Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Apatin

Apatin

Pismo s onog sveta: tamo gde se diže spomenik spomeniku

 

Toliko su originalni da to nema nigde

 

Kako vremešni drug Žika živi kao pravi baèki beæar, ima momaèke potrebe, momaèki vrši na desetine dužnosti, ima mladu ljubavnicu i poslušne kadrove, i kako mu ovo vreme i prilike pomažu da saèuva slatku pticu mladosti

...

Grupa ogorèenih, a oèito dobro upuæenih ljudi iz Apatina, uputila je javno pismo svojim sugraðanima (i redakciji Tabloida), u kome detaljno opisuju kako predsednik ovdašnje opštine i njegovi potèinjeni na svakom koraku krše zakon, moral i sva druga naèela na kojima bi trebalo da poèiva jedna savremena evropska samouprava. Ali, ovde nije reè o Evropi (mada vlasti u Novom Sadu drukèije pripovedaju), nego o varoši na severu Baèke, koja je danas još dalje od te velike zajednice nego što je juèe bila. A evo i zašto.

 

O polupismenima

 

Autori pisma koji teško optužuju lokalnu samoupravu u Apatinu za brojna nepoèinstva, na samom poèetku osvræu se na "akademski kapacitet" pojedinih zaposlenih u opštinskoj birokratiji pa tako kažu da:

"...Polupismeni vatrogasac Miran Cvetièanin ima veæu platu od 120.000 dinara, da vièe po opštini kao da je juèe sišao sa planine, galami i izbacuje graðane iz zgrade opštine preteæi fizièkom silom i ružnim psovkama, a od velikog radikala postao je najveæi socijalista, verni poslušnik Žike i Bakiæa (Živorada Smiljaniæa, predsednika, i Miodraga Bakiæa, potpredsednik opštine, prim. red.), koji su ga kupili i koji su mu sve to omoguæili.

Polupismeni i odavno prolupali Miodrag Bakiæ služi u opštini kao predmet sprdnje, a Žika ga tu drži kao cinkaroša, kao nekog ko je spreman sve da uèini za ljubav Žikinu, da slaže u momentu ili da izmisli neverovatne laži te ih servira kao propagandu.

Predsednik ove takozvane opštine buduænosti (platio Žika Smiljaniæ opštinskim parama novinare da to tako proglase) postavio je nekog Bubala, ložaèa iz lokalne èarapane za pomoænika predsednika opštine (Milan Bubalo, pomoænik predsednika opštine za komunalnu infrastrukturu, prim. red.).

 

Seks, pljaèka i stvaralaèka kriza

 

"Dakle, drug Žika, švalerèina ljuta, prešao je i na piletinu. U gradu se preprièava njegova afera sa mnogo mlaðom ženom kojoj bi mogao i deda da bude. Tu su i sponzori te devojke, pre svega, izvesni Jovica Koraæ, advokat, koji je, takoðe, koristio njene usluge, a zauzvrat je dobila ekskluzivan stan i putovanja."

"Cela Prigrevica zna ko je ona i kako je došla do diplome. Konaèno, ona i sama prièa kako prima skupe poklone od Žike, da uživa njegovu i Koraæevu zaštitu i da ima ono što je najvažnije - moæ."

"Taj isti Koraæ, koga grad juri zbog loše voðenih sudskih postupaka i koji je upropastio mnoge ovdašnje graðane nalazi se u svakom opštinskom projektu kao miroðija. Uzeo ga je predsednik Žika kao honorarnog saradnika za 100.000 dinara, ali je to sitniš za one silne provizije dobijene od rasprodaje bivše društvene imovine. Primer su njegova posredovanja (zajedno sa sudijom Atilom Švagerom) u prodaji firmi Severna Baèka, Marko Oreškoviæ, Apatex i mnogih drugih."

"Posebna je prièa opštinsko investiranje u gradnju nekoliko spomenika od kojih je spomenik Pobedniku koštao, navodno, 13 miliona dinara! Odakle pare za to, kad ih nema u budžetu?... Jedan od tih spomenika bio je naruèen u nekoj livnici u Beogradu. Reè je o punom promašaju, te je kao takav ležao u nekom magacinu sve dok se nisu pojavili Žika Smiljaniæ, Jovica Koraæ i Sonja Tepavac (opštinski rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije, prim. red.). Ugovorili su cenu za kupovinu tog nesuðenog umetnièkog dela, pa se na kraju ispostavilo da je u tom poslu negde nestalo sedam miliona dinara!"

 

Nije Žika nego Jeremija

 

"Malverzacije u vezi sa izgradnjom takozvanog Akvaparka (skrkano 3,5 miliona evra u njegovu gradnju), posebna su prièa. Te pare su mogle i morale biti uložene u nešto preèe, na primer, u socijalnu brigu i kao pomoæ radnicima koji su u ovoj bezoènoj tranziciji ostali bez posla."

"Nenamenski se troše sredstva i u mesnoj zajednici Apatin, koju sprovodi Žikin parazit i slepi izvršitelj njegovih naredbi, Milan Lavrniæ. Od otimaèine je stradao i Sportski savez koji je prepun brojnih, falsifikovanih odluka o kojeèemu."

"Kako je uopšte moguæe da Živorad Smiljaniæ bude predsednik opštine, pokrajinski poslanik, direktor Doma zdravlja, direktor Banje Junakoviæ, èlan UO Klinièkog centra Srbije, predsednik Nadzornog odbora Domova zdravlja grada Novog Sada i potpredsednik UO APA-Gasa i NIS-Gasa?"

"Smiljaniæ je u januaru ove godine napunio 40 godina radnog staža, a u februaru i 68 godina života, i ne može, ni po jednom zakonu, da bude u radnom odnosu. Ali, niti je Žiku lako poslati u penziju, niti je lako raspetljati sve finansijske, seksualne i ostale veze u apatinskoj opštini."

"Možda bi trebalo krenuti ovim redom: tražiti sve ugovore sklopljene sa Radio Dunavom i Žikinom, Somborskom TV. Ko ih je potpisao i za koliko para, da li to još neko u opštini zna osim Žike i Koraæa, šta, u stvari, danas u opštini predstavlja i koga zastupa advokat Koraæ (Jovica), šta piše u ugovorima o njegovom statusu u opštini, ko mu je dao pravo da teroriše mlade kadrove zaposlene u opštinskoj upravi, nad kim sve sprovodi silu Ksenija Maljkoviæ, glavna doušnica (i milosnica) Žike i Koraæa."

"Kad neko naðe odgovore na ova i druga pitanja, valjda æe i nad Apatinom da grane sunce, a mutni poslovi ove male ali dobro rasporeðene klike postaæe jasniji i narodu i pravosuðu (ako nekad i ono postane nezavisno i nekorumpirano)."

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane