Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

 

Policija

 

Apel studenata Kriminalističko-policijske akademije iz Zemuna

 

Tvrda kao beton

 

U martovskom broju Tabloida objavili smo tekst pod naslovom "Kriminalna policijska akademija". Zvaničnog reagovanja povodom našeg teksta nije bilo, a nakon nekoliko meseci našoj redakciji pismom se oglasila grupa studenata, očekujući da se ono nađe na našim stranicima i da tako javno upoznaju ministra šta misle o dekanu Ljiljani Mašković

 

 

Poštovana gospođo Grabež,

 

Pišu Vam studenti Kriminalističko-policijske akademije u Zemunu. Sve pohvale za članak KRIMINALNA POLICIJSKA AKADEMIJA koji ste za Tabloid napisali početkom marta ove godine. Tekst je odličan, ali napravili ste veliku grešku što ništa niste pisali o problemima i nas studenata. Zato se sada i mi javljamo, da i mi nešto kažemo o problemima na Kriminalističko-policijskoj akademiji koji muče nas studente.

Inače, od kada se pojavio Vaš tekst, mnogo se toga promenilo, ali samo nešto malo nabolje. Dekan profesor Ljiljana Mašković svima se sveti zbog tog članka, pa i nama.

Prvo nam je ukinula internat koji već godinama postoji u Zemunu, u zgradi naše akademije. Sad smo kao izbeglice: svuda smo, samo nismo tamo gde smo godinama bili, i mi i mnogi pre nas. Nije htela da nam isplati stipendije, ali neki naši asistenti i nastavnici kažu da je za sebe i prodekane isplatila velike pare, jer navodno nisu koristili godišnji odmor. Tu je i onaj Vasa-Dasa, koga mi zovemo i Čiča Radasin, jer zna samo dva padeža. Ali pare je isplatila samo njima, a ne i drugima. I to sad kad je svetska ekonomska kriza.

Kada je izašao tekst u Tabloidu odmah su vratili pare, da prikriju šta su uradili. U tome su pomogli v.d. sekretara i savetnik, iako su bili dužni da prijave zloupotrebu. Mi smo se bunili preko našeg studentskog parlamenta, ali ništa. Ona, dekan dr Ljiljana Mašković, nam kaže: ''Biće kako je hoću. Žalite se kome hoćete. Ne možete mi ništa, ja sam kao beton, niko me ne može pomaći s ovog mesta." Hvali se da je podržava predsednik Republike Boris Tadić. Svi znamo da laže, ona mnogo laže!

Naše kolege iz studentskog parlamenta su nadrljale: dvojica su otišli da se žale na nju kod savetnika ministra unutrašnjih poslova Gorana Miloševića (tzv. TURBO profesora, koga su studenti u poslednjoj anketi ocenili ocenom manjom od 4, i koga nastavnici bivše Više škole unutrašnjih poslova zbog karakteristika nisu hteli da izaberu za nastavnika i pored naredbe tadašnjeg ministra Jočića). On je i postavio dekana Ljiljanu Mašković, te je i brani - naredio je da se kazne ta dvojica studenta, jer su kod njega došli u uniformama. Pa kako je trebalo da dođu, u pidžamama?! Onda je gospođa dekan smenila sve iz studentskog parlamenta i postavila svoje studente.

Pitamo se zašto ministar unutrašnjih poslova ne kazni Maškovićevu, jer je samo sebi i prodekanima isplatila nadoknadu zbog nekorišćenja godišnjeg odmora, i to pre nego što je istekao period za odmore! I zato što je išla da predaje u Novom Pazaru, na fakultetu čiji je vlasnik muftija Muamer Zukorlić, a to je svima sa Akademije zabranjeno, jer je to konkurentska ustanova!

Gospođa Ljiljana Mašković za deset godina nije napisala udžbenik! Sramota je to i za docenta, a ne za dekana.

O kakvoj se osobi radi govori i podatak da je, dva dana pre odbrane doktorata, penzionisala profesorku Ljilju Dapčević.

Ko će sad njih da kazni zato što krše zakon i podzakonske akte? Najbolje je da dođe Unutrašnja kontrola iz MUP-a, da ih malo pročešlja. Mi pozivamo ministra Ivicu Dačića da sve to proveri! Dokazi postoje. Zovemo i vas iz Tabloida i svih drugih novina i televizija da dođete i vidite šta se ovde dešava. Treba da ih snime i za emisiju Insajder.

Gospođa dekan Ljiljana Mašković ukinula nam je skijanje, logorovanje, gađanje, restoran, a praktična nastava nam je smanjena za 80 odsto, pod izgovorom da i Akademija treba da uštedi. Nemamo ni uniforme, ni sportsku opremu koju moraju da nam daju po ugovoru koji smo potpisali. A ona se vozi u službenom mercedesu. I organizuje naučno savetovanje u Kragujevcu, jer kao nema dovoljno mesta u Zemunu. A Akademija ima najviše prostora od svih fakulteta u Srbiji!

Asistenti se žale nama studentima da moraju da plate put u Kragujevac,prenoćište u određenom privatnom hotelu i prijavu za svoj rad. „Zlatno“ kriminalističko pitanje je: kome idu ove pare?

Pozivamo Službu unutrašnje kontrole MUP-a Srbije da to utvrdi i protiv dekana podnese krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja.

Ljuti smo i na autore teksta "Kriminalna policijska akademija" jer nisu pomenuli profesora Pantazijević Slobodana, koji je takođe na nedostojanstven način primoran da ode u penziju. On je legenda policijskog školstva, a u MUP-u radi 40 godina. Nije zaslužio da ga dekan Ljiljana Mašković nasilno pošalje u penziju, a Nastavno-naučno veće mu je odobrilo da još radi. Opet kršenje zakona.

Istovremeno, dekan Ljiljana Mašković je za njegov predmet angažovala svog prijatelja prof. Branka Perišića sa Univerziteta u Novom Sadu. Ona za to nije dobila odobrenje Nastavno-naučnog veća, pa prof. Perišič nezakonito predaje na Akademiji. On je dobar čovek, stručnjak, ali šta ćemo ako nam sutra neko poništi diplomu jer smo ispit polagali kod “nepostojećeg“ profesora? Gospodine ministre Dačiću, NE ŽELIMO dekana, savetnika i penzionere u rukovodstvu Akademije. Većina nas ih ne prihvata. Asistenti i profesori pričaju po Akademiji da se savetnik Goran Milošević sada distancira od svega onoga u čemu je učestvovao ne bi li za to okrivio druge i ne bi li ga ministar kao spasioca postavio za dekana.

Ne verujemo da će do toga doći.

Zagorčavaju nam život jer su zlobni, nestručni i sebični karijeristi i jer uopšte ne brinu o nama. Ovo je najgore rukovodstvo koje je do sada postojalo. Svi studenti žale za Višom školom unutrašnjih poslova i Policijskom akademijom. Te dve ustanove nije bilo lako uništiti. Ali Kriminalističko-policijska akademija je skoro uništena. Spasite našu akademiju, gospodine ministre, i ako se zaista borite protiv kriminala - pođite onda odavde.

Bićemo Vam zahvalni ako objavite ovo pismo u Tabloidu.

( Studenti Kriminalističko-policijske akademije u Zemunu)

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane