Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zadnja

Bogataši i siromasi u Vladi Srbije

Živan Haravan

Nedavno su jedne "ugledne" dnevne novine objavile spisak imovinskih karata svih članova Vlade Republike Srbije, a prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije. Sirotog Veljka Odalovića nema na spisku, ali ga, zato, ima na slici, tik, uz Premijerku. On nekako preživljava od Vlade do Vlade i tako zaradi neku crkavicu. To što se od Vlade do Vlade sve više goji, to je, valjda od sekiracije i brige za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Znači, ugojio se na nervnoj bazi.

Da se vratim spisku i dam komentare, sugestije..., s tim što ću zanemariti neke nebitne likove, lezileboviće koji su zaslužni samo zato što su se uhlebili u Vladu i tako smanjili broj nezaposlenih ili one koji koji su, kao, bitni, a odvajajući od naših usta, tu su da nešto uštede, jer, kao, nemaju ništa od ušteđevine misleći da smo svi mi ovce i one koji su puni kao brod, pa im je i to malo, ali su mi neinspirativni. A, brate, i mnogo ih je u Vladi!

Verujem da ni Premijerka nezna šta će sa njima: Može da joj Krkobabić kuva kafe, Slavica, da joj masira stopala, Trivan, da je hladi lepezom, Nedimović, da joj ljušti jabuke, kruške i da joj donosi banane - neoljuštene...

Ana Brnabić, premijerka

Zarada: 104.500 dinara

Imovina: Stan i potkrovlje (327,8 kvadrata), garaža (19), dve kuće (ukupno 197 kvadrata)

Vozila: Tojota Rav 4 (2010)

Štednja: Ima

Ni sa ovolikom platom nije moguće biti vlasnik tolikog stambenog prostora, kuća, vozila i, pored svega, imati štednju?! Dobro! To sa manjom platom, koliko je imala pre dolaska na premijersko mesto, moglo je da se stekne nasledstvom i u skladu sa važećim zakonima. Šta bi sada Premijerka mogla da nešto epohalno uradi , koristeći tolike nekretnine? Evo predloga: ako je tačno da je Dragan Marković Palma izjavio kako bi dozvolio održavanje "Parade ponosa" u Jagodini ako mu Premijerka kupi (iz budžeta RS) dve žirafe za njegov Zoološki vrt u Jagodini, rešenje je jednostavno, a da se ne diraju narodne pare. Neka proda one dve kuće i za te pare kupi Palmi dve žirafe. LGBT populacija bi bila u transu od sreće, a svečanost predaje žirafa Zoološkom vrtu bila bi obeležena, u direktnom tv-prenosu, zajedničkim spuštanjem niz tobogan Premijerke i Palme u Palminom Akva-parku.

Oboje u tangama! Prvo Premijerka, a za njom Palma. Premijerka bi se žrtvovala za svoje, a Palma bi glatko pobedio na prvim, narednim izborima za Predsednika Srbije ili bi bio kooptiran u Evropski parlament.

Ivica Dačić, ministar inostranih poslova

Zarada: 100.581 dinara

Imovina: Stan (119 kvadrata)

Vozila: Nema

Štednja: Ima

Kada na ovoliki stan obračunate troškove komunalija, struje, telefona, poreza, troškove raznih servisera (crkne ono, crkne ovo), naravno da je čovek upućen na štednju. Ako tome dodamo činjenicu da je odrastao na jugu Srbije, tako je stekao naviku da se u kući jede hleb star tri dana, da nema rasipanja. Još da ima svoj automobil?! Siroti Ivica bi bio na rubu egzistencije. Sreća, pa je, još golobrad, upisao Slobinu školu i od tada ne izlazi iz naših "Mercedesa", "Audija", a supruga i sin mu koriste javni gradski prevoz. Pare, koje strastveno štedi, čuva u koferčetu pod samo njemu znanom i zaključanom šifrom. Ivica ima neku fobiju od banana i zato su banane u kući mislena imenica.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova

Zarada: 150.000 dinara

Imovina: Stan (99 kvadrata), garaža (20 kvadrata)

Vozila: Nema

Štednja: Ima

Prvo što pada u oči je da naš ministar ima komotnu garažu, a nema svoje vozilo. Autor ovog teksta, pak, ima auto ali nema garažu koju svuda traži u zakup. Ako hoće, (a, zašto ne bi?) neka se javi njemu omiljenoj redakciji ovog Magazina, da uspostavimo kontakt i napravimo, obostrano, koristan posao. Kada bude dovoljno uštedeo da kupi sebi auto, bez problema ćemo raskinuti ugovor i garaža će mu biti slobodna. Ako mu teško ide štednja za kupovinu novog automobila, evo, moj komšija prodaje "Yugo 45", starog 12 godina, očuvanog, za 300 evra. Treba mu taj novac, hitno, da plati zaostale komunalije i struju. Što se iznosa ministrove plate tiče, to neka komentarišu policajci tiho i međusobno. Dok mogu tako da izdrže.

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija

Zarada: 75.000 (Visoka škola za preduzetništvo), 33.000 (republika)

Imovina: Nema

Vozila: Nema

Štednja: Ima

Siroti Rasim! Prosvetni radnik! Natovarii mu, ovaj put, tri resora u jedan! Tako se izrabljuje sirotinja! Čovek bez imovine, bez vozila, a odvaja od naših usta i uspeva nešto i da uštedi. Evo, nudim moj doprinos budžetskoj štednji. Pošto se, pretpostavljam, Rasim, o trošku države, potuca po raznim stanovima, hotelima, neka dođe besplatno na stan kod mene. Kud je mesta za nas dvoje, biće i za troje. Ova ponuda, tim pre, što siroti Rasim nikad i neće, sve i da hoće, biti u stanu. Voditi tri resora, predavati u toj školi za preduzetništvo, podrazumeva njegovo stalno seljakanje iz hotela u hotel. Samo nije, baš, jasno kako će mlade studente te škole naučiti preduzetništvu kada im je on loš primer. Ništa u životu nije stekao! Ipak, čovek štedi, jer, nikad se ne zna. Možda dođe na red i neka nova Vlada u kojoj za Rasima, konačno, neće biti mesta. Zato, valja imati neki dinar sa strane za crne dane.

Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja i građevine

Zarada: Ne prima platu iz budžeta

Imovina: Stan (140 kvadrata)

Vozila: Tojota Rav4 (2008)

Štednja: Nema

Crna Zorana! Pa, Vi niste ništa uštedeli?! Razumeo bih to kada biste Vašim džipom, o svom trošku, krstarili svakodnevno našim koridorima, jer, ta aždaja od auta, mnogo troši goriva. A, gde je registracija vozila, servisiranje? Vozite se, sa sve pratnjom, državnim kolima i opet nemake kintu ušteđevine?! To što ne primate platu iz budžeta itekako utiče na bolji životni standard građana i hvala Vam na tome. Ali mislite malo i na sebe. Kada budete u finansijskom škripcu, obzirom da nemate štednju, slobodno mi se obratite. Koliko budem imao i mogao, pozajmiću Vam beskamatno. Prihvatio bih, ponekad, da mi dug vratite i u naturi.

Dušan Vujović, ministar finansija

Zarada: 89.535 dinara

Imovina: Tri stana (ukupno 242 kvadrata), kuća (300 kvadrata)

Vozila: Automobili BMW X5 (2012) i Mercedes C320 (2002)

Štednja: Ima

Ovaj naš ministar je u konstantnom finansijskom minusu! Uzmite olovku ili digitron. Sa onolikom platom, plaćati sve dažbine, održavanje tolikih stanova i ogromne kuće, registraciju preskupih automobila- nemoguće je pokriti sve troškove. Nema druge nego da svoju ušteđevinu polako krcka ne bi li sve navedeno poisplaćivao. Ako sve to on, ipak, bezbolno održava, plaća i, pri tom, ima ušteđevinu, onda mu sigurno pomaže MMF ili Svetska banka beskamatnim isplatama. Ko će kome ako neće svoj svome.

Nela Kuburović, ministarka pravde

Zarada: 91.666 dinara (ministar), 13.660 dinara (član Visokog saveta sudstva), 13.660 dinara (član Državnog veća tužilaca)

Imovina: Stan (72,29 kvadrata), zemljište sa porodičnom stambenom zgradom (8,04 hektara), pašnjak (3,4 hektara), šuma (3,3 ara), njiva (30,09 ara)

Vozila: Nema

Štednja: Ima

Onoliko koliko nam je ova ministarka bogata i lepa, toliko su nam Pravda i pravosuđe unakaženi i jadni! Iluzija je očekivati od nje da deluje hrabro i reformatorski i tako dovede u pitanje svoje bogatstvo, šansu da ga udesetostruči. Pošto, vidim, nema svoj auto nudim joj da je ja svakog dana vozim do Vlade i nazad svojim kolima, a pošto ima ušteđevinu, plaćao bih ja gorivo, a ministarka, samo, održavanje. Mislim na moje održavanje u životu. Jer, opasna po život bi bila staračka vrućna i Nelina blizina.

Branko Ružić, ministar za upravu i lokalnu samoupravu

Zarada: 93.799 dinara

Imovina: Nema

Vozila: Nema

Štednja: Ima

Glumeći, po zadatku Vučica i Dačića (stara SPS škola), oponenta Dačiću i kritičara Vučića, kao, kriza u odnosima, da se članstvo zabavlja i strepi, evo ovog dugogodišnjeg debeloguzana i lezilebovića na mestu ministra. Kaže, nema imovinu. Čekaj, bre, klindžo! A, šta je onaj jednosoban stan u centru Beograda koji nosiš na ruci? Roleks nije imovina?! Od kojih para imaš ušteđevinu kada, tek, sada imaš stalno "zaposlenje"? Da ti i ta ušteđevina nije poklon od prijatelja koji ti je poklonio i Roleks? Mnogo neki darežljiv čovek. Sve poklanja, a ništa za uzvrat ne traži. Što bi rekao jedan moj prijatelj: toga ima, ali kod braće Grima. Dečko! Bio si i ostaćeš nesimpatična njuška koja čitavog života nije u ruci držala ništa teže od hemijske olovke, trabunjala otrcane fraze, mlatila praznu slamu, a živela i živi k'o bubreg u loju. Ti si, ono beše, levičar, socijalna Pravda i tako to...? A šta je sa stanom od 240 kvadrata, na dva nivoa?

Aleksandar Vulin, ministar odbrane

Zarada: 92.246 dinara

Imovina: Stan (107 kvadrata)

Vozila: Nema

Štednja: Nema

Među najnesrećnijim žiteljima "onog Sveta" bio je, do juče, legendarni - Če Gevara. Kao levičar-romantik dao je svoj život u uverenju da će kapitalizam biti slomljen komunizmom. Potpuno je "tamo" bio depresivan videvši najveću svetleću reklamu Coca-Cole u Sajgonu i rađanjem neoliberalnog kapitalizma, kao naslednika klasičnog kapitalizma. No, i Čeu je konačno svanulo! Njegov mladi sledbenik, rođen posle njegovog ovozemaljskog života, postao je, ni manje ni više, nego, ministar odbrane jedne zemlje! Sada je Čeu duša, konačno, ispunjena! Naš Vulin je, doduše, skinuo majicu sa likom Če Gevare, uživa u Hajatu, ima veliki stan, oblači skupocena odela, ali sve je to u vezi sa njegovom vojno-taktičkom prevarom neprijatelja. On glumi da mu sve to prija i čeka povoljan trenutak kada će, na čelu naše vojske, da krene ka, pardon, na NATO. Dokaz da je asketa, poput Čea, je što niti ima auto, niti ima ušteđevinu. Grozi ih se! Što je sasvim u skladu sa ekstremnom levičarskom ideologijom. To, što mu se dešava da često na javnim nastupima koluta očima, zlonamernici tumače kako im odgovara. A, zapravo, to naš ministar, u onostranom zanosu, direktno u vezi sa Čeom, poručuje mu: "Ne ne brini, druže!"

Citirajući mu iz Laze Lazarevića: "Sve će to narod pozlatiti!"

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane