Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (160)

Kome da sudi Al Kapone?

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svoje 34 godine života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji

Milan Glamočanin

Na ulazu u srpske sudove i tužilaštva mogla bih da stoji tabla sa upozorenjem - ''Vi koji ulazite u ove ustanove izgubite svaku nadu. Idete pred ljude koji u Boga ne veruju a zakone ne primenjuju, već ih tumače. Treba vam puno novca i zaštita od predsednikovog kartela. Samo tada možete da budete sigurni da ćete izaći s osmehom na licu, a ne sa lisicama na rukama.''

Evropska komisija prekinula je otvranje novih poglavlja sa Srbijom, kojom, inače, EU mami Srbiju da se drži evropskih normi i zakona, ali je, očigledno, da nikada u Uniju nećemo ući.

Kamen spoticanja je vladavina prava i gušenje medijskih sloboda.

Reformu srpskog pravosuđa za stavljanjem pod punu kontrolu započela je Demokratska stranka, po nalogu Borisa Tadića, a u režiji tadašnje ministarke pravde Snežane Malović.

Odlukom Ustavnog suda Srbije poništena je ta ''reforma'', tako što je nekoliko stotina sudija i tužilaca vraćeno na posao.

Sve što Demokratska stranka nije uspela u nameri da potpuno podjarmi pravosuđe, uspeo je Vučićev kartel.

Istražni organi Sjedinjenih Država, koji se bave otkirvanjem transporta i trgovine narkoticima, pranjem novca, trgovinom belim robljem, sprečavanje nelegalne trgovine oružjem, izdavanjem lažnih putnih isprava pripadnicima terorističkih grupa, imajući u vidu da je u februaru ove godine u Srbiji stupio na snagu Zakon o saradnji SAD-a i Srbije o izručenju optuženih za krivična dela, preneli su svoja očekivanja ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću da će srpska policija, uz pomoć Specijalne antiterorističke jedinice i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, izvesti pred sudove nekoliko stotina svojih građana, koji su se bavili najtežim krivičnim delima, a više od 20 njih da će isporučiti američkim federalnim sudovima, jer su novac prali u američkim bankama.

Ministar Stefanović je ''uzeo na znanje'' američke zahteve, ali i pored njegove spremnosti, nije moguće procesuirati one čiju isporuku i suđenje traže istražni organi Sjedinjenih Država.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tvrdi izvor Magazina Tabloid, pre dve nedelje zakazao i održao vanrednu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost i podelio zadatke. Dao je nalog da se pod hitno ''istraže'' kriminalne aktivnosti ljudi u njegovom najužem okruženju. Napravljen je i spisak na kome je na prvom mestu izvesni Miloš Vazura. Vazura je prvu poziciju zaslužio time što je ''do predsednika došla informacija'' da je imenovani kupio stan od 150 kvadrata na Menhetnu, u Njujorku, a koji je platio 7,5 miliona eura. Drugi na spisku je njegov brat Andrej. Iako vidno iznenadjeni , šefovi su se, klimanjem glave, prihvatili zadatka.

Izvor Magazina Tabloida nije umeo da objasni potez srpskog predsednika. Recimo da zaista uhapsi Miloša Vazuru, šta je sa ostalim sa spiska.I ko je pravio spisak.

Upućeni tvrde da se smrtno bolesni Vučić poigrava sa američkim istražnim organima. Eto, započeće borbu protiv korupcije, ali ne ide to tako brzo... Ostalima će uzeti pare, da ne prođu kao Vazura, ili će ih uvesti u proces iz kojeg će izaći oslobođeni od optužbe. Bar iskustva rada Odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu pokazuju da su većina suđenja bila montirana, da se optuženi opelješe, a naknadu štete za provedeno vreme u pritvoru plate građani Srbije.

Da bi pokazao ozbiljnost svoje akcije i posvećenost ''borbi protiv organizovanog kriminala'', a na čijem vrhu piramide se on nalazi, Vučić je ''dao nalog da se istraži poslovanje i njegovog brata Andreja''. Svi prisutni članovi Saveta za nacionalnu bezbednost su znali da je to oprobani Vučićev trik. Neko iz saveta će preneti to javnosti, ostaće to i u zapisniku... A samo mesec dana ranije srpski diktator je tvrdio da je njegiv brat Andrej pošten čovek, da zna da je u nekom kreditu.

I ranije optužbe da je preko fantomske firme Andrej opljačkao najmanje 20 miliona evra, njegov brat je odbacio orginalnim izjavama o ''zameni identiteta''. Neko je, kazao je, ukrao njegovu lični kartu, otvorio firmu u Privrednom sudu u Beogradu, podizao gotov novac, ni manje ni više, nego 20 miliona evra.

Kada je sudija Privrednog suda u Beogradu naložila veštačenje potpisa Andreja Vučića i njegovo suočenje sa sudijom za registar i službenicima banke koje su mu isplaćivale novac, odmah je izuzeta sudija i predmet je rešio drugi sudija, odbivši sve što je njegova koleginica zahtevala da se izvede u dokaznom postupku i proglasivši firmu ugašenom!

Za razliku od srpskih tužilačko-pravosudnih organa, Federalni istražni biro i Agencija za pranje novca raspolažu preciznim informacijama o tome koliko je Andrej, kao službenik Zavoda za izradu novčanica i kovnog novca prodao islamistima pasoša. Nremački i slovanečki pasoši su štampani u Kovnici na Topčideru i za 10 hiljada evra Andrej Vučić je, uz pomoć službe za dekripciju dokumenta MUP-a Srbije, islamistima prodavao ''orginal falisfikata'', udarjući u pasoše orginalne pečate granične policije o njihovom ulasku u zemlju, ukucavajući sve podatke, tako da je većina, dosta lako, ušla sa ovim pasošima u Francusku, pa i u Sjedinjene Države, gde su započeli svoje aktivnosti.

Zadokumentovana su i prodaje akciznih markica Albancima sa Kosova u vrednosti od jedne milijarde, a Andrej je uzeo za sebe oko 600 miliona!

Upućeni tvrde da istražni organi Sjedinjenih Država imaju sve u dosijeu, a pomagale su im i nemačka BND-e i arapske banke u kojima su skalnjali novac.

Već nekoliko godina američki kongresmeni pišu predsednicima i podpredsednicima svoje države posećajući ih na delovanje brače Vučić, njihovog kuma Nikole Petrovića, Zvonka Veselinovića i Slaviše Kokeze, navodeći poslove kojima se bave, a kojima se ugrožava, kako oni tvrde, i nacionalna bezbednost i interesi Sjedinjenih Država.

Vreme naplate je stiglo. Kako će Vučićev kartel da se spase od isporuke federalnom sudu u Filadelfiji?

Sjedinjene Države su moćna i organizovana država. Njeni istražni organi neće dozvoliti da se Aleksandar Vučić i njegov kartel poigravaju sa njima. Vučićeva mafija raspolaže milijardama novca u kešu i može napraviti veliko zlo na Balkanu.

I Vučić i američke službe vrebaju trenutak. Teško bolesni Vućić računa da čvrsto drži pod svojom kontrolom ''ministarstva sile''. Ipak, to je velika zabluda.

Kada samo jedan član njegovog užeg kartela bude u rukama američkih istražnih organa, ostali će sami pregovarati o predaji i uslovima predaje. Mnogi nisu u dobroj poziciji, ali je to, ipak, procena istražnih organa i pravosuđa SAD-a.

Vučićevi emisari šapatom, od uva do uva, prenose njegovu poruku članovima kartela da se čuvaju, da ne putuju u inostrnstvo, da nisu blizu granice, da uvek idu u društvu.

Sasvim je moguće da će strane službe angažovati plaćenike da kidnapuju nekoliko bandita iz Vučićevog okruženja. Ako samo jedan padne, kartel će se urušiti kao kula od karata.

Zato Aleksandar Vučić ''daje na znanje da se istražuje i poslovanje njegovog brata Andreja'', za koga tvrdi da je u nekom kreditu, kao i svaki pošten čovek. To treba da umiri istražne organe iz SAD-a, kao eto, Vučić hoće i na brata!

Svi prisutni članovi Saveta za nacionalnu bezbednost jedu iz ruke Andreju Vučiću. čak i ovako smrtno bolesnom. E, da li je moguće zamisliti da direktor srpske policije Vladimir Rebić dolazi kod Andreja, ili Bata Gašić, glasno viču - gospodine Andrej, podginite ruke, hapsimo Vas zbog 23 krivična dela. Imate pravo da se branite ćutanjem da uzmete advokata, imate pravo na telefonski poziv..."

Andrej uzima telefon. ''Alo Nataša, kakva je ovo zajebancija. Ko su ovi skotovi što si ih poslala?'' Nataša sva usplahirena uzima slušalicu. ''Molim Vas, odmah pustite gospodina Andreja, on će sam doći kod mene, imamo zakazano redovno kafenisanje''.

Onda Gašić i Rebić zovu Aleksnadra. ''Gospodine predsedniče, mi smo hteli, ali tužilac Nataša Krivokapić se izvika na nas, kaže da ga odmah pustimo''.

Predsednik duboko diše. Znači, gospodo, uhapsili ste poštenog čoveka. Pa valjda tužilac zna da li je kriv ili nije. Nećemo se valjda mešati u njen posao. Opet teško diše i poručuje Gašiću - Dobro de, zamoliću brata da vam ne jebe kevu, znate kakav je. Pošten, neiskvaren, a prgav. Još i ta bolest, taj prokleti pankreas. Dobro de, pokušaću da ga smirim.

Rebić prvi dolazi k sebi. "Ali, gsopodine predsedniče, Vi ste tako naredili?''.

Predsednik se prodere, koliko ga grlo nosi, mada, od kada je iskopnio i glas mu se istanjio, ženstveniji je. "Ćut bre, nemoj da pošaljem Gašića na tebe, da ti polomi kičmu, Znaš kakav je Bata, kad mu se naredi''.

Gašić, koji sluša razgovor, stade mirno i viknu - Tako je gospodine predsedniče, računajte na mene uvek. Samo više nedam pare, dao sam 12,5 miliona vama lično što ste me turili na vako divno i jako mesto.

I dok naređuje da se istražuju poslovi nekih njegovih , do sada dobrih momaka, Vučić steže obruč oko sudova i tužilaca.

Visoki savet sudstva je za sudije Apelacionog suda u Beogradu, koji odlučuju i o žalbama na presude Apelacionog suda, izbrao 6. juna ove godine sudije Višeg suda u Beogradu Maju Ilić i Dragana Miloševića, koji sude u Odeljenju za organizovani kriminal. Predsednik ovog suda, Aleksandar Stepanović, koji predsedava vanpretresnim većem ovog suda, nezadovoljan je odlukama sudija Apelacionog suda u Beogradu, pa je dvoje svojih, najodanijih sudija, premestio u apelaciju,da tamo potvrđuju njegove odluke.

Oboje su zaslužili doživotni zatvor, za odluke koje su doneli. Milošević je bio član veća koje je osudilo navodne ubice Slavka Ćuruvije, uz izdvojeni glas predsednice veća sudije Snežane Nikolić. Za Maju Ilić Stepanović je, prema snimku kojim raspolažemo rekao "Ova debela je spremna da donese i presude kojim okrivljenog osuđuje na vešanje, samo ako joj ja to kažem. Jebeš zakon, nju to ne zanima. Takva nam je potrebna".

Sada je i Apelacioni sud u Beogradu stavljen pod kontrolu, ako oboje uđu u sastav veća koje sudi za organizovani kriminal.

Da bi osigurao da i parnične odluke Višeg suda u Beogradu dobiju prolaznost, Stepanović je naredio Visokom savetu sudstva da za sudije Apelacionog suda u Beogradu izabere dosadašnjeg Stepanovićevog zamenika Ivana Ilića i sudiju Radmilu Radić, koja je bila rukovodilac prvostepenog građanskog odeljenja. Da podsetimo čitaoce, sudija Ilić je doneo privremenu meru kojom je zabranio uredniku Magazina Tabloid da objavluje fotografije Nikole Petrovića.

Samo jednim izborom, vladar srpskim pravosuđem Aleksandar Stepanović obezbedio je još snažniji upliv na rad Apelacionog suda u Beogrdau, u kojem su sudije, poput dr Miodraga Majića, počeli da otvoreno kritikuju stanje u pravosuđu i da primenjuju zakon, a ne da ga tumače.

Kada bi samo jednom apači nadleteli Srbiju i pokupili samo jednog člana Vučićevog kartela, on bi se srušio kao kula od karata. Ovaj predlog treba uzeti ozbiljno.

1

Sude svojima

U Zakoniku o krivičnom postupku postoji i institut izuzeća i isključenja sudije a i tužioca i zamenika tužioca. Ta odredba o nepristrasnoti suda je ugrađena i u Ustav Srbije.

Ovih dana glavni urednik Magazina Tabloid dobio je pismo sudije Osnovnog suda u Kragujevcu, kojim traži da potvrdi da li je tražio saglasnot gospodina Nedeljka Markovića iz Kragujevca saglasnost za objavljivanje njegovog pisma.

Gospodina Nedeljka je privatnom krivičnom tužbom tužio zbog ''uvrede'' sudija ovog suda Predrag Marković, koji je bio Nedeljkov zet. Nesrećni Nedeljko je tražio da Vrhovni kasacioni sud delegira drugi osnovni sud, jer mu bivši zet sada sudi u ovom sudu, a ne bi trebalo da sudi.

Kakva će odluka suda biti, nije krila u razgovoru sa glavnim urednikom ni sudija kojoj je predmet dodeljen, ističući da nije srećna zbog toga, jer su se dvoje sudija ovog suda sami izuzeli! Ona neće!

Vrhovni kasacioni sud je odbio predlog sudije Višeg suda u Beogradu Zorana Tejića da se delegira drugi viši sud u predmetu okrivljenog Žarka Grujića, koji je, navodno, fizički napao sudiju ovog suda Zorana Šešića, navodeći da postoji kod okrivljenog sumnja u nepristrasnost sudija koji rade sa sudijom Šešićem. Sudija Vrhovnog kasacionog suda Nevenka Važić predlog sudije Tejića je označila ''neosnovanim''. Ona bolje od njega zna da li će on biti pristrasan ili ne. Pogađate, veće Višeg suda je potom potvrdilo, jednoglasno, osuđujuću presudu, protiv koje nema više žalbe.

A evo zašto će nesrećni Nedeljko Marković morati biti osuđen i odveden u zatvor.

Nedeljko Marković, otac bivše supruge Predraga Markovića, čiju kćerku je kragujevački sud ekspresno iselio iz stana, obratio se pismom predsedniku Srbije, Visokom savetu sudstva, ministru zdravlja... Očekivao je pomoć da se stane na put samovolji pomahnitalog sudije...

''...Sredstvima javnog informisanja prilažem odgovore koje sam dobio samo od Generalnog sekretarijata Predsednika Republike 03 broj :07-623/2016 Beograd, 18.03.2016. godine u čijem potpisu je generalni sekretar Nedeljko Tenjović.

Odgovor navedenog sekretarijata razumem i prihvatam jer su u sekretarijatu iz mog podneska razumeli kako kažu na koga se pritužujem i u odgovoru su naveli ime i prezime sudije Predraga Markovića kao i naziv Osnovnog suda u Kragujevcu u kojem je imenovani zaposlen. Pritužbu su prosledili Ministarstvu pravde - odeljenju za nadzor u pravosudnim organima. Na istom sam im zahvalan i prosleđujem Vam navedeni odgovor.

Odgovor Visokog saveta sudstva broj:071-00-453/2016-01 datum: 22.03.2016 Beograd. Član Visokog saveta sudstva Branka Bančević u potpisu iz odgovora je vidljivo da ništa nisu razumeli, kako sami pišu da iz sadržine podneska nisu mogli identifikovati pritužbu i utvrditi na koga i na koji Sud se moja pritužba odnosi, a podnesak kojim sam se svima obratio i koji ste i vi u Vašem listu objavili je isti po sadržaju odnosno od reči do reči.

Nameće se pitanje kako su to onda mogli utvrditi u prethodno navedenoj Državnoj ustanovi-Kabinetu predsednika Republike Srbije. Prilažem Vam odgovore Ministarstva zdravlja broj: 072-00-379/2016-16 od 22.03.2016. godine Beograd, iz čije sadržine se može zaključiti kao da je odgovor Ministarstva pravde ili Visokog saveta sudstva a nikako Ministarstva zdravlja, i njima sam poslao podnesak iste sadržine, kao i svima ostalima iz kojeg su i apsolutno nepismeni mogli zaključiti da sam njima obratio zbog bolesti- bolesnog sudije i vezano za to su i mogli odgovoriti može li bolestan čovek raspolagati arsenalom oružja i istim pretiti svojoj supruzi (mojoj ćerki) da ni za šta što uradi ne može odgovarati jer on ima dokaze da je bolestan i da uživa imunitet.

Prilažem Vam spisak naoružanja naveden u predmetu kojim sam se obratio Radio televiziji Kragujevac dana 09.09.2014. godine, što je primio Dane Ilić.

Ovim putem Vas molim da objavite sve a svima sam poslao podnesak koji ste samo vi objavili i dobio sam samo tri napred navedena odgovora i ako je proteklo već devet meseci , pa Vas molim da objavite i spisak poslanika imenom i prezimenom pozicije i opozicije, zakonodavne vlasti Skupštine Republike Srbije da ih upoznam putem Vašeg lista da podneske ne podnosim zbog razvoda braka sudije Osnovnog suda u Kragujevcu-Predraga Markovića jer sudija ima pravo kao i svako drugo lice na preljubu i razvod , ali on je sudija i mogao je civilizovano-sporazumno da se razvede sa mojom ćerkom i reši sva sporna bračna i porodična pitanja koja prate razvod braka, kao što su starateljstvo nad detetom, tekovina i sve ostalo što prati razvod, a nikako svim vidovima nasilja jedino nije primenjivao fizičko nasilje: nasilje koje je primenjivao u slučaju moje ćerke je svakako teže od fizičkog, jeste bolestan čovek, žao mi je, ali nije primitivan da fizički pesnicama rešava pitanja pa je pribegao drugim vidovima nasilja kako sam napred naveo u smislu pretnji, ucena omalovažavanja, provociranja. Psihološkom nasilju, materijalno ekonomsko finansijskim metodama teško dokazivim a sve u cilju uništenja života, moje ćerke kako bi izgledalo kao samouništenje jer ne može da se dokaže da je on lično za isto i odgovoran.

Od toga nikada neće odustati, jer misli da je svemoćan i da ga niko i nikada u tome ne može sprečiti niti obuzdati. Zato što je sudija, zato što ima jaku i uticajnu porodicu o čijem nepotizmu je pisala i štampa. Zato što ima veze, poznanstva i prijateljstva koja se zasnivaju na temelju usluga za uslugu od pojedinaca na najnižim i najvišim pozicijama u institucijama u Republici Srbiji, ministarstvima političkoj sudskoj vlasti. Sve što sam naveo nadležni bi mogli utvrditi, dosad to niko nije želeo, nije hteo, nije smeo nije znao. Ali ja ću se i dalje obraćati nadležnima u nadi da će nekad neko od nadležnih hteti, znati i moći utvrditi istinu, obuzdati sudiju Predraga Markovića, kad to nisu želeli i hteli njegov otac, profesor Branislav Marković, sestra Jelena (Marković) Trivan, bivši portparol bivše Demokratske stranke, bivšeg predsednika Republike Srbije Borisa Tadića. Bivša poslanica Narodne Skupštine Republike Srbije i sadašnja direktorka Službenog Glasnika. Brat Milan Marković, sudija Ustavnog Suda Republike Srbije. Kojima sam se takođe obraćao sa ciljem da obuzdaju svog sina i brata da prestane da maltretira moje dete. Očito je da se svi plaše senke Markovića. Hvala vam što ste objavili moje apele.

Marković Nedeljko,

Kragujevac...".

2

Poligraf

Rasulo i nasilje u srpskom pravosuđu može se rešiti promenom diktatorske vlasti Aleksandra Vučića, i bolnim rezom, tako što bi sve sudije morale biti podvrgnute poligrafskom i bezbednosnom ispitivanju. Ko padne na pitanje da li je primao mito, da li je donosio presude nezakonito, potpuno svestan te činjenice, da li je član neke partije, da li je sklon podmićivanju, zastrašivanju, odmah bi morao pasti.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane