Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Trovanje

Koliko domaći tajkuni plaćaju ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića

Za glavnog trovača, deo kolača

Poslednjih dana maja meseca 2018. godine, održano je nekoliko sastanaka ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića sa ljudima iz fabrike genetski modifikovanih semena "Monsanto", a sastancima je posredovao njihov zastupnik za Srbiju zloglasni tajkun Miodrag Kostić. Reč je bila o interesima "Monsanta" u Srbiji koji se preko Kostića realizuju, a konačni cilj je donošenje zakona koji bi liberalizovao uzgoj i promet GMO. Sastanci su protekli mimo očiju javnosti. U međuvremenu su održana i dva protesta građana Beograda protiv GMO i "Monsanta", a izveštaji sa tih skupova takođe nisu bili ni vest u režimskim medijima. Kako je Nedimović kriminalizovao Ministarstvo poljoprivrede i za čije interese radi na uništavanju agrarne politike u Srbiji.

Arpad Nađ

Ministar poljoprivrede u Vladi Srbije, Branislav Nedimović, obećao je tajkunima Miodragu Kostiću i Petru Matijeviću da neće snižavati dozvoljeni nivo aflatoksina u mlečnim proizvodima, kako bi oni mogli seljacima da prodaju buđavu stočnu hranu. Kao što je poznato, aflatoksini koji se nalaze u mleku najjači su poznati kancerogen u prirodi i Srbija bi morala da zabrani njihovo prisustvo u mleku i mlečnim proizvodima, ali umesto toga ministar Nedimović je doneo još u septembru prošle godine pravilnik kojim je dozvoljeno pet put veće prisustvo ovog kancerogena nego što je to slučaj u Evropskoj uniji.

Novim pravilnikom, koji se primenjuje od 7. septembra prošle godine i važi do kraja novembra 2018. godine, dozvoljena količina aflatoksina u mleku je 0,25 mikrograma po kilogramu, dok su još raniji ministri Goran Knežević i Dragan Glamočić davali lažna obećanja kako će nivo ovog zla biti smanjen na 0,05 koliko iznosi u civilizovanim zemljama.

Inače, pre dolaska napredne stranke na vlast u Srbiji je dozvoljena količina aflatoksina u mleku bila 0,05 mikrograma po kilogramu, ali se zbog povećanog prisustva ove plesni u stočnoj hrani taj nivo nije poštovao i mleko i mlečni proizvodi su bili godinama kontaminirani više od dozvoljenog. Ovo je znao i Goran Ješić funkcioner DS-a, u to vreme pokrajinski sekretar, pa je vlast optužio da truje građane što je i bilo tačno, jedno je prećutao da je to radila i prethodna vlast.

Naprednjaci su tada poslušali savet ranije načelnice uprave za veterinu Sanje Čelebićanin i problem rešili izmenom pravilnika dozvolivši da ovaj kancerogeni element bude prisutan u većoj meri. Potom su naprednjački ministri jedan za drugim obećavali da će to dok prođe kriza, biti vraćeno na nivo kao u EU, ali se do danas nije odgodilo, a kako stvari stoje i neće, pošto je Nedimović to i obećao Kostiću i Matijeviću, koji imaju zalihe toksične stočne hrane koju ne mogu da pridaju u inostranstvu pa im je jedina opcija prodaja na domaćem tržištu odnosno trovanje naroda koji živi u državi Srbiji. Činjenica da u Srbiji godišnje od raka oboljeva sve više ljudi i da će u 2018. prema zvaničnim statistikamma od raka umreti 50.000 Srba nisu i razlog da oni odustanu od prodaje stočne hrane koja sadrži kancerogeni element aflatoksin. Ovo znači da će aflatoksina biti u lancu ishrane, možda čak i u mleku za bebe. Mnogi će umreti, tajkuni će zaraditi, a Nedimović će još jednom dokazati da je lažov koji je suprotno obećanjima iz Napredne stranke nije done pravilnik kojim se smanjuje dozvoljeno prisustvo aflatoksina.

Kako bi čitaocima bilo jasno šta je Nedimović tačno učinio tajkunima citiraćemo Agenciju Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO), koja kaže za aflatoskin u mleku da je to "najjači poznati kancerogen u prirodi"

Podsetićemo da su on i prethodni ministri obećali smanjenje ovog kancerogena na nivo kakav je u EU, a na snazi u Srbiji je pravilnik koji dozvoljava 0,25 mikrograma po kilogramu, dok je u EU dozvoljeno tek 0,05 ovog kancerogena po litri mleka, a zakonima Viktora Orbana u Mađarskoj je dozvoljeni nivo aflatoksina nula!

Nije ovo jedina Nedimovićeva podla laž, on je i ranije lagao i to: obećao je da će biti održana javna rasprava o prodaji zemlje strancima, rekao je tačno: "...U narednih 10 do 15 (dana) ćemo organizovati čim budemo imali nacrt". To je izjavio za Radio Televiziju Vojvodina i to 3. jula. 2017. godine.

Nacrt zakona o prodaji zemlje strancima je potom vez ikakve rasprave 4. avgusta dobio "zeleno svetlo" u Vladi Srbije, a niko od predstavnika zainteresovane javnosti prethodno nije video predviđena rešenja, niti je dobio priliku da bilo šta kaže o novim članovima zakona koji treba strancima da otežaju kupovinu zemljišta u Srbiji. Takvih članova gotovo i da nema, jer postoje odavno načini da se ta pravila zaobiđu, a zašto bi naprednjaci smetali Ivici Todoriću hrvatskom tajkunu koji ih finansira da kupuje zemlju u Srbiji, zašto bi smetali Arapima kod kojih vode nema, a uskoro ni nafte biti neće, da se domognu vlasništva nad poljoprivrednim zemljištem i svim drugim resursima u Srbiji.

Kasnije je Nedimović izjavio da javne rasprave o zakonu nije bilo "jer ministarstvo već godinu dana sarađuje sa različitim poljoprivrednim organizacijama, koje su, kako navode, zadovoljne predloženim izmenama."

Uzalud su mediji lažljivom Nedimoviću skretali pažnju da ovako važan zakon nije samo tema za poljoprivrednike, te objašnjenje ministarstva apsolutno ne pije vodu. Naravno da je bilo više nego dovoljno vremena da se omogući građanima i udruženjima da doprinesu kvalitetu ovog propisa, ali je to bilo suprotsavljeno interesima onih za koje naprednjaci rade. naravno, javne rasprave nije bilo, a prema podacima studije "Civilno društvo i kreiranje javnih politika u procesu evropskih integracija (Beogradska otvorena škola BOŠ, 2016)" u 2014. godini tek svaki deseti propis bio je usvojen uz prethodno organizovanje javne rasprave, odnosno za njih 37 od ukupno 351.

Važno je i naglasiti da je Srbija potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju 2008. godine postala jedina zemlja koja je u postupku pregovora o pridruživanju EU prihvatila obavezu da liberalizuje tržište poljoprivrednog zemljišta pre nego što postane punopravna članica, dok su se druge zemlje poput Poljske, Hrvatske, Mađarske u pregovorima izborile za višegodišnju zabranu prodaje zemlje strancima i nakon ulaska u Uniju. Te države očigledno nisu imale izdajnike na vlasti.

Ako je neko i pomislio da je tu kraj Nedimovićevim lažima, razočaraće se. Isti taj Vučićev, odnosno Brnabićkin ministar lagao je da su sa američkom firmom potpisani ugovori o proizvodnji u Sremskoj Mitrovici. Svi ugovori su potpisani i očekujem da u prvoj polovini ove (2013.) godine počne izgradnja hala i paralelno proizvodnja u zakupljenom poslovnom prostoru, izjavio je Nedimović a prenela je Politika, 9. januara. 2013. godine

Priča o američkoj kompaniji "Kuper standard" i otvaranju fabrike rezervnih delova u Sremskoj Mitrovici pokrenuta je 2012. godine. Amerikanci su zakupili hale bivše mitrovačke industrije ventila (za koju se ranije pričalo da će je kupiti Dženeral motors) i sa Vladom Srbije potpisali ugovor o podsticaju od 8.000 evra po zaposlenom radniku. Nedimović je tada gradonačelnik Mitrovice i više puta je ponovio da proizvodnja počinje u prvoj polovini 2013. godine i da su svi dogovori već parafirani. Na isteku trećeg meseca 2013. proizvodnja još uvek nije biloa pokrenuta, a Nedimović potom priznaje da ugovori, ipak, nisu potpisani (što i izjavljuje na Sremska TV, i to 21. marta. 2013. godine).

Ali, tada i nastavlja sa lažima i kaže: ugovor će zvanično biti potpisan u aprilu 2013. godine. Nakon toga biće organizovane obuke za radnike, najverovatnije u Poljskoj, a od jeseni se očekuje i početak proizvodnje u novoizgrađenoj fabrici. Proizvodnja nije počela kako je Nedimović najavljivao, a otkrilo se i da ugovora još nema.

Obećavao je lažov Nedimović i heliodrom: "...Do proleća naredne (tada 2013) godine na sportskom aerodromu u Velikim Radincima biće izgrađen heliodrom..."(Sremske novine, 8. avgusta 2012. godine). U tekstu je obećao da će grad finansirati građevinske radove, a da će direktorat za civilno vazduhoplovstvo obezbediti dokumentaciju i dodao: "...za funkcionisanje heliodroma će se koristiti deo već opremljenih prostorija sportskog aerodroma, a prema potrebi će se organizovati i prisustvo mobilnih ekipa carine i policije..." Nedimović je u međuvremenu postao ministar, a Sremska Mitrovica ni do danas nije dobila heliodrom.

Nedimović je član SNS i u dva mandata bio je gradonačelnik Sremske Mitrovice, gde ga pamte kao gradonačelnika lažova, a zatim je 2016. postao ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gde se pretvorio u velikog prijatelja domaćih i stranih tajkuna. U Predsedništvu je SNS-a i važi za jednog od onih koji su spremni da prodaju Srbiju, samo ako je ponuda za njih dovoljno dobra. Verovatno se tim povodom i sastajao proteklih dana sa ljudima iz američke fabrike genetski modifikovanih semena Monsanto, a sastancima je posredovao njihov zastupnik za Srbiju Miodrag Kostić, poznat kao vlasnik firme MK Komerc i kupac šećerana za dva evra...

A 1. Marš protiv GMO hrane u Srbiji

Skup, u organizaciji udruženja Društvo srpskih domaćina, Zdrava Srbija i Ko nam truje decu, održan je pre dve nedelje u Beogradu. Skup je počeo je prikupljanjem pomoći za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji, a završen je šetnjom centralnim gradskim ulicama. Danilo Tvrdišić iz organizacije Zdrava Srbija je rekao da je cilj skupa da se jasno i glasno digne glas protiv GMO hrane u Srbiji, odnosno protiv pritiska od strane EU da prihvatimo zakon koji bi liberalizovao uzgoj i promet GMO. Tvrdišić je istakao da su istraživanja eminentnih stručnjaka pokazala da GMO ima posledice po zdravlje i da pre svega izaziva umor, alergije i sterilitet. Kaže da je trenutni zakon dobar i restriktivan za GMO, ali da se ne primenjuje striktno pošto postoji velika količina zasada pod GMO, od čega najviše ima GMO soje u Mačvi i Vojvodini.

Prema njegovim rečima, inspekcija godišnje pronađe skoro 40 hektara pod GMO sojom, ali se procenjuje da ima oko 5.000 hektara pod GMO zasadima. Profesor Miladin Ševarlić iz organizacije Društvo srpskih domaćina je rekao da svaku manifestaciju započinju prikupljanjem pomoći za narodne kuhinje na KiM i da je cilj skupa bio "javni protest za Srbiju bez GMO", a naročito protiv kompanije "Monsanto'". On tvrdi da se priprema zakon koji će dozvoliti uvoz i prodaju GMO i proizvoda od GMO, kao i da bi to bilo loše po zdravlje građana i srpsku poljoprivredu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane