Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Nema kraja bahatosti zrenjaninskog SNS-SPS funkcionerskog „kartela"

Lažovizija iz Gradske kuće

Zoltan Horvat

Mali ljudi, nevešto krijući prosečnost ispod svakog proseka, "naduvani" velikim funkcijama u hijerarhiji vlasti, mrze narod svoj, koji tako fino „gaze". Podseća ih na siromaštvo i bedu iz koje su se, kao bespogovorni stranački izvršioci idiotskih naloga uništavanja sopstvenog grada, vinuli do vlasništva vlasti.

Zrenjanin je danas, na sramotu vascelog Banata i Vojvodine, mali grad koji vode mali ljudi, gde se malo toga, ili, gotovo ništa ne dešava. Džiber politika "osvajača" velelepnog zdanja Gradske Kuće, gde sve vrvi od novokomponovanih SNS-SPS diplomaca, utrla je put strategiji nazadnjaštva: sa strategijom razvoja s vezom bele veze, nema veze, pljačka gradske kase dođe, k'o meze.

Kako pored dežurnih i ažurnih lokalnih medijskih nazadnjačkih poltrona pisati o svesnom i temeljnom uništavanju do juče drugog najjačeg industrijskog grada Velike, Velike Jugoslavije? Kako izbeći patetiku, kada svako razuman u Zrenjaninu za uigran funkcionerski SNS-SPS "čopor" kaže, da su najveća sramota koja hoda pločnicima grada? Za potrebe punjenja džepova suludih pojedinaca odozgo, suludi pojedinci odozdo, ovi iz Zrenjanina, rasturiše u ove dve decenije, sve živo. Ovima odozdo ništa ne fali, napuniše svoje džepove, i još uvek, nesmetano gazduju gradom. Na dominantnu izvršnu vlast u Zrenjaninu, nadovezuje se vrhunski korumpirano sudstvo, policija "trenira strogoću" na običnom čoveku, omililo se zaj...u zdrav mozak prosečnog uživaoca svakodnevnog preživljavanja.

U zemlji bez vladavine prava, prvo je ubijen gigant, Kombinat Servo Mihalj, sa preko 25 hiljada zaposlenih. Ostaše ruševine, goli zidovi, pljačkaši ogromnog blaga i njihovi naslednici, nekažnjeno haraju i danas. Šta radi danas preostali živući izdanak Servo Mihalja, Goran Knežević, alijas Regionalni Isus? Eno ga u novoj ministarskoj fotelji, ništa mu ne fali, naprotiv. Sa Pepijem i društvom se redovno, svakodnevno i veselo viđa za kafanskim stolovima, imovinsku kartu i kešovinu nevešto skriva, a za propast grada okrivljuje, nikog drugog, do sebe samog. Grad je uništio DS, grmi Regionalni u sve poltronske mikrofone, svesno, drsko i bezobrazno zaboravljajući da je deset dugih godina „harao" Zrenjaninom kao lokalni čelnik demokrata. Olakim priznanjem da je... eto, grad je uništen, desilo se, šta da se radi, nadamo se, biće bolje malo sutra...stradali su redom, sugrađani, njihova deca, imovina, ušteđevina, sve što je bilo vredno i dostojno pristojnog života. Kao nagradu za savršeno obavljen posao punjenja džepova beogradskim Gazdama na ekonomskom rasturanju prebogatog Zrenjanina, Regionalni Isus je i danas, apsolutni gospodar srednjeg Banata.

Što si veća lopina u Zrenjaninu, a udeo u vlasništvu vlasti ti dozvoljava da pljačku „plasiraš" u okvire zakona, time osiguravaš sebi ulogu jedinog favorita na učestalim izborima u zemlji vanrednog nazadnjačkog stanja. Regionalni Isus je, ne krije, ponosan na delo svojih ruku i mozga, ne pominjući isprane mozgove sugrađana. Nakon svake tragedije urušavanja društvene fime u Zrenjaninu, sledila je javna tirada Regionalnog Isusa, gde se, citiramo, hvalio i značajnim doprinosom prigradskog naselja Mužlje u procesu napretka. Činjenice govore drugačije, pola Mužlje, do juče većinom mađarskog življa, pobeglo je sveporodično u inostranstvo, u potrazi sa biološkim spasom. Regionalni Isus je „operisan" od sramote, po ugledu na ideologiju svog trenutnog masonskog i lidera preostalog na ovim prostorima, politika je samo veština da se laže u pravi čas!

Šta reći za poduži red obećanja, ludom radovanja, gradonačelnika iz Kleka, Čedomira Janjića, nakon što je DSS zamenio za dva S i jedno N između? Biciklistička staza Zrenjanin - Temišvar završava se najkasnije do pretprošle godine...Rumuni vredni, završili pre tri godine trasu Temišvar - granični prelaz, a dalje...neispunjena je laž. Moderan Akva park samo što nije, najkasnije do pretprošle godine...Od Akva parka ni u nagoveštajima, lažovizija iz Gradske Kuće nesmetano emituje stranački EPP program za blente. Sagradićemo u najkraćem roku modernu moto stazu...Kako ju je sagradilo jučerašnje novorođenče u Zrenjaninu, tako je osvanula i u Zrenjaninu.

Lagarijama i obmanama sugrađana nema kraja, što na kraju donosi pitanje, ko je kriv za ovakvo sr...stanje u Zrenjaninu, profesionalni isporučilac lagarija, ili oni koji ga biraju zbog šarenih laža? Ali, kada tata - mata iz Kleka deli automobilske stolice za bebe iz donacija gradu, DRJ (Dežurni Regionalni Jebivetar) Dalibor Bubnjević ga hvali do neba, kao najvećeg dobrotvora sveta svih vremena! Alarmantno poguban slogan za vasceli srednji Banat: sa strategijom razvoja bele veze, nema veze, pljačka gradske kase dođe, k'o meze, ne ometa gradonačelnika u obavljanju redovnih dužnosti, poput naručivanja preskupih delikates đakonija iz Renesanse, gde VIP gazdarica Palinkaš, na teret gradske kase, nemilice puni stolove. Gde se dobro jede i pije, ima i gladnih i žednih sugrađana koji ne razumeju da meni u Gradskoj kući tako surovo odudara od zrenjaninskog proseka: za doručak salama podriguša, „domaći" hleb od 25 dinara i čaša jogurta, za ručak krompir u svim varijantama, za večeru čaj sa kiselkastom aromom proteklog, jedva preživljenog dana.

Gradonačelniku ne pada na pamet da recimo dođe do ovdašnjeg šaltera RSZO da, ako sme, pogleda u oči običnom svetu, gde se, nakon višemesečne divovske borbe, jedna iz reda poniženih penzionerki „junački" izborila za pravo na penziju. Razdragana žena sa Bagljaša se hvalila penzijom od čak 13 hiljada dinara mesečno, nakon 35 godina svakodnevnog čišćenja prostorija javne ustanove. To je penzionerki 432 dinara dnevno na raspolaganju za život, što je za jednokratno pražnjenje buteljki i buteljki italijanskog vina i Palinkaš specijaliteta, samo 90 puta manji iznos.

Penzionerka sa Bagljaša nije Čedov nivo, radije ode do direktorke ovdašnje filijale Nacionalne Službe za zapošljavanje, gde ga sem carskog dočeka i klanjanja, interesuju i neki poslići za svoje, gle čuda, još uvek neuposlene pajtosčiće. Direktorka ne krije da je u fotelji zaslugom partije kojoj trenutno pripada, pa radi sve radnje zapošljavanja. Korisnici usluga ove ustanove, njih 173 je javno, pismenim putem obavestilo direktoricu da zrenjaninsku filijalu doživljavaju isključivo kao parazitsku firmu na grbači naroda. Katastrofa je sve što radite, nakon što nezaposleni mora sam da ne pronađe posao, pa da direktorka u njegovo ime diluje uslove u 4 oka sa direktorom. Zdravstveno osiguranje ide preko socijalnog, ne treba dokaz o nezaposlenosti, dakle, Nacionalna služba za zapošljavanje je klasično muzenje para večitih parazita iz gradske kase. Gradonačelniku, na čast.

Istovremeno, Dragan Ćapin - Ćapko, zamenik gradonačelnika po pajtovskoj liniji, ne bude lenj, pa ode do gradskih vatrogasaca. Gde ima donacija i viška para, ima i mogućnosti da se i ćapne. O gašenju gladi i žeđi za parama svih građana kod zrenjaninskih vatrogasaca u jednom od sledećih brojeva, vreme je za lepe vesti bez prestanka.

Prva lepotica od vesti: u Mužlji je prošle nedelje okončan trodnevni Buč, seoska slava, gde su se građani i njihova deca vozili po ringišpilima i automobilčićima za samo 200 dinara u ciglo 90 sekundi po vožnji.

Druga: bračni par Ćapko i njegova supruga izabrani su za najgarderobniji par prijema za Dane piva, gde se na garderobu nemilice potrošilo, što znači, da se u Zrenjaninu ima, i može se.

Treća najveća: svi sportisti Zrenjanina su tu i samo zbog ovdašnjih funkcionera. Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika (zemljo, stani da siđem) za sport i sve ovo, ono i kako gradonačelnik kaže, ne silazi sa medijskih stranica hvalospeva. Zrenjaninski sport u čabru, Simo se, ničim izazvan, k'o paun šepuri.

Umesto da se ublaži katastrofa propadanja Zrenjanina, ovdašnje besramno novinarstvo DRJ & Company, javno hvale strategiju nazadnjaštva: sa strategijom razvoja s vezom bele veze, nema veze, pljačka gradske kase dođe, k'o meze.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane