Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

TROŠKOVI

Branko Dragaš

Znam da ovo što budete pročitali nekima neće da se svidi, ali moja stručna, moralna i rodoljubiva obaveza je da to, ipak, napišem.

Možda će nekome da pomogne u donošenju životnih, porodičnih i poslovnih odluka. Pokušavam da vam pomognem glasom razuma i dokumentovanim činjenicama. Zato u svojim tekstovima iznosim pravo stanje naše i svetske ekonomije, kako biste bili spremni za veliki finansijski cunami koji stiže i koji će potopiti životni standard građana Zapadne civilizacije.

To da biblijski finansijski cunami dolazi, to je matematički dokazivo. Pošto mi pripadamo tom bankrotiranom svetu Zapadne civilizacije u rasulu, jer smo prihvatili njihov politički, ekonomski i potrošački model života, onda će finansijski cunami da zahvati i nas. Ne možemo da izbegnemo siguran brodolom i sučeljavanje sa istinom.

Objasnio sam u prošlom tekstu sve u vezi štednje i videli smo zvanične podatke da većina građana Zapadne civilizacije ne može da preživi od plate i da je štednja drastično opala. Pad je posledica agresivne ekonomske politike neoliberalnog kapitalizma, koja se zasniva na tome da bogati budu još bogatiji, dok siromašniji postaju sve siromašniji.

Planirana COVID operacija bez anastezije je dovela do toga da je raslojavanje u društvu postalo još veće, jer je oligarhija iskoristila zatvaranje i uvela fašističke mere represije prema stanovništvu da bi se još više obogatili. Našao sam zvaničan podatak, koga sam ovde objavljivao, da je kapital najbogatije porodice u Americi 1,46 miliona puta veći od kapitala neke prosečne porodice, koje čine 72% američkog društva. Neoliberalni kapitalizam, za koga je blentavi potrčko Fukojama pisao da je doveo do kraja istorije, jer bolji društveni sistem, navodno, nikada u istoriji nije postojao, doveo je, zapravo, do kraja samo pohlepni i bezdušni neoliberalni kapitalizam.

Danas se SAD nalaze pred finansijskim slomom i građanskim ratom, Evropa je finansijski krahirala i počinje socijalna revolucija, dok je Srbija odavno bankrotirala, ali veleizdajnička vlast to od građana vešto krije.Buđenje povodljivih Srba će da bude bolno.Zato pišem ovakve tekstove, da one, koji misle svojom glavom i koji su zabrinuti za sudbinu porodice i države, pripremim za veliku nevolju koja nam stiže. Ukupni svetski dugovi su prešli cifru, prema mojim analizama, preko 700.000 milijardi dolara, dok je iznos naštampanih hartija bez vrednosti prešao iznos od 4 miliona milijardi dolara.

Trenutni rast berza je dodatno veštačko naduvavanje balona koji mora da pukne. Zato je moj savet za sve one koji imaju neki slobodan novac, savet koji je potpuno suprotan propagandnoj agresiji zombiranih japijevaca, iskompleksiranih sektaša i malogradžanera, koji nastupaju na svim režimskih medijima, zar vam to njihovo guranje u prvi plan nije vrlo sumnjivo, da nikako ne ulažete na sav novac berzu, koja neizostavno mora da propadne. Ako volite da se kockate, onda ulažite bar do 5% svog kapitala, kako biste izbegli velike kapitalne gubitke krahom berze.

Ukupni dugovi Amerike su prešli 426.000 milijardi dolara, Evropa je dužna preko 212.000 milijardi evra i dugovi Srbije su prešli 100 milijardi evra.

Prošle godine BDP Amerike je bio 27.970 milijardi dolara, BDP Evrope 19.350 milijardi evra i realan BDP Srbije oko 40 milijardi evra. Uporedite narasle dugove sa godišnjim BDP i videćete u kakvoj finansijskoj katastrofi se nalazimo. Kada vidite zvanične dugove, koje objavljuju državne birokrate, morate da znate da su to umanjeni, falsifikovani, lažni podaci i da se ne odnose na ukupne dugove. Zapamtite, ukupni dugovi neke države moraju u sebi da sadrže : spoljni dug države, unutrašnje dugove države, dug banaka, dug kompanija, dug građana i dug po bankarskim i drugim garancijama. Tek kada saberete sve te dugove, onda možete da se uhvatite u koštac reševanja tih nagomilanih dugova.

Naravno, ako znate rešenja, ako imate dobre namere i ako hoćete da građane pripremite za drastičan pad životnog standarda. Znam da ste se već naježili pri čitanju da će životni standard morati drastično da padne, jer većina građana danas ne može da preživi ovaj nesnosan rast cena. Nažalost, moram da vas suočim sa matematikom, koja je surova i pokazuje da je današnji životni standard nastao na zaduživanju. Jednostavnije napisano, nismo zaradili bolji životni standard, nego smo ga dobili kroz rast dugova. Živimo na kredit i nemilosrno trošimo budućnost našeg pokolenja. Da li je to normalno?

Sada kada su dugovi toliko narasli da se više ne mogu da sakriju i ne mogu da se servisiraju, postavlja se logično pitanje kako da se rešimo tolikih dugova. Naivni i lakoverni smatraju da je dovoljno da Amerika i EU sami sebi otpišu dugove, da objave da više nikome ništa ne duguju i da onda započnu novo zduživanje. I da se tako ide u nedogled. Kako mi reče jedan uvaženi profesor, doktor elektotehnike, na moje veliko razočarenje i zaprepašćenje da on baš tako pogrešno razmišlja, tvrdeći da je moguć perpetum mobile dugova.Mogao bih da razumem da neko sa društvenih nauka, kojima je matematika uvek bila strana, nasedne na podlu propagandu političkog ološa i gramzivih oligarha, da je moguć finansijski perpetum mobile za održavanje postojećeg kapitalističkog poretka

Kada bi to bilo zaista moguće, zašto bi se vladari kapitalizma danas toliko mučili i nervirali kada mogu, tako jednostavno i lako, lepršavo i bezbrižno, da se oslobode tereta dugova. Oni su preplašeni dugovima, jer znaju kakava socijalna eksplozija može da se dogodi u zarobljenom društvu. Navešću vam jedan običan primer, radi lakšeg razumevanja ovog pogrešnog rešenja problema dugova. Zamislite moju generaciju, koja ove godine puni 65 godina, da donese odluku u jednom danu da više nemamo toliko godina, da se osećamo mladoliko i da imamo 35 godina manje, da ne priznajemo teret godina i da počnemo da se ponašamo, oblačimo i živimo kao da smo usitinu toliko gpodina mlađi. Šta bi se dogodilo?

Da li bi naše telo zaista podmladilo? Da li bi naše današnje bolesti naglo nestale? Da li bi mogli tako jednostavno da se oslobodimo tereta staračkih godina? Svi znate odgovor. Isto je i sa dugovima koji, kada bi se donela odluka o njihovom otpisu, nestali bi iz naduvanih bilansa, ali bi unutrašnji odnosi u društvu ostali nerešeni i nastalo bi pucanje preopterećenog sistema.

U slučaju SAD to bi značilo da skoro 200 miliona ljudi, porastao je broj žitelja Amerike na 340 miliona, koji žive na budžetu, ne bi primili plate i penzije, jer nema više zaduživanja. Posle nekoliko dana neisplaćivanja plata i penzija, preko 75% građana Amerike bi izašlo na ulice, započeli pobunu, koja bi se pretvorila u rat ili revoluciju, jer ne mogu da žive bez plata i penzija. Ista situacija bi se dogodila u EU, gde bi, prema mojoj proceni, otpočela evropska revolucija.

Familija i njeni trabanti, kako ih zovu - duboka država, ugrozili bi svoj oteti i nagomilani kapital. Izgubili bi u jednom danu političku moć i našli bi se u direktnom sukobu sa pobesnelim, gladnim i prevarenim narodom na ulicama. Jedino čega se ti zlikovci i satrapi plaše je taj revolucionarni scenario. Zato smišljaju ratove, migracije, prenaseljenost planete, inflaciju, medijske manipulacije, zombiranje, rijaliti, sportska gladijatorske utakmice, klimatske promene, zagađanje, COVID zatvaranja, digitalne valute, CBCD i prete zatvaranjem neposlušnih građana u digitalne koncentracione logore. Nemaju rešanja.

Tačnije, vide da se srlja u propast, ali neće da se odreknu političkog monopola i neće da podele svoju imovinu sa onima koje su opljačkali.Tu je suština nastalog problema. Zato će oni nastaviti, još neko kraće vreme, možda godinu ili dve, da ponovo ubacuju falsifikovane papiriće u oboleli finansijski sistem, kupujući tako dragoceno vreme.

Međutim, to će dovesti do socijalne eksplozije, jer pokušavaju da ugase požar polivajući plamen benzinom iz naftovoda. To neodgovorno i nezrelo ponašanje mora da dovode do trenutne i nesagledive socijalne eksplozije. Srbija se nalazi u još gorem položaju od ovih zemalja, jer te zemlje imaju dugove u njihovim valutama, što je mnogo bolje, dok Srbija najveći deo dugova ima u stranim valutama, koje mora da zaradi na stranom tržištu ili da rasproda svoje prirodne resurse, kako bi vratila dugove i servisirala dospele kamate.

Uzurpator i Veleizdajnik je omađijao narod, svakoga dana namešta afere, cenzuriše medije, bolesno laže i skreće teme na njegovu korumpiranu opoziciju, dok programirano, prema nalogu krstaša, uništava Srbiju.Videli smo da je u periodu 2012 -2023.g. spoljno- trgovinski deficit narastao do 70 milijardi evra, da je spoljni dug dostigao 50 milijardi, da je ukupan realan deficit budžeta preko 24 milijarde evra i da je umrlo više nego što se rodilo 506.300 građana. Psihopata na vlasti sve rasprodaje i uzima nova zaduživanja da bi produžio svoju despotsku vladavinu. Ostaviće iza sebe pustoš i treba će nam mnogo napora, odricanja, žrtvovanja, rada, štednje i sloge da spasimo Srbiju od potpunog raspada.Jedan od mehanizama izvlačenja novca od privrede i građana je držanje deviznog kursa strogo kontrolisanog, jer precenjeni dinar pogoduje samo uvozničkom lobiju.

Otkupljuju se devize od građana, koji se bore da prežive, pa tako rastu devizne rezerve na preko 25,034milijarde evra. Nisu, dakle, devizne rezerve nastale izvozom naše privrede,koja je konkurentna na stranom tržištu, nego su devizne rezerve nastale otkupom deviza od očajnih građana, koji nemaju izbora u odbrani svog životnog standarada i prinuđeni su da prodaju devize. Podatak koji najbolje ilustruje propsat privrede Srbije i sumornu budućnost životnog standarda je zastrašujuće saznanje da 85 -87% PDV se ubira iz PDV na uvoznu robu, dok se samo 15-13% PDV ubira iz domaće proizvodnje.Takvo stanje budžeta je neodrživo.

Voditi takvu ekonomsku politiku da ubijaš svoju domaću proizvodnju i da se stalno zaduživaš,, mogu samo veleizdajnici. Takva DOS-ova politika, koja se nije promenila do današnjeg dana, najbolje je izražena u izjavi jednog od visokih ekonomskih funkcionera DOS-a, profesora političke ekonomije Miroljuba Labusa, koji je rekao, lično meni, zašto da proizvodimo, kada možemo da uvozimo. Drugi jedan DOS-ov ministar, ekonomski taliban, kvarcovani profesor, doktor bankarstva, rekao mi je da je dobro da država ima deficite.

Takva neoliberlana ekonomska politika uništavanja sopstvene države i privrede je danas dovedena do vrhunca. Poludeli Dramoser je uspeo da ekonomiju potisne potpuno u stranu, postala je gotovo nevažna, jer svakoga dana nameće neke nove afere, skandale, tračeve, nudi eksluzivne svoje nastupe i plasira spinovane, lažne, narkotizovane, kontrolisane vesti za zombiranje i zamajavanje građana. Nažalost, prevare mu polaze za rukom. Povodljivi građani veruju u tu demagogiju, veruju da su alternativa Uzurpatoru novi politički pokreti, koje je on stvorio, finansirao i koje kontroliše, koje on organizuje, spaja i rastavlja, pa građani izlaze na neustavne, nezakonite i kriminalne izbore, ubeđeni da će tako da dobiju bolji život.

Greška je u osnovi ovakvog nakaradnog pogleda na politiku. Bolji životni standard se ne dobija iz novog zaduživanja i rasipanja uzetog novca, ne dobija se pristankom na potkupljivanje, uzimanjem mrvica sa prepunog stola dugova, nego se bolji život - zarađuje! To je osnovna razlika između POKRETA MOBA, koji je jedini danas ostao na političkoj sceni uz narod, koga nisu stvarale službe i Dramoser, nego istinski rodoljubi i iskusni stručnjaci, koji znaju kako da se pokrene privreda, zaposli narod i kako da se zarađuju pare na svetskom tržištu za bolji život građana. Političari su paraziti. Oni nikada nisu zaradili jedan evro na stranom tržištu.

Ne znaju da stvaraju nove vrednosti, već se neprestalno zadužuju i otimaju od drugih građana. Ne znaju da prave novac na tržištu. Nesposobni su, podli i nasilni. Bahatost je njihova odbrana od nemanja spasonosnih rešenja. Nema nam spasa dok nas takvi zlikovci vode. Uopšte nije više važno koju ideologiju propagiraju ti politički prevaranti, uvek je kod njih samo prevara u pitanju, važno je da, napokon, razumete da su oni veliki problem i veliko opterećenje za naše siromašno društvu.

Siromašni smo jer su nas oni pokrali. Siromašni smo jer smo prezaduženi. Siromašni smo jer naša privreda radi sa 10% iskorišćenosti kapaciteta. Siromašni smo jer pravimo gubitke zbog sve većih troškova. Drevna srbska, domaćinska pamet zna da ne možete da trošite ono što niste zaradili. Znamo i da je dug zao drug. Račun za naplatu je stigao. Uzurpator ga zatvara novim zaduživanjem i rasprodajom državnih resursa. Ali, prostor za manipulaciju se sve više smanjuje. Nije teško predvideti šta će da se dogodi. Srbija će postati prvo nelikvidna, potom nesolventna. Neće moći da otplaćuje kamate i dugove. Videli smo da prirast BDP-a može da pokrije samo 25% sve većih godišnjih kamata.

Ekonomski sistem je neodrživ. Sledi krah dinara. Bacanje para, nemilosrdno trošenje, krađa para i potkupljivanje građana tuđim novcem više neće biti moguće. Slomiće se finansijski sistem u nekoliko sati ili nekoliko dana. Niko više neće Srbiji da odobri kredit. Budžet će ostati prazan. Neće biti para za penzije i plate. Svi vi, koji dobijate novac iz budžeta, bićete direktno pogođeni finansijskim krahom. Dinar će da propadne. Zbog panike koja bude nastala, neće se zadržati na 284 dinara za evro, nego će otići na 480 dinara za evro. Plate i penzije će da drastično padnu. Cene će ostati visoke.

Milioni ljudi više neće moću da pokriju mesečne troškove. Šta će ti prevareni i očajni ljudi da urade? Moraće da izađu na ulice. Masovno!Nemaju drugog izbora.Moraće da su susretnu sa realnim podacima, koje vam danas iznosim. Verujem, kada naša stručna ekipa iz MOBE uđe u finansijski sistem, kada detaljno sve pregledamao i napravimo presek stanja pacijenta, mislim da će se pokazati da su gubici i dugovi mnogo veći.

Ima dosta tajnih ugovora i skrivenih obaveza. Srbija tada može da upadne u politički haos i zato je važno danas da znamo šta nas čeka i šta moramo da radimo da sprečimo potpuni raspad države. Važno je da znate da imamo rešenja i da imamo ljude, koji mogu da spase Srbiju iz ove nacionalne tragedije. Posao je izuzetno težak i zahteva timski rad. Predlažem 550 najboljih stručnjaka iz zemlje i rasejanja da upravljaju Prelaznom vladom stručnjaka i 10.000 mlađih stručnjaka koji će im pomagati. Niko neće biti plaćen iz budžeta.

Kada stigne velike kataklizma, onda je važno da za nju budemo pripremljeni. Jedini način pripreme je da drastično smanjimo sve troškove i povećamo prihode. Zapamtite, gospodo drugovi, ko bude gospodario svojim troškovima, taj će da preživi. Zato, pamet u glavu. Uvedite vanredno stanje u porodične rashode. Ponašajte se odgovorno i racionalno prema svojim potomcima. Oni nisu krivi što ste vi kukavice i poltroni. Pobunite se, bre!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane