Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Carina

 

Carina

 

Ne pišite pisma direktoru Uprave carina

 

Jankovića prelaz

 

I ova priča potvrđuje uverenje novinara Tabloida da carinici ne smeju da se žale direktoru Uprave carina Srbije, jer on poštuje svoje šefove, budući da oni njemu i njegovim trabantima pune džepove

 

G. Predojević

 

 

Upravniku Carinarnice Kraljevo Ljiljani Kordić zaposleni na Carinskoj ispostavi Kotroman uputili su pismo, uvereni da će ga ona proičitati i uzeti na znanje njihovo obraćanje.

"Obraćamo Vam se pisanim putem jer smo došli u situaciju da moramo da Vam ukažemo na probleme u odnosima i komunikaciji sa šefom Carinske ispostave Kotroman Draganom Milićevićem, a u nadi da ćete preduzeti mere koje su u Vašoj nadležnosti, i pokušati da nam pomognete da rešimo probleme", početak je pisma koje je devetoro zapsolenih carinika na graničnom prelazu Kotroman uputilo svojoj upravnici.

Podsećajuću upravnicu na svoja pregnuća, kojima su uspeli da osposobe prostorije za rad na graničnom prelazu, potpisnici pisma upravnici Ljiljani Kordić navode: ''Radili smo puni volje, elana, samopouzdanja i sigurnosti, stalno se usavršavajući u radu, i sa sve boljim rezultatima, sve do dolaska na mesto šefa Carinske ispostave Kotroman Dragana Milićevića...

Saznavši da on dolazi na mesto šefa, iskreni da budemo, obradovali smo se, jer dolazi kolega koga smo uglavnom svi poznavali i smatrali smo da će nastaviti sa radom na koji smo navikli...

Međutim, dešavalo se da, iz nama nepoznatih razloga, šef bukvalno istrči pred vozilo nad kojim kolega upravo sprovodi postupak kontrole i kaže: ''Je li ovaj pregledan?" i on nastavi sa pregledom i pretresom. Non-stop je nametao neke njegove principe, koji nisu ni stručni ni primereni. Za ovu nepunu godinu dana od kada je postavljen, nije održao nijedan sastanak sa nama, iako smo na tome često insistirali..."

Pismo devetoro zaposlenih je otpravljeno početkom aprila ove godine, ali nije stiglo u prave ruke. Upravnicu Ljiljanu Gordić pismo nije zanimalo.

I sve sada teče po uobičajenom scenariju koji je uspostavljen u Upravi carina Srbije, od kada je na njenom čelu bivši rukovodilac Službe državne bezbednosti Srbije Predrag Petronijević, koji je ophrvan borbom da ode u diplomatiju, da se provede, jer je radom u Carini već zgruno lepe pare.

Pismo carinika sa graničnog prelaza Kotroman upućeno je i Unutrašnjoj kontroli Uprave carina, ali ga je zamenik direktora Goran Grahovac pocepao.

šef Carinske ispostave Kotroman Dragan Milićević, pravnik po obrozovanju, koji je i predsednik Disciplinske komisije srpske carine, pravi scenario kako da se osveti potpisnicima pisma. Oni su se otvoreno suprotstavljali njegovom predlogu da posle rada spavaju u hotelu Mokra Gora, čiji su predlog smatrali neumesnim, a naročito carinik Olivera Nenadov, majka dvoje dece, koja je svakodnevno putovala iz Beograda do Kotromana.

 Gospodin Milićević počinje da vrbuje kamiondžije koji iz Republike Srpske prevoze oblovu građu u Srbiju. Njima nudi da će ponekada zažmuriti ako im kaminoni budu pretovareni od težine koja se navodi u deklaraciji.

Graničnim prelazom Kotroman najčešće voze kaminžije Jankovići. Ceo april Milićević provodi u pletenju mreže. Od Jankovića uzima pisane izjave, angažuje ih da vrbuju druge prevoznike, sve sa ciljem da oni posvedoče kako su carinicama, potpisnicima pisma, davali mito.

I trojica Jankovića, svesni da je to njihov prelaz, daju izjave kako su cariniku Oliveri Nenadov u poslednje tri godine dali 750 evra, svaki put po deset evra, kada su pretovareni prelazili kamionima u Srbiju.

Konačno, Milićević kreće u kontranapad 1. juna ove godine, kada po njegovom scenariju užička policija hapsi carinika Oliveru Nenadov, Zoranaimovića i Miroslava Radivojevića, i određuje im zadržavanje. Pod optužbom da su primali mito od trojice Jankovića, u periodu od tri godine istražni sudija Okružnog suda u Užicu osumnjičenima 3. juna određuje pritvor.

Istražnom sudiji je bilo potrebno 33 dana da sasluša oštećene, i šefa carinske ispostave Dragana Milićevića.

Troje carinika poreklo je primanje mita od po deset evra. Jedan od svedoka, koji je saslušan pred istražnim sudijomoković), kazao je da je poslednjih deset godina svima davao mito na ovom graničnom prelazu (carinicima, policajcima, inspektorima), navodeći da troje optuženih od njega nikada nisu tražili novac.

Troje carinika je suspendovano s posla. Istraga je završena, ali zamenik Okružnog javnog tužioca u Užicu Lidija Ignjatović ni posle tri meseca nije podigla optužnicu. Njoj se ne žuri. čeka da carinici daju otkaz, ili da ih iz Carine otpuste, jer nad njihovom radom lebdi senka sumnje. Nijedno sudsko veće neće moći da osudi carinike. Jer da su primali mito, šef ispostave mogao je da nagovori trojicu Jankovića da im ponudi obeležene novčanice, i tako dokaže da su primali mito. Njemu je, očigledno je, bio potreban lažni proces da pokaže svoju moć.

Nažalost, kada se god carinici požale na rad svojih šefova, odmah ih uzmu na nišan, proteruju, otpuštaju, organizuju lažne procese i disciplinske postupke.

Direktor Uprave carina čeka da dobije mesto konzula, da u belom svetu potroši pare koje je opljačkao sa svojim hajducima.

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane