Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

RTV Svetac

Pet minuta egzibicionizma

Rajko Roki Dvizac

 

Da je kojim slučajem živ Džordž Orvel, sigurno bi se šokirao da vidi kako je njegov Veliki brat  prisutan gotovo svuda. Od ličnih dokumenata do televizije. Ah ta, neizbežna maćeha zvana televizija, neprestano izmišlja emisije koje nekad skriveno a nekada javno bezobrazno i bezobzirno zaviruju u naše živote, u našu privatnost.

Počelo je gotovo naivno sa rijaliti šou-programom Veliki brat , gde su se 24 časa pred očima javnosti razgolitili takozvane VIP ličnosti. Zavirivanje u tuđe dvorište je omiljena disciplina dokonih tv gledalaca.Bežeći od surove stvarnosti,gledaoci su imali priliku da vide i čuju kako takozvane poznate ličnosti  nisu ni malo prefinjeni kao što se uz medijski marketing prave. Gledaoci su sa oduševljenjem otkirli  da su i oni sa malog ekrana isti kao i mi ispred tog istog malog ekrana. Ali,to je bio tek početak eksperimenta - čista navlakuša za ono što sledi. Oboreni su svi rekordi gledanosti.

Kad je zasićenje dostiglo vrhunac,režiseri  virtuealne stvarnosti  načinili su korak dalje. Uskoro su karte ponovo izmešane i takozvane VIP  ličnosti zamenjene su običnim ljudima - dojučerašnjim tv gledaocima. Televizije su na sva zvona zloupotrebile svoju medijsku moć pozivajući običan narod  u arenu. Treba samo da se prijave u raznorazne tv emisije i pred milionskim auditorijumom razgolite svoju privatnost.

Egzibicionizam je preko noći postao in, u trendu,kul, stvar prestiža u lokalnom okruženju. Ovo je mojih pet minuta, a pred tobom je život celi - što bi otpevao Željko Bebek. I,odjednom, svi su hteli svojih pet minuta slave, pet minuta egzibicionizma. Kad već ne mogu da se zaposle u fabrikama kojih nema, daj da bar onda  se pet minuta eksponiraju na televiziji. Ponuda je šarena,ko na šabačkom vašaru. Za svačiju sujetu po nešto. Hoćeš li da se ženiš- udaješ i to za džabaka ,samo se prijavi za emisiju  48 sati svadba. Želiš li da otkriješ svoje erotske majstorije - javi se u emisiju Trenutak istine. Što budeš više srao po samom sebi, to je veća šansa da zaradiš veću kintu. Em javno pričaš privatne bljuvotine, em još možeš i na tome da zaradiš. Divota jedna.Gde to ima? U Srbiji,brale bez sve šale.

Ako imaš ili bar misliš da imaš bilo kakav talenat - cela lepeza ponuda je pred tobom. Od Grandove fabrike celofanskih zvezdica,preko Ja imam talenat, pa sve do Prvog glasa Srbije, dečijeg nadmetanja na Hepi televiziji i Šljiviku  na RTS-u. Za sve generacije po nešto,za sve ukuse po malo. Kao što u kazinu ima ponuda za sve vrste kockara,tako i na televiziji  postoji za svakog egzibicionistu po nešto. Naravno, među svim ovim učesnicima ima i zaista talentovanih , i pametnih, i onih sa zanimljivim biografijama. No,oni su u stvari, neophodan paravan za zaluđivanje tv egzibicionista.

Televizija Pink je vodeći emiter i lider u regionu po broju emisija  u službi Velikog brata. Štancuje ih ko Kinezi odeću. A bogme i kvalitet proizvoda je isti - za jednokratnu upotrebu. Malo je bila jedna emisija 48 sati svadba,pa su mudraci izmislili  3xDa . Gladnom narodu daj još malo svadbe,još malo veselja ,pa makar i tuđeg. A onima koji vole da se pokazuju,još jednu šansu. Potpuno bezvezna,dosadna do zevanja je i emisija istog tv lidera Put oko sveta ali,verovatno je najveći biser emisija  Bračni sudija .Uz pomoć bensedina i čestog odlaska u toalet,uspeo sam da odgledam jednu celu emisiju zajedno sa petominutnim reklamama.Poenta je sledeća - jave se parovi koji imaju kobojagi  neki problem,pred kamerama otkriju tv gledaocima o čemu se radi i onda 3 VIP  ličnosti izigravaju kobojagi bračne sudije. I kako oni presude - to ti je,što ti  je.Žalba na presudu nema. A i zašto da se žale,dobili su ono što su tražili - pet minuta na televiziji.Šta ćeš više. Važno je na tv se slikati. Ma, nešto mislim da se i ja i žena prijavimo. Imamo golem problem  - ja volim na kompjuteru da igram pasijans uz muziku a žena bez muzike. Pitam se samo  ko bi bio pogodan za sudiju? Lepa   Lukić?   Ma neka daju koga hoće za sudiju,samo da se žena i ja pet minuta besplatno slikamo na televiziji. U inat zavidnim komšijama.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane