Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Epizoda 50

Epizoda 50

 

Nismo mi od juče

 

Autor Zoran Milojević

 

 

Pre dvesta godina, nepismeni Karađorđe je postavio Dositeja Obradovića za popečitelja (ministra) prosvete govoreći mu: "Dositije, po duši te, obavi to, deca nam ćorava kod očiju!" Dositije napravi škole, srpska deca progledaše, oslobodiše Srbiju i napraviše novu srpsku državu. A kad dođoše "večiti pobednici" sa crvenim pentagramom u očima, počeše da srpskoj deci ugrađuju crvene pentagrame. Pogled kroz crveni pentagram zamaglio je Srbima sećanje na Dositija. Srpsko stablo je sve više suvo od sušnih godina crvenih knjižica! Ugasite svetlo i dajte mi uvo, ovde je retkost osmeh sa lica.

Na svetski dan knjige, hvali se tiražna spisateljica: "Zaljubljena sam. Moj dečko me definitivno svakodnevno intimno voli. Savetuje me i u karijeri i njegovi saveti su mnogo UČESTVOVALI na mene". Drakče bakalin progunđa kroz zube: "A da joj možda dečko ne glonđa zgrljoke u zbatnase od gvinte?"

Srbi moraju da zastanu na trenutak, stave prste na svoja čela i zapitaju se šta radimo u ovom životu?Dokle će svaka srpska generacija da dočekuje početak života, iz pepela? Učeni Srbi ćute, usta imaju, jezik nemaju! Ako su političari kukavice, zašto učeni Srbi ne smeju narodu da kažu: Srbi, bre, laž je da može "i Kosovo i Evropa", laž je da može i kapitalizam i u njemu socijalistička privreda. Pita li se neko ko može više da izdrži: narod u patnji ili oni koji ga vode u - nesposobnosti?

Stalno razmišljam o dva đogađaja koji nemaju veze jedan sa drugim: oko hiljadu ljudi, "podržavajući" Japan, potukoše se oko besplatnih sadnica trešanja". A mnogo hiljada ljudi, podržavajući deo opozicije, mirno je protestovalo. Narod se međusobno tuče - kad mu se daje, a miruje kad mu se ništa ne daje. Nisam naročito pametan, ali ni naročito glup, no siguran sam da naši ljudi ne razmišljaju na nivou logike, već na nivou podsvesti. Nije čudo što nas drugi ne razumeju, treba biti Srbin pa razumeti, a ni to nije pouzdana garancija!

Hrvati se bune zbog presude generalima. Crnogorci se bune zbog mnogo Srba u Crnoj Gori, Bošnjaci bi da ukinu Republiku Srpsku, Albanci bi da im Srbi priznaju samostalnost. Region se uznemirio, nema stabilnosti, a Zapad će morati da učini nešto protiv Srba kako bi se uspostavila "stabilnost regiona". Kad je shvatio da je, pre svega, Srbin, Zoran Đinđić je rekao Amerima: "Amerika se ponaša kao Tito - slaba Srbija, jaka Jugoslavija, tj. nestabilna Srbija, stabilan region!"

Državna komisija je "utvrdila" da je srpski mučenik, đeneral Mihailović, ubijen i sahranjen na Adi. Za ovu tezu nemaju ni jedan arhivski dokaz. Kao da su komunisti bili budale da stvaraju još jedno srpsko svetilište. Komisija je sve utvrdila na nivou rekla-kazala. A gde je istina? Ako su rezanci na stolu, šta će biti u supi? A ravnogorci i partizani leže neopojani. Oni su isti zato što su rođena braća. A zato što su isti, zato su se i podelili!

Priča u TV emisiji poznata spisateljica: "Napisala sam novu knjigu, ovakvu kakva je, jednostavno prosto zato što sam definitivno produktivna, jer sam od detinjstva pisala, jednostavno prosto zato što sam oduvek želela da budem pisac!" Feminizirani novinar je dopunjuje: "Baj d' vej, luk joj je fensi, mejk ap - impresivan, a stajling u trendu. Njena literatura je vrh!"

Na Kosovu ništa novo! Važiće dugo ono što je Zoran Đinđić izrekao pred smrt: "Amerika razume samo krv i novac, a Srbija nema novca!"

Sačuvajte osmeh na svom licu, jer se od njega smrači lice onima koji tvrde da niko ne može i ne sme biti proglašen krivim, dok se ne dokaže da je - Srbin!

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane