Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Sombor - Stapari

Sombor - Stapari

Događaj koji trajno uznemirava građane

 

Sirotinja ruši najmanje, a samo nju hapse

 

 

Za rušenje 713 nadgrobnih spomenika, u noći između 31. maja i 1. juna 2009. godine, na Pravoslavnom groblju u Staparu osumnjičen je meštanin Zoran B. (41), teški duševni bolesnik. Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničkog ponašanja. Saša Dmitrašinović, načelnik PU Sombor, rekao je da krivično delo nije bilo inspirisano nacionalnom, rasnom i verskom netrpeljivošću.

- Tragovi pronađeni na licu mesta koji su, posle svih provera, pretvoreni u dokaze, temeljna hemijska, biološka i grafološka veštačenja i, najzad, neposredni svedoci, nedvosmisleno ukazuju da je osumnjičeni porušio spomenike i tako na groblju počinio krivično delo nasilničkog ponašanja - bio je izričit Dmitrašinović.

Ali Staparci do dana današnjeg ne veruju Dmitrašinoviću, a evo i zašto.

Uhapsili su sirotinju koja ne ume da se brani. Mi svi znamo da su to uradila deca nekih uticajnih ljudi, političara. Bio ih je veliki broj. Njegovi inspektori nagovarali su ljude da svedoče nešto što nisu videli, a onda su rekli da su oni odustali pod uticajem euforije koja je nastala u selu. Zašto nisu pronašli džipove koji su te noći viđeni na groblju, jedan na glavnom ulazu i jedan u drugoj ulici odmah iza groblja? Te noći policiji je javljeno da se čuje lupanje na groblju, ali oni su došli tek sutra ujutro. To je prava istina. Na pravdi oni zatvoriše ni krivog ni dužnog!

I Miroslav Josić Višnjić, jedan od najvećih savremenih srpskih pisaca, i sam rodom Staparac, štampao je ovih dana knjigu "Optužujem". On je tada rekao: "Želeo sam da, još jednom, skrenem pažnju javnosti na sporost policije koja, to je moj utisak, a nisam usamljen, one koji su to počinili kao da traži s namerom da ih nikada ne privede sudijama". Josić Višnjić je u knjizi objavio i protestno pismo kojim se, povodom zločina na staparskom groblju, oglasilo sedamdesetak istaknutih srpskih intelektualaca.

Neki mediji su tada pisali da 713 spomenika na pravoslavnom groblju u Staparu ipak nije srušio jedan čovek, već više njih, informaciju su dobili u somborskoj policiji. Protiv B., kao jedinog osumnjičenog, inače je već bila spremna krivična prijava, ali je njeno podnošenje odloženo, pošto je DNK analiza pokazala da nijedan od šest otisaka sa porušenih spomenika - nije njegov. Navodno, policija je imala samo otiske obuće Zorana B., koji su, u mnoštvu drugih otisaka, jedini pronađeni kod svih porušenih spomenika. Na groblju nije srušen nijedan spomenik sa simbolom petokrake, već samo oni koji su imali krst. To ukazuje na prisustvo satanista, a oni optužili sirotinju. Samo da imaju pokriće. U policiji su silom tražili od njega da prizna da je on pisao po spomenicima partizani i crtao petokrake. Mi znamo da nije on jer je te noći spavao kod kuće.

Hajde i da računamo:

- Ako mu je za jedan spomenik trebalo jedan minut (nemoguće je, ali 'ajde, neka je tako), to znači da ih je za sat vremena mogao srušiti 60. Ako je počeo u sedam uveče, po danu, a ujutro je u sedam bio na poslu, to znači da je radio na rušenju čitavih 12 sati. Dakle, 12 x 60 spomenika = 720 spomenika. I to sve za 12 sati neprekidnog rušenja, bez sekunde slobodnog vremena! Ne možemo da verujemo da jednog jedinog čoveka optuže za rušenje 713 spomenika tokom jedne jedine noći!

- Mi građani Stapara, da bi pružili podršku svom sugrađaninu za koga verujemo da nije kriv, sakupljali smo i potpise od meštana da bi na taj način pokazali da mi ne verujemo da je on to učinio. Javno se priča da su u tome učestvovala deca imućnih roditelja i da policija zna o čemu se radi, ali oni pošteni ne smeju ni da pisne!

- Na sličan način uhapšen je i Jovan Beljanski, direktor Medicinske škole u Somboru, pod optužbom da je seksualno zlostavljao devojčicu, da bi se posle izvedenog suđenja dokazalo da on nije to uradio. Čovek koji je bio poznat u gradu kao izuzetno pošten i obrazovan sada je osramoćen i niko mu se nije čak ni izvinio. Ko će da mu nadoknadi mesece provedene u zatvoru ni kriv ni dužan i da li uopšte može neko platiti takve muke. Dokle?

U vašim novinama vi ste hrabro pisali o mafiji. Svi traže pisce tih tekstova, dobro da nisu raspisali i nagradu. Kako je moguće da ne reaguje ni policija, ni tužilaštvo ni ministarstva. Šta mogu da posle svega očekuju građani? Ko je sledeći da bude nevin uhapšen?

Ko je taj Saša Dmitrašinović? Došao kao izbeglica, a sada nema šta nema. Priča se da je njegova diploma nestala baš na dan kada su hapsili one profesore u Kragujevcu! Valjda je tamo naknadno studirao. Nestala diploma u sred policije. Koješta! Sada će i doktorirati. Šta je taj napisao dosad? Pametan čovek, nema šta? Kako je sve to uspeo za tako kratko vreme? A da pronađe one koji su poharali naše groblje - to ne zna. Da normalna država, ne bi taj uopšte bio ni policajac, a kamoli načelnik.

                                                                      Grupa građana Stapara

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane