Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Duperica

Svetilište tajne službe

Piše: Aleksa Žunić

Bog se dragi na Srbe razljuti...

Nakon što ga je Veliki Vođa abolirao od krivične odgovornosti za smrt sedam duša u helikopteru koji je po nevremenu iz Novog Pazara prevozio majku sa detetom do Beograda, umesto u Kragujevac, da bi se ministar zdravlja Zlatibor Lončar slikao kao i Veliki Vođa kako pomaže sirotoj raji, Bratislav Gašić, poznatiji kao Bata Santos, odlučio je da u Kruševcu sagradi crkvu pokajnicu. Pod Bagdalom. Sve radove su izvodili dunđeri koji znaju posao, Bata ovoga puta nije radio keramiku, mada je taj zanat, zlata vredan, izučio u srednjoj školi. Kada ga je Vođa ustoličio za direktora Bezbednosno informativne agencije, Bata je odlučio da pokajnicu pretvori i u svetilište tajne službe. U pokajnici je oslikana freska sa njegovim i likom rođenog brata, a freska majke i oca je odmah do njih. Da se zna ko su Gašići.

Sin Batin je spevao pesmu o Don Bati. A kad Don, uz to i šef tajne službe, nešto poželi, tako mora i da bude. Postavio je starog druga, monaha Sergeja, za starešinu pokajnice.

Monah Sergej (Srđan Radovanović) je interesantan slučaj i priča kako se matori neženja Srđan zamonašio. Odrastao je na Bagdali u porodici novopečenih bogatuna iz 1960-ih. Bio je nadobudan još od mladosti. Pošto su imali para, nabijao je to svima na nos. Kada mu nije išlo dobro, upisao je pomodarski teologiju. Nikada nije dobio eparhiju jer nikako nije uspevao da se oženi. Primljen je u Gimnaziju kao veroučitelj zbog bliskosti s udbaškim protom, sada penzionerom ocem Ljubivojem (Radovićem), bratom od strica Rake Radovića, nekadašnjeg SPS jurišnika iz Starog Trstenika,

Srđan se posebno isticao u gimnaziji predajući novotarsko ekumenističko "pravoslavlje", a što je novi vladika kruševački David, agent intermariuma, posebno voleo, po svom povratku s VMA, gde je pazio patrijarha Pavla do smrti...David je došao kao agent iz Francuske, čuvao je patrijarha Pavla na VMA i bio jedini prisutni kada se patrijar' Pavle navodno pred njim okliznuo u kupatilu, od čega je ubrzo i umro na veliku radost DB a i intermariuma...

Elem, pošto se kod Davida u eparhiji može kupiti sve, pa i osvećenje gajbice, bata Santos plaća indulgencije, gradi pokajnicu, a bio mu je potreban i monah visoke bezbednosne kulture. Posebno blizak neženji Srđanu, Gašić se odlučuje za to "provereno rešenje" i po njegovom nalogu vladika David veroučitelja, koji nije bio ni dan iskušenik, a čak ni dan nije imao ni eparhiju niti nosio mantiju, pretvara u monaha na Bagdali!

Tajna služba pod Batom dobija konačno i svoje svetilište sa svojim monahom...

Pošto je Davidovo zdravlje konačno i nepovratno loše, turbo-ekumenista, "monah" Sergej, tj. Srđan, sprema se da ekspresno od od don Bate bude postavljen za vladiku kruševačkog...Zemaljski dani teku na ušću Rasine u Moravu....

Sve je moguće u zemlji Srbiji. Da ovejani kriminalac, koga sin zove Don Bata iz Kruševca, odgovoran za višestruko ubistvo i velike pljačke, posle smenjivanja sa mesta ministra vojnog, zbog afere sa novinarkom, po isteku ''vremena za pokajanje'', postane direktor tajne službe! Da sazida crkvu pokajnicu, da dovede privatnog monaha, da ga ustoliči za vladiku. A patrijar' Irinej to, za lepu paru, odobrava. Možda će napisati i Jevanđelje po Don Bati, jer on i to može da plati.

Bog je svevideći i najveći, veruju smrtnici. Oni se nadaju da će ostatak života don Bata provesti u Zabeli. Da će se po ceo dan (noću to nije dozvoljeno) moliti Bogu u tamošnjoj kapeli za oprost grehova. Možda će se sresti u ambulanti sa dr Lončarom iz sedmog paviljona, ali će odbiti da uzme lek. Izbegavajući i sve članove Vođine lopovske družine.

I bi sudbina.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane