Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zloèini

Zloèini

 

Pokojni inspektor Branko Glušica ostavio dokaze našem uredniku Milovanu Brkiæu: Ostojiæu i Pajtiæu, ko je sledeæi?

 

Znam zašto ste me ubili

 

Dana 24. decembra 2009. godine u Novom Sadu je ubijen Branko Glušica, bivši operativac Državne bezbednosti Srbije i Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala. Glušica je ubijen hicima iz vatrenog oružja, iz neposredne blizine, u ulici Vatroslava Jagiæa, u automobilu marke jugo. Prošle nedelje na adresu glavnog urednika Tabloida Milovana Brkiæa stiglo je pismo, koje objavljujemo u celini, a koje su poslale kolege ubijenog inspektora, poštujuæi njegovu želju da, ukoliko mu se nešto desi, o tome, sa dokazima, bude obavešten i Milovan Brkiæ. Sahrani pokojnog Glušice prisustvovao je i naš urednik Josip Bogiæ, takoðe penzionisani pukovnik i rukovodilac Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije. O neredigovanim dokazima koje objavljujemo, a koji su datirani èetiri dana pre ubistva Zorana Ðinðiæa, prosudite sami

 

 

...

 

Državno veæe tužilaca je 15. decembra 2009. godine izabralo zamenike republièkog javnog tužioca. Meðu izabranima je i Ðorðe Ostojiæ, i sam èlan Državnog veæa tužilaca, koji je u prošlosti bio naèelnik Policijske uprave Novi Sad, republièki javni tužilac (izabran deset dana nakon ubistva Zorana Ðinðiæa) i koji je zajedno sa Bojanom Pajtiæem pravio spisak tužilaca i sudija koji æe u ovom reizboru biti izabrani u Vojvodini, sve uz ustupke Nenadu Èanku (sudija Duško Perièin iz Opštinskog suda izabran u Apelacioni sud u Novom Sadu).

Nekoliko dana kasnije, 24. decembra, ubijen je u Novom Sadu Branko Glušica, kako je po šturom i strogo kontrolisanom saopštenju policije objavljeno, penzionisani pripadnik BIA i UBPOK-a.

Na uviðaju na licu mesta, za razliku od ostalih uviðaja, bili su èelnici Policijske uprave Novi Sad, a da ne bi nešto izmaklo kontroli, po ko zna koji put je, kada je to potrebno, dežurni istražni sudija "sluèajno" bio ponovo izabrani Miroslav Alimpiæ (po izboru Bojana Pajtiæa i sada izabranog predsednika Apelacionog suda Slobodana Nadrljanskog, kod kojeg je Bojan Pajtiæ nakon završenih studija bio pripravnik).

Pokojni Branko Glušica je kao iskusan profesionalac pretpostavljao da bi mu se nešto moglo dogoditi, pa je odavno odreðenom broju ljudi, u koje je imao poverenje, ostavio dokumente koji ukazuju na ono zbog èega je pretpostavljao da bi mu se nešto moglo dogoditi. I, nažalost, dogodilo se.

Gospodine Brkiæu, razlozi za ovo što se dogodilo, sada nažalost pokojnom, Branku Glušici, nalaze se u èinjenici da je dana 15.10.2002. godine Policijska uprava Novi Sad, po nalogu tadašnjeg naèelnika Ðorða Ostojiæa, primila zahteve, istog dana ove zahteve odobrila i izdala liène karte i putne isprave osobama koje ne žive u Novom Sadu, a radi se o roditeljima Dušana Spasojeviæa, voðe zemunskog klana, koji je na ovaj naèin, a uz pomoæ Ðorða Ostojiæa i naèelnika BIA - Centar Novi Sad Mitrašina Jovanoviæa, uspeo da blagovremeno, pripremajuæi se za 12. mart 2003. godine i atentat na Zorana Ðinðiæa, svoje roditelje i novac zemunskog klana pošalje u Južnoafrièku Republiku.

Gospodine Brkiæu, Vi ste jedna od adresa, po za života iskazanoj volji pokojnog, na koju æe dokumenti koje ove navode dokazuju biti dostavljeni.

 

 

 

 

MUP REPUBLIKE SRBIJE

UPRAVA ZA BORBU PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA

Odeljenje za obaveštajno operativne poslove

Odsek u Novom Sadu

11Broj 7/2-0198/2003

Dana 08.09.2003. godine

NOVI SAD

 

SLUŽBENA BELEŠKA

 

 

Koja se odnosi na izdavanje liènih karata i putnih isprava, braènom paru Milijani i Luki Spasojeviæ, iz mesta Retkocer, Opština Medveða, od strane SUP-a Novi Sad a po odobrenju tadašnjeg naèelnika Ðorða Ostojiæa.

 

Radeæi na poslovima operativnog radnika BIA - Centar Novi Sad, dana 10.10.2002. godine, neposredni rukovodilac, naèelnik odeljenja Nikola Rodiæ pozvao me je u svoju kancelariju i izdao usmeno nareðenje.

Da izvršim delimiène provere za Luku Spasojeviæ roðenog 03.10.1938. godine u mestu Retkocer, opština Medveða, i njegovu suprugu Milijanu Spasojeviæ roðenu 24.01.1933. godine takoðe u mestu Retkocer, Opština Medveða. Za gore navedena lica mi je rekao da se raspolaže saznanjima da sada žive u mestu Rušanj, Opština Èukarica, grad Beograd, ulica Avalska br.1- deo broj 1.

Za njih mi je još naveo da su nekad bili prijavljeni u Novom Sadu na adresi Klisanski Put br.186.

 

Proverom kroz JIS MUP-a Srbije i uvidom u evidencije liènih karata SUP-a Novi Sad utvrdio sam da Luka i Milijana Spasojeviæ nisu evidentirani sa mestom prebivališta u Novom Sadu. Nakon toga preko rukovodioca odeljenja liènih karata SUP-a Novi Sad Irene Dragiæ, izvršena je pretraga u adaktiranim (starim plastiènim) liènim kartama gde je utvrðeno da su navedena lica 1967. godine bili sa prebivalištem u Novom Sadu na adresi Klisanski put br.186.

O svemu gore navedenom upoznao sam naèelnika odeljenja Nikolu Rodiæa i preneo mu da po reèima Irene Dragiæ ova lica ponovo ne mogu biti prijavljeni u Novom Sadu bez odgovarajuæe dokumentacije.

Dana 15.10.2002. godine u prepodnevnim satima telefonom me je nazvala Irena Dragiæ i saopštila da lica za koja sam se ja interesovao pre neki dan sada treba da po nareðenju naèelnika SUP-a Novi Sad Ostojiæa prijavi sa prebivalištem u Novom Sadu i da im izda liène karte. A problem je u tome što oni za to ne ispunjavaju uslove niti imaju adekvatnu dokumentaciju. Tako da njoj sada nije jasno o èemu se tu radi i pitala me je da li je to možda neka "nameštaljka" za nju.

Odgovorio sam joj da sam odreðene provere za braèni par Spasojeviæ radio na zahtev mog pretpostavljenog te da ja sa prijavom boravka i izdavanja liènih karata nisam upoznat, pa sam joj savetovao da postupi po svojoj savesti.

 

Nakon ovog telefonskog razgovora ja sam se odmah obratio naèelniku odeljenja Nikoli Rodiæu i izrazio negodovanje, tražeæi obrazloženje zbog èega mi je dao ovakav zadatak a prethodno mi nije saopštio razloge provere za braèni par Spasojeviæ. Upoznao sam ga sa sadržinom telefonskog razgovora sa Irenom Dragiæ i predoèio mu da me je doveo u neprijatnu situaciju prema koleginici iz SUP-a Novi Sad. Njegov odgovor bio je da Irena i ja ne treba da brinemo iz razloga što je sve to odreðeno po dogovoru izmeðu naèelnika BIA - Centar Novi Sad Mitrašina Jovanoviæa i naèelnika SUP-a Novi Sad Ðorða Ostojiæa.

Sticajem okolnosti delu razgovora izmeðu mene i Nikole Rodiæa prisustvovao je i moj kolega iz odeljenja, koji je iza mene izašao iz kancelarije Rodiæa i ušao u moju kancelariju. Diskretno sa šapatom mi je saopštio da on veæ duži vremenski period vodi PO, nad Nenadom Opaèiæem iz Veternika gde mu se na merama TKTR izmeðu Dušana Spasojeviæa i Opaèiæa spominje naèelnik BIA - Centar Novi Sad Mitrašin Jovanoviæ kao i još neka druga lica iz policije i aktuelne vlasti. Da je upoznat da se Spasojeviæ žalio Opaèiæu da negde mora da skloni roditelje i prijavi boravak jer se boji za njihov život. Preko istog izvora došao do saznanja da je pre neki dan Opaèiæ u rutinskoj kontroli od saobraæajne policije bio zaustavljen na ulasku iz Veternika u Novi Sad. Tada je on zajedno sa njegovim obezbeðenjem razoružao i maltretirao policajce. O svemu ovome redovno je izveštavana nadležna uprava BIA - ali ništa nije preduzeto da se prekine ova kriminalna aktivnost Nenada Opaèiæa. Tako da njemu uopšte nije jasno "ko tu za koga radi"

 

Nakon ubistva premijera Republike Srbije Dr. Zorana Ðinðiæa i uvoðenja vanrednog stanja i akcije "Sablja" ja sam samoinicijativno sva saznanja sa kojima sam raspolagao kao operativni radnik BIA i bila su od znaèaja za akciju "sablja" ustupio OOOP-e Odsek Novi Sad i ona su izmeðu ostalog sadržana u službenoj belešci broj 11-7/2-0048/2003. Od 21.03.2003.godine.

 

Dana 05.09.2003. godine od strane šefa odseka Novi Sad OOOP-e Bogdana Pušiæa usmeno je data instrukcija da se po pitanju naèina prijave prebivališta braènog para Spasojeviæ u SUP-u Novi Sad prikupe potrebna saznanja.

Uvidom u JIS MUP-a R Srbije utvrðeno je da Spasojeviæ (Božidar) Luka, JMBG 3010938802501 roðen 03.10.1938. godine u mestu Retkocer, Opština Medveða, sa prebivalištem u Novom Sadu, ul. Novosadski put br. 178, br.lk. 561124 izdate 15.10.2002. godine sre. Broj SR 14183530 izdata od SUP-a Novi Sad.

 

Spasojeviæ (Radosav) Milijana JMBG 2401933807500 roðena 24.01.1933. godine u mestu Retkocer, opština Medveða, sa prebivalištem u Novom Sadu, ul. Novosadski put br. 178. br.lk 561125 izdata 15.10.2002.godine, ser. Broj SR 14183531 izdata od SUP-a Novi Sad.

 

Vlasnik kuæe na èijoj su adresi imenovani prijavljeni je Vranješ (Stojan) Milan JMBG 1510940800112 roðen 15.10.1940. godine u mestu Mali Dubovnik, opština Bosanska Krupa, BIH, po zanimanju autoprevoznik.

 

Proverom preko poznanièke veze èija je kuæa u neposrednoj blizini Vranješeve i koja odlazi kod istih u kuæu utvrðeno je da braèni par Spasojeviæ ne boravi na ovoj adresi niti su joj oni po pokazanoj fotografiji poznati.

 

Uvidom u kartoteku liènih karata u prisustvu dežurnog referenta, utvrðeno je da je kartone liènih karata Luke i Milijane Spasojeviæ neko izuzeo a da to nije evidentirano u registar izuzetih kartona liènih karata. Referent je u prisustvu OSL OOOP - Novi Sad izvršio uvid u Registar izdatih liènih karata gde je utvrðeno da su samo pod zadatim rednim brojem upisana imena Luke Spasojeviæ, a odmah iza njega i Milijane Spasojeviæ, dok rubrike: ime oca, datum i mesto roðenja, ser.broj lk i rubrika napomena tj. primedba (gde se evidentiraju osnovi prijave i ime referenta koji je obradio predmet), nisu popunjeni.

Nakon ovoga konkaktirano je sa referentom u odseku za Putne isprave koji je telefonskim putem uspostavio kontakt sa naèelnikom odeljenja pograniène policije i upravne poslove Radovanom Vuèureviæem koji je odobrio da se u prisustvu referenta od strane ovlašæenih OSL OOOP - Novi Sad izvrši uvid u evidencije izdatih putnih isprava za gore navedena lica. Utvrðeno je da su Luki i Milijani Spasojeviæ istog dana tj.15.10.2002. godine kada je podnešen zahtev za liènu kartu izdate i putne isprave. Lukin broj putne isprave je 003554161. U rubrici pod brojem deset nije evidentirano od kada boravi u prebivalištu kao i broj lk.

Isto je utvrðeno i na zahtevu Milijane Spasojeviæ sa tim što je broj njene Putne isprave 003554160.

Na oba zahteva za izdavanje pasoša gore imenovanih sa leve strane vidno je evidentirano da su izdati na urgenciju naèelnika Ð. Ostojiæa.

 

Zahtevi za izdavanje pasoša su uz revers izuzeti, donešeni u službene prostorije OOOP-e Odsek Novi Sad gde su skenirani a potom vraæeni naèelniku Vuèureviæu.

Dana 06.09.2003. godine OSL OOOP Novi Sad S-10, pozvan je na mobilni telefon od strane naèelnika odeljenja pograniène policije i upravne poslove SUO-a Novi Sad Radovana Vuèureviæa i zamoljen da doðe kod njega u kancelariju.

Pri ostvarenom kontaktu u njegovoj kancelariji u najboljoj nameri naèelnik Vuèureviæ je OSL OOOP Novi Sad saopštio da je tog jutra u 08.00 sati bio pozvan od strane naèelnika SUP-a Novi Sad Kostreševiæ Miladina, koji se od njega interesovao da li su juèe OSL UBPOK-a izvršili uvid u evidenciju izdatih putnih isprava za gore navedena lica i ko im je to odobrio. Odgovor Vuèureviæa naèelniku Kostreševiæu bio je da on to lièno odobrio te da je to standardna procedura i da uvid u izdate putne isprave može da traži OSL MUP-a i BIA uz prethodnu najavu te da tu ništa nije sporno jer je procedura ispoštovana. Naèelnik Kostreševiæ je tada samo odgovorio "dobro èuæemo se u ponedeljak".

Na kraju razgovora naèelnik Vuèureviæ je rekao da æe pokušati da pronaðe adaktiranu dokumentaciju ako je uopšte i priložena za izdavanje liènih karata braènom paru Spasojeviæ, kao i da æe kopirati registar izdatih lièni karata te nam dostaviti na uvid.

 

Prilog:

- Fotokopija zahteva za izdavanje pasoša na ime Luka i Milijana Spasojeviæ

- Fotokopija priznanice o uplati za putnu ispravu

- Uvelièana fotografija Luke i Milijane Spasojeviæ sa zahteva za izdavanje pasoša.

 

Belešku saèinili

S 10

S 22

S 45

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane