Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Ko u BIA ruši Bratislava Gašića i kako je planirana reorganizacija službe i ubistva

Stari lovci i njihovi borci

Direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA), Bratislava Gašića ruše tri grupe unutar ove službe. Prvu grupu predvodi načelnica logistike Radmila Selaković. Ona je već odavno počela sa perfidnim pričama da je ''...Sa dolaskom novog direktora došlo bolje vreme, jer je Gašić bogat čovek, pa nema potrebe da bude dodatno korumpiran, kao što je bio prethodni direktor Đorđević...On već ima puno imovine pa i hotel zida na Kopaoniku". A, Agencijom, stvarno besprizorno vlada palestinski emigrant Adham Abu Madalala, za kojim je raspisana međunarodna poternica, uz pomoć Ivana Todorova, potrčka Zlatibora Lončara, koji je istureni čovek britanske obaveštajne službe MI šest, koji je bio član i zemunskog klana, koji je uz pomoć Engleza ubio Zorana Đinđića. Adham i Zlatibor spremaju nove bezočne atentate

potpukovnik Goran Mitrović

Rada je u stvari besna jer su joj "uleteli" u njen resor (koji ona doživljava kao svoju ličnu imovinu) i umesto da sama deli provizije i namešta tendere, sada su, na unosnim tenderima za obnovu infrastrukture BIA, "pobedile" firme "Elektromontaža" i "Južna Bačka", pod kontrolom Andreja Vučića i njegove ekipe. Radi je ostalo da kao i do sada, zajedno sa Zoranom Stanićem zvanim Zis, svoju redovnu apanažu uzima od nameštenih nabavki koje sprovodi preko svoje bivše firme "Telegrup" u kojoj je godinama radila.

Tenderi su unosan "posao". Da je to tako shvatila je odavno i načelnica Uprave za pravne poslove Snežana Radanović, koja je takođe bila uključena u Radine malverzacije, ali su se posvađale oko podele novca. Prva žrtva u ovom obračunu bio je tadašnji pravnik u BIA, zadužen za javne nabavke i tendere, koji je, ne želeći da učestvuje u prevarama i pljačkama svojih šefica, na svoj zahtev napustio Agenciju i sada je ugledni advokat.

U pravnoj službi BIA vlada potpuno rasulo, jer su svesni da su svi oni i sami saučesnici u pljački, a od svega toga nemaju zapravo ništa, sem glavobolja. Rada i Snežana sa njima ne dele plen.

Rada i dalje, protivno svim zakonima i pravilima službe, više vremena provodi na svom "rezervnom radnom mestu" u Poštanskoj Štedionici nego u BIA, a rad BIA i dalje svesno i uporno parališe, po zadatku mafije. Od užasnih pritisaka, mobinga i nepravde i zbog otvorenog stava da neće da budu deo kriminalnih klanova Rade Selaković i Snežane Radanović, iz logistike BIA, u tišini je otišlo puno radnika. Jedna radnica (ime poznato redakciji) trpela je svakodnevno maltretiranje po nacionalnoj osnovi od strane pomenutih šefica, i na kraju je, kada ni uredno završenu školu nisu hteli da joj priznaju, napustila BIA na svoj zahtev,

Druga grupa, zadužena za rušenje Gašića, sačinjena je od viskorangiranih načelnika Uprava i starešina, koji su, nakon analize političke i bezbednosne situacije, počeli da manipulišu sa mnogo delikatnijim podacima, od krađa i nameštanja tendera. Oni su u javnost "pustili" priče o pravim razlozima reorganizacije BIA i dugo iščekivanog zakona o BIA.

Naime, pored svih nelogičnosti i nezakonitosti (o kojima se već naveliko raspravlja u stručnoj javnosti) sada su "otkrili" i secesionističke namere koje se kriju iza zakona. Konačnom reorganizacijom na mala vrata se uspostavlja stanje pre promene Ustava iz 1973. a to je da se formira - Vojvođanski centar BIA (koji treba da objedini aktivnosti BlA na teritoriji pokrajine i faktički je podredi vojvođanskoj vlasti), da se formira centar koji treba da objedini aktivnosti na teritoriji uže Srbije i da se praktično uništi postojeći centar BIA koji je zadužen za praćenje situacije na KiM. Ovo je, kažu upućeni, vraćanje faktičke autonomije pokrajine Vojvodina (legalizuje se vojvođanska "služba u službi") i ukida se centar za KiM. Svi znaju da je uspostavljanje ovakve organizacije, uvod u političke promene u zemlji, promeni Ustava Srbije i komadanje Srbije.

Jasno je da Gašić nije tvorac ove ideje ("zakon" je pisao Aleksandar Đorđević ) ali je on potpuno nesposoban da sagleda posledice ovakve reorganizacije. Drugo, namera Gašića da "vrati" Centar BIA Užice, kao i da ga teritorijalno poveća na račun sadašnjeg Centra Valjevo, sama po sebi nije loša ali, upućeni u BIA, kažu da je u pitanju politički i mafijaški motivisana reorganizacija, jer se na taj način redefiniše prostor koji je potreban za organizaciju nekih kriminalnih poslova i pre svega, kontrolu transporta narkotika kroz Srbiju. Za potrebe ovog centra već je određen i budući načelnik.

Treća grupa su povlašćeni iz BIA koji su navikli da na račun BIA uzimaju devizne dnevnice, operativne troškove, da zidaju kuće koristeći službene resurse. Primer je načelnik 7. Uprave, Zoran Stanić, kome i pored opšteg zgražavanja radnika BIA, radnici uprave i dalje, službenim kombijem i džipom, svakodnevno odlaze i kuluče na izgradnji velelepne kuće1). Stanić je za svoje kriminalne aktivnosti nagrađen i od strane Gašića. Zajedno sa još 9 (devet!) radnika BIA boravio je od 21. do 24. novembra 2017. g. u Parizu na sajmu "Milipol" gde su potrošili ozbiljne pare, a da neki od njih na sajam nisu ni ušli!

Sa svojim najpoverljivijim saradnicima, Stanić je tada razrađivao koga će, mimo zakona, da "stavi na mere" da bi utvrdio ko je izvor podataka o njegovim kriminalnim aktivnostima. Napravili su i spisak "sumnjivih lica" koje treba "satrti sa zemljom".

Na šlužbena putovanja i devizne dnevnice nije imun ni načelnik operative, Jova Drobnjaković. On i njegov "miljenik" načelnik uprave za međunarodnu saradnju, Vojin Milojević, boravili su krajem 2017. g. u službenoj poseti Velikoj Britaniji. Međutim, pored zvaničnih razloga, Jova i Vojin su, tokom te posete, za sebe pravili još jedan "posao''. Želja im je da za sebe izdejstvuju mesta među predstavnicima BIA u inostranstvu (Gašić je dao do znanja da će sadašnje predstavnike da povuče, a da će broj predstavničkih mesta značajno da poveća, pa je za Jovu, iz razloga dobro poznatih upućenim operativnim radnicima BIA, logičan izbor bio London). I Jovan i Vojin su teško povredili automobilom pešake, oba su izbegla odgovornost.

Gašić je svestan da mu je većina aktuelnih rukovodilaca "kamen oko vrata". Međutim, on nema snage da ih smeni..

BIA je potpuno disfunkcionalna agencija. Ako izuzmemo zamenu vodovodnih cevi na Banjici ne radi ama baš ništa. BIA nema kapacitet da sprovede ni najosnovnije bezbednosne procene (rezultat je potpuni raspad bezbednosnog sistem).

Gašićev pokušaj da stupi u zvaničan kontakt sa šefovima ruskih službi propao je jer je na taj put sa sobom poveo i do krajnjih granica kompromitovanog Ivana Todorova, mafijaša koji u slobodno vreme voli da se predstavlja kao prijatelj ruskih funkcionera.

Todorov i Drobnjaković, u stvari agenti istog inostranog centra moći, neposredno pred smenu Đorđevića, skovali su plan kako da prežive smene i ne odu na zaslužene robije. Naime, Ivan je preuzeo zadatak da se dodvori Rusima a Jova Britancima, te da tako pokušaju da jedan drugog spasu.

Jedan od glavnih kadrovika u BIA je Arapin. Adham Abu Madalala je sin ubijenog palestinskog policajca. Familija se preselila u Kairo dok je bio još dete. Brigu o njegovom školovanju je preuzeo Abu Nidal čiji je bio stipendista tokom pohađanja srednje škole u Rusiji. Po završetku školovanja dolazi u Beograd i upisuje političke nauke. U Beogradu ga je prihvatio profesor Jovan Marjanović, koji ga je i materijalno pomagao. Bio je saradnik Uprave za strance beogradske policije.

Jedno vreme je bio zadužen za bezbednost, a kasnije postaje prvi sekretar ambasade Palestine u Beogradu. Kao omladinac upoznao je Mohameda Dahlana. Ima, kao i Dahlan, i srpsko državljanstvo. Muljao je sa bivšim direktorom Atlas Banke, Kneževićem, koji posle preuzimanja Atlas Banke od strane Pireus Banke odlazi u Crnu Goru. Cigare su išle i na Bliski istok. Adhan i Dahlan sada u Srbiji prave operativne planove za teororističke akcije na ovom tlu. Da li da zaštite Vučića ili po nalogu svojih spoljnih nalogodavca?

Jedan od njihovih novih saradnika, koji želi da dođe u Srbiju, jer je pod poternicom je i Al Aruri vođa vojnog krila Hamasa. On je poznat po svojim terorističkim akcijama protiv Izraela i kao značajan finansijer islamističkih pokreta. Do ovog leta je živeo u azilu u Kataru. Kako izveštavaju dobro obavešteni arapski krugovi, on je već stupio u kontakt sa Dahlanom tražeći preko njega mogućnost da utočište nađe na Balkanu (Srbiji).

Adham raspolaže ogromnom količinom novca, u vezi je sa državnim strukturama i u Crnoj Gori, koje ga pokrivaju. Za platu od 6.000 evra kod njega je glavni operativac Miša Milićević, penzionisani direktor BIA. Adham ima kompaniju koja pruža usluga zaštite Mohamedu Dahlanu i drugim arapskim parajlijama.

Adham plaća načelnika operative Jovu Drobnjakovića, koji takođe ima link sa MI 6, a na platnom spisku Adhama nalazi se i načelnik uprave za međunarodnu saradnju u BIA, koji se takođe aktivno uključio u rešavanje problema. Plaća i Branka Čovića, a i nekoliko nižih službenika BIA. Redovno podmićuje sve radnike BIA sa kojima dolazi u kontakt sa skupim telefonima (Ajfon od 1.200 evra). Redovno je plaćao i bivše načelnike Bobića i Mićića.

Adham intenzivno prikuplja operativne podatke o novinarima u Srbiji, koji nisu po volji Vučićevoj vlasti: prati se njihovo kretanje, komunikacije. I vođe opozicionih stranaka su pod punom obradom, a Adham pravi pokazne vežbe sačekivanja ovih lica sa ciljem ili njihovog zastrašivanja, ili simulacije ubistva.

Operativci koji u ovom učestvuju prave službene beleške, da ne bi bili uvučeni u zločine. Kao izvršioce, Adham namerava da angažuje ljude iz Crne Gore i Republike Srpske, jer ima jake pozicije sa crnogorskim bezbednosnim strukturama, sa kojima je bio u velikom biznisu i kriminalu. Ivan Todorov je veza sa Andrejom Vučićem i njegovim bratom Aleksandrom.

Kada je Gašić pokušao da na ovo upravljanje službom od palestinskog emigranta - teroriste skrene Vučiću pažnju, on je odgovorio sležući ramenima: "...Gledaj svoja posla. Lončar iza toga stoji..."

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane