Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ev-roo-paaa

Ev-roo-paaa!!!

 

Plate i penzije za članove EU mafije

 

Al' im se žuri

 

  Evropa, EU plate i EU penzije, a naročito EU privilegije. Još kad Evropi stigne pojačanje sa Balkana i iz Male Azije, biće to raj na zemlji! Bolje nego u vreme Tita. Stanovi u centru Brisela, sa minimalnom kirijom od 10.000 evra, putovanja i kokteli, avioni i brendovi...

 

Mile Urošević

dopisnik iz Pariza

 

Gledajući njihovu televiziju i čitajući njihovu štampu, svima postaje jasno da im je frka, da im se žuri. Moraju što pre u Brisel - ili propade sudbina. Život prolazi, penzija sve bliže. Hoćemo u Evropu, čitaj: oni bi u Evropu. A oni, to su naši dušmani, domaći oligarsi, novi bogataši, ratni profiteri, mafijaši i ostala buržoazija novijeg porekla. Svaka rečenica im počinje sa Evropa i završava se sa Evropa. Čoveče, kad ćemo već u tu Evropu, deca su im pri kraju studija, Evropa, njima život prolazi, Evropa, ovde više nema ni šta da se krade; mi moramo u Evropu hitno, po ubrzanoj proceduri... Na mesto Grka, ako ih izbace, na mesto bilo koga, i sa đavolom ako treba, Turcima, Albancima i bilo kime, al' samo da nas prime. Na par godina, do penzije, bitno nije, Evropo ljubavi moja, mi smo armija tvoja, Evropo ljubičice bela, voli te naša mafija cela. Pljuni, pa zapevaj: Evropo! Bože, daj da uđemo u tu Evropu. Za vreme naše vladavine, amin.

        Ev-roo-paaa!!!

        Ev-roo-paaa!!!

        Ev-ro-paaa!!!

Sve dajemo, sve uslove ispunjavamo, svakoga isporučujemo, Evropo, mila mati, uzmi nas pod svoje.

Puna su im usta Evrope, pune novine, puni dnevnici. U podne i uveče Ev-rooo-paaaa!!! Uskoro smo u Evropi, našoj sisi dojilji, Evropa je budućnost, naravno njihova, njihove dece, kumova i rođaka. Evropa je garancija za njihove penzije, a penzije koje Evropa daje članovima svoje mafije prave su premije, kao loto ili sportska prognoza. I to svakog meseca, do smrti.

 

Ekonomija jača mentalitet  

 

Oni koji nemaju pojma o evropskim primanjima ili penzijama članova briselske bande, mogu da se čude ovolikom cinizmu i besnilu dopisnika. Plate k'o plate, penzije k'o penzije, devizne i normalno malo bolje kao svakom parlamentarcu ili diplomati. Jeste, al' malo sutra. Evropske penzije su gotovo vojne tajne i svaki evromafijaš mora da se zakune i čuva tajnu kolika su mu primanja.

Ali zaklela se zemlja raju da se svake tajne znaju, pa je kroz rupe interneta procurelo nekoliko ugovora o penziji. I dok u Španiji i Grčkoj rade na projektu štednje do građanskog rata i penzija tek posle smrti radnika, kojima podižu granice na 67 godina starosti, dotle su članovi EU penzioneri sa 50 godina i to im se garantuje rols-rols penzijama, gold first clas i do 9.000 evra. 

Na primer, sinjore Giovanni Buttarelli, koji radi samo dve godine kao kontrolor u birou za zaštitu podataka u Briselu, dobio je rešenje na 1.515 evra mesečno. U oktobru odlazi sa istom penzijom koliko ima jedan dobro plaćeni službenik u Francuskoj sa punim stažom, i to nakon 40 godina rada. Gospodin Peter Hustinx je već pet godina na jaslama Brisela i upravo je potpisao ugovor na još pet. Nakon toga ga čeka penzija koja može da ide do 15.000 evra.

Roger Grass, zapisničar u Evropskom sudu, potpisao je na iznos od 12.500 evra penzije. Gospođa Pernilla Lindh, sudija Tribunala, pristala je da ide u penziju, al' pod uslovom da suma ne pređe 13.000 evra. Dali su joj samo 12.900 evra mesečno. Cenjeni Damaso Ruiz-Jarabo Colomer, takođe magistar, zaslužio je za relativno kratko vreme od nekih petnaest godina grofovsku penziju od 14.000 evra.

Ovakve penzije su moguće samo tamo gde svako sebi ili svom kolegi određuje koliko vredi, i gde ne postoji nikakva kontrola. To je slučaj sa parlamentom EU. Zamislite da vama, ili još bolje da našim predstavnicima u EU neko ponudi prazno rešenje za penziju i kaže: daj, leba ti, popunu to, stavi koliko misliš da je OK i potpiši. Ove 2010. godine 340 funkcionera EU tako odlazi u punu penziju i to sa maksimumom 15 godina staža i minimumom 50 godina starosti. Njihova primanja će u proseku biti 9.000 evra mesečno. Ima se, može se. Ovome treba dodati i podatak da su ovo jedini penzioneri sveta koji nisu uplaćivali u penzioni fond, ni oni ni bilo ko drugi za njih. Sve ide na račun poreskih obveznika država Unije. Funkcionisanje ove mafije uvećava celoj Evropi stopu deficita za bar 1 do 2 odsto, tvrde neki francuski sindikati.

 

Van ljubljene domovine

 

Objašnjenje koje je Brisel ponudio javnosti o naglom penzionisanju umornih ratnika veoma je simpatično i drugarsko. Da bi novi funkcioneri iz novoprimljenih država imali šta da rade, moralo se malo napraviti mesta, pa su se stari članovi Francuzi, Englezi ili Nemci povukli i ostavili svoje fotelje Slovencima, Poljacima ili Bugarima. Da i ova gospoda imaju gde da sednu i odakle da telefoniraju. Za to vreme, u istim kancelarijama je odlučeno da se u Evropi 2020.  godine pomeri granica penzionisanja na 42 godine. I ne samo to već su i oni koji su zaduženi da kontrolišu budžet Unije i da prijavljuju sve anomalije i nenormalne troškove bili među prvima koji su iskoristili momenat da relativno mladi odu u penziju. A to su oni isti koji kažnjavaju najmanje prekoračenje tog ili tog člana zakona i koji daju lekcije lepog ponašanja Grcima, Špancima, pa i nama i ostalim državama koje kukakaju ispod prozora da im otvore vrata. Nije ih sramota da pozivaju na štednju sada - da bi se oni razbacivali i već godinama krili pravi bilans budžeta CEE. 

U CV za člana Evropskog parlamenta treba dodati, kao uslov za zapošljavanje: bezobrazluk i hipokrizija na visokom nivou.

Ako su ove penzije izuzetnog karaktera jer su posledica proširenja Unije, šta je sa platama službenika najveće evropske organizacije? Platama koje plaćaju države članice, odnosno deo poreza na prihode.

Običan fizikalac u Evropskoj komisiji zarađuje 2.200 evra mesečno, dok je u isto vreme prosečna plata u Briselu jedva 1.400 evra bruto. Sekretarica EU ima 2.800 evra, a univerzitetski obrazovani predstavnik kategorije A, koji nema nikakvog iskustva, u startu dobija 4.079 evra kao početničku platu. Nakon nekoliko godina iskustva platica je malo bolja i obično je oko 15.000 evra. Ovakvi službenici predstavljaju 60 odsto funkcionera EU. Ali plata nije mnogo bitna. Mnogi je celu ubacuju u razne štednje ili investicije i životare od privilegija.  Svakog prvog u mesecu pada u korpu familije 300 evra po glavi deteta, plus 200 ako je dete matora konjina koja studira, studira, studira i nikad kraja. Dodatak od pet odsto plate je socijalna privilegija koja postoji samo u Belgiji, ali su se predstavnici svih zemalja izborili da bude i njima plaćena. To je obično sumica od nekih pet stotina evra. Mnogo je bolji dodatak od 16 odsto plate koji jadni predstavnik dobija za odvojeni život, daleko i van ljubljene mu domovine.

Zamislite muke onih koji će sa zelene Bežanijske kose ili šumovitog Dedinja da odu u smrdljivi Brisel? To mora da se nadoknadi. Oko 2.000 po iseljeniku. Kad već imate mašte, zamislite sada jednu porodicu prosečnog kuma nekog našeg ministra ili zemljaka iz rodnog sela. Nazovimo je... šta ja znam... na primer, na primer... fakultetski obrazovana porodica Zečević. (Akcenat je na prvom slogu.) Ako se oba Zečevića, gospodin i gospođa, zaposle 2014. godine, Evropa će biti dužna da im uplati svakog meseca od 15.000 do 30.000 evra. Zavisi šta i koliko ne rade. Zato se i ja pridružujem svim progresivnim snagama ove države i podržavam napore našeg voljenog predsednika i cenjene Vlade da nam što pre skrate muke ovog života i da najzad uđemo u Evropu!

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane