Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pare

Pare

Poreska uprava između kriminala, tragedije i komedije

 

Psiho

 

Vlast se žali da u kasi nema dovoljno para i da moraju da se smanjuju plate, penzije i socijalna pomoć. Para bi bilo i više nego dovoljno kada bi se našla poštena vlast koja bi zavela red u Poreskoj upravi, posebno u Centru Beograd, gde se krade i šakom i kapom i gde vladaju nestručnost, nepotizam i mitomanija

 

Igor Milanović

 

Nekada je u centrali republičke Poreske uprave radilo 90 stručnih saradnika i saradnica, a i plate su stizale redovno. U to vreme je Poreska uprava bila najveći punilac republičkog budžeta, a na mestu direktora je bio Voja Stojaković.

Danas u istoj toj centrali na istim poslovima radi 500 ljudi, mahom bez odgovarajuće stručne spreme ili sa kupljenim diplomama, koji koriste izraze kao "saću se vrnem" i "neće da može", plate su neredovne, a direktor je dr Dragutin Radosavljević. Razlog besparice nije samo enormno povećanje broja zaposlenih, već i činjenica da Uprava za trezor NBS-a novac preusmerava u egzotične agencije za koju većina građana nikada nije čula, a većina stručnjaka misli da su potpuno nepotrebne. Jedna od njih je Agencija za digitalnu agendu, na čijem je čelu miljenica G17 plus i večita udavača Jasna Matić, prethodna ministarka, a na čelu Agencije za rodnu ravnopravnost sedi usedelica, ćerka Dragoljuba Mićunovića, koja osim tate nema nikakve druge preporuke.

Po ovako osmišljenom planu Mlađana Dinkića, novac odlazi alanfordovskim ministarstvima za istraživanje ruda i gubljenje vremena, a za one koji donose novac budžetu nema para ni za mesečne kartice za javni prevoz za zaposlene. Za uzvrat je Uprava za trezor od Poreske uprave u 2010. uzela pet miliona dinara za raznorazne provizije prilikom novčanih transfera.

 

Presretanje obveznika

 

U okviru republičke centrale Poreske uprave, najvažniji je Centar Beograd koji okuplja 43 filijale, od kojih neke nisu na teritoriji grada  Beograda. Direktor ovog centra je Dragan Ristivojević, sklon kapljici, koga zaposleni zovu Psiho, jer je deo života proveo na psihijatriji kao pacijent, mada više liči na Iznoguda koji bezuspešno pokušava da postane kalif umesto kalifa, odnosno da smeni direktora centrale dr Dragosavljevića.

Njegov verni sluga Dilatlatar je kum Dušan Ljubičić, koji ga je svojevremeno i doveo u Poresku upravu. Dušan je tada bio šef Odeljenja preventivne kontrole u filijali Novi Beograd, najvećoj u okviru Centra Beograd. Od stručne spreme imao je nakakvu radničku školu, dva velika odmora i letnje ferije, pa mu je rekonstrukcijom Poreske uprave zapretio otkaz. U poslednjem momentu se setio svog kuma da ga ugura kao osigurač u filijalu Novi Beograd.

Psiho, koga prijatelji od milošte zovu i Napoleon ili Kratež, jer je visok metar i PDV, posle samo godinu dana službovanja na mestu koje mu je kum odredio, 2003. postaje načelnik terenske kontrole filijale Novi Beograd 2, gde pokazuje zavidne radne rezultate, pa od nadređenih biva ocenjen izuzetnom ocenom jedan (da kao ocena postoji minus petnaest, i nju bi Psiho dobio). I pored svoje ograničenosti ili baš zahvaljujući njoj, on biva uočen od onih koji kadruju po upravi, tako da postaje načelnik prinudne naplate u filijali Stari grad, odakle odlazi za direktora filijale Voždovac, nakon čega završava kao direktor Centra Beograd.

U međuvremenu se kum Ljubičić snašao za nekakvu diplomu (nije skupa, leti na buvljaku daju i popust), pa ga kum Psiho stavlja na mesto načelnika teritorijalne kontrole u filijali Zemun, odakle već posle dva meseca avanzuje na mesto direktora filijale Vračar. Od tog momenta počinje združeno kumovsko kadrovanje po Centru Beograd.

Jedna od njihovih miljenica je i nekadašnja načelnica filijale Rakovica Radmila Vukelić Nikolić, koja je sa tog mesta smenjena 2004. zbog zloupotrebe službenog položaja i fizičkih obračuna sa zaposlenima. Radmila je, međutim, tetka Psiha, pa je on postavlja za direktorku najveće filijale u Centru Beograd - Novi Beograd 1.

Direktorka filijale Stari grad je Vesna Stibilj, izvanredna prijateljica kumovskog dvojca, čiji je muž član "rakovičkog klana". Njena specijalnost je da po hodnicima filijale presreće obveznike i da ih uvlači u svoju kancelariju, gde im obećava sve i svašta samo ako plate. Tako pošteno radeći ona je za samo dve godine uspela da kupi stan od samo 100 kvadrata i to na centralnoj beogradskoj opštini, na  Dorćolu.

Direktorka filijale Rakovica je Snežana Bajalović, kolokvijalno među kolegama zvana Budala, koja skoro obavezno radnicima dodeljuje ocenu jedan ne bi li tako zavela gvozdenu disciplinu. Koju ocenu samoj sebi daje nije poznato, ali se zna da je do sada sakupila tri prijave za mobing, i poneku za ćutanje administracije i kadrovski kriminal. Tako "uspešna" ona iz službe tera dr Dragoslava Milojevića, čoveka koji previše zna i o njoj i o kumovskom paru. Sud dr Milojevića vraća na posao, ali se kumovi sa tim ne slažu, pa će konačni račun opet da bude isplaćen iz džepa svih građana Srbije.

 

Zinulo joj

 

Direktorku filijale Valjevo, koja je isto pod Centrom Beograd, Zoricu Đogović, svi živi zovu Vujić jer joj se muž vozika službenim kolima istoimene kompanije, čiji predmet Zorica godinama krije bolje nego zmija noge. Izgleda da je niko u Valjevu posebno ne voli, jer joj svi prepisuju da je glavni organizator krađa i muljanja u filijali.

Na čelu filijale Čukarica stoji, sedi i ponekad leži Suzana Jablanović, član svih mogućih komisija Centra Beograd kao i Zorica "Vujić" i Gordana Rašeta, koju su kumovi postavili za načelnika Komisije za ljudske i materijalne resurse da bi ekspresno u radni odnos primila i svog bivšeg muža, koji osim dobre volje nema dalje kvalifikacije.

Ona je, inače, studirala deset godina i prethodno radila kao zapisničarka, ali milošću kumovskog para postaje i predsednik Komisije za tendere, pa tako samu sebe kontroliše.

Direktor filijale Savski venac je Slavenko Bezarević, koji radno vreme provodi po kafanama do kojih se vozika službenim kolima sa skinutim oznakama Poreske uprave. Na stolu ne drži nikakve papire, jer ne zna čemu oni služe, a na ovo mesto je dospeo pošto je cela dva meseca bio šef terenske kontrole na Paliluli. Da bi on tu dospeo Psiho je smenio dotadašnju uspešnu direktorku Zoju Rajković.

Šefica odseka za ljudske resurse je Bosiljka Grubješić, poznata po svojim visokoumnim izrazima, kao što su: "Jebe mi se", "Zinulo joj dupe" i "Neće da može".

Psiho za svoju zamenicu postavlja Kosovku Hrkalović, koja momentalno na mesto pripravnika prima svog muža Dragana, mladu nadu od samo 60 leta. Posle ovaj mlađani bračni par zajedno sa inspektorom Ilijom Bogunovićem oduzetu robu umesto u zvanični magacin preusmerava u stan u Gramšijevoj, gde joj se gubi trag.

Druga saradnica Psiha je Zorica Cincarević sa imidžom buvlje pijace i napućenim usnama na kojima bi joj pozavideo i Božidar Đelić. Ona je zadužena da umiruje Psiha kada mu pregori osigurač u glavi. Tako postavljen Centar Beograd liči na koncentracioni logor u kome najbolje ocene dobijaju oni saradnici koji dobro paze kome će da uruče kaznu za neplaćeni porez, a kome to isto neće da urade.

Psiho tako preko svojih pulena, na prvom mestu pomoćnice direktora Centrale Maje Vujović, kadrira i pokušava da konačno postane direktor umesto direktora dok, zahvaljujući ovakvoj situaciji, preko Rade Jugović po Centrali uspešno kadrira i sam Dušan Petrović, šabački čivijaš i kolektor para za DS.

   Zbog svega ovoga zaposleni nemaju više poverenje u insttitucije, pa ni u sopstvene sindikate. Nemaju više poverenje ni u samog direktora dr. Radosavljević koji još nije ispunio svoje obećanje o povećanju plata dato u martu da se prekine štrajk. Zato im je jedini spas u javnom pozivu da se pohapse svi odgovorni za pljačku državnog budžeta.

 

 

 

 

Gvozdena disciplina

 

Dok dovode nesposobne, vođe Poreske uprave Beograd teraju poštene. Diretorka filijale Novi Beograd 1 i Psihova tetka Radmila Vukelić Nikolić sa radnog mesta je oterala Dragu Raičevića, vozača koji se usudio da odbije da je i noću pijanu vozika po gradu bez plaćenog prekovremenog rada.

Progone i službenicu koja je otkrila da je preduzeće Jeremiks profesional fantomska firma kojoj Tetka uredno vraća porez koji se zatim deli među čelnicima uprave. Ista službenica od iste tetka- Radmile biva maltretirana zato što je odbila da u fioku skloni predmet preduzeća LHR koje je dugovalo milionske svote za porez, ali se sa direktorkom ispod žita nagodilo kako da i jednoj i drugoj strani bude bolje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane