Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Duplerica

Sezona lova na Vučićeve kritičare

Vođu po zlu ne pominjati

Aleksandar Vučić je krenuo u konačni obračun sa svedocima svojih zločina. Lično je montirao hapšenje i medijsku satanizaciju Dejana Anđusa, novinara televizije Kopernikus. Pod sumnjom da je izvršio iznudu, policija je 30. juna uhapsila Anđusa nakon što je od „oštećenog" preuzeo kovertu u kojoj je bilo 30.000 evra, a oduzet mu je i telefon s koga je, navodno, slao preteće poruke. Beogradski Viši sud je, na predlog Tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana "zbog osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke". Za krivično delo koje mu se stavlja na teret zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora. Na saslušanju u Tužilaštvu Anđus se branio ćutanjem. O pozadini kompletnog slučaja govorio je i pisao tokom poslednja dva meseca, zbog čega se našao na listi za odstrel. Na ovoj listi prioriteti su urednik Magazina Tabloid Milovan Brkić i urednik NIN-a Milan Ćulibrk. Otkud Ćulibrk na tako visokom mestu za smaknuće? U strahu su velike oči, kažu, pa je šizofreni Vučić i u njemu video stranog plaćenika. I zameniku glavnog urednika Magazina Tabloid u ponedeljak 10. jula izrečena je presuda, zbog navodne pretnje Neši Slini, kako piše u izreci, mada je šest meseci bio u pritvoru, pod optužbom da je pretio Aleksandru Vučiću, a tužilaštvo potom odustalo od te optužbe. Na zadnjoj strani čitajte o suđenju Milanu Malenoviću

Predrag Popović

Iako nije propuštao priliku da istakne kako je već 25 godina u bliskim prijateljskim odnosima s Aleksandrom Vučićem, posle predsedničkih izbora Anđus je na društvenim mrežama, u medijskim nastupima i u svojoj emisiji na TV KCN žestoko kritikovao vođu naprednjačkog režima. Najavio je svoj ulazak u politiku, podržao je Dragana Šutanovca, Dragana Đilasa i Borka Stefanovića i učestvovao je u protestu povodom inauguracije Aleksandra Vučića.

Za razliku od drugih svedoka-saradnika, Anđus se nije zadržavao na opštim mestima, već je Vučića prozivao za konkretna krivična dela, prevare i laži.

Kao odličan poznavalac odnosa u srpskom sportu Anđus je detaljno objašnjavao način na koji je Vučić preuzeo kontrolu nad fudbalskim klubom Crvena zvezda i njenim navijačima, ali i Fudbalskim savezom Srbije. Prema njegovim tvrdnjama, Vučić je Dragana Džajića na mesto predsednika Zvezde "postavio kao bednu marionetu", kako bi bez otpora postao vlasnik kluba. Istovremeno, obezbedio je i podršku navijača Zvezde.

- Grupa navijača Crvene zvezde, koju vodi Marko Vučković, preko firme „Ultra kop" dobija unosne tendere od Elektroprivrede Srbije zahvaljujući saradnji s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Na taj način oni se finansiraju, a ujedno su pod njegovom kontrolom. Dobili su poslove, firmu „Ultra kop", koja je registrovana na Marakani. Pribavljaju poslove od 200.000 do 500.000 evra. Sve žive tendere su dobili od EPS-a. Oni su sada Vučićeva vojska, pod njegovom su kontrolom i oni su ozbiljnija ekipa od one na Partizanovom „jugu", rade sve što im kaže vrh SNS-a. Marko Vučković i Andrej Vučić su stalno u kontaktu - rekao je Anđus za TV Kurir.

O spornim tenderima krajem prošle godine izveštavao je i "Insajder", koji je objavio da je firma "Ultra kop" za devet meseci postojanja od EPS-a i Aerodroma Beograd dobila poslove vredne više od 180 miliona dinara.

- Ta vrsta navijača je nekada koštala 15-20 hiljada maraka, daje im se novac za zastave, bubnjeve i to je to. Međutim, oni su se izrodili u nešto sasvim drugo, pa se tako i ponašaju, kao da su gospodari kluba, kao da su gospodari ovog grada. Vučić se njih plaši, on njih ne voli, ali ih plaća. Oni se pozivaju na njega, a u stvari rade šta žele. Kad pevaju "Vučiću pederu", on se sav uspaniči, pa im ispunjava zahteve. Oni, zapravo, njega reketiraju. Od prvobitne Vučićeve ideje da privatizuje klub, za šta je dobio podršku od mene i mnogih drugih zvezdaša, sve se završilo tako što Vučić gomili razbojnika plaća reket i daje unosne poslove - objasnio je Anđus, ističući da su upravo ti navijači maltretirali građane u vreme Vučićevog polaganja predsedničke zakletve.

Ne samo što je Anđus ovim tvrdnjama opisao Vučićev psiho-profil i prikazao ga u pravom svetlu, kao kukavicu i slabića, nego je raskrinkao i njegovu zloupotrebu službenog položaja, ozbiljno krivično delo koje je izvršio nameštanjem tendera u javnim preduzećima. Uz tu temu, u svojim višesatnim televizijskim monolozima, Anđus je iznosio detalje o tome kako Vučić vrši pritisak na pravosuđe u svom i u interesu svojih saradnika. Bez obzira na dve i po decenije poznanstva, ipak je potcenio agresivnost i osvetoljubivost svog "prijatelja".

- Sad svi očekuju Vučićevu osvetu, a u stvari je totalno suprotno. Vučić treba da kaže "hvala" i meni i medijima koji ovo objavljuju - rekao je Anđus.

Prvi izraz "zahvalnosti" bila je zabrana njegove emisije na KCN-u, posle čega je usledio i otkaz na radnom mestu u putarskoj firmi Milojice Markovića. Šta se dešava, Anđus je otkrio na svojoj stranici na Fejsbuku:

- Milojicu Markovića, vlasnika "Europarka", "Kruševacputa" i "Sremputa" Ruma, vodio sam kod Vučića dok je imao krivičnu i pretkrivičnu prijavu i u direktnom dogovoru sa Vučićem spasio ga zatvora u aferi "putarska mafija". Tada mi je obećao milion evra, ali ja ne naplaćujem ljudske duše i sudbine, nego smo postali partneri u putarskom poslu. Priča je počela 2014. Sve je bilo u redu do početka prošle godine, kada je počeo da me zakida, laže i krade, i kada je očigledno novac počeo da nosi na neke druge adrese. Vučića sam upozoravao da Milojica vara i da samim tim naš dogovor ne važi. Ali, Vučić mi je odgovaraosa: "Pozdrav, prijatelju". Šeretsko-polumafijaški. Tada sam posumnjao da mu neko, meni iza leđa, izdaje komande o novcu. Ili mu je Vučić naredio da mene zakida i nosi novac u SNS, ili je Milojica Miki Marković u "talu" sa Zoranom Drobnjakom, direktorom JP Putevi Srbije, počeo da krade sve za sebe. Trećeg nema. A tek je posebna priča kupovina druge putarske firme "Bačkaput", koju sam ja dobio da kupim zajedno sa Milojicom Mikijem Markovićem u direktnoj mojoj pogodbi sa Vučićem. Ali, Milojica Miki Marković je i tu odigrao prevarantsku rolu, a Vučić opet nije reagovao na moja upozorenja da Milojica Miki Marković opet vara.

Danas je Vučić sa BIA sklonio i ucenio Milojicu Mikija Markovića i oteo mi sve poslove, hleb i dao otkaz u firmi koju sam ja spasio i napunio novcem u dogovoru sa Vučićem - napisao je Anđus 19. juna na svom nalogu na Fejsbuku i u sledećoj objavi dodao:

- Milojica Miki Marković će ubuduće morati da obilazi svinger-klubove od Budimpešte do Beča za moje pare. Milojica Marković će morati da plače na drugom ramenu kada mu Andrej Vučić drugi put bude otimao "Bačkaput", pa ja morao da zovem starijeg brata. Milojica Marković je voleo da daje milione Dačiću u nekadašnjoj vlasti, kao i Vesiću i Antiću 2,5 miliona evra za Zvezdu. Pa, kad su ga Antić i Vesić pokrali, onda je mene na kolenima molio da mu nađem načina da povrati to. Pet puta sam ga kod Vučića vodio. Milojica je voleo da kupuje „mercedes" Mrkonjiću od Lilića. Star "Mercedes", koji je vredeo 30, kupio je za 75 hiljada evra, da Liliću ostane u džepu. Sutra na KCN detaljnije o svemu, počinju ispovesti Dejana Anđusa.

Ispovesti je sprečio uplašeni diktator. Združenom akcijom policije, BIA, tužilaštva, suda i medijskih eskadrona iz "Pinka" i "Informera", pod komandom Vučića, Anđus je ućutkan sa lisicama na rukama.

Milojica Marković je policiji prijavio da ga Anđusa reketira. Posle nekoliko razmenjenih sms poruka, pristao je da Anđusu isplati 30.000 evra na ime duga iz zajedničkih poslova. Obeležene novčanice je stavio u koverat i doneo do Anđusove zgrade na Novom Beogradu. Posle primopredaje policajci su zaustavili novinara i uhapsili ga. Događaj je snimila ekipa "Informera", Vučićevog specijalnog odeljenja za borbu protiv zdravog razuma. U sledećih nekoliko dana Pink i "Informer" vode, svakodnevno, stravičnu kampanju kompromitacije novinara, kakvu Vučić nije umeo da organizuje ni kad je progonio Slavka Ćuruviju.

U gebelsovskom stilu, po sto puta dnevno, režimski mediji prikazivali su snimak na kome šokirani Anđus pokazuje novac koji je, kako je tvrdio, dobio u dogovoru sa "oštećenim" Markovićem. Kao dokaz iznude objavljene su poruke koje je Anđus slao, ali ne i Markovićevi odgovori. Iako se u porukama ne navode nikakve pretnje, već molbe da se ispuni dogovor, novinar je unapred oklevetan, optužen i osuđen.

Da bi istakao koliko mu je ovo značajan slučaj i da bi zaplašio sve potencijalne svedoke-saradnike, u progon se uključio lično Aleksandar Vučić.

- Nemam apsolutno nikakav komentar na hapšenje Anđusa - rekao je Vučić i prokomentarisao: "...Nadležni organi treba da urade svoj posao, da ispitaju sve, pa i mene ako je potrebno. Presudno je važno da ne postoji sumnja u poštenje ljudi na vlasti. To je posao za nadležne organe, oni mogu da ustanove da li sam možda uzimao novac od nekoga. Išao sam na poligraf kada su me optuživali za takve stvari. Ja sam uvek za to da se istina ustanovi i da nadležni rade svoj posao..."

Vučić je priznao da poznaje Markovića.

- Primio sam više lica, Marković se žalio da ga ometaju da radi svoj posao, rekao sam da moraju da rade po zakonu i nikada više nisam imao kontakt. Sem što mi je Anđus slao poruke više puta - rekao je Vučić.

Iako je upregao sve državne institucije u prikrivanje tragova svojih zločina i progon nepodobnih svedoka, Vučić ni licemernim izjavama ne može da sakrije istinu o ovoj aferi. Jasno je da su navijači-huligani dobili njegovu nezakonitu pravnu i finansijsku podršku. Nameštanjem tendera oštetio je budžet i parama građana platio svoju privatnu vojsku huligana. Na isti način, kršeći zakone, od krivične odgovornosti spasao je spornog vlasnika putarskih preduzeća, nabacio mu poslove i podelio plen.

Ako je Anđus, kao što objavljuju režimski bilteni, od Markovića u poslednje dve godine dobio 600.000 evra i ako je Marković fudbalskom klubu Crvena zvezda uplatio 2,5 miliona evra, lako je pretpostaviti da je Vučić uzeo neuporedivo veći deo plena! Uostalom, sve nezakonite aktivnosti počinju i završavaju na njegovoj adresi. Marković i Anđus su, vidi se, učestvovali u spornim poslovima, ali najodgovorniji je Aleksandar Vučić.

U svojim emisijama, Anđus je milion puta ponavljao uzrečicu "znam sve". Treba mu verovati da zna mnogo o zločinima Aleksandra i Andreja Vučića i njihove svite. Međutim, baš zbog toga čudi naivnost koja ga je odvela pravo u ćeliju. Morao je da očekuje bestijalnu osvetu.

U ovom obračunu Vučić će ići do kraja. U zatvoru, bez mogućnosti da se brani, Anđus je izložen stravičnom medijskom linču. Novinarska udruženja, posle prvih, bledih i neuverljivih saopštenja u kojima su zahtevali da MUP objasni razloge hapšenja, ne oglašavaju se povodom demonizacije Anđusa, nad kojim se krše svi novinarski profesionalni principi i ljudska prava. Ćute i opozicioni političari.

Većina njih je i sama prošla "toplog zeca" u Vučićevim medijima, ali niko nije ovako žestoko vređan. U takvim okolnostima, Anđus je prepušten na milost i nemilost diktatora.

Ako se uskoro na naslovnoj strani "Informera" pojavi vest "Anđus se obesio u ćeliji", niko neće imati pravo da se čudi. Naprotiv, biće veće iznenađenje ako svedok-saradnik živ dočeka početak suđenja.

Aleksandar Vučić je raskrinkan, javnost je saznala za konkretne primere njegovih korupcionaških afera, priteran je do zida i prinuđen da najbrutalnijim nasiljem eliminiše svakog protivnika. Počev od Anđusa, na čijem primeru Vučić pokazuje kakvom progonu će biti izloženi svi koji mu se suprotstave.

A 1. Anđus kao Džajić, Vučić kao Rakić

Svi naprednjački mediji objavili su fotografije i snimke hapšenja Dejana Anđusa, unapred javno osuđenog za reketiranje. U februaru 2008, kad su emitovani snimci hapšenja Dragana Džajića, generalni sekretar Srpske radikalne stranke se zgrozio. Najoštrije je kritikovao vlast koja na taj način kompromituje građane, a posebno je isticao ulogu Miodraga Rakića, šefa kabineta Borisa Tadića.

- Čovek koji može na ovakav način da uništava živote drugih ljudi, pa makar oni bili najveći kriminalci na svetu, zaslužuje da ga zadesi svako zlo - govorio je Vučić.

Govorio je, kroz suze, i na sahrani svog idola Rakića. Hapšenjem Dejana Anđusa pred kamerama "Informera" u potpunosti se identifikovao s Rakićem. S tim što je Vučićeva beskrupuloznost mnogo veća, pošto je 25 godina izuzetno blizak sa Anđusom, zajedno su prolazili kroz sve političke i privatne uspone i padove, porodice im se druže...

Sve to Vučiću ne znači ništa. Kao danas Anđusa, sutra će uništiti bilo kojeg prijatelja, kuma ili saradnika, samo ako proceni da u tome ima određeni interes.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane