Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Dežurna

Žitorađa: načelnik policije jači od elementarne nepogode 

 

Kako je malog Soću poplava izbacila

 

Iako u Žitorađi nema hleba, mogu se zaraditi lepe pare. Taj zanat je ispekao njihov sugrađanin Siniša Blagojević, zvani "mali Soća"

 

M. G.

 

U Žitorađi žito raste, ali hleba nema, kažu u šali žitelji ove male varoši, za koju, inače, ostali građani Srbije ne bi ni znali da postoji, da nije bilo Svetlane Veličković zvane Ceca, Ivice Dačića, ministra unutrašnjih dela, i Miodraga Rakića, šefa kabineta Borisa Tadića.

Iako u Žitorađi nema hleba, mogu se zaraditi lepe pare. Taj zanat je ispekao njihov sugrađanin Siniša Blagojević, zvani "mali Soća".

U selu Pejkovac izlila se 2007. godine Jugbogdanovačka reka i poplavila kuće u okviru rečnog korita.

Trojica uglednih seljana, pomenuti Siniša Blagojević zvani mali Soća i njegova dva rođaka, presavili su tabak i podneli tužbu za naknadu štete Opštinskom sudu u Prokuplju. Međutim, njih trojica su ostale seljane odvraćali od podnošenja tužbe.

Postupajući po tužbi, Opštinski sud u Prokuplju doneo je 27. novembra 2008. godine presudu kojom je odbio tužbene zahteve kao neosnovane. A tužioci su tražili da im Opština Žitorađa, zbog poplavljenih podruma i uništenog nameštaja, isplati veliku odštetu. Od sirotinje je najlakše uzeti pare, makar i poslednje.

Ali, u međuvremenu je mali Soća postao načelnik Policijske uprave u Prokuplju. Nije lako zameriti se prvom policajcu u gradu, pogotovu onom koji priča da je školski drug Ivice Dačića i Miodraga Rakića.

Okružni sud u Prokuplju ukinuo je, odlučujući po žalbama, presude Opštinskog suda u Prokuplju i vratio ih na ponovno odlučivanje.

U ponovljenom suđenju, pred istim sudijom, ali sada pred Osnovnim sudom u Prokuplju, načelnik vrši pritisak na sudskog veštaka građevinske struke, koji sada procenjuje štetu na objektima u vlasništvu tužilaca, višestruko je uvećavajući. Šteta, po nalazu sudskog veštaka, premašuje vrednost čak i novosagrađenih objekata u ovom selu.

U ponovljenom postupku sudija Osnovnog suda u Prokuplju Zorica Petrović ovog puta donosi novu presudu, ali ovoga puta usvaja tužbeni zahtev načelnika Policijske uprave Prokuplja Siniše Blagojevića i njegova dva rođaka, obavezujući Opštinu Žitorađa da im, sa kamatama, iz budžeta isplati iznos od 6.800.000 dinara! Načelniku Blagojeviću dosuđena je naknada od 1.800.000 dinara, i sa kamatama SO Žitorađa mora da mu isplati oko 23 hiljade evra! Zbog poplavljenog podruma njegove kuće u selu Pejkovac.

Sudija Zorica Petrović se pravdala da je morala da donese ovakvu presudu da se ne bi zamerila načelniku Blagojeviću, koji je prek čovek. I nemilosrdan. Ej, pa on je školski drug Ivice Dačića i Miodraga Rakića! (Upućeni tvrde da ni Dačić i Rakić nisu njegovi promoteri, već njegova spretnost da se pred jačim od sebe pokori i ponizi, a one ispod sebe šutira i muči).

Načelnik Soća je prvo pokušao da natera rukovodstvo SO Žitorađa da se sa njim nagodi, da zaključe sudsko poravnanje. Onda je Soća mali odlučio da im pokaže ko je on. On je sada glavni "u Prokuplje", a ne samo "u Žitorađu". Mali Soća šalje inspektora odseka za suzbijanje privrednog kriminala u pohode SO Žitorađi, da im pokaže da se sa Soćom ne treba šaliti. Soćin inspektor je podneo više krivičnih prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju protiv funkcionera SO Žitorađa.

Zbog isplate dosuđene naknade, SO Žitorađa je ostala bez prebijene pare u budžetu. Nije u mogućnosti da isplaćuje pomoć socijalno ugroženim i bolesnim građanima. Ali, Soća nema milosti. Njemu mora da se plati 23 hiljade evra. Ili će da šalje policiju da bije po Žitorađi. Ima da mu se plati.

Protiv Soće malog građani Prokuplja pišu predstavke, optužuju ga za razne malverzacije. Ali Soća stoji postojano, kano klisurina. Sve je moguće u zemlji Srbiji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane