Natrag

Otvoreno pismo predsedniku Vlade

Otvoreno pismo predsedniku Vlade

 

 

Uhapsite horor državu

 

 

Želeo bih da Vas podsetim, očekujući odgovor:

1. Predsednik vlade Kraljevine Jugoslavije 1940. godine takođe se zvao Cvetković, prethodno ministar socijalne politike i v.d. ministar fizičkog vaspitanja naroda; diplomirao je pravo u Subotici.

2. Sedamdeset godina kasnije  predsednik Vlade RS takođe je izvesni Cvetković, prethodno ministar finansija, koji je diplomirao ekonomiju u Beogradu.

3. Cvetković (I) je prihvatio protokol o pristupanju Trojnom paktu (evropski poredak). Firer je najavio "jeziv" odgovor onima koji ne prihvataju... (pokazao zube). Streljan je učitelj Cvetković sa decom Kragujevca (odveden iz pritvora - bez suda).

4. Cvetković (II) prihvatio je zapadne vrednosti civilizacije (evropske vrednosti). Slobodan Hi-men je najavio "jeziv" odgovor onima koji se suprotstavljaju. Jedan njegov sudija-podanik doneo je takvo rešenje o produžetku pritvora.

Dragišić je zahtevao da država pokaže zube. (Ko će sa decom na streljanje?)

Anegdota za Cvetkovića (I):

Studirao je pravo u Subotici, sa cimerom - izvesnim Slavkom. Kao dobar student, završio je na vreme i otišao - za razliku od Slavka. Kada je njihova gazdarica, Mađarica, pročitala u novinama (1935) da je Cvetković postao ministar, upitala je Slavka: "Hat, Slavko, da li je to naša Cvetko?" Slavko je odgovorio: "Jeste, baba". Na to će baba: "O, jadno Jugoslavijo..."

Istina za Cvetkovića (II):

Na zahtev jedne firme za uputstvo od Ministarstva finansija, ministar je potpisao dokument (mišljenje) u kojem je naveo da ne smeta izvesni Zakon, jer će oni promeniti i taj Zakon. Šta bi na ovo rekla baba Mađarica?

5. Odustajem od daljih psihološko-karakternih, kao i političko-angažovanih poređenja 1940. i 2010. godine. Prenerazili biste se od sličnosti.

Napominjem nepobitnu istinu: "Posle 1940. došla je 1941".

Na pitanja poslanika u Skupštini Srbije većinom ste odgovarali sa: "Ne znam".

Postavljam Vam prosto pitanje: "Da li znate koja godina dolazi posle 2010?" Da Vam pomognem - nagovestio je predsednik Tadić.

Napominjem: Hapšenjem ljudi 10. oktobra 2010. i njihovim zadržavanjem u pritvoru (sistem Gvatenamo), prekršili ste osnovne odredbe Ustava RS o ljudskim pravima.

Jedino ste u pravu kada nagoveštavate - "beskompromisnu borbu" protiv onih koji napadaju državu (ako ne mislite ono "Država, to sam Ja").

Državu branite od naše dece - autorskim pravima, svoje dete branite od države.

Uhapsite ministra koji je predvodio povorku sa transparentom "Smrt državi".

Uhapsite onoga ko je iznajmio ulice Beograda za privatnu žurku.

Uhapsite one koji su po sopstvenom priznanju silovali i oduzeli nevinost Beogradu.

Uhapsite one koji su medijskom provokacijom i fizičkom silom vaspitavali narod.

Uhapsite one koji od Srbije prave horor državu.

 

                                               U Crvenki,

                                         29. novembra 2010.

 

 

                                       Hercen Radonjić Keka,

                                otac mladića (18) uhapšenog

                         10. oktobra 2010. na ulici Beograda

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane