Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na zdravlje

Nezapamćena tenderska pljačka u srpskom zdravstvu i njeni akteri

Doktor Dragstor i stambeni prostor

Najnovije pismo grupe zaposlenih u Kliničkom centru Srbije, upućeno Tabloidu, još jednom razotkriva prisutnu korupciju u zdravstvu, i dodatno, teško optužuje ministra zdravlja Tomicu Milosavljevića zbog tenderskih pljački dr Aleksandra Miljojkovića, čoveka koji se hvali da je "pod ministrovom zaštitom" i koji je sinonim za korupciju u zdravstvu. Pismo objavljujemo uz neznatna skraćenja i neophodne redakcijske intervencije.

Priredila: Ana Lešo

Mi, grupa doktora Kliničkog centra Srbije, sakupili smo dokumentaciju i informacije o korumpiranoj grupi zdravstvenih radnika. Među njima je na najistaknutijem mestu dr  Aleksandar Miljojković, o kome ste još ranije imali prilike da saznate iz istraživanja kojim ste se vrlo kvalifikovano bavili.
Tenderi kojima upravlja Miljojković odreda su sumnjivi, a za mnoge od njih nema nikakve sumnje da su plod njegovih kriminalnih dela i njegove grabežljive psihologije.
Javnost treba da zna i to da je nemoguće da ministar Milosavljević ne zna za enormno bogaćenje svog regionalnog koordinatora pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj, jer je njegov kum, dr Ivan Jovanović, blizak prijatelj korumpiranog Miljojkovica.
Miljojković se i javno hvali da "...dok je meni ministra, neće mi faliti ni dlaka sa glave".  Valjda je zbog toga i imao hrabrosti da najunosnije tendere namešta sa poslovnim partnerom koji živi u njegovoj zgradi u beogradskoj ulici Velisava Vulovica 47. b, a bavi se medicinskom opremom.Takođe, stanove koje je dobijao, uzimao je od izvesnog Džeka, građevinskog preduzimača koji gradi na lokacijama u Lisičjem potoku.
 Dr Aleksandra Milojkovića je 2003. godine na mesto konsultanta doveo tadašnji pomoćnik ministra zdravlja dr Ivan Jovanović, koji mu je i prijatelj. Miljojković radi na pripremi tenderske dokumentacije i tehničkih specifikacija, gde mu je pružena prilika da se nelegalno obogati. Kako je sve brzo teklo, govori njegova nedavna prošlost: do 2005. godine je bio podstanar u Beogradu, a sada je vlasnik više nekretnina na Dedinju i Zvezdari.
Njegovo bahato ponašanje i neopisiva alavost, pa čak i nedostatak bilo kakve diskrecije, doveli su do toga da je Miljojković među lekarima i klijentima poznat kao Doktor Dragstor, jer za novac i proviziju radi 24 časa dnevno. Sve informacije ćete dobiti na njegova tri mobilna telefona: (063 77 15140, 064 88 1113, 065 5715 140). Dr Dragstor je za pet godina stekao bogatstvo koje se meri stotinama hiljadama evra, a zašto nisu reagovali ni ministar, ni bivši pomoćnik dr Jovanović, niti bilo ko iz njegove jedinice, moraće sami da kažu.
Miljojković na volšeban način dobija još jedan ugovor saMeđunarodnom bankom za obnovu i razvoj i odmah nastavlja sa svojim mutnim poslovima, a dobija i još jednu platu, tako da njegova zvanična (legalna) primanja dosežu i do 3.000 evra mesečno! 
 Ogroman tender za Energetsku efikasnost u Srbiji, takođe je bio plen dr Aleksandra Miljojkovića. Nije poznato da li je koordinatorka projekta, Svetlana Đurić, znala kolika je Miljojkovićeva provizija za pružene usluge ponuđačima koji su pobedili na konkursu rekonstrukcije bolnica u Užicu, Prijepolju, Priboju i Kraljevu. Rekonstrukciju bolnice u Zrenjaninu dobija Gik Banat kao najpovoljniji (provereno od samog Miljojkovića).
Taj kredit obuhvata i 350.000 evra za bolnički informacioni sistem, 45.000 evra za opremu za patologiju i 300.000 evra za reviziju dela medicinske opreme. Lako je, dakle, zaključiti  kolika je visina podmićivanja, ako se zna da se provizije kreću od 1 odsto do 10 odsto.
Šta će biti kad ponuđači saznaju da su u periodu od četiri godine bili zakinuti zato što nisu dali novac dr Aleksandru Miljojkoviću?
Pitanje je zašto kompanija Siemens jedina dobija velike tendere (po datumima: 14.9.2005. godine, 2 magnetne rezonance, 17.10.2006. godine, 1 magnetna rezonanca i 1 generator, 14.10.2008. godine dobijaju 90.900.000 dinara za sale za katetarizaciju srca. Ovo su samo neki od velikih tendera koje dobija firma Obrada Spremića, a tender vodi Miljojković.
Ogroman novac se uzima i na kreditu koji je dodeljen za obnovu instituta Torlak (recimo, firmama Radnik i Hemofarm inženjering), kao i za nabavku medicinske opreme za pomenutu ustanovu u aprilu 2006. godine i 31.10. 2006. godine (na računima bračnog para Miljojković vidljivo je od koga se dobija provizija).
Istovremeno, nižu se i pitanja. Kolika je provizija od Aleksandra Bičevca i firme BS Inženjering za nabavku nemedicinske opreme (kuhinjske) za 20 zdravstvenih ustanova u Srbiji? Kako je firma Vikor, koja je samo zastupnik medicinskih brendova, odjednom postala najjeftinija?
Miljojković sarađuje i sa Dragoslavom Vujasinovićem, vlasnikom firme MD Imaging. Za proveru tenderske ponude Miljojković dobija od 20.000 do 60.000 evra, a Vujasinović prodaje 14.9.2005. godine aparat za osteodenzimetriju, a 17.10. 2006. godine četiri skenera!
Na računima Aleksandra Miljojkovića ili Merime (ako nisu dobili na ruke) naći će se i uplate firme Smelt Intag koja je pobeđivala na tenderu za rekonstrukciju bolnice u Subotici 4.7. 2006. godine, ali i u Zaječaru.
Dok je radila, Merima Miljojković se bavila i organizacijama seminara u vezi sa projektima tuberkuloze, pa je od izvučenih organizatora uzimala povlastice.
U kakvoj je vezi bila sa firmom Informatika i Slobodanom Srećkovićem, koji je pobedio na konkursu za nabavku računara i štampača za projekat tuberkuloze, proceniće policija.
 Korumpirani bračni par Miljojković je, idući iz nedela u nedelo, postao sinonim za korupciju u zdravstvu. Aleksandar je veliki profit ostvario fingirajući tendere firmi Trivax koja pobeđuje za prodaju dva aparata za litotripsiju, 8 neurohiruških mikroskopa, 3  biomikroskopa sa tonometrom i 6 biomikroskopa sa tonometrom.Vrhunac je firma Medilens, koja dobija veliki tender (i debelo plaća za to) za 9 komada fakoemulzifikatora, 6 komada ultrazvučnih AB skenera, 3 komada fakovitrekta sa endolaserom, 9 komada diodnih retinalnih lasera, 532 sa biomikroskopom i 9 komada kornealnih topografa. Bila je to izuzetno velika cifra i za Medilens, i za Miljojkovića.
Vrhunac njegove uspešne saradnje na obostrano zadovoljstvo bio je i sa firmom Dreger tehnika i njenim vlasnikom Petrom Gvoićem. Opremanje 20 zdravstvenih ustanova opremom za anesteziju, donosi obojici kao nagradu i stanove i veliki novac.
Veliki tender pod imenom "Ponuda za nabavku medicinske opreme" donosi velike provizije od kompanija Dreger medical DREGER MEDICAL anestezija, Galen Fokus kardiologija, IVEX operacioni stolovi, Alpha Imaging oprema za radiologiju, Hemomed oprema za dijalizu. Koliko je ko uzeo, trebalo bi takođe da proveri policija.
Slede tenderi koji opet donose novac Miljojkoviću...
- Projekat hitne rekonstrukcije zdravstvenih ustanova u Srbiji, procenjene vrednosti 21 milion evra, gde spadaju bolnice u Kikindi, Smederevu, Zvezdara faza 1 i 2, Čačak, Zaječar, Leskovac, Pančevo, Subotica, Zvezdara i Zemun (mahinacije koje je već otkrila gradska sekretarka za zdravstvo, dr Draga Jovanović).
- Tender za konsultantske usluge iz kredita 3768-YF za finansijsku i rukovodnu reviziju odabranih zdravstvenih institucija od 30.11.2005. godine
- Konsultantske usluge za tehničku pomoć za tehničku procenu zdravstvenih tehnologija
- Za nabavku medicinske opreme za bolnice u Srbiji (tender je bio namešten!)

 

Oj Merima, gde su ti računi

Dr Milojković od 2004. godine radi tendere iz kredita 3768-YF za Ministarstvo zdravlja vrednosti od 20 miliona evra, a ove godine i 32 miliona evra vredan kredit EIB br.7510-YF pod nazivom: "Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou" koje sprovode Ministarstvo rada, prosvete i zdravlja zajedno. Samo provizornim raspitivanjem, lako je doći do činjenica i informacija koliko je lako sklopiti dogovor sa Miljojkovićem, i kako ga je lako podmititi, kako bi nečiju tendersku ponudu proglasio najpovoljnijom.
To radi već pet godina intenzivno, uz blagoslov ministra Milosavljevića, ali uprkos tome, sada dobija i novi ugovor sa Evropskom investicionom bankom, gde je već odradio prve kontakte i uzeo provizije.
 Italijanske firme Studio Altieri i Steam, koje će projektovati rekonstrukciju četiri klinička centra, dobile su tender od EIB u novembru 2008. godine, ali je Miljojković istim firmama 2005. godine dodelio tender od Svetske bankeza projekat rekonstruisanja zdravstvene službe. Kako je prošao u tome, takođe je lako proveriti ako se nadležne službe zainteresuju da zavire na račune njegove žene Merime.
Da li o ovome znaju u Ministarstvu zdravlja (verovatno zna njegov prijatelj, bivši pomoćnik ministra zdravlja dr Ivan Jovanović, koji ga je i doveo na to mesto), i da li zna ministar? Ako znaju, zašto Miljojković već odavno nije u zatvoru i zašto mu nije oduzeta imovina? Umesto toga, on dobija još jedan ugovor, ogromnu duplu platu, pa njegova zvanična (legalna) primanja sada dostižu 3.000 evra i više.
Konačno, postavljamo javnosti pitanje: zašto takav čovek dobija nove ugovore kad ima hiljade poštenih i od njega kvalifikovanijih ljudi koji čekaju na posao? Zbog svega toga, potrudili smo se da o svemu budu obavešteni i predstavnici Svetske banke za obnovu i razvoj, a ovim putem i javnost u Srbiji.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane