Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Bahatost

Bahatost

Kadrovske podmetačine u "upravi zatvora": nova uzdanica Velimir Vidić

 

Moja žena, moja državna tajna

 

Pod Milanom Obradovićem i Velimirom Vidićem u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zavladali su nepotizam i javašluk. Pored isluženih i nepotrebnih kadrova MUP-a u izvršenju se zapošljavaju članovi uže, ali i šire porodice glavešina, dok Obradović samo krade na kamione

 

M. Grabež

 

Milan Obradović se i danas navodi kao direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UZIKS) iako je lično Boris Tadić intervenisao da on na to mesto ne bude postavljen. Razlog za ovu urgenciju sa najvišeg mesta bila je više nego bogata kriminalna prošlost Milana Brusa Lija Obradovića koja je zaprepastila čak i Tadića.

Dovoljno bi bilo samo zaviriti u dokumentaciju o nabavci specijalne opreme, pa se upoznati sa Obradovićevom nesposobnošću ili halapljivošću. UZIKS bez direktora je pod blokadom i u rasulu. Da bi se to prikrilo Ministarstvo pravde za faktičkog direktora postavlja Velimira Vidića kome dodeljuje titulu koordinatora, šta god to da znači. Vidić tako pored penzijice od nekih 1.000 evra još najmanje toliko dobija za "rad" u ministarstvu, pa za putne troškove, reprezentaciju...

Koordinator Vidić, ustvari, samo potpisuje ono što drugi zamisle, među njima i Obradović, koji je još uvek siva eminencija UZIKS-a. Obavešteni tvrde da on ministarku ucenjuje svojim specijalnim jedinicama, neformalnom legijom zatvorskih stražara koji su samo njemu odani, jer ih je on na to dobro plaćeno radno mesto i doveo. Samo u KPZ Zabela ima 200 ljudi u takvim "specijalnim" jedinicama, za koje Obradović tvrdi da su pod njegovom direktnom komandom.

I od Centralnog zatvora u Beogradu Obradović je napravio prihvatilište za penzionisane kadrove MUP-a. Kada je 2008. nezakonito postavljen na mesto direktora UZIKS-a doveo je petoricu bivših policajaca.

Početkom marta 2011. dovodi iz penzije Budimira Polugu, koji ekspresno, već 31. marta 2011, dobija premeštaj u Posebnu pritvorsku jedinicu, gde je dupla plata, a što ni mnogim izuzetno dobro ocenjivanim radnicima ne polazi za rukom.

Iz MUP-a je prebegao i Dragan Jovanović, koji odmah dobija rešenje za Posebnu pritvorsku jedinicu i duplu platu u odnosu na onu zaposlenog u običnom kazamatu.

Iz penzije dovodi i bivšu radnicu MUP-a Nadu Šaviju i odmah je postavlja na načelničko mesto.

Pristižu već i nove snage: Goran Mišić koga ni MUP nije trebao, kao i bivši načelnik Marko Sekulić. Uskoro će i oni u Posebnu pritvorsku jedinicu na duple plate.

Po ugledu na Obradovića isto se ponaša i u vremenu i prostoru izgubljeni upravnik CZ-a Zvonko Grulović, koji u "svom" zatvoru zapošljava rodbinu. Žena Olja je na čudan način zasnovala stalni radni odnos, pa su tu još rođaci Milenko Šuša, Slobodanka Rađen i nadzornik Dubravka. Ova potonja je prva u istoriji CZ-a koja je iz civilnih struktura bez ikakvog konkursa dospela direktno na mesto nadzornika straže!?

Ništa manje zanimljiv i korumpiran nije ni sam Velimir Vidić, koji sa mesta upravnika KPZ Zabela otišao u penziju, a onda se iznenada povampiruje kod Snežane Malović, kao njen savetnik! Ni on sam nije siguran u to šta mu je pravi posao, ali su mu ovlašćenja da svoj potpis stavlja na sve odluke koje ne želi niko drugi da potpiše.

Za uzvrat je mogao članove svoje porodice da udomi u istom ministarstvu. Njegova ćerka Maja je takođe zaposlena u UZIKS-u, a i sin mu radi u ovom ministarstvu!

Najinteresantnije je rešenje broj 112-01-197/1/2011-03 od 30. maja 2011. kojim brižni suprug Velimir na "privremeni" rad u Okružni zatvor u Beogradu šalje svoju ženu - Mirunu Vidić.

Miruna je, navodno, bila službenik KPZ Istok, ali se nje niko ne seća iz vremena pre izmeštanja ovog zatvora sa Kosmeta. Izgleda da je Velimirova žena na to radno mesto primljena posle bekstva iz južne srpske pokrajine, kada je zatvor postojao još jedino na papiru. Zato je i pomenuto rešenje o prebacivanju na rad u CZ u rangu državne tajne, da se među nižim zaposlenima ne bi pročulo kako postupa "koordinator".

U Vidićeva ovlašćenja spada i izdavanje naređenja za mučenje zatvorenika. Tako je posle njegove posete KPZ Zabeli 8. septembra straža divljački prebila dvadesetak osuđenika istražujući po "koordinatorovim" uputstvima ko to Tabloidu dojavljuje o dešavanjima u ovom zatvoru.

 

 

 

U Vidićeva ovlašćenja spada i izdavanje naređenja za mučenje zatvorenika

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane