Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Bezakonje

Bezakonje

Dragiša Simić, načelnik Uprave za bezbednost saobraćaja, čovek koji presreće i uništava sve što može 

 

Će gi slupam ki da nije 100 iljade evri

 

Na snagu je stupio novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju. Sa usana naših političara ne silaze zakletve u povećanje sigurnosti na našim drumovima. Deklarativno, svi se zalažu za to da svi učesnici u saobraćaju budu zaštićeni po najvišim evropskim standardima. U životu je, međutim, situacija, potpuno drugačija

 

Igor Milanović

 

Visoke kazne za kršenje propisa, propisane novim Zakonom o saobraćaju, važe samo za obične smrtnike. Čak 70 odsto svih prijava koje podnesu tzv. presretači, specijalno opremljena vozila za kontrolu saobraćaja, stornira se zarad "viših interesa". Svi ovi prekršioci su osobe sa jakim vezama u MUP-u Srbije, strukturama vlasti ili u samoj Upravi za bezbednost saobraćaja.

Do početka 2010. godine načelnik ove Uprave bio je Stojadin Jovanović, zvani Stole koji tada prelazi na mesto direktora Instituta za bezbednost saobraćaja. Na svoje staro radno mesto Stole dovodi Dragišu Radoslava Simića, rođenog 1970. u Prištini. Po zakonu, načelnik Uprave je mogao da bude samo neko sa najmanje 15 godina iskustva na mestu rukovodioca u saobraćaju. Umesto ove karakteristike Dragiša, koji je proveo samo godinu dana kao komandir na autoputu, ispunjava jedan mnogo važniji uslov: on se u Vranjskoj Banji nekoliko godina starao o majci načelnika Stoleta.

Dragišino postavljenje na ovo radno mesto odobrili su šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Branko Lazarević i direktor policije Milorad Veljović. Pomenutima je moralo da bude poznato da je Dragiša prethodno već bio predmet interesovanja unutrašnje kontrole. Pošto je pobegao sa Kosova Dragiša se, naime, prvo skrasio u Smederevu gde je boravio i dobar deo njegove ekipe odranije. Zbog sumnje da se tu obavljaju mnogi protivzakoniti poslovi, šef unutrašnje kontrole MUP-a Dragoljub Radović je naredio istragu u toku koje je Dragiša dobio kodno ime Drumski razbojnik. Sve istrage su po Dragišinom postavljenju na mesto načelnika naglo obustavljene, a rezultati gurnuti u duboke fioke.

Za novog načelnika Uprave za bezbednost saobraćaja se zna da ima problema sa padežima, zbog čega je angažovan jedan profesor srpskog da Dragišu nauči maternjem jeziku. Osim toga, novi načelnik ni posle više meseci još nije ušao u materiju, zbog čega ne komunicira sa sredstvima javnog informisanja.

Za Stoletom su na Institut za bezbednost saobraćaja otišli i najkvalitetniji kadrovi iz Uprave: Srećko Bogićević, dr Jovica Vasiljević i Nebojša Arsov. Umesto njih, načelnik Dragiša dovodi svoje ljude. Osim izvesnog Miodraga Čabarkape sa završenom višom školom, ali izvanrednim porodičnim vezama s jednim ministrom, na mesto pomoćnika načelnika iz OUP Zvezdara dolazi Miloš Popović koji je prethodno odgovarao za pokušaj silovanja koleginice. Danas je vođa grupe za obezbeđenje u saobraćaju. U Upravu je kao pomoćnik primljen i Dragišin prijatelj iz prištinskih dana, Slaviša Rakićević, kao i Drago Antić koji je da bi prikrio svoje hrvatsko poreklo ime promenio u Dragan.

Pored pomenutih u rad su primljena i šestorica pripravnika odmah postavljena na radna mesta koordinatora sa načelnicima iz unutrašnjosti. S druge strane, načelnik Dragiša ne gaji nikakve simpatije prema profesionalcima od čijeg rada zavisi uspeh Uprave. Trenutno su među njegovim najvećim žrtvama vozači "presretača" obučavani u inostranstvu.

Presretači su opremljeni specijalnom tehnikom, a plaćeni su otprilike 100.000 evra. Umesto da patroliraju našim putevima, ovi četvorotočkaši obavljaju druge funkcije. Jedan je, na primer, marke mercedes, Dragiša dodelio samom sebi kao drugo službeno vozilo, iako već koristi BMW X6, uzet od Šarića. Pošto je slupao ovaj auto, on uzima presretač marke audi, koji ubrzo blokira, jer Dragišin šofer nije znao njime da rukuje. Drugi presretač marke audi sa specijalnom opremom za praćenje i snimanje Dragiša daje šefu kabineta ministra Branku Lazareviću. Pošto je taj auto slupan na putu za Sombor, Branko od Uprave dobija novo vozilo.

Ostavši tako bez vozila posebno obučavani vozači presretača, koji su nekada u Upravu dovedeni kao najbolji radnici svojih jedinica, danas služe za iživljavanje načelnika Dragiše i njegovih pulena kojima peru vozila ili kupuju doručak.

Jedan od tih vozača za Tabloid kaže: "Uskoro ćemo od presretača postati susretači, jer nikome nismo potrebni, a naša vozila uništavaju nestručnjaci. Umesto da patroliraju putevima, ova kola razvoze pijane funkcionere sa svadbi ili stoje ispred nekog noćnog kluba, tj. diskoteke".

Vrh svega je podela prijateljski nastrojenim saradnicima i sekretaricama stotinak automobila s posebnom opremom marke golf 6. Pojedina vozila su dobili i neki načelnici iz unutrašnjosti, ali ni jedno do danas nije otišlo u operativu.

 

 

 

 

Jedan presretač marke mercedes je, na primer, Dragiša dodelio samom sebi kao drugo službeno vozilo, iako već koristi BMW X6, uzet od Šarića

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane