Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Naprednjaci su ovlašćeni od Vučića da mogu da kradu

Žito rađa, al' samo za Marka

Žitorađa je mala opština, koliki je lopov Marko Milenković koji njome vedri i oblači. Ranije je bio radikal, ali je uspešno u vreme poslednjih predsedničkih izbora izdao svoju dotadašnju stranku i podržao Aleksandra Vučića. U znak zahvalnosti postao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete, ali i gospodar Žitorađe u feudalnom smislu, gde od svih uzima reket od koga samo deo predaje stranačkom vrhu.

I. Milanović

Marko Milenković je danas državni sekretar u Ministarstvu prosvete i faktički namesnik Srpske napredne stranke za Žitorađu i okolinu. Ranije je, međutim, bio istaknuti član Srpske radikalne stranke i do kraja aprila 2017. njihov narodni poslanik u Skupštini Srbije. Kao radikal on je preko svog kurira Srđana Ninića nudio 10.000 evra odbornici naprednjaka Silvani Mitrović da ona i suprug Velja pređu u radikale. Veliko je pitanje odakle bi je isplatio da je ona pristala na ponuđeni transfer, jer je u to vreme bio do guše u dugovima. Pre dve godine su mu dolazili i izvršitelji u porodičnu kuću da mu plene stvari. U međuvremenu je sve dugove isplatio, a uspeo je da uštedi i dovoljno para da kupi novi stan u Nišu.

U naprednjake je zvanično prešao u aprilu 2017. godine, ali je i pre toga počeo da agituje za njih, a posebno za Aleksandra Vučića, iako je na predsedničkim izborima 2017. zvanično podržavao Vojislava Šešelja.

Pošto se u SNS-u ništa ne ceni više od snishodljivosti pred Vučićem i izdaje prethodne stranke, Milenković ne samo da je dobio dobro plaćenu funkciju u Ministarstvu prosvete, već i odrešene ruke da u Žitorađi i okolini reketira koga stigne. On kao državni sekretar mesečno prima 35.000 dinara, za odvojen život dobija 50.000 dinara, za troškove stanovanja u Beogradu 300 evra, a kao univerzitetski nastavnik na Fakultetu umetnosti u Nišu zarađuje još 55.000 dinara mesečno.

Ljubiša Bisko Filipović bio je postavljen na mesto zamenika sekretara Skupštine opštine Žitorađa, iako je već bio u radnom odnosu u Domu zdravlja kao pravnik. Za ovu funkciju dobijao je platu od 65.000 dinara, iako se u Skupštini opštine pojavljivao jednom u tri meseca, a od prihoda je 45.000 davao Milenkoviću. Novi zamenik sekretara je Marko Stošić koji polovinu svoje mesečne plate (koja sa svim dodacima iznosi 100.000 dinara) daje Milenkoviću.

Na mesto predsednika opštine doveden je Ivan Stanojević Gandi koji ima trogodišnju stručnu spremu i odležanu robiju zbog nanošenja teških telesnih povreda. Kao verni sluga Milenkovića ni on nije finansijski loše prošao, pa je u međuvremenu završio i drugu porodičnu kuću.

Raniji Milenkovićev potrčko Srđan Ninić je zvanično sada kurir u opštini, ali i odlučuje ispred opštine kome će biti dodeljena socijalna pomoć od koje on dobija svoj deo. Tako je za kratko vreme uspeo da na svojoj porodičnoj kući postavi novi krov i novu fasadu.

Budžet zamenika predsednika skupštine opštine za reprezentaciju iznosi čak 320.000 dinara godišnje, ali ta sredstva koristi Milenković. Isto se dešava i sa reprezentacijom direktora srednje škole koja iznosi 280.000 dinara godišnje. Po potrebi, kada nema dovoljno pouzdanih partnera u Žitorađi, Milenković na funkcije dovodi i ljude iz drugih opština koji mu daju deo svojih prihoda. Tako su do funkcije došli direktori biblioteke i komunalnog preduzeća.

Srđan Pilović već je radio u vrtiću u Žitorađi, ali ga je Milenković zaposlio i u novoizmišljenom „Sportskom savezu" za platu od 35.000 dinara, od čega 30.000 daje svom mentoru i Srpskoj naprednoj stranci. Milenković je toliko pohlepan da je i od svoje snaje uzeo 6.000 evra da bi namestio da postane učiteljica.

Prethodni predsednik opštine Žitorađa Slađan Mladenović u opštinskoj kasi je ostavio višak od 48 miliona dinara. Kada su Milenković i njegovi puleni taj novac potrošili, opština je uzela komercijalni kredit u visini od 132,5 miliona dinara, pa su i ta sredstva naprednjaci uspeli da prigrabe za sebe.

O svemu ovome su žitelji Žitorađe obavestili predsednika SNS-a Aleksandra Vučića pismom koje mu je lično predao Slobodan Veličković, otac Svetlane Cece Ražnatović. Umesto da Milenković bude smenjen i uhapšen, partijski vrh mu je razrezao viši danak koji mora i on da daje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane