Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Prevare

Prevare

 

Voždovac: Sistematsko delovanje građevinsko-političke mafije

 

Kupiš Beograd film i napraviš horor

 

Urbanističko-građevinska mafija u sprezi sa državom smišlja sve maštovitije načine otimačine zemlje u Beogradu. Priča o sudbini bioskopa Voždovac i pripadajućeg zemljišta nalikuje naučnoj fantastici, ali je, nažalost, istinita

 

Piše: Igor Milanović

 

Još devedesetih godina je Beograd film pokušao da dobije dozvolu da na slobodnom zemljištu pored jedinog objekta kulture na Voždovcu, istoimenog bioskopa, zida poslovno-stambeni objekat. Rešenjem IV-br.463-79/96 organ uprave opštine Voždovac odbija da odobri ovu izgradnju.

Međutim, odmah posle oktobarskih promena i dolaska demokrata na vlast gradska uprava 2001. izdaje urbanističku dozvolu za izgradnju. Kao investitor sada se pojavljuje fantomska firma Korni, koje nema u registru APR-a. Umesto nje nalazimo preduzeće Corny DOO, ali na sasvim drugoj adresi i sa potpuno drugačijim opisom poslova. Zna li grad kome je uopšte dozvolio izgradnju?

U međuvremenu i Beograd film, koji je vlasnik pomenutog bioskopa, biva privatizovan. Kupac Nikola Đivanović, o kome smo već pisali, intimus Mlađana Dinkića, ubrzo za tri miliona evra prodaje bioskop Voždovac hrvatskom lancu hipermarketa Idea u vlasništvu tajkuna Ive Todorića. Tada kreće neverovatno zamašateljstvo.

Preduzeće Corny tuži opštinu Voždovac i Beograd film i poziva se na pomenutu dozvolu dobijenu od grada. Tužilac jedino ne navodi kako je došao do pomenute dozvole. Kako smo uspeli da saznamo, ona je izdata na osnovu potvrde Direkcije za imovinu grada Beograda da pomenutoj firmi zemljište nije oduzeto!

Sitnica preko koje svi prelaze je činjenica da ni fantomski Korni, a ni pravi Corny nikada nisu ni bili vlasnici ili korisnici zemljišta, koje tako nije ni moglo da im bude oduzeto.

Sud na ovo ne obraća pažnju, ali ni javni pravobranilac opštine Voždovac, koji je očigledno u sprezi sa tužiocem. Tako javni pravobranilac Vuk Ranković svojevremeno opštinskom veću predlaže nagodbu sa tužiocem. Pomenuti Ranković predlaže, nakon konsultacija sa predsednikom i potpredsednikom opštine, da se 22 ara građevinskog zemljišta od opšteg interesa menjaju za stan od 50 kvm?!

Posebnu pažnju treba obratiti na činjenicu da je drugotuženi Beograd film, sa kojim Corny ima saradnju još od 1990. godine. U suštini, niko se ne protivi tužbi, ali umesto nagodbe ide se na presudu, jer je i pravosuđe u mreži građevinske mafije.

Beograd film priznaje tužbeni zahtev, ali V opštinski sud o ovome nikada ne obaveštava opštinu Voždovac. Isto tako nikada do opštine, koja je prvotužena, ne dolazi ni predlog tužioca (Corny) od 28. avgusta 2006. godine za donošenje presude zbog propuštanja i na osnovu priznanja. Umesto toga, tužena opština u septembru dobija dopis suda da se otkazuje ročište zakazano za 18. oktobar 2006.

Ročište se, ipak, održava i sud presuđuje u korist tužioca, jer je jedna tužena strana prihvatila tužbene navode, a druga se nije pojavila na ročištu?! Skoro perfektnu nameštaljku kvari samo 15.858 građana opštine koji se udružuju i traže pomoć nadležnih institucija.

Republički javni tužilac zbog pritiska javnosti 12. marta 2008. od Vrhovnog suda Srbije traži da mu se dostavi celokupna dokumentacija. Ovo se, naravno, nikada nije desilo.

Prethodni predsednik opštine Goran Lukić funkciju je napustio bogatiji za nekoliko stanova. Nova opštinska uprava u aprilu ove godine od Prvog osnovnog suda u Beogradu traži ponavljanje postupka, ali se zastupnik opštine Dušan Backović ni ovoga puta ne poziva na najvažniju činjenicu: da je u osnovi zahteva tužioca - falsifikovano rešenje.

 

 

 

 

 

 

Kriminalni scenario

 

Iz celog ovog slučaja jasna je šema po kojoj se pljačkaju građani Srbije. Prvo se privatne firme i organi vlasti dogovore oko svog, ličnog interesa. Onda firma tuži organ vlasti, a sud razmatra samo dokumente koji su beznačajni za tok postupka. Vlast se, forme radi, žali svim instancama, ali pazi da predoči samo dokumentaciju po kojoj sigurno gubi spor. Konačno, sudskom odlukom je legalizovana korupcija.

Ovim je osigurana i tajnost postupka, jer građani nisu strana u sporu pa ne mogu ni da ostvare uvid u dokumente. Privatnik posle dobijanja sudskog obezbeđenja svoja prava prodaje nekom od velikih tajkuna, kao što je u ovom slučaju Ivo Todorić.

Kako nam upućeni potvrđuju, identični scenario (podnesi tužbu - otkaži ročište - održi otkazano ročište i donesi presudu zbog propuštanja) sprema se i za drugo atraktivno građevinsko zemljište u Beogradu. Neka se spremi Luka Beograd.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane