Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Gradske kase - sredstvo za vašarske zabave srednjeg Banata

PLJAČKA, I…TAČKA

Sedam dugih godina traje najjači crveno-crni udar (SNS-SPS-SRS) i na srednji Banat. Vreme istrebljivanja ljudi od pameti, morala i struke daje plodonosne rezultate za samozvane vlasnike vlasti: nije funkcioner u fotelji tu zbog tebe, građanine, koji si u međuvremenu, zasluženo, dogurao do statusa samoukinutog…

Zoltan Horvat

No je obrnuto, ti si, ponizni bedni crve, ni NN od građanina, u obavezujućem 24-časovnom sluganjstvu prema obesnim foteljašima. Sa obavezujućom članskom kartom moljakaš za mrvicu preživljavanja, počev od radnog mesta, gde mesečno zaradiš jedva četvrtinu potrošačke korpe. A onda ti se Guzonja navodno smiluje, pa sit restoranskog ića i reprezentativnog pića, zaiti po ko zna koji put iz gradske kase svih građana 30 miliona za vašarijadu od Dana piva u sramota gradu bez piva: evo ti, bedna rajo, muzikanata i pevaljki, pa se nalivaj natenane za svoje bedne novce, i veseli muci svojoj.

Poslednja nedelja avgusta rezervisana je u Zrenjaninu za tradicionalnu manifestaciju Dani piva, u gradu kojem su večite Guzonje u foteljama ukrale fabriku piva uništivši je do temelja. I nije samo pljačka imovine, više stotina zaposlenih pivara najureno je na ulicu, metalne, hromirane i bakarne konstrukcije od proizvodnog pogona su bukvalno isečene, i za sitne novce zauvek odnete iz Zrenjanina.

Spavaš li mirno gospodine imunitetlijo, Gorane Kneževiću, ničim izazvani ministre privrede, alijas Regionalni Isuse, setiš li se svih svojih lagarija od obećanja iz fotelja svih ovdašnjih stranaka na vlasti ("…evo spasa za zrenjaninsku privredu, stiže Raja Spasić u našu pivaru, procvetaćemo…")? Lopurde, nalik ovdašnjim, protutnjaše Zrenjaninom u višestranačkom pljačkaškom pohodu, uz vrhunsku pomoć bivših lokalnih funkcionera DS-a, danas neprikosnovenih SNS gospodara života i smrti na ovim prostorima.

Istorija se, za nauk, mora ponavljati mladim pokolenjima. Nekažnjeni lokalni izvršitelji surove pljačke Zrenjanina, danas beru (nazovi) lovorike po foteljama ozloglašene crveno-crne koalicije, trodecenijskog neiskorenjenog zla posađenog, da međusobno zavadi dva oka u glavi.

Kako je, ne tako davno, bilo lepo, da ružnije i odvratnije ne može, videti Spasoja Ćurića (prodavnica direktora made in Klek), bivšeg direktora Zrenjaninske industrije piva (ZIP), u dirljivim zagrljajima sa aktuelnim gradskim foteljašima. Pa, taj je svojevremeno, uz klimoglave svojih pažljivo odabranih saradnika iz rukovodstva pivare, danas takođe bogatih ljudi, izdejstvovao zelenaške kredite, navodno za plate zaposlenima, koji redovno nisu otplaćivani.

A, bilo je i pravih plata, zadovoljnih zaposlenih, ponajviše neprikosnoveno kvalitetnog Svetlog piva, sjajnog Brenda grada Zrenjanina…Zelenaški beskrupulozna kamarila, uspela je, bez ikakvih sankcija i reakcije nadležnih organa države, da rasturi treći najjači industrijski grad velike, veeelike Jugoslavije.

Danas su ćerke Spasoja Ćurića, veoma, veoma, veoma uspešne poslovne žene koje nesmetano razvijaju privatne biznise, dok je svaka najava prijema na razgovor u kabinetu gradonačelnika najurenih, obespravljenih i opljačkanih iz ZIP-a, stopirana. Dakle, lopinama, legalnim, legitimnim i ozakonjenim, počasti i privilegije, marvi od građana. STOP!!!

Kao višedecenijski svedok svih ovih i ovakvih nekažnjenih pi…darija, izuzetno je teško pisati ovakve redove, i ostati pristojan i u granicama normale. Pomenemo li rasturanje onakvog industrijskog giganta poput Servo Mihalj Kombinata koji je bogatom paletom proizvoda hranio američku vojsku, jopet bi se vratili na ničim izazvanog ministra privrede i njegove pažljivo birane pajtose…Ovako, ovdašnje Guzonje iz svih fotelja srednjeg Banata, po direktivi punjenja privatnih džepova, pribegavaju SNS sloganu: zabavi narod za svenjihove pare, da zaboravi šta im sve radimo na lepe oči.

Tako će na vašarima na Danima piva u Zrenjaninu, Čiken Festu u Žitištu, Gospojinama u Novom Bečeju…pevati, i narod zabavljati, horda stranačkih pevača, pevaljki i svirača…Aca Lukas, Ana Bekuta…redom. Iz gradske kase u Zrenjaninu je, za početak izdvojeno rekordnih 27 miliona dinara, počev od izvlačenja kablova za raskošne bine, rasvetu…Za honorare, ne pitaj, uz samo jedan uslov, uplata organizatorima vašarijada sa strane, iz belog sveta, pare na račun, odmah, juče, još prošle godine…

Istovremeno, na sajmu preduzetništva u Zrenjaninu, glavna tema će biti razvoj trgovačkog lobija ovdašnjih "besnih" firmi koje su razvile sjajan biznis u kolu sa izvršnim vlasnicma vlasti (Gomex, Per Su…). Za posetioce se, kao i uvek, najavljuje bogat program eventualnog zapošljavanja, uz obavezujuću stranačku knjižicu, na beskonačnom razvlačenju kablova po inostranim firmama za male pare, sedmodnevnom poslovnom raju u privatnim marketima uz non-stop 'rmabečenja…

Pravi poslovni raj za foteljaške funkcionere je u Javnoj (Gradskoj) kući. Na poslednjoj 26. sednici skupštine grada Zrenjanina (26. jula ove godine), crveno-crni odbornički tim izglasao je poseban program o korišćenju subvencija iz gradske kase, gde je JKP Vodovod i kanalizacija (već retroaktivno) uplatio 67,5 miliona dinara za "…usluge prečišćavanja pitke vode, a koja se odnosi na zamenu opreme postrojenja…".

Logika zdravog razuma prosečnog odbornika (političkom lobotomijom direktno amputirana iz glava crveno - crnih), kaže da po ugovoru izvođač usluge prečišćavanja vode, uključujući i probni rad, treba da uradi spostvenim sredstvima.

Međutim, uprkos skupštinskoj odluci, premijerka Srbije i gradski funkcioneri navode da se radi o navodnoj pozajmici?!? Tek nakon zahteva za dosputnost informacija od javnog značaja od strane zrenjaninskog DJB, na kopiji ugovora o pozajmici piše da je 67,5 miliona dinara pozajmljeno na rok od 36 meseci uz predračun koji ova sredstva treba da pravda uz blanko menice kao sredstvo obezbeđenja.

Dakle, zaključak gradskog veća i ugovor o pozajmici građane baš i ne mora preterano da interesuje, čime smo svi redom, po spisku, dovedeni u zabludu: javnosti je predstavljena samo odluka koja je prethodila zaključku, gde se navodi da se radi o subvenciji, odnosno poklonu. Da ovde lud j… zbunjenog (čitaj: vlast raspamećenog građanina), to se vidi i sa Neptuna. Samo izostaje višedecenijski odgovor na pitanje: hoće li biti čiste vode u Zrenjaninu u ovom veku?!?

Zrenjaninci su pravi provincijalci i po primanjima u odnosu na Beograd. Na zvaničnom sajtu republičkog Zavoda za statistiku, prosečna plata u Zrenjaninu prošlog meseca iznosila je 52.054 dinara, u Beogradu 72.015 dinara. Razlika je samo 20 hiljada dinara, što je sasvim, sasvim ugodno, lagodno i normalno za ovdašnje foteljaše. Da se "rebne" narod, koliko, i kad god treba.

Na kraju, naravno vesela, dečija tema. U gradska dečija zapuštena igrališta treba uložiti najmanje 300 hiljada evra. Ove u Javnoj (Gradskoj) Kući, pitanje ulaganja u najmlađe, ima drugi kontekst, odnosno, baš… Daleko, daleko važnije je da predškolski vrtić na naselju Zeleno polje savršeno funkcioniše u pripremanju na hiljade sindviča za Budućnost Srbije u koju (niko živ) veruje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane