Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Alati za srpski jezik

Afera

 

 

Sve ili skoro sve o čoveku koji je prisvojio državnu firmu i tuđe supruge

 

Veliki vezir i njegove žene

 

 

Velike pljačke u preduzeću Galenika DP Klirit poznate su i policiji i, delimično, javnosti. Uskoro će ova firma biti prodata na nameštenom i dogovorenom tenderu. Tabloidovi izvori iz ovog preduzeća odlučili su da poslednji put pred prodaju jednoj kompaniji iz Izraela, kažu ono što nisu do sada ni mogli ni smeli...

 

Ana Lešo

 

 

Generalni direktor Galenika DP Klirit  Milovan Tasić, neposredno pred skorašnju privatizaciju 2009. god. i dalje opstajava kao neprikosnoveni vladar ove nekada moćne firme koja je i u doba jugoslovenske države važila kao jedinstvena po svom proizvodnom programu pleksiglasa.

Zbog beskrupuloznog ličnog bogaćenja, Tasić je proizvodnju sveo na trostruko manje, a za toliko i smanjio broj zaposlenih uglavnom neosnovanim otkazima.

Tasića je u ovu fabriku doveo još 1990. godine dr Velja Branković. Ovaj podatak je značajan utoliko što je Tasić kasnije bio ključni pomagač dr Velji Brankoviću prilikom prodaje Galenike srpsko-američkom opsenaru, biciklisti i šoumenu, Milanu Paniću i njegovoj kompaniji ICN.

Javnosti je poznato da je tada putem saradnje sa ondašnjim vlastima učinjena ogromna prevara, pa je i sam Milan Panić kasnije morao da svoj novac potražuje putem Međunarodnog suda pravde u Strazburu.

Dr Velja Branković se, naprotiv, nakon svega, veoma obogatio, i postao vlasnik lanca farmaceutskih ustanova, a njegovi sinovi postali su vlasnici štamparija. Interesantno da je jedan od glavnih donatora sandžačkog SDA, i Sulejmana Ugljanina lično, a "stara veza" u ovom neobičnom lancu finansijske solidarnosti je Brankovićev kum iz Peći.

Kako će se privatizacija Klirita u najskorije vreme desiti, sada se već unapred javno zna da će Klirit na tenderu biti prodat privatnoj kompaniji iz Izraela.

Tasić je već bio u Izraelu sa svojom ekipom, gde je boravio na njihov poziv nedelju dana u vezi pregovora oko prodaje i strategije na tenderu koji se upravo očekuje.

Svakome ko je imao dodira sa osnovnom proizvodnjom Galenika DP Klirit, dobro je poznato da osnovnu sirovinu monomer (od koje se i dobija glavni proizvod) dobavlja preko bošnjačkih veza iz Makedonije. Roba prolazi samo kao tranzit  kroz tu zemlju i pravo iz Nemačke stiže u Beograd i to u većim količinama, mahom kao obična voda, a manji deo kao sam monomer.

Vrlo su česte pojave krađe ogromnih količina ove sirovine, ali novac i veze u Srbiji i dalje su glavni faktor delovanja ili odsustva pravne države. 

Biljana Tasić, inače sudija Drugog opštinskog suda u Beogradu u velikoj je saradnji preko svojih kolega sudija, a najčešće preko koleginice, izvesne "sudije Smiljke" iz Petog opštinskog suda koja je inače kućni prijatelj i u dugogodišnjoj tajanstvenoj vezi zajedno sa Tasićevim kolegom Mišom Ivanovićem koji pored svoje porodice živi i sa "sudijom Smiljkom" i njenim sinom u drugom stanu.

Tasić je krenuo i putem šerijatske slobode pa ima više žena. Pored svoje venčane supruge Biljane živi i sa prodavačicom Klirita, Slavicom koja čeka razvod i u dogovoru sa Biljanom preći će da živi sa njima u već pripremljen superluksuzan stan negde u Beogradu.

Tasić je većinu otkaza dao svojim političkim protivnicima, najčešće članovima partija LDP i SRS. Često je i privođen zbog svojih brojnih nepočinstava, ali su svakom prilikom "proradile" njegove brojne veze u pravosuđu i policiji.

Tasić poseduje na tuđe ime i hladnjaču za zamrzavanje voća i više proizvodnih objekata koji se vode na tuđa imena kao i suvlasništvo TV "Zrenjanin" sa čijom je vlasnicom Danom poduže u potajnoj vezi jer je udata.

Poseduje, takođe, uglavnom na tuđa imena još par luksuznih stanova kako u Beogradu, tako i još nekim gradovima, vilu na moru u Crnoj Gori...

U samoj fabrici je uveo strahovladu iako mu je još pre nepune dve godine (nakon punih pet godina) istekao mandat generalnog direktora, sam je uz pomoć Slavka Milanovića, Steve Savića i Snežane Novković (sa kojom ima povremeno "kontakte" na službenim putovanjima),  napravio novi Upravni odbor, protivzakoniti naravno, koji ga je imenovao u VD direktora!

Od starih članova Skupštine ostavio je  samo svoje "iskušenike" (uglavnom neškolovane izbeglice ) i postavio ih na rukovodeća radna mesta na čelu sa tehničkim direktorom koji je zbog krađe već dobio otkaz.

Tasić je i veliki ktitor samome sebi. Kupio je veći broj stanova u Žarkovu, i sazidao velelepnu vilu u Sremčici. Uglavnom nijednom od njegovih neposrednih saradnika niko u porodici nije zaposlen, te ih na taj način drži u apsolutnoj pokornosti.

Očigledno da ovakvom čoveku boljeg privrednog ambijenta od ovdašnjeg postojećeg višestranačkog haosa ne treba. Da je drukčije, neko bi se u ovoj zemlji zapitao koliko košta "klirit", kakav je to proizvod i da li je tačno da je na "kliritu" višestruko bolja zarada nego na prodaji narkotika. Stručna lica koje je ekipa Tabloida konsultovala, potvrdila je da Tasić sedi na proizvodu koji bi mogao za ovu zemlju biti od ogromne koristi. Ali, elita zaokupljena pljačkom i masovnim prevarama ne stiže ni da sabere svoje prihode, a ne još da se raspituje okolo, šta je to "klirit" i koliko je zarada na njemu. Neka Tasić sam puni džepove, ili neka proda onom Izraelcu, neka i drugi zarade!

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane