Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Reagovanje: Povodom teksta "Koga mrvi Mrvić"

General se branio ćutanjem

***

Povodom teksta u predhodnom broju Vašeg lista pod naslovom "Koga mrvi dr Mrvić" autorke M.Hadžić, u podnaslovu se pominje moje ime i prezime, kao bivšeg direktora Zdravstvenog centa Studenica, u kontekstu kako se u podnaslovu kaže da je "bivši ministar zdravlja Zoran Stanković bio prinudjen da me smeni pred kamerama"

Ovom prilikom želim da potvrdim da je to tačno ali i da objasnim ko je ''časnog generala,, u penziji, tadašnjeg Dinkićevog ministra zdravlja, prinudio da to uradi na taj način.

Naime 7-8 meseci ranije Republički fond zdravstvenog osiguranja u pregovaračkom/dogovaračkom/ postupku za dijalizni materijal na centralnom tenderu ugovara sa jednim dobavljačem za sve zdravstvene ustanove u Srbiji nabavku u vrednosti od 1,5 milijardi dinara po ceni većoj 25% od tržišne.

Pripremljene ugovore RFZO šalje na adrese svih zdravstvenih ustanova i traže od direktora zdravstvenih ustanova da bezpogovorno potpišu štetne i nezakonite ugovore.Vrednost ugovora za zdravstveni centar Studenica, kojim sam rukovodio iznosila je 80 miliona dinara, u okviru kojih je postojala stavka od 10 miliona dinara nama nepotrebnog i nepoznatog materijala.

Konsultovao sam pravnu službu koja mi je savetovala da takav ugovor ni po koju cenu ne potpisujem, jer je štetan i da nije postupak sproveden po Zakonu o javnim nabavkama, te da treba da raspišemo otvoreni postupak za naše potrebe.

U otvorenom postupku dobijamo dijalizni materijal po cenama nižim u proseku 25% .Tada počinju problemi pretnje i pritisci od strane predstavnika RFZO i predstavnika dobavljača izabranog u pregovaračkom postuku u pogledu umanjenja sredstava našoj ustanovi i pretnje da ću biti smenjen sa mesta direktora.

Verujući "časnom generalu" bivšem ministru Zoranu Stankoviću iznosim činjenice o kriminalnim poslovima i tražim zaštitu. Umesto toga isti se svrstava na stranu opasne interesne grupe i pridružuje se napadu na mene.

Posle tri meseca Uprava za javne nabavke poništava pregovarački postupak na centralnom tenderu RFZO, ja postajem moralni pobednik ali i opasan direktor koga treba što pre slomiti pa ,,časni general ,, dobija taj zadatak .

Prilikom posete našoj ustanovi i Gradskoj upravi u kancelariji gradonačelnika Kraljeva, na konferenciji za novinare, iznosi gomilu neistina i zmišljotina na krajnje neprimeren način i objavljuje da će me smeniti.

Nisam imao mnogo prilika da to demantujem ,ali sam protiv Zorana Stankovića podneo krivičnu prijavu za klevetu Osnovnom sudu u Kraljevu . Verovali ili ne taj ,,časni general,, branio se ćutanjem! Zar je potrebno da bilo šta kažem više o čoveku koji po zadatku u javnosti iznosi klevete, a brani se ćutanjem.

U toku sudskog procesa promenjen je zakon tako što kleveta više nije predstavljala krivično delo pa je "časni general" u penziji prošao nekažnjeno.

Napominjem da je za vreme mog mandata naša zdravstvena ustanova dve godine za redom bila prva u Srbiji u pogledu unapredjenja kvaliteta zdravstvenih usluga a stalno je bila u vrhu rang liste unapredjenja kvaliteta prema oceni nezavisne stručne komisije.

Protiv mene nije bilo osnova niti je podneta bilo kakva prijava po službenoj dužnosti.Budite uvereni da je svaka reč ovde napisana istinita o čemu mogu svedočiti mnogi direktori iz tog perioda te da bi mogao da napišem još mnogo stranica o sistemskoj korupciji u lancu odgovornosti tako što uvek postoje žrtve za potpisivanje u korist onih koji imenuju i smenjuju žrtve, naravno ako na to pristajete.

Ja nisam pristao i zato sam smenjen pred kamerama!

S poštovanjem,

dr Dragan Arsić

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane