Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Muljanje

Muljanje

Agencija za privatizaciju izgubljena u privatnim politikama svojih funkcionera

 

Sukob interesa za slogu u džepovima

 

Tabloid je u broju 163 pisao o kriminalu i nestručnosti izabranika Mlađana Dinkića za visoke državne funkcije koje su u njegovoj ingerenciji. Otkako on kadrira sa tog položaja, loše se zamenjuje gorim, a nestručni poslušnici avanzuju i bivaju unapređeni bez dana relevantnog iskustva

 

M. Grabež

 

Poslednje promene u sistematizaciji i organizaciji Agencije za privatizaciju desile su se odmah pošto je javnosti predstavljena informacija o paralelnim strukturama unutar nje.

Branislav Zec, sin profesora beogradskog Filozofskog fakulteta Miodraga Zeca, i Dinkićev poslušnik, napreduje i pored toga što je postavljen za izvršnog direktora Agencije za privatizaciju. Naprasno postaje stručnjak za sve i svašta, i kao takav biva postavljen za predsednika Upravnog odbora ni manje ni više nego pančevačke Petrohemije. Ovaj vrli "stručni" poslušnik, koji i na poslu nosi protezu za zube, već duže vreme kontroliše sve radnje i život koji se tiču RTB Bora, JAT-a, NIS-a, Galenike i mnogih drugih državnih preduzeća, tačnije milijarde evra teške i strateški važne srpske državne imovine.

Gospodin Branislav Zec bio je i direktor Sektora za preduzeća od javnog značaja, koji je bio koncipiran tako da tamo skoro nije ni bilo zaposlenih. Potom je Sektor "utopljen" u Centar za tendere, kao paravan iza koga odabrani pioni rade "poslove", jer je još ranije u javnost procurela strogo skrivana "organizacija poslova" u vezi sa preduzećima od posebnog državnog značaja kojima je rukovodio "stručnjak sa iskustvom" - Branislav Zec.

Ovakvo kadriranje je isprva bilo moguće, jer je Centrom za tendere rukovodio javnosti nepoznati mašinski inženjer Aleksandar Ljubić, a ne relevantno obrazovani ekonomista ili pravnik, pa Branislav Zec i njegovi nalogodavci mogu u novom ruhu da nastave da rade započete "poslove i radnje" preko Aleksandra Ljubića i drugih, po ključu instaliranih lica, a da ne moraju lično da se pojavljuju. Naime, važno je pomenuti da je i Aleksandar Ljubić, zbog svoje izuzetne servilnosti, sa tog mesta povučen u Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, kao specijalni savetnik ministra Dinkića, i postavljen za predsednika Upravnog odbora Zastave. On koordinira poslove sa Fijatom, koje je Tabloid već mnogo puta već opisao. Potrebno je samo ukazati na porodične veze ovog stručnjaka sa Američkom ambasadom.

Međutim, ni sa direktorom Agencije za privatizaciju Vladislavom Cvetkovićem ne cvetaju ruže. A ima i konflikta interesa. Na veb-sajtu Ekonomskog fakulteta u Beogradu piše da, iako je u stalnom radnom odnosu kao direktor Agencije za privatizaciju, Vladislav Cvetković i dalje ponedeljkom i sredom radi na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Konflikt interesa ili razlog za korupciju predstavlja to što se kao konsultant u privatizaciji previše često imenuje taj fakultet ili neki njegov profesor kao procenjivač, savetnik, ili jednostavno NICEF - Naučnoistraživački centar Ekonomskog fakulteta, što je par ekselans primer za korupciju i konflikt interesa.

Od njega to nije čudno, jer se ni ranije, dok je bio zamenik Vesne Džinić, nije mnogo mešao u svoj posao, pa je i službeni auto opel vektru u tom maniru dao svojoj supruzi da ga stalno koristi, a bilo je i nekih skandala oko šopinga u Merkatoru, dok je saletao koleginice iz Agencije, jer nije imao šta drugo da radi.

I njegov izbor na mesto direktora sporan je i namešten, jer je Cvetković izabran iako su na konkursu bila bar dva bolja kandidata od njega, od tri ukupno.

Zbog toga je o njegovom izboru na mesto direktora Agencije, umesto Upravnog odbora Agencije, odlučila vlada, a taj upravni odbor je, pošto je kao nepristrasan odbio da odluči o tome da je Cvetković "najbolji" kandidat, nakon odluke vlade smenjen i postavljen je novi, poslušniji.

Toliko o nenameštenom konkursu za izbor na mesto direktora Agencije za privatizaciju i kadriranje u okviru Agencije. Prema saznanjima Tabloida, ovaj direktor posebno proganja trudnice i porodilje koje su ga svojevremeno odbile, dok je njegova supruga kod kuće čuvala dvoje sitne dečice, i vozala ih službenom crnom vektrom Agencije za privatizaciju.

Na kraju krajeva, sama činjenica da je Vladislava Cvetkovića na mesto direktora Agencije za privatizaciju imenovao prezimenjak Mirko Cvetković, iako nije najbolji kandidat, govori za sebe i objašnjava tendenciozno pogubne rezultate ovog vladinog eksperta iz Leskovca i neposredni proizvod koalicionog sporazuma, uprkos činjenici da su za njegovo imenovanje morali da budu presudni samo rezultati dokumenata predstavljenih na javnom konkursu.

 

 

 

 

Čišćenje svedoka

 

Od dolaska G-17 plus u Ministarstvo ekonomije strani savetnici su u jednom potezu uklonjeni iz Agencije za privatizaciju odlukom Mlađana Dinkića. Smetnju su predstavljali i neki domaći konsultanti koji su jedan po jedan sklanjani ili premeštani u druge sektore, jer je procenjeno da bi neko ostavio pisani trag o svojim neslaganjima s pojedinim skandaloznim odlukama rukovodstva Agencije za privatizaciju i da bi ti pisani tragovi kasnije postali dostupni međunarodnim finansijskim institucijama, kao i donatorima Agencije, ali i nadležnim državnim organima.

Između ostalog, među nepodobnima su se našli Jelisaveta Vasilić, bivši sudija i član Saveta za borbu protiv korupcije, naš čuveni makroekonomski stručnjak profesor Zoran Popov, kao i poneka zvučna imena sa titulom doktora nauka i velikim iskustvom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane