danas tužilo više od 200 radnika, zbog neisplaćenih plata i doprinosa a ročište na kome se odlučuje da li firma ide u stečaj ili na tender zakazano je za septembar. Menadžment "Stan" -a je obećao da će odobren projekat dostaviti komisiji ali projekat još uvek nije predat. Radnici uporno protestvuju jer se dve nedelje čeka da JKP "Stan" izvadi projekat iz direktorske fioke i prosledi ga komisiji JPP-a.

Kako su radnici ovog preduzeća podeljeni u grupu koja želi socijalni program i ne vide izlaz iz situacije, druga strana je upravo ta koja je pokrenula inicijativu za stečaj tog preduzeća. Pretpostavlja se da bi menadžmentu ali i stečajnom upravniku odgovaralo da preduzeće ode u stečaj-navodi naš izvor.

„...Dok su oni delili sebi pozajmice i pomoći, meni koji sam otišao u penziju, ostali su dužni da uplate dve godine regresa, staža, doprinosa i cene rada, a nisu mi isplatili ni 100.000 dinara otpremnine. Duguju mi milion dinara i ne vredi što imam sudske presude jer ih 'Stan' ignoriše. Zbog toga već 27 meseci dobijam umanjenu penziju za 5.000 dinara" - kaže Blažo Ilić, bivši radnik i predsednik sindikata ovog preduzeća.

Pozvali smo V.D. direktora Miloša Ćurčića koji nam je rekao da je na godišnjem odmoru. Pouzdani izvor tvrdi da je projekat, koji bi mogao biti spas za ovo preduzeće pred stečajem, stavio u fioku i otišao. Prema pisanju novosadskih medija, za ovo javno preduzeće ima više interesenata iz zemlje ali i inostranstva. Pitanja radnika odnose se na to ko minira prodaju preduzeća čije je finansijsko stanje katastrofalno? Da li će menadžeri iz uprave JKP "Stan" naći rešenje ili će javno preduzeće otići u stečaj?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane