Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Otvoreno pismo građana Južnobanatskog okruga

 

Zemunski klan u Pančevu

 

Građani Pančeva još su dalje od Beograda zahvaljujući lekarki iz Zemuna, koja je u ovaj grad upućena kao kadar DS-a i prijateljica Svetlane Vukajlović, sa zadatkom da im zagorča život i pokaže da Beograd nije više njihov grad. Takav utisak su stekli i građani Pančeva, čije pismo objavljujemo uz izvesno skraćenje

 

Mi, građani-osiguranici iz Pančeva, kao i građani drugih opština Južnobanatskog regiona,čitajući vaše tekstove u Tabloidu u borbi protiv zdravstvene mafije a ujedno i borbi za kvalitetniji status osiguranika u Srbiji, rešili smo da vam napišemo ovo pismo u nadi da ćete ga objaviti... Pomislili smo da posle 5. oktobra 2000. pripadamo drugom svetu.

Nažalost, u Filijalu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Južnobanatskog okruga sa sedištem u Pančevu, partijski je dovedena (Demokratska stranka) 1. avgusta 2008. godine direktorka dr Ksenija Krehov-Radović koja sprovodi brutalne metode nad osiguranicima koje što nije radila ni ozloglašena partija zvana JUL. Jednom rečju, gora ne može biti.

Zato je veliki broj udruženja i ustanova na nivou Južnobanatskog okruga (Savez gluvih i nagluvih - Pančevo, Savez slepih - Pančevo, SUBNOR - Pančevo, Udruženje Spas - Udruženje penzionera - Pančevo, Udruženje RVI - Pančevo, Udruženje građana sa specijalnim potrebama - Pančevo, Društvo paraplegičara - Pančevo, Organizacija invalida rada - Pančevo i mnoga druga udruženja iz Južnobanatskog regiona) podiglo svoj glas za smenu direktorke Filijale RZZO u Pančevu, jer smatramo da takva osoba nije primerena da bude prvi čovek zdravstvenog osiguranja u Pančevu...

Direktorka filijale dr Ksenija Krehov-Radović, na čelu sa njenim odanim i vernim pomoćnicima, načeInicom sektora za zdravstveno osiguranje Smiljkom Čalić, kao i koordinatorom lekarskih komisija u Južnobanatskom okrugu dr Jelenom Kovačević, ne poštuje i ne primenjuje Zakon o zdravstvenom osiguranju i Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji preciziraju da je život čoveka "neprikosnoven", da građanin-osiguranik ima pravo na savremene metode lečenja, na poštovanje ljudskog dostojanstva, pre svega najteže bolesnih. Ove tri osobe koje smo vam nabrojali ne uvažavaju nikog, jer smo im mi obični građani najobičniji pijuni u šahu. Niko od građana Pančeva, kao i celog regiona, ne može da dođe lično do direktorke Filijale, da se požali i iznese svoj problem.

Dr Ksenija Krehov-Radović zabranila je lekarskim komisijama da overavaju upute za lečenje najtežih bolesnika u vrhunskim beogradskim zdravstvenim ustanovama. Građani-osiguranici Južnobanatskog regiona na zračenje ne mogu da idu u Beograd, već se usmeravaju u Sremsku Kamenicu (Pančevo-Sremska Kamenica 100 km, Pančevo-Beograd 15 km), snimanje magnetnom rezonancom takođe se strogo upućuje u Sremsku Kamenicu, pa čak i deca. Lečenje steriliteta, tzv. veštačka oplodnja, obavlja se takođe u Novom Sadu, dok nam je Beograd takoreći pred nosom, operacije veštačkih kukova strogo se usmeravaju u Opštu bolnicu u Vrbasu (Pančevo-Vrbas 135 km), pa po svemu sudeći možemo da očekujemo da ćemo slepo crevo i krajnike da operišemo u Subotici.

 Nikada većeg broja žalbi i pritužbi na rad lekarskih komisija nije bilo, jer lekari iz lekarskih komisija u Južnobanatskom okrugu, iz straha od direktorke Filijale i njenih pomoćnica Smiljke Čalić i dr Jelene Kovačević, odbijaju osiguranike za ono što im po Zakonu o zdravstvenom osiguranju pripada, jer im se preti da će sami plaćati račune za podnete zahteve osiguranika.

Građani-osiguranici Južnobanatskog okruga ne mogu da ostvare svoje pravo na banjsko lečenje, ortopedska pomagala, ambulantna i stacionarna lečenja van regiona Pančevo. I to sve zarad nečijih interesa u Pokrajini. Takoreći, kao da nismo građani Srbije, već neke nove države.

Razlog je jasan: osiguranici će plaćati ličnim sredstvima da bi se lečili i dijagnostikovali u Beogradu, bez prava na refundaciju troškova lečenja. Nije štednja zaključivanje bolovanja bolesnim ljudima od teških bolesti, a koji automatski stvara statistički prikaz uspešnosti i uštede zdravstvenog dinara jednog čoveka. Uspeh se ne može meriti time da se uskrati jednom okrugu od 360.000 stanovnika pravo na osnovnu zdravstvenu zaštitu koja im po zakonu sleduje.

 Gradonačelnik Pančeva Vesna Martinović nije mogla da nam pomogne u vezi s našom inicijativom za smenu direktorke filijale RZZO u Pančevu, jer kako nam je ona iskreno objasnila, ona nema nadležnost nad Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje...

Zato smo odlučili da organizujemo javnu tribinu za građane Pančeva i celog okruga u sali Doma kulturnog centra u Pančevu. U nedelju, 18. oktobra, organizovaćemo akciju prikupljanja potpisa građana za smenu direktorke filijale RZZO dr Ksenije Krehov-Radović, ispred robne kuće u Pančevu.

Poslali smo pismo ministru zdravlja MiIosavIjeviću, pokrajinskom sekretaru Atili Čengeriju, direktorki RZZO Svetlani Vukajlović i direktoru pokrajinskog fonda Radetu Nikoliću, u nadi da će neko čuti glas bespomoćnih osiguranika Južnobanatskog okruga u Pančevu.

 Ponašanje gospođe Ksenije Krehov-Radovi jeste klasično maltretiranje građana, jer se ona otvoreno izjasnila da njoj Pančevo, i ceo okrug, ne znači ništa jer ona živi u Zemunu, a ćerka u Norveškoj, i da je ona došla u Pančevo samo da izvrši partijski zadatak DEMOKRATSKE STRANKE. Građani Pančeva znaju da ona nije mogla da bude direktor ni u jednoj beogradskoj zdravstvenoj ustanovi, zbog afere njenog pokojnog supruga, koji je bio privođen jer je bio deo klana lekara koji su prodavali penzije u Beogradu.

Pitamo se da li je moguće da grad Pančevo među svojim obrazovanim Ijudima, koji pre svega poznaju probleme svojih sugrađana iz oblasti zdravstva, nema takvog potencijala i imena, koji bi  se borio za bolje zdravstveno stanje naše dece, roditeIja, za bolje zdravlje svih generacija našeg grada. Direktorka Filijale poziva se i na lično prijateljstvo sa predsednikom BorisomTadićem.

Smatramo da je nedopustivo trošenje sredstava građana-osiguranika Južnobanatskog okruga na kupovinu luksuznih automobila za Filijalu Pančevo (dva vozila marke Seat Cordoba), na direktorkine provode po zemunskim restoranima sa njenim pulenima, preskupi nepotrebni seminari samo za direktorku i njene pomoćnike Smiljku Calić i  Jelenu Kovačević po Crnoj Gori...

Nezadovoljni i zabrinuti građani-osiguranici Južnobanatskog okruga Pančevo

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane