Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Slučaj Kasine kase

 

M. Grabež

 

 

Opet se čuje Jožef Kasa, skoro zaboravljeni političar i poslovođa. Krupan čovek u svakom pogledu. Još je u vreme režima Slobodana Miloševića napravio svoju poslovnu imperiju u sezoni kad se patriotski kapital inače sticao. Stvorivši pitanje takozvane personalne autonomije vojvođanskih Mađara kao svoj politički testament, zapravo je stvarao poslovnu imperiju, a od grada Subotice i severa Bačke napravio svoju feudalnu latifundiju.

I tako jašući na tananim osećanjima svojih sunarodnika, punila se Kasina kasa. Sa druge strane, rastom njegovog konta padala je njegova popularnost kod običnog naroda koji je polako shvatao da njegove zapaljive priče imaju drugi smisao. Da nije bilo Miloševićevog režima i stalne prozivke Jožefa Kase kao personifikacije separatizma, i ono malo preostale popularnosti bi nestalo. Zapravo, prava je istina da je Kasin režim najbolje živeo za Miloševićevog režima. Tačnije, najgore što se Kasi desilo jeste odlazak Slobodana Miloševića u istoriju.

Čim je ovaj krupan slučaj stao u red petooktobarskih pobednika, bilo je jasno da tu nešto nije u redu. Na tom grupnom portretu, Kasa je odskakao svojim finansijskim gabaritom. Nekako je neprikladno delovao među raznim otporašima i članovima dojučerašnje srpske opozicije, gladne para i vlasti. Jer, on se do tada toliko zasitio i jednog i drugog, da tu naprosto nije imao šta da traži. Odradio je još poslova nakon toga, odradio je i svoj politički mandat, a onda nestao...

Posle više godina ćutanja, ovih dana je opet progovorio. Stalne optužbe za separatizam koje stižu iz Beograda mogu u Vojvodini da dovedu do organizovanja pobornika secesije, reče Kasa. A onda je pozvao na promenu Ustava Srbije koji prema njegovom mišljenju nikako ne odgovara Vojvodini.

"Čini se kao da neko iz Beograda namerno i radi na tome da zaista dođe do radikalizacije političke i šire javnosti u Vojvodini i da zaista dođe do organizovanja pobornika secesije", radikalizuje Kasa.

A onda reče glavnu stvar: "Još uvek Beograd priča o secesiji Vojvodine, iako Vojvodina nikad nije želela otcepljenje od Srbije".

Pa da, on u stvari nikada nije bio za personalnu autonomiju vojvođanskih Mađara i nikada nije bio za te fine, samoopredeljujuće procese. Seća li se neko uopšte šta je ovaj čovek pričao?

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane