Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kikinda

Kikinda

 

Afera : Veterinarska mafija pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede

 

Vanbračne pare bračnog para

 

Rasvetljavanje afera i zlodela mafijaša na ovim prostorima nije moguće bez osvrta i na "lik i delo" bračnog para Laketa iz Kikinde, iza kojih stoje srpski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin i vojvođanski premijer Bojan Pajtić. Radi se o velikim mahinacijama, zloupotrebi položaja i veterinarskoj mafiji.

 

...

 

Dugo su Bojan Pajtić i Sava Dobranić, pokrajinski poslanik i direktor Dnevnika, inače Pajtićev bliski prijatelj, tražili pogodno lice za mutne rabote. Onda su našli Nebojšu Laketu (DS), rođenog u Prištini 1964. godine. Fakultet veterinarske medicine završio je 1990. godine u Beogradu, potplaćujući profesore. Iskustvo u krađama je stekao u DP Jedinstvo, gde je 18 godina proveo na rukovodećim pozicijama, a da za to vreme nije nijednom sišao u proizvodnju. Zaključavao se u kancelariji i spavao kako bi posle radnog vremena išao da privatno leči životinje lekovima ukradenim sa farme.

Taj Nebojša Laketa danas kao direktor Javne agencije za poljoprivredu i malu privredu u Kikindi otpušta cenjene stručnjake, priznate u svetu, a prima osobe sa srednjom poljoprivrednom školom. Tako mu je naložio Sava Dobranić. Čišćenje od politički nepodobnih osoba ima i svoju drugu dimenziju. Preko Agencije za poljoprivredu i malu privredu finansiraju manjim delom DS, a većim delom džepove Bojana Pajtića i klike oko njega.

 

Ko je podmetnuo?

 

Direktor Javne agencije postaje 2008. godine. Tada počinje progon zaposlenih i opšte rasulo. Kupuje skupoceni nameštaj. Do jutarnjih sati prostorije Agencije služe za orgijanje. Uvek su prisutni direktor Autoprevoza i još nekoliko direktora javnih preduzeća iz Kikinde. Troše se enormne količine viskija, a dobro upućeni kažu i kokain.

Priznatog stručnjaka prebacuje na mesto referenta na stočnoj pijaci. Otkaze deli i šakom i kapom. Postoji osnovana sumnja da je prebacio 100.000 evra u džep Bojana Pajtića. Ono što Pajtić ne zna jeste činjenica da je i sam Nebojša strpao u džep 20.000 evra. Međutim, Laketa nije zadovoljan. Uz Pajtićevu i Dobranićevu pomoć izdejstvovao je da Ksenija Laketa, njegova supruga, postane načelnik Veterinarske inspekcije u Kikindi. Ksenija je, inače, takođe veterinarka, specijalizovana za lečenje kučića i mačića. Davnašnja želja, iz 1998. godine, postala joj je opsesija. Te davne godine radila je u tadašnjoj klanici PIK. Preko svojih veza u Ministarstvu, izdejstvovala je rešenje da bude načelnik Veterinarske inspekcije, a da pri tome nije znala da je istovremeno isto rešenje dobio i veterinar Sava Tomašev. Tadašnja načelnica Okruga Gordana Despotović-Roža nije joj dala da radi. Tada je Ksenija, preko trećeg lica, podmetnula Savi Tomaševu krivičnu prijavu zbog nekih svinjskih glava u PIK-u, koje su otišle u proizvodnju, a da, navodno, prethodno nisu pregledane. Digla se velika buka oko toga, posle čega se Sava Tomašev ozbiljno razboleo. Nikada nije saznao istinu ko mu je podmetnuo tu prijavu. Mislio je da je to ona "treća osoba" koja ga je i prijavila. Tada je za načelnika Veterinarske inspekcije izabran veterinar iz Čoke, a Ksenija je vraćena u PIK. Posle toga je bila više na bolovanju nego na poslu.

Uskoro su svi veterinari iz PIK-a prebačeni u Veterinarsku inspekciju. Bez obzira na to, Ksenija radi na crno lečeći životinje, baš kao i njen muž čija su specijalnost goveda, a posebno ona koju je držala Lutra Dušana Mihajlovića. Iako Ksenija nije ni stručna a ni obrazovana da bi mogla da postane načelnik Veterinarske inspekcije, uz Pajtićevu pomoć - sve može. Tu je značajnu ulogu odigrao i poznati biseksualac, zamenik direktora Uprave za veterinu Goran Milošev (koga je u Ministarstvo doveo sam ministar Saša Dragin), intimni prijatelj bračnog para Laketa, kao i Budimir Plavšić, načelnik zdravstvene zaštite životinja pri Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede, koji je imao nekoliko velikih afera koje su zataškane.

 

Ništa bez kučića i mačića

 

Ksenija je isfrustrirana pa i dan-danas ima napade histerije, ali nije htela da se zadrži na lečenju, iako je već imala uput za Kneževac, u specijalnu ustanovu za mentalne bolesti. Da nije baš ni toliko "luda", pokazalo se već na prvom koraku kada su je zvanično postavili za načelnika Veterinarske inspekcije. Shvatila je kako da na lak način dođe do para. Naime, neke veterinarske stanice koje nisu ni stručno ni kadrovski osposobljene preko noći su dobile teritoriju na kojoj će raditi. Konkretno, veterinarska stanica iz Mokrina je, pored istoimenog mesta, dobila i teritoriju Banatskog Velikog Sela i treći rejon u Kikindi, gde živi jedna trećina stanovništva grada. Za tu uslugu je Radlović, vlasnik te veterinarske stanice, keširao Kseniji 3.000 evra.

Načelnik inspekcije je i na platnom spisku, doduše nezvaničnom, i kod veterinarske stanice Bošnjak. "Bolećivost" prema Bojki Plavšić, vlasnici mlekare iz Mokrina, koja je do pre dve godine radila a da nije prijavila firmu, opštepoznata je činjenica. Budimir Plavšić iz Uprave za veterinu zataškava prljave radnje Ksenije Lakete samo da bi njegovu rođaku ostavili na miru. Pre pola godine Inspekcija rada u Kikindi je kod Bojke Plavšić u dve smene zatekla 17 neprijavljenih i samo dvoje prijavljenih radnika. Treću smenu nisu ni proveravali. Ta Bojka Plavšić ima na ime dvojice sinova i na svoje ime tri prijavljena gazdinstva, a sve se nalazi na jednom istom mestu, u Iđošu, selu nadomak Kikinde, jer tako izbegava obaveze prema državi. Da je Ksenija baš nezajažljiva, pokazuje činjenica da i dalje leči kučiće, a lekove i vakcine nabavlja iz Mađarske. Kada je videla da se tu mogu zaraditi lepe pare, organizovala je šverc lekova za životinje u Kikindu.

Bračni par Laketa se nenormalno obogatio za vrlo kratko vreme. Šta reći za veze Ksenije Lakete sa Petrom Matijevićem? Obećala mu je da će preko svojih ljudi u Ministarstvu "srediti" prijavu koju su u oktobru 2009. godine podneli građani Nakova i Ruskog Sela, kada je 28 šlepera svinjskog konfiskata (otpada) izručeno na nepropisno mesto, čime su zagađeni vodotokovi i zemljište za dugi niz godina. Po nekim informacijama, sve je zataškala za sumu od 10.000 evra, a polovinu od toga dala Goranu Miloševu.

 

                  Autor, bivši veterinarski inspektor, poznat redakciji 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane