Natrag

(H)umorna pria

(H)umorna pria

 

Moemo li iz ove koe?

 

Za grip su krive Svinje

 

Do sada su svoje neznanje i otimanje pravdali svetskom krizom. Mislim da je, u stvari, za sve kriv svinjski grip. Tako je dobro doao ovoj vlasti, kao da ga je ona direktno naruila od farmaceutske industrije

 

Pie Neboja (ita onaj ko zna da napie pismo)

 

ta se sve to izdogaalo proteklih dana izmeu dva broja Tabloida a da je vredno panje i truda da se koja re vie napie o tome? Nita posebno ili svata. Zavisi s koje si strane. Oni to su na vlasti i dalje tvrde kako se izlazi iz krize - samo to nismo. Strunjaci ili bar nazovistrunjaci tvrde da e sledea godina biti gora, bar po standard veeg dela stanovnitva, koje ni sluajno nee moi da iznajmi Koletovu jahtu za 200.000 evria na nedelju dana, ili da skupi 2.000-3.000 istog tog novca i doe Koletu u goste na Kopaonik.

Oni to su izali iz zatvora - i njima je laknulo. A oni to su dopali prdekane tvrde da su nevini i da ne teba da stanuju tamo. Opet, radnici nekih beogradskih preduzea su hteli na silu da uu u zatvor ne bi li se ogrejali i neto toplo pojeli. U zatvoru je, kau, bolje.

Jadna je zemlja u kojoj se prava na hranu ostvaruju u zatvoru a ne radom, i to potenim i udarnikim.

Neki su poteno menjali mazut za eurodizel, pa se dovatili zatvora. Moglo nekada. Sada doao gazda i rekao - njet. Jebi ga, a mi mislili Rusi daleko pa nee videti ta se ovde radi. Zavrnule bauke i slavine na koje je curila lova iz NIS-a preko raznoraznih savetnika i pomonika, pa nam jadne partije ostadoe bez "lanarine".

Bio je ovih dana i trajk potara, ali izgleda da to niko nije ni primetio. Samo nam je jednog dana bilo lepo, a nismo znali zato. trajkovali potari, pa nam tog dana nisu stigli nikakvi rauni, opomene i sudski pozivi jer pota nita drugo sada i ne raznosi. Retko ko pie onako lepo, od srca. A nekada su se slali i pisma i dopisnice. Pisma su bila ozbiljnija. Pisalo se u njima o ozbiljnim stvarima, o veseljima i tugama, ljubavima i problemima, roenjima i umiranju, slale se slike... Pisalo se o svemu.

Dopisnice, to pare utog kartona na kojem je bila utampana marka - zelene boje. Svako je mogao da proita njen sadraj. Naravno, bila je jeftinija od pisma, pa i popularnija.

Majka me je kao klinca, im sam nauio da piem slova, uila kako da napiem pismo ili dopisnicu, jer kad to napie onda si postajao pismen, a ne kada zavri kolu.

Obavezno se poinjalo sa "Dragi moji, evo da vam se javimo da smo dobro i zdravo to i vama elimo. Baba nam je jako bolesna, od kada je pre dve nedelje deda umro od tuge to nam se zapalio odak na kui i izgorelo sve suvo meso u punici na tavanu, tako da ove zime neemo imati ta da jedemo, a i kua nam prokinjava jer nemamo para da popravimo krov koji se sruio u sobu, pa sada stanujemo kod komije. Ali, ne brinite, temelji su dobri. Jest da su malo podlokani vodom, koja se slivala niz zidove kada su vatrogasci gasili nametaj u kui - jer su kasno stigli. Hladno je, malo smo nazebli, navukli neki grip i prehladu, mali ima upalu plua, ali proi e to samo od sebe poto ne moemo da idemo kod lekara jer nam firma nije tri godine uplaivala doprinos pa nam knjiice nisu overene, a za privatnog nemamo para zato to smo poslednju platu primili pre est meseci. Vano je da smo dobro i zdravo i sa nestrpljenjem oekujemo kada ete nam doi u goste da se vidimo. Dotle, piite da znamo jeste li dobro i da se ne sekiramo za vas. Oekujemo brzi odgovor".

Kako je prolo sve naopake, reio sam u trenucima depresije da se spalim u znak protesta protiv svetske krize, svinjskog gripa, zbog toga to u Beogradu nije odran pederbal, zato to je Partizan sa samo jednom pobedom uspeo da se ugura u Ligu Evrope, a sada vie nije pitanje da li e crno-beli pobediti nego sa koliko e komada izgubiti, zato to Vladana Lukia jure zbog neke majice na kojoj neto pie sitnim slovima, pa mu se ne dozvoljava da izraava svoj stav (koji pederski nije sigurno - to moe), a stadion u Novom Pazaru nazvali po nekom faisti iz Drugog svetskog rata. Kako je tu dobro uvanu tajnu provalio Aleksandar Vui, koji je bio "gost" Jugoslava osia u emisiji Intervju, hteo sam da je pogledam, ali je nema na sajtu B-92. Ima li razloga da se ta emisija ne nae meu ostalim intevjuima, ili je po sistemu ko video - video, bruka se ne mora dalje iriti. I taman sam hteo da obavim taj in samospaljivanja, kad poskupeo (opet) benzin. Nemam ti ja para za takvo zajebavanje. Da kupujem najskuplji benzin, ne vie u regionu ve u Evropi, da bi se reio ovog jada od ivota koji su mi osmislili oni koje smo izabrali da ih dobro uhranimo, vakciniemo protiv gripa i umesto u obore, smestimo u svilene arafe.

Smisliu neki drugi nain - moda stujom dok ne poskupi. Sa gasom ne vredi, ve su se ugradile neke partije pa je preskup.

Procenjuje se da e 2010. prosena zarada, za one koji ih dobijaju, biti 300 evra (kada e i nas uvrstiti u taj prosek), penzije e biti zamrznute, poskupee struja, oekuje se i rast cena naftnih derivata, a inflacija e i dalje biti najvia u regionu. S padom standarda suoie se svi.

Jedan ekonomista ree da e sve ovo za Vladu Srbije predstavljati veliki izazov, jer problemi vie nee moi tako lako da se pravdaju svetskom ekonomskom krizom, imajui u vidu da e istovremeno, pre svega zemlje EU i mnoge druge, pokazati jasne znake oporavka.

Do sada su svoje neznanje i otimanje pravdali svetskom krizom. Mislim da je, u stvari, za sve kriv svinjski grip. Tako je dobro doao ovoj vlasti, kao da ga je ona direktno naruila od farmaceutske industrije.

Srela ovih dana kominica moju enu i objanjava joj kako da se zatiti od "svinjskog gripa". Vrlo jednostavno, kae ona, treba isterati svinju iz kue i dovesti piletinu.

Vano da je okovi usred Bazela pobedio Federera. Za ostalo emo lako. Budite mi ivi i zdravi do sledeeg pisma.

 

 

 

 

Neki su poteno menjali mazut za eurodizel, pa se dovatili zatvora. Moglo nekada. Sada doao gazda i rekao - njet. Jebi ga, a mi mislili Rusi daleko pa nee videti ta se ovde radi. Zavrnule bauke i slavine na koje je curila lova iz NIS-a preko raznoraznih savetnika i pomonika, pa nam jadne partije ostadoe bez "lanarine".

 

 

 

Bio je ovih dana i trajk potara, ali izgleda da to niko nije ni primetio. Samo nam je jednog dana bilo lepo, a nismo znali ni zato. trajkovali potari, te nam tog dana nisu stigli nikakvi rauni, opomene i sudski pozivi, jer pota nita drugo sada i ne raznosi.

 

 

 

 

 

podeli ovaj lanak:

Natrag