Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Koceljeva: sudsko policijski progon građanskog aktiviste

Ko se boji megafona?

Predsednik ekološkog udruženja "Za spas lopte'' i građanski aktivista, Slavko Živanović iz Koceljeve, čovek koji je skoro pola veka proveo na radu u Austriji, smatrao je da su politički progoni stvar prošlosti u Srbiji. Ali, prevario se. Zbog jednog običnog čina građanskog protesta i upotrebe megafona (njegovo lično vlasništvo), došao je na udar režima i režimskog pravosuđa. On je proglašen "remetilačkim faktorom" u Koceljevi, a njegov megafon "ubojitim sredstvom". Zbog svega ovoga, Živanović je podneo pritužbu na rad prekršajnog suda (koju objavljujemo bez skraćenja) i poslao je Višem sudu u Beogradu, Ministarstvu pravde i zaštitniku građana.

......

Poštovani, ja Slavko Živanović predsednik ekološkog udruženja "Za spas lopte'' prinuđen sam da vam se obratim i iznesem pritužbu na rad prekršajnog suda u Šapcu odeljenje suda u Koceljevi koje mi sudi po političkoj liniji bez ikakvih dokaza, a i vaša briga se svodi na to šta uraditi sa mojim ličnim megafonom za koji je ispisano toliko teksta kao da se radi o nekom najubojitijem oružju.

Pitam se zašto sud u Koceljevi u drugostepenom postupku nije izašao meni u susret sa dokazima i objasni gde sam ja to remetio javni red i mir i kako. Ovde je mnogo neistina koje su uperene protiv mene jer već dugi niz godina vodim ne ravnopravnu borbu sa opštinskim rukovodstvom i policijskom stanicom u Koceljevi.

Napisao sam i više žalbi koje se tiču zaštite životne sredine i više žalbi na korupciju opštinskog rukovodstva kao i na nerad policijske stanice što vas ne bi sada opterećivao, a sve je to bio povod za moj protest ispred zgrade Katastra i Poreske uprave u Koceljevi. Ne znam da li ste čitali šta je sve prekršajni sud u Koceljevi napisao protiv mene hvaleći ove koji direktno ugrožavaju ljudska prava, a odbornike skupštine opštine Koceljeva moje svedoke proglasio ne uverljivim.

Već duži vremenski period otkad je predsednik skupštine opštine Koceljeva bivši direktor Katastra, sednice skupštine opštine Koceljeva se održavaju u sali katastra. Interesovalo me zašto se održavaju u sali koja nema nikakva republička niti opštinska obeležja, a opština ima adekvatnu salu za održavanje skupština. Da li neko ovim putem čini prekršaj iznajmljujući salu za novac ili je daje bez nadoknade novca što je takođe prekršaj.

U prekršajnoj prijavi koja je podneta protiv mene nema istine niti zakonske osnove jer su, kao što sam naveo, policajci koristili moje izjave koje sam ja dao u stanici podnoseći krivičnu prijavu, a koju je javni tužilac odbacio uz obrazloženje da toga dana 17.06.2016 nije bilo narušavanja javnog reda i mira od strane bilo kojeg lica.

Pitam se zašto je predsednik opštine zvao policiju zbog ometanja skupštine kad on nije predsedavao skupštinom ko je postavio čoveka opštinske uprave na vrata sale da meni kao ne vladinoj organizaciji zabrani ulazak na skupštinu, a skupštine su javne otvorene za se građane i ne vladine organizacije.

Postavljanjem radnika na vrata sale verovatno su hteli da izazovu moj revolt, da bih ja na silu ušao u salu, a tada bi imali razloga za prijavu protiv mene. Izjava predsednika opštine ne odgovara istini jer, kako je izjavio, on je u 9:10 h, odnosno 9:15 h, pozvao policiju i rekao da neko ometa rad skupštine. Što su svedoci odbornici demantovali, a ja sam ispred poreske uprave pričao na megafon u 9:05 h od 3 do 4 minuta koliko mi je bilo potrebno da ispričam to što sam u iskazu dao u policijskoj stanici.

Napominjem da megafon kao sredstvo obaveštenja ima radijus zvuka 180 stepeni ispred otvora, a pozadi se megafona pet puta slabije čuje. Dakle, ako sam ja držao megafon uperen prema prozoru zgrade katastra policijski svedoci 50 metara daleko, nisu mogli ništa čuti šta sam ja govorio u megafon jer je megafon bio uperen u prozor Poreske uprave.

Tražim da se izvrši kontrola mojih navoda i da policija dostavi čime su oni merili buku jakog intenziteta koju sam ja stvarao na ulici. Da li su se građani žalili na buku kao što tvrdi načelnik policije g. Čeda Lazić. Da li je gospodin Lazić vračara kad tvrdi da su građani bili iznenađeni mojim ponašanjem. Neka dovede te građane. Ja sam zvao policijsku stanicu u 8:40 h, da dođu u zgradu katastra jer mi se ne dozvoljava da prisustvujem skupštini, verovatno da je načelnik sa svojim zamenikom koji koriste pauzu od 9 časova obavešten od dežurnog u policijskoj stanici da se nešto događa u katastru. Jer u 9:05 h, stigla je i saobraćajna patrola policijske stanice Koceljeva. Oni, naravno, nikako ni nisu mogli stići u 9:05 h, ako ih je predsednik opštine zvao u 9:10 h.

Iz svega ovoga da se zaključiti da se protiv mene vodi politički proces da bi me ućutkali i isključili iz javnog života opštine Koceljeva. Molim sud da mi se dostavi čime je merena buka koju sam ja izazivao i stenogram sa skupštine koje se snimaju gde će se tačno videti da li ja ometam rad skupštine i da mi se megafon, kao moja privatna imovina vrati. Možda ću ga pokloniti deci iz kluba "Radnički" iz Koceljeve, da imaju čime da navijaju za vreme utakmice, a ne da ga neki za koje je on "ubojito sredstvo" unište.

Ovu žalbu uputiću Višem sudu u Beogradu, Ministarstvu pravde, zaštitniku građana, svim medijima koji budu smeli da objave ovo kao i predsednicima poslaničkih grupa u parlamentu. A, potražiću pravdu i pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Da li je moguće da posle 43 godine provedene u Austriji doživljavam politički progon u svojoj državi, a mislio sam da je vreme političkih procesa koji se vode "u ime naroda", protiv neistomišljenika.

Slavko Živanović predsednik ekološkog udruženja "Za spas lopte ''

Koceljeva

podeli ovaj članak:

Natrag