Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Apel radnika Centra za socijalni rad opštine Savski Venac

Zaustavite teror pobesnele direktorke

......

Obraćamo Vam se ovim dopisom radi sagledavanja i saniranja alarmantne situacije u Gradskom centru za socijalni rad-Odeljenju Savski Venac zbog paralisanog radnog procesa.

Naime, rukovođenje Verice Vujić-Radujko ovim Odeljenjem kvalifikuje destrukcija radnog procesa, ličnog zastrašivanja i uvredljivog dijaloga sa zaposlenima putem pretnji i uvreda. Rukovodilac vrši konstantan uticaj na tokove stručnog postupka, tako da zaposlenima onemogućuje slobodnu stručnu procenu i autentično vođenje postupka. Prećutkuje informacije o postojećim informacijama, pojedine radnike primorava da po nekoliko puta pohađaju iste programe obuke, koji su koncepcijski u suprotnosti sa kategorijom na kojoj rade, a druge kojima je edukacija aktuelno potrebna ne obaveštava. Vrši "odabir" radnika kojima je zarada jedini izvor prihoda i utiče na njihov premeštaj u udaljena odeljenja od mesta stanovanja, što još više ugrožava ekonomičnost življenja i radno funkcionisanje pojedinca, a u ovom kontekstu ima i elemente ličnog ponižavanja. Čuvena je njena rečenica: "Sažvakaću i ispljunuti Centar Savski Venac!" Sve ovo ima elemente klasičnog mobinga.

Iako je upoznata sa nadležnostima organa starateljstva, rukovodilac radnicima neposrednim starateljima uručuje kartice tekućeg računa štićenika i odbija da deponuje iste u sef Odeljenja.

Više od tri meseca, u rečniku Verice Vujić-Radujko ne postoji "dobar dan" i "doviđenja". Ona ne želi da komunicira sa radnicima, a na njihov pokušaj da preko pisarnice ostvare komunikaciju, administrativnom radniku je izričito zabranila da prima dopise zaposlenih.

Za vreme nadzora nadležnog ministarstva novembra meseca 2016. godine, primorala je sve stručne radnike da prisustvuju istom, a pod pretnjom otkaza, dok je portiru (koji je njen najbliži saradnik "unapređen u status stručnog radnika ili supervizora") dala uputstvo da nikoga ne pušta u prostorije Centra sa obrazloženjem da je Centar zatvoren i da ne radi zbog inspekcije.

Imajući u vidu da centar funkcioniše kao uslužni servis građana, takođe i kao organ starateljstva, opštine Savski venac i da se dijapazon usluga proširuje, imenovana usled ličnih frustracija nije u stanju da sagleda da centar za socijalni rad nije samo klasičan organ uprave i njena lična svojina nad kojom sama vlada, već je podjednako u njegovom funkcionisanju neodvojiva i ljudska dimenzija zaposlenih, a da je sastav kolektiva konstanta u radu sa specifičnom kategorijom stanovništva, a da se rukovodioci postavljaju prema nekoj drugoj vrsti dinamike.

Na žalost, ovaj apel je anoniman. Anonimnost u osvajanju ličnih prava i sloboda na rad punoletnih i obrazovanih ljudi, u ovom slučaju ilustruje stepen depresije zaposlenih u zaštiti ličnog integriteta, jer kao zaposleni nismo dobili potrebnu podršku tamo gde je ona neophodna i gde se obično daje, uprkos tome što poseduju potpune informacije. Nadamo se da ćete po saznanju ovih navoda, u okviru svojih ljudskih i stručnih kolegijalnih načela doprineti da se ova nepodnošljiva situacija razreši.

podeli ovaj članak:

Natrag